Middlesbrough – Sunderland
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Tyias Browning er ute hos gjestene.

Ny derbysøndag i Championship. Denne gangen er det Middlesbrough og Sunderland som får æren av å avslutte runden. Med tanke på at det nå skal være landslagspause, er det bare å nyte hvert minutt av denne kampen. Middlesbrough har skuffet stort i høst, spesielt med tanke på styreformann Steve Gibsons kommentar i sommer om at Boro skulle knuse Championship denne sesongen. Etter en treg start har de nå fått gang på sakene. I de to siste kampene har de slått Reading 2-0 og Hull City 3-1. Begge seierne har kommet på bortebane, og har vært av den typen som får deg til å tro at Boro kommer til å klatre opp til toppen av tabellen utover i sesongen. Etter lørdagens kamper ligger Boro midt på tabellen med få poeng opp til play-off. Med Garry Monk som manager har jeg aldri vært redd for at ikke Boro skulle være bra bakover på banen, men det er heller angrepsspillet som har uroet meg. Det blir spennende å se om de kan fortsette å putte mål på hjemmebane, slik som de har gjort i de to siste bortekampene. Så langt denne sesongen har Boro skuffende 3-2-2 på eget gress. De har tapt mot Norwich City og Cardiff City, og har ikke vunnet noen av sine tre siste på Riverside Stadium.

Boros siste kamper:
Hull – Boro 1-3 (Braithwaite, Assombalonga, Leadbitter)
Reading – Boro 0-2 (Leadbitter, Assombalonga)
Bournemouth – Boro 3-1 (Tavernier)
Boro – Cardiff 0-1
Barnsley – Boro 2-2 (Braithwaite, Assombalonga)

I flere artikler på rad har jeg skrevet at Simon Graysons tid som Sunderland-sjef snart måtte være over. Resultatene har vært elendige, og det har ikke vært mulig å spore noen fremgang i det som har skjedd på banen. På tirsdag fikk The Black Cats besøk av daværende tabelljumbo Bolton Wanderers på Stadium of Light. Det ble en målrik affære som til slutt endte uavgjort 3-3. Det resultatet var ikke bra nok for Sunderland-ledelsen, og kort tid etter kampslutt var Grayson ferdig i klubben. Ingen ny manager har kommet inn enda, men foreløpig er det tidligere Stabæk-sjef Billy McKinlay og Robbie Stockdale som skal styre skuta. De har litt av en jobb foran seg. Sunderland har nå 13 kamper på rad uten seier i Championship. De ligger nå på jumboplass med sine 10 poeng, og har tre poeng opp til trygg plass. På bortebane har de 1-4-2 denne sesongen, hvor seieren kom tidlig i august. Det betyr at de har seks bortekamper på rad uten seier.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Bolton 3-3 (Grabban x2, McNair)
Sunderland – Bristol City 1-2 (Grabban)
Brentford – Sunderland 3-3 (Grabban x2, Selvmål)
Sunderland – QPR 1-1 (McGeady)
Preston – Sunderland 2-2 (Honeyman, McGeady)

Vurdering: Middlesbrough med to imponerende seiere på rad, mens Sunderland skuffer enormt. Gjestene har kvittet seg med Simon Grayson, men vikarene er ikke akkurat Jose Mourinho & Pep Guardiola. Med tanke på lørdagens mange rare resultater i Championship, kan man ikke bli overrasket om gjestene skulle få til noe i dette derbyet. Likevel er det helt umulig å markere for noe annet enn hjemmeseier her. Dette bør vertene ta, men ha i bakhodet at dette er et derby, samtidig som Sunderland kan få en opptur etter at de kvittet seg med manageren på tirsdag.

Spill: H (1.71 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply