Sheffield Wednesday – Sheffield United
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: George Boyd og Fernando Forestieri er ute hos vertene. Gjestene håper at Billy Sharp skal bli klar til kamp, men han er usikker.

Endelig smeller det i Sheffield. Etter fem års ventetid er det endelig klart for Steel City-derby. Forrige gang disse lagene møttes var i League One, mens man må helt tilbake til 2010 for å finne forrige gang disse bitre rivalene møttes i Championship. Sheffield Wednesday har æren av å inneha såkalte “bragging rights” etter at de vant forrige gang disse lagene møttes i 2012. Den gangen ble Chris O`Grady matchvinner med kampens eneste scoring. Denne sesongen har uglene slitt litt med å få ting til å fungere, men likevel henger de godt med i toppen av tabellen. Etter åtte serierunder har de bare tapt ett oppgjør, og det er ganske spesielt med tanke på at jeg hele tiden sitter med følelsen av at de har så mye mer å by på enn det de har fått vist så langt. Nå ligger Wednesday på en 9. plass med 13 poeng etter 1-1 borte mot Cardiff City forrige helg. Gary Hooper har virkelig fått gang på sakene på topp. Han har nå scoret i fire kamper på rad for Wednesday. Hjemme på Hillsborough har de 2-2-0 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Hooper, Wallace)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Hooper, Lee, Fletcher)
Burton – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Rhodes x2)

Av spillerne som var på banen i forrige derby mot Sheffield Wednesday er det bare Ched Evans som fortsatt er i klubben. Urokråka fikk forrige helg sin første kamp fra start for Sheffield United etter comebacket. Dessverre for Evans og Sheffield United endte kampen mot Norwich City forrige helg med nederlag. Etter kampen var Chris Wilder forståelig nok mest opptatt av å fortelle hvor uprofesjonelle Norwich City hadde vært både i forkant og underveis i kampen. Tapet mot Norwich var ekstra skuffende på grunn av The Blades imponerende sesongstart. Med seier i det oppgjøret ville Wilder & Co faktisk ha ledet Championship foran denne runden. Nå ligger de på en sjetteplass med 15 poeng. De spiller en gjerrig fotball hvor de slipper til få store sjanser, mens de skaper forholdsvis lite selv. På bortebane har de 2-0-2 denne sesongen. De har slått Bolton Wanderers og Sunderland på fremmed gress, mens det har blitt tap borte mot Middlesbrough og Cardiff City.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Norwich 0-1
Bolton – Sheff Utd 0-1 (Carter-Vickers)
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Donaldson x2)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Sharp x2, Selvmål)
Sheff Utd – Leicester 1-4 (Lavery)

Vurdering: Vertene er favoritter, men slike kamper lever sitt helt eget liv. Jeg klarer ikke helt se at gjestene skal vinne her, men de kommer garantert til å gjøre det tøft for vertene. Jeg synes oddsen på uglene er for lav til å være interessant, derfor prøver jeg heller uavgjort på Hillsborough. 

Spill: U (3.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply