Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

I sin første kamp som midlertidig sjef etter Harry Redknapps avgang, ble det en meget imponerende forestilling fra Lee Carsley & Co. Birmingham City reiste til Pride Park for å møte Birminghams tidligere manager Gary Rowett, og der leverte de en god prestasjon. Birmingham spilte uavgjort 1-1 etter en fantastisk heading av Lukas Jutkiewicz, og fansen må ha likt det de fikk se. Nå gjelder det for Birmingham å bygge videre på den gode prestasjonen. Carsley ønsker å beholde jobben på permanent basis, men da må han i så fall imponerte stort i de kommende kampene. Hjemme på St Andrews har blåtrøyene 1-1-2 denne sesongen, hvor begge de to siste har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Derby – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Preston 1-3 (Colin)
Leeds – Birmingham 2-0
Norwich – Birmingham 1-0
Birmingham – Reading 0-2

For en smell for Sheffield Wednesday på søndag. Alt var duket for en fantastisk fest på Hillsborough, men blåtrøyene endte opp med å tape hele 2-4 mot Sheffield United. Tapet var på ingen måte ufortjent, og fansen var langt fra fornøyd med Owls-sjef Carlos Carvalhal etter kampen. Tapet var uglenes første siden sesongåpningen, men likevel ulmer det litt rundt den portugisiske sjefens føtter. På pressekonferansen før onsdagens kamp ødela han en 20 pund seddel for å vise at den fortsatt er verdt 20 pund selv om den har blitt krøllet og ødelagt. På bortebane har Owls 1-2-1 denne sesongen. Begge de to siste på fremmed gress har endt uavgjort.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Joao, Hooper)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Hooper, Wallace)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Hooper, Lee, Fletcher)
Burton – Sheff Wed 1-1 (Hooper)

Vurdering: Jeg forventer en god forestilling fra et Birmingham-lag som jeg tror vil få en opptur under Lee Carsley. Jeg forventer også at Sheffield Wednesday hever seg betraktelig etter helgens flaue tap. Derfor synes jeg uavgjort fremstår som et bra spill her. 

Spill: U (3.10 @ Nordicbet)


 

 

Sheffield United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For en festforestilling Sheffield United leverte på Hillsborough på søndag. The Blades gikk rett i strupen på Sheffield Wednesday, og det viste seg å være en smart ting å gjøre. Ledet an av supertalentet David Brooks viste de ingen nåde mot et Owls-lag som vanligvis er meget solide bakover på banen. Sheffield United rotet bort en 2-0 ledelse, men svarte med å sette inn 3-2 like etter uglenes utligningsmål. Seieren var et fantastisk svar etter et skuffende 0-1 tap mot Norwich City i den foregående runden. Nå ligger The Blades helt i toppen av tabellen, og foran midtukerunden hadde de bare to poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Bramall Lane har de 3-0-1, hvor det ene tapet som nevnt kom mot Norwich City.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Clarke x2, Fleck, Duffy)
Sheff Utd – Norwich 0-1
Bolton – Sheff Utd 0-1 (Carter-Vickers)
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Donaldson x2)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Sharp x2, Selvmål)

Wolverhampton Wanderers trodde nok at de hadde mistet seieren da Barnsley utlignet på Molineux helt på tampen av lørdagens kamp. Slik ville ikke Alfred N`Diaye ha det. Han satte inn 2-1, og dermed fikk ulvene vunnet sin tredje kamp på rad. I ligaen har de nå fem på rad uten tap, og totalt har de bare tapt én kamp. Det nederlaget kom hjemme mot Cardiff City. Wolves lå i toppen før midtukerunden med like mange poeng som serieleder (i skrivende stund) Leeds United. På bortebane har Wolves fantastiske 3-1-0. Stjernespiller Helder Costa var endelig tilbake på benken for ulvene, men kom ikke inn i lørdagens oppgjør mot Barnsley.

Wolves siste kamper:
Wolves – Barnsley 2-1 (N`Diaye, Enobakhare)
Wolves – Bristol Rovers 1-0 (Enobakhare)
Forest – Wolves 1-2 (Jota x2)
Wolves – Bristol City 3-3 (Jota, Bonatini, Batth)
Wolves – Millwall 1-0 (Jota)

Vurdering: Sheffield United har imponert stort i starten, men her tror jeg de får det tøft. Det er fryktelig vanskelig å komme seg nedpå igjen etter en sterk seier i et lokalderby de hadde ventet mange år på. Jeg tror vertene vil slite med å forsvare seg mot et Wolves-lag som er fulle av selvtillit, og som kommer til dette oppgjøret topp motiverte. Jeg går for borteseier her.  

Spill: B (2.60 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply