Skrevet av: Eirik Aase

 

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Keiren Westwood kan returnere for vertene. Gjestene mangler Liam Cooper som er suspendert.

Sheffield Wednesday fikk seg en skikkelig nedtur forrige helg da de fikk besøk av byrival Sheffield United. Etter fem års ventetid skulle de endelig møte hverandre igjen, men det ble en flau affære for uglene. De blå og hvite tapte hele 2-4 mot sin erkerival, og etter kampen var ikke fansen glade. Carlos Carvalhals jobb har blitt heftig diskutert den siste uken, og den diskusjonen ble ikke stanset av et 0-1 tap borte mot Birmingham City på onsdag. Uglene har dermed to strake tap og tre på rad uten seier. Med 13 poeng på de ti første kampene kan de ikke være fornøyd med sin sesongstart. At man i tillegg har prestert svakt, hjelper ikke for Carvalhals del. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 2-2-1 denne sesongen. Tapet mot Sheffield United var deres første hjemmetap denne sesongen.

Sheff Weds siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Joao, Hooper)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Hooper, Wallace)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Hooper, Lee, Fletcher)

Hvordan skal Leeds United få til noe mot tøffe fysiske lag? Det har vært det store samtaleemnet de siste dagene. For noen uker siden ble Leeds utklasset av et aggressivt og fysisk tøft Millwall-lag, og på tirsdag ble det en ny vond kveld for Leeds-spillerne da Cardiff City ble for sterke i Wales. Pontus Jansson uttalte etter Cardiff-kampen at Leeds kommer til å vinne neste gang de møter den typen lag, og ønsker derfor ikke å diskutere problemstillingen mer. Nå får de en motstander som sannsynligvis vil passe bedre til Leeds kvaliteter. Sheffield Wednesday er presset og er nødt til å prøve seg på noe mot sine Yorkshire-rivaler på søndag. Leeds innehar nå 20 poeng. De er med helt i toppen av tabellen, og kan være meget godt fornøyd med sesongen så langt. På bortebane har Leeds 3-0-2 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Cardiff – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 3-2 (Phillips, Lasogga, Selvmål)
Burnley – Leeds 2-2 (Pablo, Sacko)
Millwall – Leeds 1-0
Leeds – Birmingham 2-0 (Saiz, Dallas)

Vurdering: Sheffield Wednesday med to tap på rad. Forrige helg var de fryktelig svake mot Sheffield United. Her møter de et Leeds-lag som har imponert denne sesongen, men som har slitt mot sterke fysiske lag. Dette kan fort bli fartsfylt og moro dersom Wednesday presser på fremover på banen, men samtidig tror jeg søndagens kampbilde kan passe Leeds bra. Jeg forsøker meg derfor på borteseier på Hillsborough på søndag. 

Spill: B (3.25 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply