Skrevet av: Eirik Aase

 

Newcastle United – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten Dwight Gayle, mens gjestene må klare seg uten Tom Clarke og Greg Cunningham.

Endelig kan Newcastle United spikre opprykket til Premier League. De var enorme favoritter før sesongstart, men det har ikke hindret de fra å klare opprykket på første forsøk. Som Aston Villa har vist denne sesongen, er det ingen automatikk i at lagene som rykker ned fra Premier League går opp igjen på første forsøk. Rafa Benitez & Co har kanskje skuffet litt denne sesongen, men det betyr veldig lite så lenge som de nå ser ut til å klare det som var målet. Med seier mandag kveld vil de fremmøtte hjemmesupporterne på St James´Park kunne juble for opprykk. Newcastle har ikke overbevist i de siste kampene, men heldigvis for opprykksfavoritten har ikke lagene bak heller gjort det bra. Newcastle har nå tre kamper på rad uten seier, og bare to av de åtte siste kampene har endt med seier. Hjemme på St James´Park tapte de ikke en eneste hjemmekamp forrige gang de var nede, men denne sesongen har de 13-3-5 på eget gress.

Newcastle siste kamper:
Ipswich – Newcastle 3-1 (Murphy)
Newcastle – Leeds 1-1 (Lascelles)
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Shelvey)
Newcastle – Burton 1-0 (Ritchie)
Newcastle – Wigan 2-1 (Gayle, Ritchie)

Preston North End er ferdigspilt for sesongen. De kan ikke klare play-off og de kan heller ikke rykke ned. Det eneste som er spennende nå, er å se hvilken plassering de får. Det har også smittet litt over på deres prestasjoner. De siste rundene har de gått fra å være et av ligaens mest solide lag, til å fremstå som veldig ustødige bakover på banen. De har tapt sine tre siste kamper, og i samtlige av disse kampene har de sluppet inn tre mål. Bare én av de seks siste kampene har endt med seier, og de ligger nå på en 11. plass med 61 poeng. På bortebane har de 5-8-8, og de har ikke vunnet en eneste av sine ni siste på fremmed gress.

Prestons siste kamper:
Preston – Norwich 1-3 (Spurr)
Huddersfield – Preston 3-2 (McGeady, Hugill)
Leeds – Preston 3-0
Preston – Bristol City 5-0 (Robinson x2, McGeady, Barkhuizen, Clarke)
Preston – Forest 1-1 (McGeady)

Vurdering: Newcastle sikrer opprykk med seier, mens Preston ser helt resignerte ut. Det er umulig å markere noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.45 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply