Skrevet av: Eirik Aase

 

Norwich City – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter en sterk sesongåpning hvor man tok poeng på bortebane mot opprykksfavoritt Fulham, var det ikke overraskende bra stemning i Norwich City-leiren. Alle er klar over at dette nye prosjektet som man holder på med i Norfolk kommer til å få til, men likevel klarte de startet på en sterk måte. I ligacupen vant man 3-2 mot Swindon Town, hvor blant andre den dyktige midtbanespilleren James Maddison fant nettmaskene. På søndag skulle man møte Sunderland hjemme på Carrow Road, og da ville man få bedre svar på om hvor bra dette Norwich-laget er i skrivende stund. Dessverre for Norwich-fansen var ikke svaret av det behagelige slaget. The Canaries tapte hele 1-3 på eget gress, og derfor er det viktig at man ikke trykker på noen panikk-knapp på Carrow Road. I tiden fremover blir det viktig å se på prestasjonene fremfor resultatene. Det var mye positivt å ta med fra det fæle tapet, selv om andelen feil fra Norwich var overraskende. Nå gjelder det å slå tilbake på første mulighet.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Sunderland 1-3 (Selvmål)
Norwich – Swindon 3-2 (Jerome, Hoolahan, Maddison)
Fulham – Norwich 1-1 (Oliveira)

Ian Holloway var min klar favoritt til å bli den første manageren til å måtte forlate jobben i høst. Foreløpig ser det ut som om jeg bommer kraftig i den vurderingen. Etter tre kamper denne sesongen har de fortsatt ikke tapt, samtidig som de har tatt seg videre i ligacupen. De slo ut Northampton Town på Loftus Road i første runde av cupen, mens de i sesongåpningen imponerte stort da Reading ble slått 2-0. På lørdag gikk turen til Hillsborough hvor de møtte et Sheffield Wednesday som hadde blod på tann etter tap i sesongåpningen. QPR tok ledelsen mot uglene, men klarte ikke stå imot et stormløp fra hjemmelaget. Kampen endte 1-1, som må kunne sies å være et meget bra resultat for London-klubben. Spørsmålet er om de kommer til å være ubeseiret etter onsdagens tøffe bortekamp.

QPRs siste kamper:
Sheff Wed – QPR 1-1 (Mackie)
QPR – Northampton 1-0 (N`Gbakoto)
QPR – Reading 2-0 (Washington x2)

Vurdering: Norwich med en litt varierende start på sesongen. De er et prosjekt “in the making”, og derfor vanskelig å bli klok på for øyeblikket. QPR med en sterk start på sesongen. Norwich har blitt gjort til klare favoritter hos bookmakerne, men her tror jeg gjestene kan finne på noe. Jeg går for uavgjort på Carrow Road. 

Spill: H (3.85 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Sunderland
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ingen god start for Carlos Carvalhal og hans Sheffield Wednesday. I sesongåpningen måtte den portugisiske hovedtreneren tåle pipekonsert fra mange tusen Wednesday-supportere som hadde tatt turen til Deepdale. Uglene var elendige i den kampen, men hevet seg i den påfølgende ligacupkampen hjemme mot Chesterfield. Det oppgjøret vant de hele 4-1, men en ny nedtur ventet rundt hjørnet. På lørdag kom Queens Park Rangers på besøk på Hillsborough, men Sheffield Wednesday maktet ikke vinne mot Ian Holloway & Co. Før kampen kom nyheten om at Fernando Forestieri hadde blitt utelatt fra troppen, og det har skapt store diskusjoner blant Owls-fansen. Uglene spilte uavgjort 1-1 mot QPR, og derfor er det ekstra viktig å få til et bra resultat i onsdagens oppgjør mot Sunderland.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – QPR 1-1 (Winnall)
Sheff Wed – Chesterfield 4-1 (Hooper, Fletcher, Hutchinson, Bannan)
Preston – Sheff Wed 1-0

Sunderland har imponert meg i starten. Før sesongåpningen hadde jeg ærlig talt ikke stor tro på at The Black Cats skulle klare være med helt i toppen av tabellen, men basert på deres første kamper er det ingenting som tyder på at de ikke skal klare det. I sesongåpningen var de gode mot et bra Derby County-lag, men hadde ikke helt marginene på sin side. Dermed endte det oppgjøret 1-1. I ligacupen gikk de videre mot Bury da George Honeyman storspilte. På søndag imponerte de stort da Norwich City ble slått 3-1 på Carrow Road. Selvsagt må man legge til at Sunderland var effektive, mens Norwich City var tannløse i angrep, men sterkt var det likevel av Simon Grayson & Co. Med seier på onsdag vil de svarte kattene ha fått en fantastisk start på sesongen.

Sunderlands siste kamper:
Norwich – Sunderland 1-3 (Grabban x2, McGeady)
Bury – Sunderland 0-1 (Honeyman)
Sunderland – Derby 1-1 (Grabban)

Vurdering: Det stemmer ikke for Sheffield Wednesday. De var elendige i sesongåpningen, mens avslutningen sviktet på lørdag. Her møter de et Sunderland-lag som kommer til Hillsborough med stor selvtillit. Gjestene viste herlig kontringsfotball på søndag, og kommer til å ha en lik kampplan her. Det tror jeg vil fungere bra mot uglene, og derfor våger jeg meg på et tips til bortelagets fordel. 

Spill: B (3.60 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply