Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens oddskupong:
- Oddsen er hentet fra Nordicbet
Norwich City – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.37
Leeds United – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.72
Totalodds: 2.36


 

Aston Villa – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aston Villa trengte en opptur da Brentford kom på besøk på lørdag, men det skulle de ikke få. Brentford kom til Villa Park med skumle planer og kunne fort ha rasket med seg alle poengene hjem til London. Gledesrusen etter 4-2 seieren over Norwich City har nå forsvunnet, og man er nødt til å vinne kamper igjen for at fansen skal få troen på Steve Bruces planer. Etter seks serierunder har Villa bare vunnet én kamp. Allerede nå er det åtte poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Villa Park har Villa 1-2-0 denne sesongen. Klarere de unngå årets første hjemmetap når et sterkt Middlesbrough kommer på besøk?

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Brentford 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Onomah)
Aston Villa – Wigan 4-1 (Hogan x2, Adomah, Bjarnason)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Hourihane, Green)
Reading – Aston Villa 2-1 (Hourihane)

Middlesbrough hadde ikke overbevist i starten, men imponerte stort på lørdag. De møtte et svakt Bolton Wanderers-lag, men det legger likevel ikke en demper på den imponerende forestillingen de vartet opp med. Med Adama Traore i kjempeform vant rødtrøyene 3-0 over The Trotters. Britt Assombalonga scoret to mål og viste at han er den spissen som Boro trenger for å være med i toppen, samtidig som Marvin Johnson fant nettmaskene senere i kampen. Boro er nå oppe på play-off plass med sine ti poeng. På boretbane har de 1-0-2. Lørdagens seier var deres første poeng for sesongen på fremmed gress. Før det hadde de tapt mot Nottingham Forest og Wolverhampton Wanderers.

Boros siste kamper:
Bolton – Boro 0-3 (Assombalonga x2, Johnson)
Boro – Preston 0-0
Boro – Scunthorpe 3-0 (Fabio, Baker, Fletcher)
Forest – Boro 2-1 (Gibson)
Boro – Burton 2-0 (Assombalonga x2)

Vurdering: Aston Villa imponerer ikke. Her møter de et Middlesbrough-lag som ikke har fått det helt til å stemme i starten, men som likevel har vært bedre enn Villa. Dette blir nok fort et jevnt og spennende oppgjør med få scoringer, og jeg har en følelse av at det er gjestene som stikker av med en knepen seier og dermed forverrer situasjonen for Steve Bruce.

Tips: B (2.90 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Leeds United er i fyr og flamme. Som jeg skrev før kampen mot Burton Albion på lørdag, er det virkelig noe spennende på gang med dette Leeds-laget. De fremstår som et meget bra organisert lag bakover på banen, samtidig som de blir bedre og bedre fremover på banen for hver kamp som går. Pierre-Michel Lasogga ble hentet inn som erstatter for Chris Wood, og han presenterte seg med to mål på lørdag. Jeg tror ikke Chris Wood vil bli dypt savnet denne sesongen. Nå er The Peacocks oppe på direkte opprykksplass etter lørdagens imponerende 5-0 seier hjemme mot Burton Albion. På eget gress har de 1-2-0 og ingen baklengsmål. Bortsett fra kampen mot Burton har de spilt uavgjort 0-0 mot Fulham og Preston North End. Leeds er ett av to lag i Championship denne sesongen som fortsatt ikke har tapt en kamp.

Leeds siste kamper:
Leeds – Burton 5-0 (Lasogga x2, Roofe, Pablo, Phillips)
Forest – Leeds 0-2 (Roofe, Alioski)
Leeds – Newport Co 5-1 (Roofe x3, Saiz, Vieira)
Sunderland – Leeds 0-2 (Dallas, Saiz)
Leeds – Fulham 0-0

Med alle signeringene i sommer har Birmingham City gått fra å være et lag man faktisk kan forvente resultater fra. Foreløpig har de likevel en jobb å gjøre på banen. Det kommer til å ta tid før ting vil fungere som det skal på banen, og ansvaret for at det skal gå smertefritt, er det Harry Redknapp som har. På lørdag tapte blåtrøyene borte mot Norwich City, noe som gjør at Birmingham nå har fire tap på rad dersom man inkluderer cupkampen mot Bournemouth. Blåtrøyene er nå nede på en 21. plass med sine fire poeng. De har bare vunnet én kamp denne sesongen, og det var hjemme mot Bristol City. På bortebane har de tapt samtlige tre kamper denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Norwich – Birmingham 1-0
Birmingham – Reading 0-2
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Kieftenbeld)
Burton – Birmingham 2-1 (Maghoma)
Birmingham – Bolton 0-0

Vurdering: Vanskelig å finne noe annet utfall enn hjemmeseier her. Birmingham er dog et sterkere lag med flere matchvinnere enn Burton Albion, men er skal de få det tøft. Jeg har ingen problemer med å sette penger på hjemmeseier her.

Tips: H (1.67 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Burton Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nelson Oliveira er i form. For meg fremstår han som Norwichs beste spiller akkurat nå, og man kan trygt si at han har levd opp til forventingene etter stuntet han leverte mot Fulham i første serierunde. På lørdag ble han matchvinner med kampens eneste scoring i 1-0 seieren over Birmingham City. Gultrøyene er dermed oppe på en 17. plass med syv poeng, men fortsatt har Daniel Farke en jobb å gjøre før han har The Canaries der de ønsker å være. Skal de være med i kampen om opprykk, må de følge opp med flere gode prestasjoner fremover. Hjemme på Carrow Road har de 2-0-1 denne sesongen. De har slått Queens Park Rangers og Birmingham City, mens Sunderland ble for sterke.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Birmingham 1-0 (Oliveira)
Millwall – Norwich 4-0
Norwich – Charlton 4-1 (Murphy x2, Watkins, Trybull)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Murphy, Oliveira)
Norwich – QPR 2-0 (Reed, Oliveira)

Burton Albion kommer til Norfolk med et fryktelig 0-5 tap i bagasjen. Leeds United ble alt for sterke på Elland Road på lørdag, og nå må The Brewers slå tilbake. Det kan bli en tøff oppgave for Nigel Clough & Co. Som jeg har påpekt i hele sommer og frem til nå, har jeg liten tro på at dette laget kan holde seg oppe denne sesongen. Det virker alt for svakt i flere områder, og det forståelige salget av Jackson Irvine kommer til å ødelegge mye for klubben. Nå ligger de på en nedrykksplass med fire poeng. Deres eneste seier denne sesongen kom hjemme mot Birmingham City. På bortebane har de tapt samtlige tre kamper, samtidig som de har 1-11 i målforskjell.

Burtons siste kamper:
Leeds – Burton 5-0
Burton – Sheff Wed 1-1 (Mason)
Cardiff – Burton 1-2 (Fox, Naylor)
Burton – Birmingham City 2-1 (Sordell, Dyer)
Middlesbrough – Burton 2-0

Vurdering: Norwich har ikke imponert meg i starten, men Burton Albion ser håpløse ut. Det er umulig å komme unna hjemmeseier her.

Tips: H (1.37 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Min favoritt Sean Maguire fikk endelig åpnet målkontoen på lørdag, men det var ikke nok til å sikre seier hjemme mot Barnsley. The Lilywhites fant aldri seiersmålet mot slutten av kampen, og måtte dermed ta til takke med ett poeng i et oppgjør de virkelig hadde sett for seg at de skulle vinne. Lancashire-klubben har 2-3-1 på sine seks første kamper denne sesongen, og det mest utrolig er deres målforskjell. De har bare scoret tre mål og sluppet inn to mål på disse seks kampene. Alex Neil har i hvert fall gjort hvittrøyene til et vanskelig lag å spille mot. Hjemme på Deepdale har de 2-1-0 denne sesongen. Reading og Sheffield Wednesday har blitt slått på eget gress.

Prestons siste kamper:
Preston – Barnsley 1-1 (Maguire)
Boro – Preston 0-0
Preston – Reading 1-0 (Hugill)
Derby – Preston 1-0
Leeds – Preston 0-0

Danny Ward scoret like før slutt og sikret ett poeng for Cardiff City i en tøff bortekamp mot Fulham på lørdag. Waliserne hadde vunnet samtlige av de fem første kampene, men var nok likevel ikke veldig skuffet over at seiersrekken røk på Craven Cottage. Ett poeng med seg fra den stadion vil nok alle klubber være fornøyd med denne sesongen. Cardiff troner fortsatt øverst på tabellen, og jeg ser ingen grunn til at de ikke vil fortsette å være med i toppen. Blåtrøyene ser rett og slett fryktelig sterke ut under Neil Warnocks ledelse. På bortebane har de 2-1-0 denne sesongen. De har slått Burton Albion og Wolverhampton Wanderers, mens det ble uavgjort mot Fulham sist.

Cardiffs siste kamper:
Fulham – Cardiff 1-1 (Ward)
Cardiff – QPR 2-1 (Hoilett, Bamba)
Cardiff – Burton 1-2 (Pilkington)
Wolves – Cardiff 1-2 (Mendez-Laing, Ralls)
Cardiff – Sheff Utd 2-0 (Mendez-Laing, Morrison)

Vurdering: To av lagene som har imponert meg mest i årets sesongstart. Gjestene har vært klart best, men Preston er ikke enkle å møte. Dette blir nok jevnt og sannsynligvis målfattig. Jeg har størst tro på uavgjort her.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Queens Park Rangers imponerende sesongstart har gått litt under radaren til de fleste. Leeds United, Cardiff City og mange flere klubber har stukket av med oppmerksomheten, men man må ikke glemme denne London-klubben. På lørdag tok de en sterk 2-1 seier hjemme mot Ipswich Town. Det førte QPR opp på en åttendeplass med ti poeng. Det er ingen tilfeldighet at QPR har så mange poeng, ettersom de rett og slett har vært gode. De har bare tapt to kamper, og det var borte mot serieleder Cardiff City og Norwich City. Hjemme på Loftus Road har de vunnet samtlige av sine tre kamper. Ipswich, Hull City og Reading har alle blitt slått.

QPRs siste kamper:
QPR – Ipswich 2-1 (Mackie, Freeman)
Cardiff – QPR 2-1 (Smith)
QPR – Brentford 1-4 (Furlong)
QPR – Hull 2-1 (Smith, Sylla)
Norwich – QPR 2-0

Bortekamp mot Wolverhampton Wanderers er ingen enkel oppgave. Enda vanskeligere blir det når man slipper inn et tidlig baklengsmål. Det skjedde for Millwall da Diego Jota fant nettmaskene etter ti minutter. Enda verre ble det for løvene da Aiden O´Brien ble utvist med en knapp halvtime igjen å spille. Millwall fikk seg dermed en nedtur etter 4-0 seieren mot Norwich City like før landslagpausen. Millwall ligger helt nede på en 19. plass, men hadde etter min mening fortjent mer. De har prestert mye bedre enn det resultatene tilsier. På bortebane har de 0-1-2 denne sesongen. Kanskje kan sesongens første borteseier komme i dette London-derbyet.

Millwalls siste kamper:
Wolves – Millwall 1-0
Millwall – Norwich 4-0 (Gregory, Saville, Wallace, Hutchinson)
Reading – Millwall 3-1 (Ferguson)
Bristol City – Millwall 0-0
Millwall – Ipswich 3-4 (Elliott, O´Brien, Wallace)

Vurdering: QPR har vært sterke og har vunnet alt hjemme i ligaen i høst. Her møter det et Millwall-lag som har fått dårlig betalt i starten. Jeg klarer ikke gå for noe annet enn hjemmeseier her, men jeg vil advare mot et Millwall-lag som har prestert mye bedre enn det tabellplasseringen tilsier.

Tips: H (2.21 @ Nordicbet)

 


 

Sheffield Wednesday – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Er Sheffield Wednesday friskmeldt? Det er nok alt for tidlig å konkludere med noe. Likevel må det sies at seieren mot Nottingham Forest på lørdag var imponerende. Tre scoringer hjemme på Hillsborough må ha smakt godt for Owls-sjef Carlos Carvalhal. Han fikk ikke være med på sidelinjen under lørdagens kamp, og får ikke være det på tirsdag heller. Uglene har slitt med sitt angrepsspill denne høsten, men det løsnet på lørdag. Nå er spørsmålet om de kan fortsette i samme spor på tirsdag. Wednesday har vunnet to av seks kamper og har 2-3-1 så langt. Det er egentlig ikke så verst, spesielt med tanke på at det bor mye mer i dette laget enn det vi har fått sett så langt. Hjemme på Hillsborough har de 1-2-0 denne sesongen. Før seieren mot Forest hadde de spilt uavgjort mot Sunderland og Queens Park Rangers på eget gress.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Forest 3-1 (Hooper, Lee, Fletcher)
Burton – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Rhodes x2)
Fulham – Sheff Wed 0-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Sunderland 1-1 (Jones)

Brentford venter fortsatt på sin første seier. Det er egentlig ganske utrolig. Jevnt over har Brentford vært et av de bedre lagene dersom man ser nærmere på sjanser skapt og hvor tette de har vært bakover på banen. Dog betyr statistikker lite dersom man ikke er effektiv foran mål, samtidig som man gjør enkle og avgjørende feil bakover på banen. På lørdag leverte The Bees en bra kamp på Villa Park borte mot Aston Villa. Bare en god Sam Johnstone i Villa-buret sørget for at Brentford bare fikk med seg ett poeng hjem til London. Jeg kan ikke forstå annet enn at sesongens første seier må være like om hjørnet, men det spørs om ikke motstanden på tirsdag blir litt for tøff. På bortebane har Brentford 0-1-2 denne sesongen. De har tapt mot Sheffield United og Ipswich Town, mens det ble uavgjort på lørdag.

Brentfords siste kamper:
Aston Villa – Brentford 0-0
Brentford – Wolves 0-0
QPR – Brentford 1-4 (Egan, Maupay, Clarke, Selvmål)
Ipswich – Brentford 2-0
Brentford – Bristol City 2-2 (Watkins, Maupay)

Vurdering: Sheffield Wednesday har ikke imponert meg i starten, men var sterke på lørdag. Her møter de et Brentford-lag som har hatt alt annet enn marginene på sin side denne sesongen. Vertene er ørsmå favoritter her, men jeg tror Brentford vil gi vertene tøff kamp. Uavgjort blir mitt tips på Hillsborough.

Tips: U (3.65 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det lukter litt ekkelt på Stadium of Light for tiden. Etter en forholdsvis grei åpning på sesongen med en god prestasjon hjemme mot Derby County og en påfølgende seier borte mot Norwich City, har det nå stoppet opp. Sunderland har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper, og etter lørdagens nederlag mot Sheffield United er de nå oppe i tre strake tap. Det er blytungt for et Sunderland-lag som gjerne skal kjempe helt i toppen. The Black Cats ligger nå bare ett poeng unna nedrykk og har ni poeng opp til direkte opprykk. Den luken bør ikke bli mye større dersom de skal ha håp om å være med helt i toppen. Fortsatt venter man på sesongens første hjemmeseier. Sunderland har som nevnt spilt uavgjort mot Derby på eget gress, mens det etterpå har blitt tap mot Leeds United og Sheffield United.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Rodwell)
Barnsley – Sunderland 3-0
Carlisle – Sunderland 1-2 (Love, Gooch)
Sunderland – Leeds 0-2
Sheff Wed – Sunderland 1-1 (Honeyman)

Nottingham Forest har nå kommet ned på jorden igjen etter imponerende seire over Middlesbrough og Newcastle United. Like før landslagspausen tapte de 0-2 hjemme mot Leeds United, før de på lørdag tapte hele 1-3 borte mot Sheffield Wednesday. Med en nærmest litt naiv angrepsfotball må de fort betale dyrt de gangene ting ikke funker, noe man har sett ved et par anledninger denne høsten. Når det derimot funker, kan de skape problemer for hvem som helst. Det er derfor litt vanskelig å vurdere dette Forest-laget. 3-0-3 er status etter seks serierunder, mens de på bortebane har 1-0-2. Deres seier på fremmed gress kom mot Brentford, mens de har tapt på bortebane mot Barnsley og Sheffield Wednesday.

Forests siste kamper:
Sheff Wed – Forest 3-1 (Osborn)
Forest – Leeds 0-2
Newcastle – Forest 2-3 (Cummings x2, Walker)
Forest – Middlesbrough 2-1 (McKay, Murphy)
Barnsley – Forest 2-1 (Murphy)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Forest har vært meget ustabile i prestasjonene, og derfor vanskelig å forutse. Sunderland har skuffet stort, men har spillere som er mer enn gode nok til å vinne dette oppgjøret. Jeg prøver på hjemmeseier her, men hadde aldri anbefalt spill her.

Tips: H (1.96 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter tap hjemme mot Cardiff City og uavgjort mot et Brentford-lag som fortsatt ikke har vunnet denne sesongen, var det viktig for Wolves å slå tilbake med full kraft da Millwall kom på besøk på lørdag. Diego Jota ordnet kampens eneste scoring mot løvene fra London da ingen motspillere presset han ute i returrommet, og sikret dermed tre viktige poeng. Ulvene er nå oppe på tredjeplass med 13 poeng, og må kunne sies å være godt fornøyd med sesongstarten så langt. Hjemme på Molineux har de 2-0-1, hvor tapet har kommet mot Cardiff City. Millwall og Middlesbrough er lagene som har blitt slått.

Wolves siste kamper:
Wolves – Millwall 1-0 (Jota)
Brentford – Wolves 0-0
Southampton – Wolves 0-2 (Batth, Wilson)
Wolves – Cardiff 1-2 (Bonatini)
Hull – Wolves 2-3 (Neves, Jota, Dicko)

Bristol City har måttet klare seg uten Aden Flint de første serierundene, ettersom han var på vei bort fra klubben. Overraskende nok endte han til slutt opp med å bli værende i klubben, til tross for at man nærmest tok det som en selvfølge at han kom til å bli solgt. At han nå blir værende må være fantastisk for rødtrøyene. På lørdag viste han hvor viktig han kan være da han scoret kampens eneste mål da Bristol City tok tre poeng borte mot Reading. The Robins har nå 2-3-1 denne sesongen, og det må kunne sies å være mer enn godt nok. Deres eneste tap hittil denne sesongen kom borte mot Birmingham City. I tillegg til tapet mot Birmingham har de vunnet mot Reading og spilt uavgjort mot Brentford på fremmed gress.

Bristol Citys siste kamper:
Reading – Bristol City
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Paterson)
Watford – Bristol City 2-3 (Reid, Eliasson, Hinds)
Bristol City – Millwall 0-0
Brentford – Bristol City 2-2 (Brownhill, Reid)

Vurdering: Wolves er sterke og har imponert stort i starten. Bristol City har ikke imponert meg veldig, men kan likevel være godt fornøyd med poengfangsten så langt. Her tror jeg gjestene skal få kjørt seg mot et bra og ballsikkert Wolves-lag. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.81 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Sheffield United
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

The Trotters er i trøbbel. Etter seks serierunder har de fortsatt ikke vunnet en eneste kamp, og det gir grunn for bekymring for Bolton-fansen. At et lag som er spådd en tilværelse i bunnen gjør det så dårlig i starten, har de siste sesongene vært nærmest ensbetydende med nedrykk. På lørdag ble det et vondt 0-3 tap hjemme mot Middlesbrough, og like før landslagspausen vant Hull City 4-0 over hvittrøyene. Jeg klarer ikke helt se hvordan det plutselig skal snu for Bolton, og derfor er jeg spent på hvor trygt Phil Parkinson kommer til å sitte i managerstolen utover i sesongen dersom ting ikke endrer seg. Hjemme på Macron Stadium har de 0-0-3. De er det eneste laget i Championship denne sesongen som ikke har tatt poeng på eget gress.

Boltons siste kamper:
Bolton – Boro 0-3
Hull – Bolton 4-0
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Armstrong, Karacan, Dervite)
Bolton – Derby 1-2 (Madine)
Birmingham – Bolton 0-0

Sheffield United flyr høyt for tiden under suksesstreneren Chris Wilder. Han ledet klubben til et overlegent opprykk i vår, og nå har de fortsatt i samme spor i Championship. På Deadline Day sikret han seg Clayton Donaldson fra Birmingham City, og på lørdag viste Donaldson hvor god han kan være på dette nivået. Han scoret to ganger i det som til slutt ble en 2-1 seier for The Blades borte mot Sunderland. Sheffield-klubben er nå oppe på en femteplass med 4-0-2 etter seks serierunder. De har vunnet sine tre siste kamper i ligaen, og deres forsvarsspill fremstår som meget imponerende. På bortebane har de tapt mot Middlesbrough og Cardiff City, mens det ble seier borte mot Sunderland på lørdag.

Sheff Utds siste kamper:
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Donaldson)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Sharp x2, Selvmål)
Sheff Utd – Leicester 1-4 (Lavery)
Sheff Utd – Barnsley 1-0 (Sharp)
Cardiff – Sheff Utd 2-0

Vurdering: Bolton i trøbbel. Sheffield United ser meget sterke ut. Jeg føler meg trygg på at gjestene får med seg poeng her, men frykter uavgjortfaren. Til tross for det våger jeg likevel å markere for borteseier.

Tips: B (2.34 @ Nordicbet)


 

About The Author

Leave a Reply