Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: QPR – Fulham (Viasport 3/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Ipswich Town – Bristol City (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Reading – Norwich City (Viasport 3/Viaplay)

Søndag:

13.15: Sheffield Wednesday – Leeds United

Rundens oddskupong:
- Oddsen er hentet fra Nordicbet
Aston Villa – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.38
Preston North End – Sunderland (Hjemmeseier) 1.83
Totalodds: 2.53


 FREDAG

Queens Park Rangers – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jordan Cousins og Steven Caulker er usikre hos vertene. Tom Cairney, Floyd Ayite og Rafa Soares er ute hos gjestene.

Queens Park Rangers tok turen til Oakwell på tirsdag. Der skulle de prøve å få med seg tre poeng hjem til London, men slik skulle det ikke gå. Barnsley tok ledelsen i første omgang, mens QPR til slutt sikret ett poeng takket være en sen scoring av Luke Freeman. QPR fremstår fortsatt som et vanskelig lag å spille mot, noe som har gjort at de fleste av deres kamper denne sesongen har vær av det jevne slaget. Dessverre for Ian Holloway & Co klarer de ikke alltid vippe disse oppgjørene til sin fordel. Det har ført til at de nå har fire på rad uten seier i ligaen, hvor tre har endt med uavgjort. Tapet kom borte mot Middlesbrough. Hjemme på Loftus Road har QPR 3-2-0, og er dermed ett av seks lag som er ubeseiret på eget gress denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Barnsley – QPR 1-1 (Freeman)
QPR – Burton 0-0
Boro – QPR 3-2 (Wheeler, Mackie)
QPR – Millwall 2-2 (Smith, Luongo)
QPR – Ipswich 2-1 (Mackie, Freeman)

Fulham har levert mye bra på banen i høst, men enkle feil bakover på banen og slurv fremover på banen har ødelagt mye av sesongstarten. Fulham er ventet å kjempe helt i toppen, men foreløpig har de ikke klart å være like dominerende som det man vet de kan være. For noen uker siden trodde man at det skulle løsne etter at Hull City ble slått på hjemmebane, men i den påfølgende kampen tapte de mot Burton Albion. På tirsdag vant endelig Fulham igjen, og nå er spørsmålet om de kan bygge videre på de tre poengene. Fulham har nå skrapet sammen 14 poeng, og er derfor helt klart på skuddhold med tanke på å være med i toppen. De har bare tapt to kamper denne sesongen, men hele fem av deres ti kamper har endt uavgjort. På bortebane har Fulham 2-2-1 denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Forest – Fulham 1-3 (Johansen, Kamara, Kebano)
Fulham – Boro 1-1 (Kamara)
Burton – Fulham 2-1 (Norwood)
Fulham – Hull 2-1 (Ayite, Johansen)
Fulham – Cardiff 1-1 (Sessegnon)

Vurdering: QPR har gjort kampene sine jevne denne sesongen, mye på grunn av riktig innstilling underveis i kampene. Her møter de et Fulham-lag som imponerte på tirsdag, men som fortsatt ikke har fått ut mye av det som bor i laget. Uavgjortfaren er stor her, men jeg har følelsen av at bortelaget kommer til å trekke det lengste strået på Loftus Road fredag kveld.

Tips: B (2.20 @ Nordicbet)


 LØRDAG

Ipswich Town – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ipswich Town fikk besøk av et håpløst Sunderland-lag på tirsdag, og det skulle vise seg å bli en meget underholdene affære. Blåtrøyene klemte til og tok ledelsen etter få minutter. De kjørte på mot et Sunderland-lag som er i skikkelig trøbbel, og ledet 4-1 før timen var spilt. Til slutt endte kampen 5-2 til Ipswich, som dermed fikk seg en opptur etter tapet mot Leeds United sist. Nå har Ipswich vunnet to av de tre siste, og totalt har de 18 poeng på ni kamper. Det er en fantastisk start for et Ipswich-lag som jeg ikke hadde særlig tro på før sesongstart. Hjemme på Portman Road har Ipswich 4-0-1 denne sesongen. Bare Fulham har reist fra Suffolk med tre poeng.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sunderland 5-2 (McGoldrick, Waghorn, Spence, Ward, Celina)
Leeds – Ipswich 3-2 (McGoldrick, Garner)
Ipswich – Bolton 2-0 (Skuse, McGoldrick)
QPR – Ipswich 2-1 (Celina)
Ipswich – Fulham 0-2

I likhet med vertene har også Bristol City imponert stort i høst. Rødtrøyene var et av lagene jeg virkelig ikke hadde troen på før sesongstart, men har så langt vist seg å være et av lagene som har imponert mest ut fra forutsetningene. Lee Johnsons mannskap var nær nedrykk i vår, men har skjerpet seg betraktelig over sommeren. Etter 2-0 hjemme mot Bolton Wanderers på tirsdag, har de nå åtte kamper på rad uten tap. Hele fem av disse åtte har endt uavgjort, men det viser likevel hvor sterkt dette laget er. For noen runder siden slo de blant annet Derby County hele 4-1. 17 er status etter ti kamper for The Robins, mens de på bortebane har 1-3-1 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Bolton 2-0 (Diedhiou, Flint)
Norwich – Bristol City 0-0
Bristol City – Stoke 2-0 (Taylor, Diedhiou)
Bristol City – Derby County 4-1 (Woodrow, Reid, Paterson, Diedhiou)
Wolves – Bristol City 3-3 (Flint, Reid, Diedhiou)

Vurdering: Ipswich har ofte vært en uavgjortspesialist under Mick McCarthy, men utrolig nok har de fortsatt ikke spilt uavgjort denne sesongen. Her møter de et sterkt Bristol City-lag som kommer til å gi traktorguttene tøff kamp. I mine øyne skriker dette oppgjøret uavgjort, og derfor markerer jeg for det her.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mile Jedinak, Henri Lansbury, Jack Grealish og Andre Greene er ute hos vertene. Bolton er uten suspenderte Filipe Morais.

Jeg har gitt Steve Bruce fryktelig mye pepper det siste året. Jeg har vært fullstendig overbevist om at han ikke er den rette mannen til å lede Aston Villa opp til Premier League. Likevel er det jeg som for øyeblikket ser ut til å bommet litt. I hvert fall hvis man ser på formen den siste tiden. Villa banket Burton Albion hele 4-0 på tirsdag, og er dermed oppe i syv på rad i ligaen uten tap. Denne flotte formen har ført Villa opp i 16 poeng, og de har nå en fot med i toppkampen. Når det er sagt, er jeg likevel ikke overbevist av det Villa presterer på banen. Jeg synes ikke de ser ut som et topplag ut fra måten de spiller på, men det er det nok få som bryr seg om så lenge Albert Adomah & Co fikser biffen uke ut og uke inn. Hjemme på Villa Park har Villa 2-3-0 denne sesongen. Det vil være overraskende om sesongens første hjemmetap i ligaen kommer på lørdag.

Aston Villas siste kamper:
Burton – Aston Villa 0-4 (Adomah x2, Snodgrass, Davis)
Aston Villa – Forest 2-1 (Adomah, Hourihane)
Aston Villa – Boro 0-2
Barnsley – Aston Villa 0-3 (Davis, Adomah x2)
Aston Villa – Boro 0-0

Bolton Wanderers ser nærmest fortapte ut. Selvsagt er det fryktelig tidlig i sesongen, men akkurat nå er det lite som tyder på at The Trotters er et lag som kommer til å hoppe ut av bunnstriden med det første. De har ikke et mannskap som man føler vil løfte seg betraktelig denne sesongen, og derfor frykter jeg veldig for resten av Boltons sesong. På tirsdag fikk de seg en ny smell da de møtte Bristol City på bortebane. Nå har The Trotters syv tap på rad. De har sluppet inn hele 21 mål og har bare skrapt sammen to poeng. De ligger på desidert jumboplass og har allerede seks poeng opp til trygg plass. De minner en del om Rotherham United forrige sesong, samt..ehm..Bolton Wanderers fra den foregående sesongen. På bortebane har Bolton tatt begge sine poeng. De har 0-2-3 på sine fem bortekamper.

Boltons siste kamper:
Bristol City – Bolton 2-0
Bolton – Brentford 0-3
Ipswich – Bolton 2-0
Bolton – Sheff Utd 0-1
Bolton – Boro 0-3

Vurdering: Aston Villa med syv på rad uten tap i ligaen. Bolton har ikke vunnet noen av sine ti kamper. Her klarer jeg ikke se noen andre alternativer enn hjemmeseier.

Tips: H (1.38 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Både John Brayford og Ben Turner mangler hos vertene, mens Joe Mason ikke kan møte sin egen arbeidsgiver. Gjestene mangler Conor Coady som er suspendert.

Burton Albion rykker ned i vår. Jeg sa det før sesongen. Jeg sa det i starten av sesongen, og jeg sier det nå. De har imponert ut fra forutsetningene i starten, og har bare tapt to av sine syv siste kamper, men likevel. På tirsdag tapte de 0-4 hjemme mot Aston Villa i et oppgjør hvor jeg faktisk ikke følte at Villa var så sterke. Likevel sier det litt om hvor sårbart dette Burton-laget kan være. De har nå fått seg et par stygge smeller denne sesongen, og det har ført til at de nå har 19 baklengsmål på ti kamper. The Brewers glimter til med enkelte oppturer som da de slo Fulham for noen runder siden, men jeg tror det kommer til å gå lenger og lenger mellom disse oppturene senere i sesongen. Hjemme på Pirelli Stadium har de 2-1-2 denne sesongen, hvor Fulham og Birmingham City er lagene som har blitt slått.

Burtons siste kamper:
Burton – Aston Villa 0-4
QPR – Burton 0-0
Man Utd – Burton 4-1 (Dyer)
Burton – Fulham 2-1 (Akins, Warnock)
Norwich – Burton 0-0

Endelig er Helder Costa tilbake for Wolverhampton Wanderers, men dessverre ble det kortvarig på onsdag. Portugiseren startet oppgjøret mot Birmingham, men ble tatt av etter tjue minutter. Conor Coady ble nemlig utvist etter et kvarter spill, og dermed måtte det gjøres endringer. Ulvene fikk det tungt med én mann mindre, og tapte til slutt 0-2 mot Sheffield United. Selvsagt var det tidligere Wolves-spiller Leon Clarke som ble vertenes helt med sine to mål. Wolves hadde fem på rad uten tap før kampen mot The Blades, og må nå prøve å slå tilbake så fort som mulig. Nå ligger de på en fjerdeplass med sine tjue poeng. På bortebane har de 3-1-1. Det gjør de til ligaens beste bortelag så langt.

Wolves siste kamper:
Sheff Utd – Wolves 2-0
Wolves – Barnsley 2-1 (N`Diaye, Enobakhare)
Wolves – Bristol Rovers 1-0 (Enobakhare)
Forest – Wolves 1-2 (Jota x2)
Wolves – Bristol City 3-3 (Jota, Bonatini, Batth)

Vurdering: Burton ser ikke sterke ut, men har overrasket positivt ved et par anledninger. Vertene kan derfor ikke avskrives, men her tror jeg de skal få det fryktelig tøft mot et tent Wolves-lag. Jeg går for borteseier.

Tips: B (1.81 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Før toppkampen mellom Cardiff City og Leeds United skrev jeg om at Cardiff ville ha en fordel av å være med fysiske og tøffe enn sine gjester fra Yorkshire. Det var en påstand som jeg skulle treffe blink med, ettersom waliserne banket Leeds hele 3-1. Kenneth Zohore fikk endelig gjort noe med måltørken, og endte opp med å score for første gang siden åpningsrunden. Dansken scoret to mål i 3-1 seieren, og sørget dermed for at Cardiff fikk befestet sin plass på toppen av tabellen. The Bluebirds har nå to strake seire og 23 poeng. Hjemme på Cardiff City Stadium har de vært fantastisk gode. De har 4-1-0 på sine fem hjemmekamper, og på disse oppgjørene har de bare sluppet inn tre mål.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Leeds 3-1 (Zohore x2, Hoilett)
Sunderland – Cardiff 1-2 (Bryson, Ralls)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Bamba)
Preston – Cardiff 3-0
Fulham – Cardiff 1-1 (Ward)

Derby County reiste til London for å møte Brentford på tirsdag. I det oppgjøret fikk de knapt røre på ballen. Brentford trakk i trådene, mens Derby var opptatt med å forsvare seg. Til pause hadde Brentford hele 83% ballbesittelse, og denne sank til 76% ved kampslutt. Brentfor pøste på mot Derbys mål, mens The Rams forsvarte seg bra. Joe Ledley ble nylig hentet av Gary Rowett, og han glimtet til med en tidlig scoring på Griffin Park. Bortsett fra det målet hadde ikke Derby mye å fare med fremover på banen. Til slutt måtte de også gi tapt i motsatt ende av banen. Brentford utlignet like før slutt og kampen endte 1-1. Derby har dermed fire kamper på rad uten seier, dersom man tar med tapet mot Barnsley i ligacupen.  Nå har Derby tolv poeng etter ni kamper. Det er ikke bra nok for et lag som vil være med i toppen. De fremstår som litt for ujevne for min smak så langt, og jeg forventer mer av et Rowett-lag. På bortebane har de 1-2-2. Deres eneste seier på fremmed gress har kommet mot jumboen Bolton Wanderers.

Derbys siste kamper:
Brentford – Derby 1-1 (Ledley)
Derby – Birmingham 1-1 (Winnall)
Bristol City – Derby 4-1 (Vydra)
Barnsley – Derby 3-2 (Russell, Bennett)
Derby – Hull 5-0 (Vydra x2, Johnson x2, Davies)

Vurdering: Cardiff City ser fantastiske ut, mens Derby County har skuffet meg i høst. Dette blir langt fra en enkel kamp for vertene, men likevel klarer jeg ikke gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (2.08 @ Nordicbet)

 


 

Hull City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Stephen Kingsley. Gjestene mangler Jota, Che Adams, David Stockdale, Jason Lowe og Carl Jenkinson

Markus Henriksen var henvist til benken, mens Adama Diomande var ute av troppen da Hull City fikk besøk av Preston North End på tirsdag. Nok en gang ble det en skuffende dag på jobben for Hull-spillerne. Kampen endte med 1-2 tap mot The Lilywhites, men det skal legges til at Preston er et meget bra og undervurdert lag i årets Championship. Nå har Hull fem på rad uten seier, og bare én seier på de åtte siste kampene. Manager Leonid Slutsky må få ting til å fungere snart, men han har ikke hatt så enkle arbeidsforhold. Tigrene har skrapt sammen ni poeng og har bare tre poeng ned til nedrykk. Hjemme på KCOM Stadium har de 2-1-2 denne sesongen. Ingen har scoret flere mål på hjemmebane enn Hull denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Hull – Preston 1-2 (Bowen)
Reading – Hull 1-1 (Campbell)
Hull – Sunderland 1-1 (Meyler)
Fulham – Hull 2-1 (Bowen)
Derby – Hull 5-0

Birmingham City fikk en herlig opptur i sin første kamp uten Harry Redknapp. Lee Carsley ledet blåtrøyene i deres bortekamp mot Derby County forrige helg, og der gjorde de sakene sine svært bra. Birmingham imponerte meg i det oppgjøret, og fikk til slutt med seg ett poeng hjem til Birmingham. På onsdag stod en ny tøff kamp på menyen. Carsley & Co fikk besøk av et Sheffield Wednesday-,lag som var nødt til å slå tilbake etter et flaut tap noen dager tidligere. Birmingham imponerte ikke på samme måte som mot Derby, men klarte likevel sikre seg seieren takket være et mål av Isaac Vassell. Nå ligger blåtrøyene på en nedrykksplass med åtte poeng. Bare målforskjell gjør at de ligger under streken. På bortebane har de 0-1-4, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. Steve Cotterill ble ansatt som ny Birmingham-sjef i dag, men han starter ikke jobben før på mandag. Derfor er det Lee Carsley som styrer skuta på lørdag.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed
Derby – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Preston 1-3 (Colin)
Leeds – Birmingham 2-0
Norwich – Birmingham 1-0

Vurdering: Gjestene ser ut til å ha fått seg en opptur med Lee Carsley på plass som midlertidig manager. Her møter de et Hull-lag som ikke imponerer. Vertene er favoritter her, men kan fint se for meg at gjestene tar poeng i dette oppgjøret. Derfor markerer jeg for uavgjort.

Tips: U (3.50 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rudy Gestede er skadet hos vertene, mens Sergi Canos fortsatt er ute hos gjestene.

Akkurat idet jeg følte meg sikker på at Middlesbrough nå var på gang med tanke på sin klatring opp mot toppen, så kommer det en skikkelig smell i trynet. Boro fikk besøk av Norwich City på tirsdag, men det ble ingen hyggelig opplevelse. Rødtrøyene tapte 0-1, og det tapet kommer etter en rekke med flere mindre imponerende hjemmekamper. Etter tapet på tirsdag ligger Boro like bak play-off med sine 15 poeng, og derfor er det ingen krise. De bør dog slå tilbake igjen så fort som mulig etter nederlaget for å unngå en alt for stor luke opp til direkte opprykk. Hjemme på Riverside Stadium har de 3-1-1 denne sesongen, men jeg føler de har hatt mye å gå på i sine hjemmekamper så langt i høst.

Boros siste kamper:
Boro – Norwich 0-1
Fulham – Boro 1-1 (Christie)
Villa – Boro 0-2 (Bamford)
Boro – QPR 3-2 (Fletcher, Assombalonga, Baker)
Villa – Boro 0-0

Brentford fikk endelig sin første seier for sesongen forrige helg da Bolton Wanderers ble slått på bortebane. På tirsdag skulle de bygge videre på seieren da Derby County kom på besøk, men slik skulle det ikke gå. The Bees havnet bakpå tidlig etter et mål av Joe Ledley, men det var egentlig alt Derby gjorde fremover på banen. Brentford valset over Derby og styre alt i oppgjøret på Griffin Park. I nesten hele kampen hadde Brentford over 80% ballbesittelse. Brentford ligger fortsatt nede i sumpen med sine åtte poeng, men som jeg har sagt mange ganger i høst, Brentford hadde fortjent bedre. Bare én av de seks siste har endt med tap, mens de på bortebane har 1-1-3 denne sesongen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Derby 1-1 (Watkins)
Bolton – Brentford 0-2 (Barbet, Yennaris, Watkins)
Brentford – Norwich 1-3 (Clarke)
Brentford – Reading 1-1 (Clarke)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Yennaris)

Vurdering: Her er rundens langskudd. Middlesbrough ikke helt overbevisende på hjemmebane i det siste. Brentford har prestert bra i de fleste kampene i høst, og er et mye bedre lag enn hva tabellsituasjonen tilsier. Jeg er sikker på London-klubben kan skape problemer for Boro her, og da synes jeg over fire ganger pengene på borteseier er meget interessant.

Tips: B (4.10 @ Nordicbet)


 

Millwall – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble full krasj da Millwall fikk besøk av Reading på tirsdag. Et lag var mest opptatt av å holde ballen i lufta og vinne duellene, mens det andre laget ville holde ballen på bakken og innad i laget. Reading tok ledelsen på The Den, men til slutt seiret Millwalls direkte stil. Dyktige George Saville scoret to mål og ble den store helten i 2-1 seieren. Endelig får Millwall betalt for sine prestasjoner, noe de ikke gjorde tidligere i sesongen. Nå har de 13 poeng, og de ser ikke ut som et bunnlag. Hjemme på The Den har de 3-1-1. Samtlige tre siste har endt med seier på eget gress. Kan det bli en fjerde strake på lørdag?

Millwalls siste kamper:
Millwall – Reading 2-1 (Saville x2)
Preston – Millwall 0-0
Millwall – Leeds 1-0 (O´Brien)
QPR – Millwall 2-2 (Wallace, McLaughlin)
Wolves – Millwall 1-0

Paul Heckingbottoms Barnsley fikk besøk av Queens Park Rangers på tirsdag. Der tok de ledelsen ved Harvey Barnes, men et fantastisk utligningsmål like før slutt av Luke Freeman sørget for at det endte uavgjort. Barnsley har dermed fire på rad uten seier i ligaen, og har nå falt ned i bunnstriden med sine åtte poeng. Deres prestasjoner varierer veldig, og de gjør alt for mange unødvendige feil bakover på banen. På bortebane har The Tykes 0-1-3 denne sesongen. Den ene uavgjorte kampen var mot et sterkt Preston North End-lag.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – QPR 1-1 (Barnes)
Wolves – Barnsley 2-1 (Jackson)
Tottenham – Barnsley 1-0
Barnsley – Villa 0-3
Barnsley – Derby 3-2 (Jackson, Hammill, Bradshaw)

Vurdering: Millwall med tre strake hjemmeseier. De ser meget bra ut, og du vet hva du får fra Neil Harris & Co. Her møter de et Barnsley-lag som det er vanskelig å bli klok på. Her har jeg vanskelig for å tro på noe annet enn hjemmeseier.

Tips: H (1.64 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matt Mills er suspendert hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Nå har det virkelig begynt å lugge for Nottingham Forest under Mark Warburtons ledelse. På tirsdag ble det et nytt nederlag da Fulham var på besøk. Rødtrøyene tapte 1-3 mot London-laget, og har nå tapt fem av sine seks siste ligakamper. Tidligere var de bare ustabile i prestasjonene, men nå går det bare en vei. Skogvokterne har falt ned til en 16. plass med sine 12 poeng, men situasjonen kunne vært en helt annen dersom de ikke hadde hatt en god start på sesongen. Forest har 2-0-3 på hjemmebane denne sesongen. Samtlige tre siste på eget gress har endt med tap.

Forests siste kamper:
Forest – Fulham 1-3 (Murphy)
Villa – Forest 2-1 (Murphy)
Chelsea – Forest 5-1 (Darikwa)
Forest – Wolves 1-2 (Carayol)
Sunderland – Forest 0-1 (Murphy)

Sheffield United flyr høyt for tiden. Forrige helg leverte de en utrolig imponerende forestilling da erkerival Sheffield Wednesday ble banket på Hillsborough. The Blades hadde knapt rukket å komme ned på jorda igjen før de skulle spille kamp mot topplaget Wolverhampton Wanderers på onsdag. Der ble det nok en stor aften for Sheffield United-fansen. Ulvene fikk et tidlig rødt kort, og senere fikset Leon Clarke seieren med sine to mål. Nå er Sheffield-klubben oppe på direkte opprykk, og er bare to poeng bak Cardiff City på tabellen. Seks av de syv siste ligakampene har endt med seier. På bortebane har de 3-0-2 denne sesongen, hvor samtlige tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Wolves
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Clarke x2, Fleck, Duffy)
Sheff Utd – Norwich 0-1
Bolton – Sheff Utd 0-1 (Carter-Vickers)
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Donaldson x2)

Vurdering: Lag i dårlig form mot lag i super form. Forest varierer veldig i prestasjonene, mens Sheffield United ser stabilt gode ut. Det er vanskelig å gå for noe annet enn borteseier på City Ground denne helgen.

Tips: B (2.80 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg har vel brukt omtrent samtlige forhåndsartikler til å skryte av Preston North End, og jeg skal fortsette med det her. The Lilywhites har virkelig fått fart på sakene denne sesongen, og manager Alex Neil har klart å bygge videre på det gode fundamentet som tidligere sjef Simon Grayson hadde fått på plass. Preston er bunnsolide, samtidig som man ikke kan avskrive de fremover på banen. Forrige helg vant de 2-1 borte mot Hull City, og nå har de syv kamper på rad uten tap. Det finnes ingen grunn til at ikke dette laget skal kunne være med å kjempe i toppen denne sesongen. Hjemme på Deepdale har de 3-2-0 denne sesongen, og på disse kampene har de bare sluppet inn ett(!) mål.

Prestons siste kamper:
Hull – Preston 1-2 (Barkhuizen, Robinson)
Preston – Millwall 0-0
Birmingham – Preston 1-3 (Johnson, Hugill, Barkhuizen)
Preston – Cardiff 3-0 (Maguire, Harrop, Browne)
Preston – Barnsley 1-1 (Maguire)

Det må være meget spesielt for Simon Grayson å returnere til Deepdale på lørdag. Den tidligere Preston North End-sjefen ledet The Lilywhites til Championship, og fortsatte den flotte fremgangen i to sesonger etter opprykket. I sommer forlot han klubben til fordel for Sunderland, og foreløpig har ikke det vist seg å være et smart trekk. The Black Cats tapte hele 2-5 borte mot Ipswich Town forrige helg, og Graysons jobb ser ut som den henger i en tynn tråd. Sunderland ligger nå nest sist på tabellen med åtte kamper på rad uten seier. Hele seks av de syv siste kampene har endt med tap. På bortebane har de fire på rad uten seier, og totalt 1-2-2. Med elleve baklengsmål er de det laget som har sluppet inn flest mål på bortebane denne sesongen.

Sunderlands siste kamper:
Ipswich – Sunderland 5-2 (Jones, McGeady)
Sunderland – Cardiff 1-2 (Gooch)
Everton – Sunderland 3-0
Hull – Sunderland 1-1 (Vaughan)
Sunderland – Forest 0-1

Vurdering: Skal tidligere Preston-sjef Simon Grayson lede Sunderland for siste gang mot nettopp Preston? Det er ikke helt utenkelig. Det er nemlig vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier her. Preston er ikke helt til å stole på fremover på banen, men jeg tror likevel Sunderland er såpass svake at Preston kommer til å finne nettmaskene.   

Spill: H (1.83 @ Nordicbet)


 

Reading – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Jordan Obita, Callum Harriott, Joseph Mendes og Yann Kermorgant mangler hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om, og håper de får tilbake Nelson Oliveira her.

Det ble et solid stilkrasj da Reading var på besøk hos Millwall på tirsdag. Murbrekker-fotball møtte posession-fotball, og det ble ikke noe pent syn. Store deler av tirsdagens kamp var langt fra underholdene, men i andre omgang hentet kampen seg inn. Det ble scoret tre mål, men bare ett av målene var det Reading som stod for. Det betyr at The Royals nå har fire kamper på rad uten seier. Med sine ni poeng har de bare ett poeng ned til nedrykksplass. Med 8-10 i målforskjell etter ni kamper, er det ikke vanskelig å forstå at Reading er et lag som alltid byr på tøff motstand. På hjemmebane har de 1-2-1 denne sesongen. De har vunnet mot Aston Villa og tapt mot Bristol City.

Readings siste kamper:
Millwall – Reading 2-1 (Edwards)
Reading – Hull 1-1 (Bödvarsson)
Reading – Swansea 0-2
Brentford – Reading 1-1 (Kelly)
Reading – Bristol City 0-1

Etter en tøff og trøblete sesongstart, ser det nå ut som om Daniel Farke endelig har fått gang på sitt Norwich City-lag. Det så ganske mørkt ut en stund, men etter 1-0 seieren over Middlesbrough forrige runde har ting endret seg litt. The Canaries har nå fem kamper på rad i ligaen uten tap, og på disse fem kampene har de ikke sluppet inn et eneste mål. Nå har vi endelig fått se den solide defensive fotballen som jeg egentlig forventet meg fra et lag ledet av Farke. Norwich har nå skrapet sammen 15 poeng, og ligger derfor midt på tabellen. På fremmed gress har de 2-1-2 denne sesongen, hvor de to siste på bortebane har endt med seiere.

Norwichs siste kamper:
Boro – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Bristol City 0-0
Brentford – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Murphy)
Sheff Utd – Norwich 0-1 (Wildschut)
Norwich – Burton 0-0

Vurdering: Reading imponerer ikke for tiden, mens de her skal prøve seg mot et Norwich City-lag som virkelig har fått gang på sakene. Her tror jeg Reading skal få slite mot et godt organisert Norwich-lag. Jeg er litt redd for at dette ender målløst, men samtidig tror jeg Norwich er sterke nok til å vippe dette oppgjøret til sin fordel. 

Spill: B (2.65 @ Nordicbet)


 

 

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på lørdag….

Sheff Weds siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Joao, Hooper)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Hooper, Wallace)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Hooper, Lee, Fletcher)

Kommer i egen artikkel på lørdag…

Leeds siste kamper:
Cardiff – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 3-2 (Phillips, Lasogga, Selvmål)
Burnley – Leeds 2-2 (Pablo, Sacko)
Millwall – Leeds 1-0
Leeds – Birmingham 2-0 (Saiz, Dallas)

Vurdering: Kommer..

Spill: ? (??? @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply