Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gaetano Berardi er suspendert, mens Cameron Borthwick-Jackson er skadet hos vertene. Gjestene har ingen nye skader eller suspensjoner å melde om.

Etter en tung tid med vonde resultater, snudde det plutselig for The Peacocks forrige helg. De tok turen til Ashton Gate for å møte et formsterkt Bristol City, og klinket like så greit til med en sterk 3-0 seier. Før seieren hadde de tre strake tap i ligaen, mens bare én av deres fem siste ligakamper hadde endt med seier. I midtuken fikk de både en opptur og en nedtur. I ligacupen røk de ut borte mot Leicester City, noe som kanskje ikke var så rart med tanke på laget som Thomas Christiansen sendte ut på banen. Etterpå kom oppturen da midtstopper Pontus Jansson skrev under på en femårskontrakt med klubben. Nå er det klart for hjemmekamp igjen for Leeds. Denne gangen mot Yorkshire-rival Sheffield United. På en måte er det litt rart at denne får spilles på fredagskveld, men samtidig vil det føre til en fantastisk stemning på Elland Road. På eget gress har Leeds 3-2-2 denne sesongen. Deres eneste tap kom i forrige hjemmekamp mot Reading.

Leeds siste kamper:
Leicester – Leeds 3-1 (Hernandez)
Bristol City – Leeds 0-3 (Samuel x2, Lasogga)
Leeds – Reading 0-1
Sheff Wed – Leeds 3-0
Cardiff – Leeds 3-1 (Roofe)

Sheffield United ser bunnsolide ut i toppen av Championship. Etter 13 serierunder er det ingen som kan si at The Blades ikke ser ut som en mulig opprykkskandidat. Forrige helg vant de 2-1 hjemme mot et Reading-lag som nylig hadde slått nettopp Leeds United på bortebane noen dager i forveien. I den foregående kampen var det Ipswich Town som ble slått hjemme på Bramall Lane. Foran helgens runde ligger Chris Wilders gutter på en tredjeplass med 27 poeng. Det er bare to poeng opp til tabelltopp, samt fire poeng ned til Leeds United som innehar fjerdeplassen. På bortebane har The Blades 3-0-3 denne sesongen. De hadde tre borteseiere på rad før tapet mot Nottingham Forest i deres forrige bortekamp.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Reading 2-1 (Coutts, Sharp)
Sheff Utd – Ipswich 1-0 (Basham)
Forest – Sheff Utd 2-1 (Lundstram)
Sheff Utd – Wolves 2-0 (Clarke x2)
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Clarke x2, Fleck, Duffy)

Vurdering: Alt annet enn enkelt å vurdere denne kampen. Begge lagene har imponert stort i høst, mens Leeds United har slitt en del mot de mer fysisk sterke lagene. Sheffield United er solide og godt organiserte, men ikke like fysisk tøffe som lag som Millwall og Cardiff City. Dette bør gi Leeds-fansen håp om seier, selv om det ikke blir lett. Dette blir helt åpent i mine øyne, og jeg ender opp med å markere for uavgjort i dette herlige Yorkshire-derbyet. 

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply