Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag:

16.00: Hull City – Sunderland (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Barnsley – Aston Villa (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Reading (Hjemmeseier) 2.06
Burton Albion – Fulham (Borteseier) 1.81
Totalodds: 3.73

Av diverse grunner kommer det dessverre ikke info om skader og suspensjoner til denne runden.

 

Hull City – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er trøbbel hos Leonid Slutskys tigerflokk. På onsdag tapte Hull City borte mot Fulham, noe som gjør at de nå er oppe i fire tap på de fem siste ligakampene. Det er stygge tall, samtidig som man må legge til at man i disse tapene har fått se forferdelig forsvarsspill. Akkurat det overrasker meg med tanke på at Slutsky er kjent for sin gode defensive organisering. Hull er nå nede på en 16. plass med syv poeng etter syv serierunder. Allerede nå er det en luke på ni poeng opp til direkte opprykk. Det er lite akkurat nå som tyder på at de kommer til å være med helt der oppe denne sesongen. Hjemme på KCOM Stadium har de 2-0-1 på sine tre kamper denne sesongen. De har slått Bolton Wanderers hele 4-0, mens Burton Albion ble banket 4-1. Det ene tapet på eget gress kom mot Wolverhampton Wanderers.

Hulls siste kamper:
Fulham – Hull
Derby – Hull 5-0
Hull – Bolton 4-0 (Diomande, Grosicki, Bowen x2)
Doncaster – Hull 2-0
QPR – Hull 2-1 (Bowen)

Sunderland kom ned til Championship sammen med Hull City i sommer. I likhet med vertene har også Sunderland fått en tung start på sesongen. Faktisk ser det enda verre ut for The Black Cats enn for Hull. Sunderland tapte 0-1 hjemme mot Nottingham Forest på tirsdag, og har dermed tapt fire kamper på rad. De har nå fem på rad i ligaen uten seier, og i de fire siste ligakampene har de bare scoret ett mål. Det ser rett og slett bekmørkt ut for Simon Grayson & Co. Nå er det bare ett poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Sunderland 1-1-1 denne sesongen. Seieren kom mot Norwich City, mens tapet kom mot Barnsley.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Forest 0-1
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Rodwell)
Barnsley – Sunderland 3-0
Carlisle – Sunderland 1-2 (Love, Gooch)
Sunderland – Leeds 0-2

Vurdering: To lag i trøbbel. Av disse to lagene synes jeg gjestene har sett svakest ut. Dette kan selvsagt vippe alle veier, men jeg har størst tro på vertene i dette oppgjøret. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (2.21 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Harry Redknapp er i trøbbel. Etter å ha brukt utrolige summer under sommerens overgangsvindu, har han ikke fått ting til å fungere på banen. På tirsdag tapte blåtrøyene 0-2 borte mot Leeds United, noe som gjør at de nå har fire strake tap i Championship. De har fem kamper på rad uten seier i ligaen, men etter kampen var ikke Redknapp langt nede. Han var egentlig fornøyd med måten Birmingham presterte mot Leeds, og var sikker på at det snart kom til å snu for Birmingham-klubben. Nå ligger Redknapps gutter på nedrykksplass med fire poeng etter syv runder. Hjemme på St Andrews har de 1-1-1. Deres eneste seier denne sesongen kom hjemme mot Bristol City.

Birminghams siste kamper:
Leeds – Birmingham 2-0
Norwich – Birmingham 1-0
Birmingham – Reading 0-2
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Kieftenbeld)
Burton – Birmingham 2-1 (Maghoma)

Preston North End seiler sakte, men sikkert, frem som en av de mest positive overraskelsene denne høsten. Jeg hadde stor tro på at de kunne gjøre det bra under Alex Neils ledelse, men at de skulle være så solide bakover på banen hadde jeg aldri trodd. Neil har bygget videre på det fundamentet som Simon Grayson fikk satt på plass, i tillegg til å utvikle angrepsspillet. Resultater er imponerende. På tirsdag ble de det første laget i Championship til å vinne mot Cardiff City denne sesongen. De vant hele 3-0 og er nå oppe på en femteplass med 12 poeng. Målforskjellen på 6-2 vitner om et lag som scorer lite, men som er bunnsolide bakover. På bortebane har de 0-2-1 denne sesongen. Kanskje kan sesongens første borteseier komme på St Andrews?

Prestons siste kamper:
Preston – Cardiff 3-0 (Maguire, Harrop, Browne)
Preston – Barnsley 1-1 (Maguire)
Boro – Preston 0-0
Preston – Reading 1-0 (Hugill)
Derby – Preston 1-0

Vurdering: Birmingham har skuffet stort i starten. De trenger fortsatt litt tid på å fungere, men det var mye positivt å ta med seg fra tapet på tirsdag. Her møter de et meget imponerende Preston North End-lag. Dette blir nok et jevnt og spennende oppgjør. Jeg tror uavgjort er det beste tipset her.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Brentford – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nytt tap for Brentford. På tirsdag ledet de borte mot Sheffield Wednesday, men til slutt måtte de gå av banen uten poeng. De slapp blant annet inn et flaut mål fra Gary Hooper som oppsummerte på en god måte hvorfor The Bees fortsatt ikke har vunnet denne sesongen. De presterer nemlig bra synes jeg, men alt for mange feil bakover på banen og manglende effektivitet fremover på banen ødelegger. Med mer flyt og marginene på riktig side, kunne Brentford faktisk ha vært helt i toppen av tabellen. Jeg kan ikke forstå annet enn at det snart må snu for Brentford. Nå ligger de nest sist på tabellen med tre poeng. Hjemme på Griffin Park har de 0-2-1. De har tapt mot Nottingham Forest, mens de har holdt Wolverhampton Wanderers og Bristol City til uavgjort.

Brentfords siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Yennaris)
Aston Villa – Brentford 0-0
Brentford – Wolves 0-0
QPR – Brentford 1-4 (Egan, Maupay, Clarke, Selvmål)
Ipswich – Brentford 2-0

Reading har ikke imponert meg i starten. Jaap Stam har ikke fått det helt til i den nye sesongen, og litt av grunnen til det skyldes nok skader. Flere nøkkelspillere har vært ute i de første kampene, og da er det vanskelig å få ting til å fungere. Forrige helg gikk The Royals på et skuffende tap hjemme mot Bristol City. Dermed kom Reading seg ned på jorda igjen etter den imponerende seieren borte mot Birmingham City sist. Nå ligger Berkshire-klubben på en 17. plass med syv poeng. De har én kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene, ettersom de ikke var i aksjon denne midtuken. Kanskje kan den hvilen gi de en fordel i helgens runde? På bortebane har Reading 1-0-2 denne sesongen. De har slått Birmingham, mens det har blitt tap mot Preston North End og Queens Park Rangers.

Readings siste kamper:
Reading – Bristol City 0-1
Birmingham – Reading 0-2 (Bödvarsson, Evans)
Reading – Millwall 3-1 (Smith, Evans, Bacuna)
Preston – Reading 1-0
Reading – Aston Villa 2-1 (Popa, Barrow)

Vurdering: Nå snur det for Brentford. Her tror jeg de tar sesongens første trepoenger. Det blir ikke enkelt mot et godt organisert Reading-lag, men nå må det snart løsne for The Bees.

Tips: H (2.02 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aden Flint. For en spiller. I august var han helt ute i kulden da det virket som en selvfølge at han ville bli solgt, men han endte til slutt opp med å bli værende. Nå har han startet de to siste kampene, og i begge disse kampene har midtstopperen scoret. Han er ligaens mest målfarlige midtstopper, og ikke enkel å hanskes med på dødballer. På tirsdag tok The Robins et imponerende poeng borte mot Wolverhampton Wanderers, men det må legges til at de var ganske heldige i det oppgjøret. Forrige helg vant rødtrøyene 1-0 borte mot Reading, noe som gjør at de nå er oppe i fem kamper på rad uten tap. Bare én av de disse fem oppgjørene har for øvrig endt med seier. Med ti poeng etter syv serierunder må manager Lee Johnson være fornøyd. Hjemme på Ashton Gate har de 1-2-0 denne sesongen. De har slått Barnsley, mens det har blitt uavgjort mot Millwall og Aston Villa.

Bristol Citys siste kamper:
Wolves – Bristol City 3-3 (Flint, Reid, Diedhiou)
Reading – Bristol City 0-1 (Flint)
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Paterson)
Watford – Bristol City 2-3 (Reid, Eliasson, Hinds)
Bristol City – Millwall 0-0

Derby County imponerte stort forrige helg. De valset over Hull City og vant hele 5-0 hjemme på Pride Park. Det var nøyaktig den typen seier The Rams hadde behov for etter en litt trøblete start på sesongen. Matej Vydra puttet to ganger i den kampen, og har nå scoret fire mål på sine fem siste kamper. Nå er Derby på en 11. plass med sine ti poeng, samtidig som de har én kamp mindre spilt enn mange av de andre klubbene i Championship. I midtuken spilte Derby ligacupkamp mot Barnsley, men den endte de opp med å tape. Hvittrøyene gjorde en del endringer på laget til det oppgjøret, så man kan gjerne si at spillerne har fått litt mer hvile enn det Bristol Citys spillere har fått. På bortebane har Derby 1-1-1 denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Barnsley – Derby 3-2 (Russell, Bennett)
Derby – Hull 5-0 (Vydra x2, Johnson x2, Davies)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Bryson)
Grimsby – Derby 0-1 (Vydra)
Bolton – Derby 1-2 (Nugent x2)

Vurdering: Bristol City er absolutt i flytsonen, men Derby County så meget sterke ut forrige ligakamp. Jeg sliter veldig med å plassere et tips her. Magefølelsen min vipper mest til favør av bortelaget, men uavgjortfaren er såpass stor at jeg velger å plassere et kryss i midten.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg vil ikke si at Burton Albion er laget som har skuffet mest i sesongstarten, men det er bare fordi jeg hadde lave forventinger fra før sesongen av. Med salg av Jackson Irvine og skade på Liam Boyce har Nigel Clough fått en nærmest umulig oppgave i mine øyne. Han klarte det for så vidt forrige sesong, men det er vanskeligere å klare det denne sesongen. The Brewers hare bare vunnet én kamp etter syv serierunder, og er laget som har sluppet inn flest mål i Championship denne sesongen. Deres eneste seier kom hjemme mot Birmingham City. Forrige helg ble de knust av Leeds United på Elland Road, mens de på tirsdag klarte ta med seg ett poeng hjem fra møte med Norwich City på Carrow Road. I det oppgjøret fikk Burton-forsvaret kjørt seg, men Norwich var ikke effektive foran mål. Hjemme på Pirelli Stadium har Burton 1-1-1 denne sesongen. Cardiff City er det eneste bortelaget som har vunnet der i høst.

Burtons siste kamper:
Norwich – Burton 0-0
Leeds – Burton 5-0
Burton – Sheff Wed 1-1 (Mason)
Cardiff – Burton 1-2 (Fox, Naylor)
Burton – Birmingham City 2-1 (Sordell, Dyer)

Sesongens første hjemmeseier ble sikret for Fulham på onsdag. Stefan Johansen ble helten med sin avgjørende scoring i Fulhams 2-1 seier over Hull City. Dermed fikk man seg en opptur igjen etter at seieren glapp mot Cardiff City forrige helg. Fulham har ikke fått gang på maskineriet enda, men likevel har de skrapt sammen ti poeng så langt. De er med andre ord ikke langt bak toppen, og jeg kan ikke forstå annet enn at dette Fulham-laget bare vil bli bedre etter hvert som sesongen utvikler seg. Fortsatt mangler det litt helt fremme på banen, men det må legges til at lagets beste og viktigste spiller, Tom Cairney, har vært ute i det siste. På bortebane har Fulham 1-2-0 denne sesongen. Seieren kom mot Ipswich Town i forrige bortekamp.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Hull 2-1 (Ayite, Johansen)
Fulham – Cardiff 1-1 (Sessegnon)
Ipswich – Fulham 0-2 (Kebano, Fonte)
Fulham – Bristol Rovers 0-1
Fulham – Sheff Wed 0-1

Vurdering: Burton har klart seg greit på hjemmebane i høst, men her får de en tøff utfordring. Jeg sliter med å se hvordan Burton-forsvaret skal stå imot Fulhams raske og herlige angrepsfotball. Dette kan fort bli målrikt, ettersom Burton også vil kunne finne på noen sprell fremover på banen. Seieren føler jeg meg dog trygg på at det er gjestene som tar.

Tips: B (1.82 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter en utrolig start på sesongen har det nå stoppet opp for Cardiff City. På tirsdag fikk de bank på Deepdale da de besøkte Preston North End. Hele 0-3 tapte waliserne mot Alex Neils gutter. Forrige helg var de nære ved å tape borte mot Fulham, men et sent utligningsmål fra Danny Ward reddet blåtrøyene fra nederlag. Det har vært litt stang inn for Cardiff i de siste kampene før tapet mot Preston, og derfor blir det ekstra viktig for Cardiff å slå tilbake på første forsøk. Nå ligger The Bluebirds på en andreplass med 16 poeng. De har ikke vunnet på sine to siste kamper, men hadde fem strak seire før det. Hjemme på Cardiff City Stadium har de vunnet samtlige tre kamper denne sesongen. På disse tre kampene har de imponerende 7-1 i målforskjell.

Cardiffs siste kamper:
Preston – Cardiff 3-0
Fulham – Cardiff 1-1 (Ward)
Cardiff – QPR 2-1 (Hoilett, Bamba)
Cardiff – Burton 1-2 (Pilkington)
Wolves – Cardiff 1-2 (Mendez-Laing, Ralls)

Sheffield Wednesday ser ut til å være i gang nå. Etter en trøblete start har de nå våknet. Først ved en sterk seier borte mot Fulha, før de etter uavgjort mot Burton Albion har klemt til med to nye seire. Forrige helg ble Nottingham Forest slått 3-1 hjemme på Hillsborough, før Brentford ble slått på samme stadion på tirsdag. Uglene er dermed oppe på en sjetteplass med 12 poeng. Det er ganske rart å tenke på, ettersom jeg føler uglene har mye mer å gå på. Spørsmålet er om Carlos Carvalhal kan få ut det lille ekstra fra dette Owls-laget. På tirsdag ble jeg ikke helt overbevist av verken angrepsspillet eller forsvarsspillet, men det var imponerende å se måten de dro i land seieren på. På bortebane har Wednesday 1-1-1 denne sesongen. Deres eneste borteseier kom mot Fulham, mens deres eneste bortetap kom mot Preston North End.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Hooper, Wallace)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Hooper, Lee, Fletcher)
Burton – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Rhodes x2)
Fulham – Sheff Wed 0-1 (Fletcher)

Vurdering: Cardiff City med en skikkelig nedtur på tirsdag. Jeg tror nok ikke Neil Warnock kommer til å la spillerne sine levere en lik forestilling på lørdag. Waliserne vil nok derfor være på fra start, men det kan fort Sheffield Wednesday også være. Derfor synes jeg dette er en vanskelig kamp å forutse. Magefølelsen min taler til vertenes favør, derfor går jeg for hjemmeseier. Jeg vil dog ikke anbefale å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ipswich Town fikk spillefri i midtuken på grunn av Derby County og Barnsleys utsatte ligacupkamp som måtte gjøres unna denne uken. Dermed har blåtrøyene fått litt nødvendig hvile etter tre strake tap. Ipswich startet sesongen på utrolig vis ved å vinne de fire første kampene, men nå har det altså stoppet opp. Begge de to siste ligakampene har endt med tap. Det er kanskje ikke så rart med tanke på den flyten de hadde i de fire første rundene. Nesten alt de sendte avgårde mot mål endte opp i nettmaskene, mens motstanderne sløste enormt. Nå gjelder det å slå tilbake igjen for fullt når et svakt Bolton Wanderers-lag kommer på besøk. Hjemme på Portman Road har blåtrøyene vunnet to kamper, mens det ble tap i forrige hjemmekamp da Fulham var på besøk.

Ipswichs siste kamper:
QPR – Ipswich 2-1 (Celina)
Ipswich – Fulham 0-2
Crystal Palace – Ipswich 2-1 (Celina)
Ipswich – Brentford 2-0 (Garner, Waghorn)
Millwall – Ipswich 3-4 (Waghorn x2, Garner, Spence)

Bolton Wanderers er ett av to lag i Championship denne sesongen som fortsatt ikke har vunnet en ligakamp i høst. På tirsdag hadde de en gyllen mulighet til å gjøre noe med den saken da Sheffield United kom på besøk, men The Blades ble for sterke. Bolton tapte det oppgjøret 0-1, og har dermed fire strake tap i ligaen. De har ikke vunnet noen av sine syv første kamper, og ligger ikke overraskende på sisteplass. The Trotters har ikke scoret i noen av sine tre siste kamper. Det ser rett og slett fryktelig mørkt ut for hvittrøyene. På bortebane har Bolton 0-2-1 denne sesongen. De har tapt mot Hull City, mens det har blitt uavgjort mot Birmingham City og Millwall.

Boltons siste kamper:
Bolton – Sheff Utd 0-1
Bolton – Boro 0-3
Hull – Bolton 4-0
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Armstrong, Karacan, Dervite)
Bolton – Derby 1-2 (Madine)

Vurdering: Ipswich med to strake tap i ligaen, men har fått hvile denne uken. Bolton har tapt sine fire siste ligakamper og ser for øyeblikket ut som det klart svakeste laget i Championship. På bortebane har de klart seg greit i to av tre kamper, men her får de en tøff oppgave. Jeg tror vertene har det som skal til for å dra i land tre poeng her.

Tips: H (2.02 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

At Middlesbrough skulle bli et solid lag som forsvarer seg bra under Garry Monk, var jeg aldri i tvil om. At det skulle skje så fort var heller ikke overraskende med tanke på det fundamentet som var på plass etter Aitor Karankas lange tid i klubben. Monk kom til dekket bord på Riverside Stadium, og i mine øyne er det først og fremst angrepsspillet som må jobbes hardt med dersom Boro skal rykke opp denne sesongen. Forrige helg fikk man se hvor bra det angrepsspillet kan være, da Adama Traore rev i stykker Bolton Wanderers-forsvaret. Noen dager senere fikk man se den andre siden av Traore da han ble utvist mot Aston Villa etter få minutter. Til tross for det tidlige røde kortet klarte Boro likevel holde unna. Det betyr at Boro nå har tre på rad i ligaen uten tap, og bare ett tap på de seks siste kampene. Hjemme på Riverside Stadium har Monks gutter 2-1-0 denne sesongen, og de har fortsatt til gode å slippe inn mål på eget gress.

Boros siste kamper:
Villa – Boro 0-0
Bolton – Boro 0-3 (Assombalonga x2, Johnson)
Boro – Preston 0-0
Boro – Scunthorpe 3-0 (Fabio, Baker, Fletcher)
Forest – Boro 2-1 (Gibson)

Queens Park Rangers har gjort en bra start på sesongen, men tirsdagens London-derby mot Millwall var et steg i feil retning. Dette til tross for at de klarte komme tilbake fra 0-2 og sikre uavgjort. Millwall fikk en spiller utvist da de ledet 1-0, men klarte likevel øke til 2-0 litt senere. QPR skal ha for at de til slutt fikk sikret ett poeng, men med tanke på det røde kortet burde man strengt tatt hatt mer enn ett poeng. Uansett ser det forholdsvis lyst ut for Ian Holloway & Co. Etter syv serierunder ligger de på en 10. plass med elleve poeng. Det er mye mer enn hva jeg hadde trodd før sesongen, og det skal Holloway ha skryt for. Nå har det bare blitt én seier på de tre siste, og derfor er det viktig å vinne kamper i tiden fremover. På bortebane har QPR 0-1-2 denne sesongen. De har tapt mot Norwich City og Cardiff City, mens det har blitt uavgjort mot Sheffield Wednesday.

QPRs siste kamper:
QPR – Millwall 2-2 (Smith, Luongo)
QPR – Ipswich 2-1 (Mackie, Freeman)
Cardiff – QPR 2-1 (Smith)
QPR – Brentford 1-4 (Furlong)
QPR – Hull 2-1 (Smith, Sylla)

Vurdering: QPR har vist seg som en tøff motstander denne sesongen, men jeg tror de skal få kjørt seg her. Det store spørsmålet er om Boro kommer til å finne veien til nettmaskene. Jeg klarer fint se for meg at QPR forsvarer seg til poeng her dersom Boros offensive våpen ikke har dagen. Likevel er det hjemmeseier som blir mitt klare tips fra dette oppgjøret.

Tips: H (1.72 @ Nordicbet)


 

Millwall – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Millwall gjorde en fin figur med ti mann på banen i deler av kampen mot Wolverhampton Wanderers forrige helg, men måtte til slutt seg seg slått i det oppgjøret. I midtuken hadde de muligheten til å reise kjerringa borte mot London-rival Queens Park Rangers. Millwall tok ledelsen tidlig, men fikk Lee Gregory utvist i første omgang. Til tross for det røde kortet, økte de likevel ledelsen litt senere. Dessverre for Millwall rotet de senere bort tomålsledelsen på Loftus Road. Kampen endte 2-2, noe som nok var meget skuffende med tanke på ledelsen de hadde. Millwall har imponert meg i starten og burde hatt flere poeng enn det de har kapret så langt. De skaper ganske mye i alle kampene de spiller, men slipper litt for lett til motstanderen. Hjemme på The Den har de 1-1-1 denne sesongen. Seieren kom mot Norwich City i forrige hjemmekamp.

Millwalls siste kamper:
QPR – Millwall 2-2 (Wallace, McLaughlin)
Wolves – Millwall 1-0
Millwall – Norwich 4-0 (Gregory, Saville, Wallace, Hutchinson)
Reading – Millwall 3-1 (Ferguson)
Bristol City – Millwall 0-0

Leeds United har vært helt fantastiske i starten. Ikke bare har de hatt god kontroll på det som skjer bakover på banen, men de har også vært et fyrverkeri fremover på banen. Dette viste spesielt godt igjen da Burton Albion ble valset over forrige helg. I midtuken fortsatte oppturen da Birmingham City kom på besøk. Rent prestasjonsmessig var nok oppgjøret mot Birmingham ikke det mest overbevisende, men seieren var likevel imponerende. De tre poengene tok The Peacocks opp på tabelltopp, og man kan trygt si at stemningen er på topp i Leeds-leiren. På bortebane har Leeds vært fenomenale i starten. De har spilt tre kamper på fremmed gress, og samtlige tre har endt med seier. Sunderland, Nottingham Forest og Bolton Wanderers er lagene som har blitt slått.

Leeds siste kamper:
Leeds – Birmingham 2-0 (Saiz, Dallas)
Leeds – Burton 5-0 (Lasogga x2, Roofe, Pablo, Phillips)
Forest – Leeds 0-2 (Roofe, Alioski)
Leeds – Newport Co 5-1 (Roofe x3, Saiz, Vieira)
Sunderland – Leeds 0-2 (Dallas, Saiz)

Vurdering: Millwall har vært gode i starten, og hadde fortjent mer enn det de har fått så langt. Her får de seg en skikkelig utfordring når Leeds United kommer på besøk. Jeg tror nok fort at dette kan bli et jevnt og intenst oppgjør, men det er vanskelig å ikke markere for borteseier med tanke på gjestenes form.

Tips: B (2.65 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det er litt opp og ned med Nottingham Forest. Både spillemessig og resultatmessig. De kan vinne på dårlige dager og tape på gode dager. De kan lekke som en sil, og deretter være bunnsolide. De kan score mange mål, men deretter slite med å finne nettmaskene. Det virker som om manager Mark Warburton fortsatt har en lang vei å gå før ting fungerer som han vil. Forrige helg tapte rødtrøyene mot Sheffield Wednesday, men på tirsdag hevet de seg betraktelig og vant 1-0 borte mot Sunderland. Nå har de 12 poeng etter syv serierunder, og det må kunne sies å være mer enn godkjent. På hjemmebane har de 2-0-1 denne sesongen. Deres ene tap på eget gress kom mot Leeds United.

Forests siste kamper:
Sunderland – Forest 0-1 (Murphy)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Osborn)
Forest – Leeds 0-2
Newcastle – Forest 2-3 (Cummings x2, Walker)
Forest – Middlesbrough 2-1 (McKay, Murphy)

Etter å ha jobbet inn en tøff seier hjemme mot Millwall forrige helg, fikk ulvene seg en nedtur på tirsdag. Et effektivt Bristol City-lag kjempet til seg ett poeng fra Molineux etter å ha scoret tre mål. Wolves var nære ved å ta seieren, men treverket var i veien. Wolves er nå oppe på en fjerdeplass med 14 poeng. De har bare tapt en kamp denne sesongen, og det var mot Cardiff City. På de fire siste kampene har det dog bare blitt en seier, og derfor har Wolves-fansen et klart ønske om at klubben skal heve sine prestasjoner i de kommende kampene. På bortebane har Wolves 2-1-0 denne sesongen. Bare Leeds United har vært bedre på fremmed gress i Championship i høsdt. Hull City og Derby County er lagene som har blitt slått.

Wolves siste kamper:
Wolves – Bristol City 3-3 (Jota, Bonatini, Batth)
Wolves – Millwall 1-0 (Jota)
Brentford – Wolves 0-0
Southampton – Wolves 0-2 (Batth, Wilson)
Wolves – Cardiff 1-2 (Bonatini)

Vurdering: Det er alltid vanskelig å vurdere Forest. Man vet aldri hva slags Forest-lag man får se. Her får de besøk av et sterkt Wolves-lag. Dette tror jeg blir jevnt, men jeg har følelsen av ulvene kan vippe dette til sin fordel. Jeg går for knepen borteseier. 

Spill: B (2.24 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Opprykk? Ja, ordet blir nå flittig nevnt rundt Bramall Lane etter en imponerende sesongstart. The Blades vant 1-0 mot et svakt Bolton Wanderers-lag på tirsdag, og dermed er de oppe på tredjeplass med femten poeng etter syv kamper. Det er mer enn hva Sheffield United-fansen kunne ha drømt om før sesongstart. Chris Wilder har klart å få laget til å fungere på samme måte som forrige sesong, og spesielt deres solide forsvarssspill har imponert i starten. Jeg er på ingen måter der hvor jeg melder Sheffield United som en klar opprykksfavoritt, ettersom jeg ikke synes de har hatt det tøffeste kampprogrammet. Imponerende er det likevel, og jeg er spent på hvor lenge de kan holde dette oppe. Hjemme på Bramall Lane har de vunnet samtlige tre hjemmekamper denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Bolton – Sheff Utd 0-1 (Carter-Vickers)
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Donaldson x2)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Sharp x2, Selvmål)
Sheff Utd – Leicester 1-4 (Lavery)
Sheff Utd – Barnsley 1-0 (Sharp)

Norwich City-sjef Daniel Farke har ikke vært i nærheten av å ha like mye å glede seg over som Sheffield United-sjef Chris Wilder i starten av årets sesong. Norwich-sjefen har ikke klart å få det beste ut av sitt mannskap, men det mest bekymringsverdige er at jeg sliter litt med å se forbedring fra sesongen ble sparket i gang. På tirsdag maktet de ikke vinne hjemme mot et svakt Burton Albion-lag, mens de like før landslagspausen tapte hele 0-4 borte mot Millwall. Gultrøyene er ikke der man forventer de skal være, og derfor bør det snart snu for Farke & Co dersom de skal være med å kjempe i toppen. På bortebane har gultrøyene 0-1-2 denne sesongen. De har tapt borte mot Millwall og Aston Villa.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Burton 0-0
Norwich – Birmingham 1-0 (Oliveira)
Millwall – Norwich 4-0
Norwich – Charlton 4-1 (Murphy x2, Watkins, Trybull)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Murphy, Oliveira)

Vurdering: Sheffield United imponerer og ser meget sterke ut. Her møter de et Norwich-lag som har slitt med å få sesongen i gang. De aller fleste grunner peker på hjemmeseier her. Derfor markerer jeg for Blades-seier på Bramall Lane.  

Spill: H (2.50 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg sliter veldig med å bli klok på dette Barnsley-laget. Deres prestasjoner svinger opp og ned som en jo-jo, men det er kanskje ikke så overraskende med tanke på de mange utskiftningene i sommer. Etter syv serierunder ligger de på en 15. plass med syv poeng. Ettersom de spilte ligacup mot Derby County i midtuken, har de én kamp mindre spilt enn flere av sine rivaler i Championship. Denne starten synes jeg The Tykes skal være fornøyd med, ettersom jeg personlig ikke hadde store forventninger til årets Barnsley-lag. Forrige helg tok de et sterkt poeng borte mot Preston North End, og strengt tatt er de gode nok til å skape problemer for hvem som helst på en riktig dag. Hjemme på Oakwell har rødtrøyene 2-0-1 denne sesongen. De har slått Sunderland og Nottingham Forest.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Derby 3-2 (Jackson, Hammill, Bradshaw)
Preston – Barnsley 1-1 (Potts)
Barnsley – Sunderland 3-0 (Ugbo, Barnes, Moncour)
Sheff Utd – Barnsley 1-0
Barnsley – Nottingham Forest 2-1 (Hedges, Pearson)

Selv med én mann mer på banen i store deler av kampen hjemme mot Middlesbrough på tirsdag, klarte ikke Aston Villa finne veien til nettmaskene. Dermed endte de opp med å spille 0-0 for andre gang på få dager. Henri Lansbury ble utvist senere i kampen mot Boro, men hans suspensjonen har blitt opphevet etter at anken førte frem. Villa har nå spilt uavgjort i tre kamper på rad. Etter syv ligakamper har de bare vunnet én gang denne sesongen. Den seieren kom hjemme mot Norwich City i midten av august. Villa ser rett og slett ikke særlig sterke ut under Steve Bruces ledelse, men det skal sies at de var ganske uheldige som ikke tok seieren mot Boro for noen dager siden. Med syv poeng etter syv runder ligger Villa allerede ni poeng bak direkte opprykksplass. På bortebane har de 0-1-2 denne sesongen.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Boro 0-0
Aston Villa – Brentford 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Onomah)
Aston Villa – Wigan 4-1 (Hogan x2, Adomah, Bjarnason)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Hourihane, Green)

Vurdering: Aston Villa har blitt gjort til favoritter hos bookmakerne, men i mine øyne er dette et helt åpent oppgjør. Med tanke på den negative trenden til Villa, kombinert med Barnsleys tidvis meget gode prestasjoner, synes jeg spill på hjemmelaget virker mest spennende her. 

Spill: H (3.50 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply