Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag:

16.00: Wolverhampton Wanderers – Preston North End (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Millwall – Birmingham City (Viasport 3/Viaplay)

Søndag:

13.00: Ipswich Town – Norwich City (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Sunderland (Hjemmeseier) 1.84
Sheffield United – Reading (Hjemmeseier) 2.02
Totalodds: 3.72


 

Wolverhampton Wanderers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Willy Boly er muligens tilbake for vertene, mens Sean Maguire er usikker hos gjestene.

Wolverhampton Wanderers sendte ut en kraftig advarsel til de andre lagene i toppen av tabellen i Championship forrige helg. Ikke bare tok de seg opp til tabelltopp med sin 2-0 seier over Aston Villa, men de viste et skyhøyt nivå i hjemmeseieren. Når Wolves skrur på tempoet slik de gjorde i det oppgjøret, er det i mine øyne ingen i Championship som kan holde følge. Spørsmålet er om de klarer levere stabilt på et slikt nivå gjennom en lang og tung sesong med mange spillere som ikke er vant med engelsk fotball. Diogo Jota var nok en gang en gigant for ulvene, mens Helder Costa måtte gå av i pausen. Wolves har nå vunnet fire av sine fem siste. Hjemme på Molineux har de 4-1-1 denne sesongen. Deres eneste hjemmetap kom mot Cardiff City. De har ikke tapt noen av sine fire siste på eget gress.

Wolves siste kamper:
Wolves – Villa 2-0 (Jota, Bonatini)
Burton – Wolves 0-4 (Jota, Saiss, Vinagre, Bonatini)
Sheff Utd – Wolves 2-0
Wolves – Barnsley 2-1 (N`Diaye, Enobakhare)
Wolves – Bristol Rovers 1-0 (Enobakhare)

Preston North End sjokkerte hjemmepublikummet på Craven Cottage da de gikk opp i 2-0 ledelse i første omgang mot Fulham. Dessverre for The Lilywhites klarte de ikke holde det helt inn. Fulham slo tilbake og sikret ett poeng. Ett poeng borte mot Fulham er dog noe Preston North End ville vært meget fornøyd med før kampstart. Jordan Hugill fant nettmaskene igjen, mens Sean Maguire også scoret. Sistnevnte måtte etterpå forlate banen med en hamstring-skade. Preston har nå ni kamper på rad uten tap. De har bare tapt én kamp i ligaen denne sesongen, og det var borte mot Derby County. Nå ligger de på en femteplass med 21 poeng. De har fem poeng opp til lørdagens motstander. På bortebane har Preston 2-3-1 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine fire siste på fremmed gress.

Prestons siste kamper:
Fulham – Preston 2-2 (Hugill, Maguire)
Preston – Sunderland 2-2 (Harrop, Hugill)
Hull – Preston 1-2 (Barkhuizen, Robinson)
Preston – Millwall 0-0
Birmingham – Preston 1-3 (Johnson, Hugill, Barkhuizen)

Vurdering: Wolves så fryktelig sterke ut forrige helg. Her møter de et Preston North End-lag som er vanskelig å spille mot. Dette blir nok jevnt, men ulvene har blitt gjort til klare favoritter. Det er for så vidt greit, men Preston er ingen kasteball. Jeg klarer fint se for meg at Preston får med seg poeng herfra. Jeg går for uavgjort på Molineux.

Tips: U (3.55 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Neil Taylor er suspendert hos vertene, mens Ryan Fredericks er usikker hos gjestene. Tom Cairney er klar igjen for Fulham.

Etter åtte kamper på rad  i ligaen uten tap, måtte Aston Villa til slutt forlate banen uten poeng. De tok den korte turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers, og i det oppgjøret var de nest best i det aller meste. Selv Steve Bruce måtte innrømme etter kampen at Wolves var det klart beste laget. Villa ligger nå på en syvendeplass med sine 19 poeng. Opp til direkte opprykk skiller det fem poeng, og det er ingen stor avstand så tidlig i sesongen. Spesielt ikke med tanke på den svake starten Villa hadde. Nå skal Steve Bruce & Co forsøke å slå tilbake etter det vonde tapet forrige helg, men de får det ikke lett hjemme mot Fulham. På eget gress har Villa 3-3-0 denne sesongen. Det er bare tre andre lag i Championship denne sesongen som fortsatt ikke har tapt på hjemmebane.

Aston Villas siste kamper:
Wolves – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Bolton 1-0 (Kodjia)
Burton – Aston Villa 0-4 (Adomah x2, Snodgrass, Davis)
Aston Villa – Forest 2-1 (Adomah, Hourihane)
Aston Villa – Boro 0-2

Det vil seg fortsatt ikke helt for Slavisa Jokanovic og hans Fulham. Før landslagspausen imponerte de med to seiere på rad mot henholdsvis Nottingham Forest og Queens Park Rangers, men forrige runde skuffet de igjen. De fikk besøk av en tøff motstander i Preston North End og havnet under 0-2 allerede i første omgang. Takket være en god sluttspurt slapp man unna tap, men ett poeng på hjemmebane er ikke bra nok for Fulham samme hvem som kommer på besøk. Nå ligger The Cottagers på en 9. plass med 18 poeng. De har bare tapt to av sine tolv kamper, men hele seks ganger har de spilt uavgjort. Nå har de fire kamper på rad uten tap, mens de på bortebane har sterke 3-2-1. Det gjør de faktisk til det nest beste bortelaget i Championship denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Preston 2-2 (Odoi, Norwood)
QPR – Fulham 1-2 (Johansen, Selvmål)
Forest – Fulham 1-3 (Johansen, Kamara, Kebano)
Fulham – Boro 1-1 (Kamara)
Burton – Fulham 2-1 (Norwood)

Vurdering: Tom Cairney er tilbake for Fulham. Kanskje får han starte her? Fulham har vært sterke i de to siste bortekampene, og her får de møte et Aston Villa-lag som har press på seg for å levere etter det skuffende tapet sist. Jeg tror kampbildet på lørdag kan passe godt for gjestene. Det er ikke ofte man får over 3 i odds på Fulham i en Championship-kamp denne sesongen. Derfor synes jeg man kan forsøke et spill på bortelaget her, selv om Villa er fryktelig vanskelige å slå på Villa Park.

Tips: B (3.10 @ Nordicbet)


 

Barnsley  – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens David Meyler er suspendert etter det røde kortet sist.

Før kampen mot Middlesbrough forrige helg advarte jeg mot at Barnsley kan være et lag med meget varierende prestasjoner. De kan være fantastiske den ene lørdagen, for og så være håpløse den neste. Mot Middlesbrough gikk de ut i hundre og ledet 2-1 før det var spilt ni minutter. En effektiv start, men utover i oppgjøret var det gjestene som hadde hele regien. Boro utlignet etter timen spill, og på slutten var gjestene nærmest seieren. Barnsley vil nok være noenlunde fornøyd med poeng mot Boro, men trenger å vinne kamper for å holde seg unna bunnen. Nå ligger de på en 19. plass med tolv poeng, og ingen av de tre siste har endt med tap. Hjemme på Oakwell har Barnsley 2-2-2 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt uavgjort.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Boro 2-2 (Selvmål, McGeehan)
Millwall – Barnsley 1-3 (Bradshaw x2, Thiam)
Barnsley – QPR 1-1 (Barnes)
Wolves – Barnsley 2-1 (Jackson)
Tottenham – Barnsley 1-0

Hull City var ti sekunder unna sin første borteseier i ligaen på 420 dager da de møtte Norwich City forrige helg, men Nelson Oliveira ødela alt. Norwich-spissen scoret seks minutter på overtid for Norwich, og dermed må Hull-fansen fortsatt vente på bortejubel. Kanskje kan det løsne på Oakwell denne helgen? Hull har 0-3-3 på sine bortekamper i høst, men de to siste på fremmed gress har endt uavgjort. Nå ligger Leonid Slutsky og hans tigre på en 16. plass med 13 poeng. De fremstår tidvis som et meget bra lag på hjemmebane, men det er som nevnt på bortebane de har en jobb å gjøre. Poenget mot Norwich må ha gitt de ekstra tro på at de snart kan ta den etterlengtede borteseieren.

Hulls siste kamper:
Norwich – Hull 1-1 (Dicko)
Hull – Birmingham 6-1 (Campbell, Meyler, Bowen, Grosicki, Henriksen, Larsson)
Hull – Preston 1-2 (Bowen)
Reading – Hull 1-1 (Campbell)
Hull – Sunderland 1-1 (Meyler)

Vurdering: Barnsley er umulig å vurdere. Hull vinner ikke på bortebane. Dette er nok den siste kampen jeg hadde satt penger på denne helgen. Jeg klarer ikke gjøre annet enn å markere for uavgjort her. Styr unna.

Tips: U (3.50 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Aaron Wilbraham og Will Buckley kan være klar igjen for vertene. James Perch og Nedum Onuoha er ute hos gjestene.

Endelig løsnet det for Bolton Wanderers! Sheffield Wednesday kom på besøk forrige helg, og da sikret hvittrøyene seg sin første ligaseier for sesongen. Ingen av de tolv første kampene hadde gitt tre poeng, men uglene klarte ikke stå imot Boltons press. Sammy Ameobi scoret et fantastisk mål for Bolton i kampen som endte 2-1. The Trotters er fortsatt tabelljumbo med sine fem poeng. De har seks poeng opp til trygg plass, og fortsatt en god jobb å gjøre for å komme seg unna den håpløse posisjonen de har satt seg selv i. På sine tolv første kamper har de bare scoret seks mål. Hjemme på Macron Stadium har de 1-0-5 denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Bolton – Sheff Wed 2-1 (Ameobi, Selvmål)
Aston Villa – Bolton 1-0
Bristol City – Bolton 2-0
Bolton – Brentford 0-3
Ipswich – Bolton 2-0

Queens Park Rangers fortsetter å fremstå som et tøft lag å spille mot, men resultatene har ikke vært gode nok i det siste. Forrige runde ble det uavgjort 1-1 borte mot bunnlaget Sunderland, men jeg synes London-klubben viste seg fra en meget bra side i oppgjøret på Stadium of Light. Nå har QPR seks kamper på rad uten seier. Det har nesten blitt en vane at lag som blir ledet av Ian Holloway opplever slike lange perioder med dårlige resultater. Jeg tror ikke Holloway vil overleve lenge som QPR-sjef dersom han ikke klarer stoppe den nåværende rekken med kamper på rad uten seier snart. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De har 0-3-3 på sine kamper på fremmed gress i høst. Ned til nedrykk skiller det fire poeng for QPR, mens det er seks poeng til play-off. Resultatene i oktober og november vil fortelle oss mye om hvilken ende av tabellen dette QPR-laget vil måtte fokusere på i siste halvdel av sesongen.

QPRs siste kamper:
Sunderland – QPR 1-1 (Sylla)
QPR – Fulham 1-2 (Washington)
Barnsley – QPR 1-1 (Freeman)
QPR – Burton 0-0
Boro – QPR 3-2 (Wheeler, Mackie)

Vurdering: Bolton fikk endelig sin etterlengtede seier forrige helg. Her møter de et QPR-lag i svak form, men som aldri er enkle å spille mot. Jeg tror gjestene vil gi vertene tøff kamp, men samtidig vil Bolton være fulle av selvtillit etter seieren sist. Ettersom Bolton har fått klart høyere odds enn gjestene hos bookmakerne, drister jeg meg til et spill på hjemmelaget. Jeg advarer likevel mot stor fare for uavgjort.

Tips: H (3.05 @ Nordicbet)


 

Brentford – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rico Henry er skadet hos vertene, mens Sergi Canos nærmer seg en retur. Jonny Williams er usikker hos gjestene, mens Lamine Kone er klar igjen etter sykdom.

Det har virkelig løsnet for Brentford de siste ukene. Sesongens første seier kom for fire runder siden da Bolton Wanderers ble slått på Macron Stadium. Etter det spilte de uavgjort 1-1 mot Derby County i et oppgjør hvor Brentford dominerte absolutt alt. Like før landslagspausen tok de med seg ett poeng hjem fra bortekamp mot Middlesbrough, til tross for mange viktige fravær. Forrige helg fikk de besøk av byrival Millwall hjemme på Griffin Park. Der vant de 1-0 etter mål av Romain Sawyers, men sannheten er at The Bees var svært heldige som tok seieren i det oppgjøret. Brentford presterer nå slik som jeg hadde forventet fra start. De ligger fortsatt helt nede på en 18. plass med tolv poeng, men klatringen kommer sakte, men sikkert. Hjemme på Griffin Park har de 1-4-1 denne sesongen, hvor tapet kom i første hjemmekamp for sesongen mot Nottingham Forest.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Millwall 1-0 (Sawyers)
Boro – Brentford 2-2 (Barbet, Watkins)
Brentford – Derby 1-1 (Watkins)
Bolton – Brentford 0-2 (Barbet, Yennaris, Watkins)
Brentford – Norwich 1-3 (Clarke)

Nå må vel tiden være ute for Simon Grayson? Etter 2-5 tapet borte mot Ipswich Town for tre runder siden var jeg sikker på at han skulle ryke. Ett poeng borte mot Preston North End i den påfølgende kampen ga bittelitt arbeidsro, men 1-1 hjemme mot Queens Park Rangers forrige helg var som å kaste bensin på under et par føtter som allerede har stått i brann en stund. Uavgjort mot QPR er ingen krise, men måten Sunderland presterte (eller ikke presterte) i det oppgjøret var urovekkende. Jeg klarer ikke se hvordan Grayson skal snu dette, og nå ligger de nede på en 23. plass med sine åtte poeng. På bortebane har de 1-3-2 denne sesongen. Felles for alle Sunderlands bortekamper? Baklengsmål.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – QPR 1-1 (McGeady)
Preston – Sunderland 2-2 (Honeyman, McGeady)
Ipswich – Sunderland 5-2 (Jones, McGeady)
Sunderland – Cardiff 1-2 (Gooch)
Everton – Sunderland 3-0

Vurdering: Dette tror jeg blir stygt. Brentfords raske og offensive fotball mot et Sunderland-lag som har skuffet enormt i høst. I enkelte bortekamper har riktignok Sunderland vært sterke i høst, men her velger jeg å stole på magefølelsen min. Den er overbevist om at vertene vinner.

Tips: H (1.84 @ Nordicbet)

 


 

Bristol City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Korey Smith, Eros Pisano og Milan Djuric er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det aller meste tydet på at Bristol City kom til å sikre seg tre poeng da Burton Albion kom på besøk forrige runde. Heldigvis er det ikke slik at kamper blir avgjort på papiret. Burton Albion parkerte bussen og forsvarte seg på imponerende vis. Bristol City klarte ikke skape de store sjansene, og dermed endte det uavgjort 0-0. Rødtrøyene forlenget dermed sin imponerende rekke med kamper på rad uten tap. Hele ti kamper på rad har de nå spilt i årets Championship-sesong uten å tape. Bristol City ligger nå på en imponerende fjerdeplass med sine 21 poeng. Jeg trodde de skulle bli liggende i bunnen av Championship denne sesongen, men nå har de seilet frem som en outsider i opprykkskampen. Gjennom herlig angrepsfotball har de skapt problemer for mange lag, som blant andre Derby County. The Rams tapte hele 1-4 da de var på besøk på Ashton Gate tidligere i høst. Totalt har The Robins 3-3-0 på sine hjemmekamper denne høsten. .

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Burton 0-0
Ipswich – Bristol City 1-3 (Brownhill, Diedhiou, Reid)
Bristol City – Bolton 2-0 (Diedhiou, Flint)
Norwich – Bristol City 0-0
Bristol City – Stoke 2-0 (Taylor, Diedhiou)

Ny lørdag. Nytt tap. Slik gikk det for Leeds United da de fikk besøk av et svakt Reading-lag forrige helg. Det ble ingen stor forestilling for Leeds mot Jaap Stam og hans Reading, og på overtid ble nedturen komplett. Da misset nemlig Pablo Hernandez på et straffespark. Kampen endte med 0-1 tap, og selvsagt var det tidligere Leeds-spiller Modou Barrow som scoret seiersmålet. The Peacocks er nå nede på en sjetteplass med sine 20 poeng. Totalt sett er det en meget bra start for hvittrøyene, men likevel har Leeds-fansen all grunn til å vær skuffet etter fire tap på de fem siste kampene. Foran helgens runde har de tre strake tap i ligaen. På bortebane har de også tre strake tap i ligaen. Totalt har de 3-0-3 på fremmed gress. Kan Thomas Christiansen & Co snu den vonde trenden på lørdag?

Leeds siste kamper:
Leeds – Reading 0-1
Sheff Wed – Leeds 3-0
Cardiff – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 3-2 (Phillips, Lasogga, Selvmål)
Burnley – Leeds 2-2 (Pablo, Sacko)

Vurdering: Bristol City har imponert stort i høst. De er i god form og fungerer som et velsmurt kollektiv. De fant ikke veien gjennom et meget defensivt Burton-lag sist, men vil nok få bedre arbeidsforhold i angrep mot et Leeds-lag som kommer til å by på mer fremover på banen. Leeds er i dårlig form, men imponerte enormt tidligere i høst. Da viste de at de kan finne på hva som helst i enkelte kamper, så fremt det ikke blir for fysisk tøft. Jeg ser ikke bort fra at gjestene får med seg noe fra denne kampen, men det aller meste taler for hjemmeseier med tanke på den siste tidens form og prestasjoner. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)


 

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Richard Keogh sliter litt med et muskelproblem, men er mest sannsynlig spilleklar for vertene. Gjestene mangler muligens Jordan Rhodes som skadet ankelen sist.

Derby County-fansen fikk seg en enorm opptur forrige helg. Etter flere mindre imponerende resultater i de foregående kampene, sikret de seg tre poeng etter å ha slått erkerival Nottingham Forest. Selvsagt var det sterkt å ta ett poeng borte mot Cardiff City like før landslagspausen, men etter fire på rad uten seier var det nok ekstra deilig å endelig vinne en fotballkamp igjen for The Rams. Matej Vydra og David Nugent sendte hvittrøyene opp på en 13. plass med 16 poeng, og nå gjelder det å bygge videre på seieren mot Forest. Med noen gode resultater i tiden fremover vil man fort være innblandet i opprykkskampen igjen. Hjemme på Pride Park har Derby sterke 3-1-1 denne sesongen. Det eneste tapet har kommet mot Wolverhampton Wanderers, og det skjedde i sesongens første hjemmekamp.

Derbys siste kamper:
Derby – Forest 2-0 (Vydra, Nugent)
Cardiff – Derby 0-0
Brentford – Derby 1-1 (Ledley)
Derby – Birmingham 1-1 (Winnall)
Bristol City – Derby 4-1 (Vydra)

Carlos Carvalhal. Etter derbytapet mot Sheffield United ble hans jobb diskutert heftig i sosiale medier. Enda mer trøkk ble det da uglene tapte mot Birmingham City i den neste kampen også. Like før landslagspausen ble det managerdiskusjonen lagt på is da Leeds United ble banket hele 3-0 hjemme på Hillsborough. Carvalhal fikk dermed to uker uten mas og fjas rundt hans jobb, men så startet stormen igjen. Wednesday ble forrige helg det første laget i Championship til å tape mot Bolton Wanderers denne sesongen. Slike resultater har ikke uglene råd til hvis de skal være med helt i toppen. Nå ligger de på en 12. plass med 16 poeng. De har bare én seier på de fem siste kampene. I likhet med lørdagens motstander skal det lite til for at Wednesday klatrer opp til lagene øverst på tabellen, men da må de gjøre noe med den svake formen så raskt som mulig. På bortebane har uglene svake 1-2-3 denne sesongen.

Sheff Weds siste kamper:
Bolton – Sheff Wed 2-1 (Lee)
Sheff Wed – Leeds 3-0 (Hooper x2, Lee)
Birmingham – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Joao, Hooper)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Hooper)

Vurdering: Derby County er verken fantastiske eller dårlige. De er helt greie, men det var en del positivt å hente fra deres derbyseier på søndag. Nå skal de forsøke å bygge videre på den sterke seieren når et formsvakt Wednesday-lag kommer på besøk. Wednesday sliter på bortebane og skuffet stort forrige helg. Jeg tror vertene sniker seg til en knepen hjemmeseier her.

Tips: H (2.26 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jazz Richards og Kadeem Harris er ute hos gjestene, mens Rudy Gestede mangler hos Boro. Adama Traore er klar igjen for vertene etter å ha vært for sen til lagbussen forrige kamp.

Fire kamper på rad uten seier. Det er status for Middlesbrough foran helgens runde. Rødtrøyene så ut til å være på gang for noen uker siden, men de siste kampene har det ikke luktet opprykk av Garry Monk & Co. Uavgjort hjemme mot et svekket Brentford og tap hjemme mot Norwich City er lite imponerende. Forrige helg slapp de inn to mål borte mot Barnsley før det var spilt ni minutter. Man må kunne forvente mer av dette Boro-laget, og det er nok Monk fullstendig klar over. Nå ligger Boro på en 11. plass med 17 poeng. Bare to av de ni siste kampene har endt med seier. Hjemme på Riverside Stadium har de 3-2-1 denne sesongen. Bare én av de fire siste på eget gress har endt med seier, og den seieren var langt fra overlegen.

Boros siste kamper:
Barnsley – Boro 2-2 (Braithwaite, Assombalonga)
Boro – Brentford 2-2 (Braithwaite, Fabio)
Boro – Norwich 0-1
Fulham – Boro 1-1 (Christie)
Villa – Boro 0-2 (Bamford)

Cardiff City har vært en av de største positive overraskelsene i Championship i høst, men de to siste rundene har vært skuffende for Neil Warnock & Co. Like før landslagspausen spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Derby County, mens de gikk på sesongens andre tap da de spilte borte mot Birmingham City forrige helg. Cardiff var overraskende svake i det oppgjøret, og hadde lite å by på fremover på banen. Nå ligger waliserne på en andreplass med 24 poeng. De har to poeng opp til Wolverhampton Wanderers på tabelltopp. På bortebane har de 3-1-2 denne sesongen, samt 6-7 i målforskjell. Det blir fort tett og intenst i de kampene hvor Cardiff er på banen. Preston North End og Birmingham City er lagene som har slått The Bluebirds på sin egen hjemmebane.

Cardiffs siste kamper:
Birmingham – Cardiff 1-0
Cardiff – Derby 0-0
Cardiff – Leeds 3-1 (Zohore x2, Hoilett)
Sunderland – Cardiff 1-2 (Bryson, Ralls)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Bamba)

Vurdering: Middlesbrough har vært overraskende skuffende de siste ukene. Her møter de et Cardiff City-lag som det ikke kommer til å være enkelt å spille mot. Cardiff er eksperter på å gjøre andre lag dårlige, og det tror jeg de kan få til her. Jeg ser for meg en jevn kamp med få scoringer. Skal vi si 1-1? Uavgjort går jeg i hvert fall for.

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: David Vaughan er tilbake hos vertene, mens Jack Hobbs mangler. Gjestene må klare seg uten Will Miller, mens John Brayford kan være tilbake.

Nottingham Forest gikk til lokalderbyet mot Derby County fulle av selvtillit etter å ha slått Sheffield United i den foregående kampen, men havnet fort ned på jorda igjen. Derby tok ledelsen før minuttet var spilt, før de senere sikret seg en 2-0 seier. Forest-fansen deppet, og et raskt blikk på skogvokternes form den siste tiden gir ingen lystig lesning. Rødtrøyene har nå tapt seks av de åtte siste kampene i Championship. Denne dårlige formen har ført de ned til en 14. plass på tabellen med 15 poeng. Det er fortsatt vanskelig å si hva man kan forvente av Forest denne sesongen, ettersom jeg ser mye positivt bak den siste tidens dårlige resultater. Jeg tror derfor at Mark Warburton kan være en meget god mann for Forest på lang sikt, men at han fortsatt har en del å jobbe med. Spesielt forsvarsspillet har stort forbedringspotensial. Hjemme på City Ground har de 3-0-3 denne sesongen. Før seieren mot Sheffield United i forrige hjemmekamp, hadde de tre hjemmetap på rad.

Forests siste kamper:
Derby – Forest 2-0
Forest – Sheff Utd 2-1 (Cummings, Dowell)
Forest – Fulham 1-3 (Murphy)
Villa – Forest 2-1 (Murphy)
Chelsea – Forest 5-1 (Darikwa)

Burton Albion ser ikke bra ut. Det høres kanskje ut som hakk i platen, men det må likevel sies. The Brewers ser ikke bra ut, men det er likevel noe de får til. De forsvarer seg med nebb og klør på bortebane. I de tre siste bortekampene har de parkert bussen på en måte som selv Jose Mourinho ville vært stolt av. Det har resultert i tre 0-0 kamper på rad på fremmed gress, og det har skjedd mot god motstand. Denne defensive omorganiseringen har vært helt nødvendig etter å ha blitt knust av både Leeds United og Hull City på bortebane tidligere i sesongen. På hjemmebane har de ikke klart å forsvare seg like bra. Der har de blitt lokket fremover på banen, og det har resultert i to strake 0-4 tap på eget gress. Nå har Burton fire på rad uten seier, og bare én seier på de åtte siste kampene. På bortebane har de 0-3-3 og 1-11 i målforskjell. De har nå falt ned på nedrykksplass med sine ti poeng.

Burtons siste kamper:
Bristol City – Burton 0-0
Burton – Wolves 0-4
Burton – Aston Villa 0-4
QPR – Burton 0-0
Man Utd – Burton 4-1 (Dyer)

Vurdering: Det høres kanskje rart ut med tanke på Burtons målløse kamper på bortebane i det siste, men her har jeg en følelse av at det kan bli en skikkelig målfest. Det ble det i fjor på City Ground, og Forests svake forsvarsspill kan gi Burton gode overgangsmuligheter her. Det som kan ødelegge for målfesten er om Burton plasserer alle bak igjen, men her tror jeg de vil ha større tro på seier før start enn det de har hatt i de andre bortekampene. Oddsen på Burton-seier er høy, og det er ikke så rart med tanke på deres prestasjoner. Likevel tror jeg dette er en kamp som vil passe The Brewers meget godt. Jeg tror rundens langskudd finner sted på City Ground.

Tips: B (4.45 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kieran Freeman er ute hos vertene, mens Yann Kermorgant endelig kan være tilbake for Reading. Hvor mye han i så fall vil få spille er nok et annet spørsmål. John Swift og Paul McShane skal også være klar.

Etter det skuffende 1-2 tapet borte mot Nottingham Forest like før landslagspausen, må det ha vært ekstra befriende for The Blades å kunne slå tilbake med seier igjen da Ipswich Town kom på besøk forrige runde. Chris Basham ble overraskende nok kampens eneste målscorer mot traktorguttene, og nå jakter Sheffield-klubben en ny seier. Foran helgens runde ligger Chris Wilder & Co på en tredjeplass med 24 poeng. Denne sesongen er det så jevnt i toppen at The Blades absolutt må føle at de har det som trengs for å henge med hele veien. Skulle de vinne lørdagens kamp vil de faktisk ha muligheten til å trone øverst på tabellen dersom resultatene går deres vei andre steder. Hjemme på Bramall Lane har de imponerende 5-0-1 denne sesongen. Det gjør de til ligaens beste hjemmelag så langt. Bare Norwich City har reist fra Bramall Lane med tre poeng i høst.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Ipswich 1-0 (Basham)
Forest – Sheff Utd 2-1 (Lundstram)
Sheff Utd – Wolves 2-0 (Clarke x2)
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Clarke x2, Fleck, Duffy)
Sheff Utd – Norwich 0-1

Yann Kermorgant ser nå ut til å være tilbake fra skaden som har holdt han unna spill i tellende kamper for Reading siden play-off finalen mot Huddersfield Town i mai. I forkant av den finalen snakket jeg mye om hvor viktig Kermorgant var for The Royals forrige sesong, og jeg er overbevist om at hans fravær er en av de viktigste grunnene til at Reading ikke har hatt noen god start på årets sesong. Forrige helg imponerte de likevel stort da de hentet med seg tre poeng hjem fra Elland Road. Modou Barrow scoret kampens eneste mål mot gamleklubben, og enda deiligere ble seieren for Reading-fansen da Vito Mannone reddet et straffespark på overtid. Berkshire-klubben fikk dermed satt en stopper for rekken med kamper på rad uten seier. Den rekken var på hele fem kamper, og nå ligger de på en 20. plass med tolv poeng. På bortebane har de 2-1-3 denne sesongen. Bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Readings siste kamper:
Leeds – Reading 0-1 (Barrow)
Reading – Norwich 1-2 (Moore)
Millwall – Reading 2-1 (Edwards)
Reading – Hull 1-1 (Bödvarsson)
Reading – Swansea 0-2

Vurdering: Ligaens beste hjemmelag er i god form. Her møter de et Reading-lag som har skuffet i høst, men som imponerte forrige runde. Jeg tror vertene vinner her, men vil advare mot de som tror dette blir en enkel seier for The Blades. Reading er nemlig et meget vrient lag å få på besøk. 

Spill: H (2.02 @ Nordicbet)


 

Millwall – Birmingham City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Byron Webster og Shaun Williams er ute hos vertene. Gjestene er uten Carl Jenkinson og David Stockdale.

Millwall tok den korte turen til Griffin Park for å møte byrival Brentford forrige helg. Der måtte de til slutt reise tomhendt hjem igjen, men de hadde fortjent mer fra det oppgjøret. Millwall var gode og skapte en del sjanser. Samtidig var det en meget omdiskutert hendelse fra det oppgjøret som ikke gikk Millwalls vei. De scoret nemlig ett mål, men fikk målet annullert da dommeren valgte å blåse straffespark istedenfor å gi fordel. Straffesparket endte med bom, og det oppsummerte egentlig den dagen for løvene. I siste runde før landslagspausen ble det tap mot Barnsley, noe som betyr at Millwall nå har to tap på rappen. Løvene til Neil Harris må heve seg, ettersom avstanden til nedrykk er på bare tre poeng. Noe som er kanskje litt rart ettersom Millwall egentlig har levert en bra start på sesongen. Hjemme på The Den har de 3-1-2 denne sesongen. De er blant lagene som har scoret flest mål på hjemmebane, men også blant lagene som har sluppet inn flest mål på hjemmebane.

Millwalls siste kamper:
Brentford – Millwall 1-0
Millwall – Barnsley 1-3 (Gregory)
Millwall – Reading 2-1 (Saville x2)
Preston – Millwall 0-0
Millwall – Leeds 1-0 (O´Brien)

Steve Cotterill fikk en drømmestart som Birmingham City-sjef forrige helg. Han ble presentert som ny sjef like før det grufulle 1-6 tapet mot Hull City, men startet ikke offisielt i klubben før etter den kampen. Derfor ble hjemmekampen mot Cardiff City forrige helg hans første som Birmingham-sjef. Topplaget Cardiff fikk ikke skapt mye mot et solid Birmingham-lag, samtidig som litt magi fra Che Adams sikret seieren. Birmingham har nå fått tilbake sine viktige spillere, og da har Cotterill  litt av et lag han kan starte med. Det store spørsmålet er hvordan han skal få plass til alle. Nå ligger blåtrøyene på en 21. plass med elleve poeng. Bare to av de ti siste har endt med seier, men disse har riktignok kommet i løpet av de tre siste kampene. På bortebane har Birmingham elendige 0-1-5, og det gjør de til ligaens svakeste på fremmed gress.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Cardiff 1-0 (Adams)
Hull – Birmingham 6-1 (Gallagher)
Birmingham – Sheff Wed 1-0 (Vassel)
Derby – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Preston 1-3 (Colin)

Vurdering: Millwall er sterke og alt annet enn enkle å spille mot. De er superdirekte og holder ikke igjen i duellene. De skaper som regel mange sjanser, men er ikke alltid like effektive. Her møter de et Birmingham-lag som har slitt stort på bortebane denne sesongen. Jeg holder vertene som favoritter, men ville vært forsiktig med spill her med tanke på at Birmingham har en ny manager på plass.  

Spill: H (2.21 @ Nordicbet)


 SØNDAG 

Ipswich Town – Norwich City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på lørdag….

Ipswichs siste kamper:
Sheff Utd – Ipswich 1-0
Ipswich – Bristol City 1-3 (Waghorn)
Ipswich – Sunderland 5-2 (McGoldrick, Waghorn, Spence, Ward, Celina)
Leeds – Ipswich 3-2 (McGoldrick, Garner)
Ipswich – Bolton 2-0 (Skuse, McGoldrick)

Kommer i egen artikkel på lørdag…

Norwichs siste kamper:
Norwich – Hull 1-1 (Oliveira)
Reading – Norwich 1-2 (Maddison, Jerome)
Boro – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Bristol City 0-0
Brentford – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Murphy)

Vurdering: Kommer..

Spill: ? (??? @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply