Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene mangler Matty Cash og David Vaughan.

Det er ikke mye i engelsk fotball som slår det herlige derbyet mellom Derby County og Nottingham Forest. Hatet er til å ta og føle på, og kampene pleier som regel by på rikelig med underholdning. Jeg var selv til stede da Forest vant 5-2 over Derby i sesongen 2010/11, og det oppgjøret rager skyhøyt oppe på min liste over beste kamper i engelsk fotball. Gary Rowett og hans Derby har ikke fått den starten de hadde håpet på denne sesongen. De mistet en del nøkkelspillere før sesongstart, men samtidig har de fått inn et par gode spillere. Rowett har gått litt bort fra sin erkedefensive holdning som man husker fra hans tid i Birmingham City, og foreløpig har ikke den endringen gått smertefritt. Derby ligger nå på en 15. plass med 13 poeng, og har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper. Verst av alt var sannsynligvis 1-4 tapet borte mot Bristol City for noen runder siden. Forrige runde tok de et sterkt poeng borte mot Cardiff City, mens de ble seende fryktelig passive ut i den foregående 1-1 kampen mot Brentford. Hjemme på Pride Park har de 2-1-1 denne sesongen. De har slått Preston North End og Hull City. Tapet kom mot Wolverhampton Wanderers.

Derbys siste kamper:
Cardiff – Derby 0-0
Brentford – Derby 1-1 (Ledley)
Derby – Birmingham 1-1 (Winnall)
Bristol City – Derby 4-1 (Vydra)
Barnsley – Derby 3-2 (Russell, Bennett)

Både Nottingham Forest-sjef Mark Warburton og Derby County-sjef Gary Rowett debuterte med East Midlands-derby i vår. Det oppgjøret endte 2-2 etter en overtidsscoring av Forest. Det betyr at Derby fortsatt innehar “Brian Clough Trophy” som hele tiden holdes av det laget som sist vant dette derbyet. Forrige gang Forest vant mot Derby var tilbake i høsten 2015 da Nelson Oliveira ble matchvinner i en 1-0 seier for rødtrøyene. Forest hadde nylig en tung periode med fem tap på de seks siste i ligaen, men forrige runde vant de imponerende 2-1 hjemme mot Sheffield United. De sliter en del med sine defensive oppgaver, men har såpass mange spennende angrepsspillere at de hele tiden byr på problemer for motstanderen. Nå ligger Forest på en 13. plass med 15 poeng. På bortebane har de 2-0-3 denne sesongen, hvor seierene har kommet mot Brentford og Sunderland.

Forests siste kamper:
Forest – Sheff Utd 2-1 (Cummings, Dowell)
Forest – Fulham 1-3 (Murphy)
Villa – Forest 2-1 (Murphy)
Chelsea – Forest 5-1 (Darikwa)
Forest – Wolves 1-2 (Carayol)

Vurdering: Dette kan bli et fantastisk oppgjør. Slike derby-kamper lever alltid sitt eget liv. Ingen av lagene har sett spesielt sterke ut denne sesongen, men har vist glimtvis at de kan være meget bra. Det blir som regel en del mål når Forest spiller, mens Derby er mer gjerrige. Vertene er favoritter pga. hjemmefordel, men i en slik kamp kan som nevnt alt skje. Derfor synes jeg det virker mye mer interessant med spill på bortelaget til høy odds. Jeg prøver meg på et langskudd her. 

Spill: B (4.45 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply