Skrevet av: Eirik Aase

 

Ett av sesongens store høydepunkter står på menyen på søndag. Det er klart for et intenst byderby mellom Aston Villa og Birmingham City. Av en eller annen syk grunn vil det likevel ikke være mulig å få sett denne kampen på TV-skjermen.

 

Aston Villa – Birmingham City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Tomas Kuszczak er mest sannsynlig ute hos gjestene, mens vertenes viktige spiss Jonathan Kodjia er suspendert.

Etter en flott periode med fantastiske resultater, fikk Steve Bruce og hans spillere vist til publikum at Aston Villa er et lag som man er nødt til å se opp for neste sesong. Dessverre for Villa-fansen ser det ut til at de skal avslutte sesongen på skuffende vis ettersom det har blitt to skuffende tap på de to siste kampene. Først ble Reading for sterke på Villa Park, før Fulham vant 3-1 over Villa på 2. påskedag. Villa ligger nå på en 13. plass med 58 poeng, og er sånn sett ferdigspilt for sesongen. Hjemme på Villa Park har de 11-7-3 denne sesongen, og fem av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Villas siste kamper:
Fulham – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Aston Villa – Reading 1-3 (Chester)
Burton – Aston Villa 1-1 (Hogan)
Aston Villa – QPR 1-0 (Kodjia)
Aston Villa – Norwich 2-0 (Kodjia x2)

Birmingham City er i trøbbel. De så ut til å være en utfordrer i kampen om play-off like før Gary Rowett ble sparket i desember, men etter det falt laget helt sammen. Blåtrøyene har bare vunnet to(!) kamper siden Rowett forlot klubben, og det har ført dem helt ned i bunnstriden med få kamper igjen. Gianfranco Zola erstattet Rowett, men han valgte å forlate klubben etter et flaut 0-2 tap mot Burton Albion på mandag. Inn har Harry Redknapp kommet, og Birmingham-fansen håper at det skal gi klubben et løft. Birmingham har nå ni kamper på rad uten seier i Championship, og foran denne kampen har de bare to poeng ned til nedrykk. Med tanke på at det bare gjenstår to runder etter denne kampen, vil en seier her sende Birmingham svært nær en ny Championship-kontrakt. På bortebane har Birmingham 4-9-8 denne sesongen, men de har faktisk bare tapt en av sine fem siste på fremmed gress.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Burton 0-2
Rotherham – Birmingham 1-1 (Frei)
Birmingham – Derby 1-2 (Adams)
Brighton – Birmingham 3-1 (Adams)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Grounds)

Vurdering: Aston Villa med to svake tap på rad, mens Birmingham City har skiftet manager siden sist runde. En slik kamp som dette lever alltid sitt helt eget liv. Villa er favoritter, men dette kommer nok til å bli en intens og jevn kamp. Av den grunn, kombinert med Jonathan Kodjias fravær hos vertene, tror jeg faktisk muligheten for en borteseier absolutt er tilstede her. Derfor prøver jeg et langskudd på borteseier til god odds.

Tips: B (4.25 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply