Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Preston North End – Bolton Wanderers (Viasport 2/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Reading – Wolverhampton Wanderers (Viasport 2/Viaplay)
18.30: Fulham – Derby County (Viasport 3/Viaplay)

Søndag:

14.15: Leeds United – Middlesbrough (Viasport 1/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Burton Albion – Sheffield United (Borteseier) 2.02
Queens Park Rangers – Aston Villa (Hjemmeseier) 2.70
Totalodds: 5.45


 

Preston North End – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jordan Hugill, Sean Maguire, Greg Cunningham, Tommy Spurr og Tom Clarke. Gjestene har ingen nye skader å melde om, mens Jem Karacan er usikker.

Alex Neil fikk en fantastisk start på sitt eventyr med Preston North End i høst, men de siste kampene har minnet mer om et mareritt. Forrige helg tapte de hele 0-3 borte mot Ipswich Town, og det betyr at The Lilywhites nå har fire tap på rad. Riktignok har motstanden vært tøff, men elleve baklengsmål på fire kamper er fæle saker. Nå har riktignok Neil en god unnskyldning for den siste tidens motgang. Preston har nemlig manglet nesten en hel forsvarsrekke de siste ukene på grunn av skader. Da er det kanskje ikke så rart at det ikke går bra bakover på banen. Forhåpentligvis for Prestons del kan landslagspausen ha fikset opp litt i de mange forfallene, ettersom det er helt nødvendig for at hvittrøyene skal vinne kamper igjen. Nå ligger de nede på en 14. plass med 21 poeng. Det er nå fem poeng opp til play-off, mens de på hjemmebane har 3-3-2. De to tapene har kommet i de to siste hjemmekampene mot Aston Villa og Brentford.

Prestons siste kamper:
Ipswich – Preston 3-0
Preston – Aston Villa 0-2
Preston – Brentford 2-3 (Barkhuizen)
Wolves – Preston 3-2 (Hugill, Selvmål)
Fulham – Preston 2-2 (Hugill, Maguire)

Det er ikke mange uker siden en del mente at Bolton Wanderers knapt trengte spille flere kamper denne sesongen. De så fullstendig hjelpesløse ut på bunnen av tabellen, men nå har de hevet seg kraftig. Forrige helg tok de en meget overbevisende seier hjemme mot Norwich City. Det gjør at The Trotters nå har fem kamper på rad uten tap. Tenk at formpilen skulle snu så ekstremt for Phil Parkinson & Co. Hvittrøyene har karret seg opp fra jumboplass, og ligger nå på nest sisteplass med sine elleve poeng. Opp til trygg plass skiller det to poeng, mens de på bortebane har 0-4-4. Kanskje kan sesongens første borteseier komme her? Gary Madine har vært sentral for Bolton i deres gode prestasjoner i det siste, men urokråka brukte landslagspausen til å havne i slåsskamp på en pub i Gateshead. Madine ble arrestert etter hendelsen, men skal ifølge Parkinson være klar til fredagens kamp.

Boltons siste kamper:
Bolton – Norwich 2-1 (Madine, Armstrong)
Sunderland – Bolton 3-3 (Ameobi, Madine, Henry)
Fulham – Bolton 1-1 (Ameobi)
Bolton – QPR 1-1 (Pratley)
Bolton – Sheff Wed 2-1 (Ameobi, Selvmål)

Vurdering: Vertene med en lang skadeliste foran fredagens kamp. Ikke bare mangler de mange viktige brikker bakover på banen, men her må de også klare seg uten sine to beste offensive våpen i Jordan Hugill og Sean Maguire. Av denne grunn synes jeg det virker mest spennende å prøve et spill på et bortelag som virkelig har fått fart på sakene. Gjestene bør ha god selvtillit foran dette oppgjøret, og jeg tror de kan klare vippe dette til sin fordel. Jeg prøver borteseier til meget god odds.

Tips: B (4.35 @ Nordicbet)


 

 

Burton Albion – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler John Brayford. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Burton Albion har sett ut som den klareste dumpekandidaten sammen med Bolton Wanderers i høst, og før kampen mot Millwall i forrige runde hadde de syv på rad uten seier. Flere ganger har de blitt ydmyket, mens de andre ganger har klart å parkere bussen uten å komme med noe fremover på banen. Burton ser ikke gode ut for tiden, men forrige runde fikk de likevel en seier. Den seieren kan man nærmest se på som en gavepakke. The Brewers slet med å skape noe som helst borte mot Millwall, men fikk hjelp fra dommeren da han feilaktig viste ut Millwalls Jed Wallace. Selv med én mann mer på banen fikk ikke Burton til mye, men likevel sikret de seg tre poeng da Marvin Sordell scoret på deres eneste skikkelige sjanse. Nå ligger Burton like over streken med sine 13 poeng. De har bare én seier på de åtte siste kampene, og på hjemmebane har de 2-1-5, hvor samtlige fire siste på eget gress har endt med tap. Manager Nigel Clough møter sin tidligere arbeidsgiver, og jeg tror han kan få et ublidt møte.

Burtons siste kamper:
Millwall – Burton 0-1 (Sordell)
Burton – Barnsley 2-4 (Lund, Dyer)
Burton – Ipswich 1-2 (Turner)
Forest – Burton 2-0
Bristol City – Burton 0-0

Det lukter svidd av Sheffield United! Jo mer jeg ser gjennom og vurderer de forskjellige lagenes start på sesongen, jo mer imponert blir jeg av Sheffield United. De spiller en solid fotball med god defensiv organisering, samtidig som det virker som om spillerne vet nøyaktig hva de kan – og ikke kan- gjøre. Det er rett og slett vanskelig å bli klok på nøyaktig hva slags instrukser spillerne har fått fra den dyktige manageren Chris Wilder, ettersom de ofte går ut av sine posisjoner og gjør det vanskelig for motstanderne å forsvare seg. Like før landslagspausen sendte de et tydelig signal til de andre topplagene da Hull City ble knust 4-1 hjemme på Bramall Lane. Midt i rampelyset i det oppgjøret fant vi Leon Clarke. Sheffield United-spissen banket inn fire(!) scoringer i den kampen. Akkurat det trodde jeg aldri at jeg skulle få oppleve. Nå har 33 poeng, og ligger dermed to poeng bak serieleder Wolverhampton Wanderers. På bortebane har de slitt klart mer enn på hjemmebane, men 4-0-4 på sine åtte bortekamper er ingen krise. Fire av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Hull 4-1 (Clarke x4)
QPR – Sheff Utd 1-0
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Sharp, Brooks)
Sheff Utd – Reading 2-1 (Coutts, Sharp)
Sheff Utd – Ipswich 1-0 (Basham)

Vurdering: Burton Albion har sett fæle ut de siste ukene. Her møter de et Sheffield United-lag som bobler over av selvtillit. Det er ikke mulig for meg å finne et annet utfall enn borteseier her, og det til meget god odds.

Tips: B (2.02 @ Nordicbet)


 

Reading – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vito Mannone, Sone Aluko og Jon Dadi Bödvarsson er usikre hos vertene, men ventes klar. Hos gjestene er Barry Douglas suspendert.

“Coupon buster” er en frase som av og til blir brukt om overraskende resultater i fotball. Readings 4-2 seier mot Derby County forrige serierunde går inn under den kategorien. Derby County var i kjempeform før møtet med Reading, samtidig som The Royals har slitt en del i høst. For noen uker siden var det faktisk slik at Jaap Stams jobb ble diskutert flere steder, men tre seiere på de fem siste kampene er mer enn godkjent. Flere av målene i 4-2 seieren mot Derby var det høy klasse over, og dette Reading-laget bør være fulle av selvtillit etter den triumfen. Legger man til at viktige Yann Kermorgant nærmer seg frisk nok til å starte kamper, er det god grunn til å være spent på fortsettelsen for Reading-fansen. Nå ligger de på en 18. plass med 18 poeng. Veien er forholdsvis kort både til play-off og nedrykk, og derfor blir det ekstra spennende å følge Berkshire-klubben de kommende ukene. Hjemme på Madejski Stadium har de skuffende 2-2-3 denne sesongen, men i forrige hjemmekamp vant de 3-1 mot Nottingham Forest.

Readings siste kamper:
Derby – Reading 2-4 (Moore, Aluko, Beerens, Barrow)
Reading – Forest 3-1 (Swift x2, Selvmål)
Reading – Middlesbrough 0-2
Sheff Utd – Reading 2-1 (Beerens)
Leeds – Reading 0-1 (Barrow)

Kan Wolverhampton Wanderers gjøre det på en iskald kveld i Black Country? Det var ett av mange spørsmål kritiske “eksperter” stilte i sommer da det ble hentet inn flere spillere fra søreuropeisk fotball. Man skulle tro at spillere som Helder Costa og Ivan Cavaleiro hadde vist at det ikke kom til å bli noe problem, men likevel er det noen som mente at det ville være utfordrende. Forrige runde kom Fulham på besøk på et iskaldt Molineux, men nok en gang varmet Wolves-spillerne opp med fantastisk fotball. De lot Fulham få spille sitt spill, for og så straffe dem på dødballer og overganger. At Wolves ser ut til å mestre flere forskjellige kampscenarioer på imponerende vis, gjør meg bare enda tryggere på at de kommer til å henge med i toppen helt til sesongslutt. Leo Bonatini scoret igjen i 2-0 seieren over Fulham, og er nå toppscorer i Championship med ti mål, samtidig som han har fire målgivende pasninger. Diogo Jota fortsetter å storspille, og viser at han hører hjemme på et høyere nivå. En spiller som Helder Costa rev i stykker  Championship forrige sesong, men sliter nå med å skaffe seg en plass i startoppstillingen. Det viser hvor mye styrke det er i dette Wolves-laget. Nå troner de øverst på tabellen med to poeng ned til neste lag. De har vunnet syv av de ni siste kampene, mens de på bortebane har 5-1-2. Det gjør de til ligaens beste bortelag.

Wolves siste kamper:
Wolves – Fulham 2-0 (Saiss, Bonatini)
Norwich – Wolves 0-2 (Bonatini, Boly)
QPR – Wolves 2-1 (Bonatini)
Man City – Wolves 0-0
Wolves – Preston 3-2 (Bonatini x2, Cavaleiro)

Vurdering: Reading har kommet seg i det siste, men her tror jeg de skal slite mot serielederen. Wolves ser ut til å være på sitt farligste når de får lov til å ligge litt bakpå, for og så straffe motstanderen med raske overganger. Dette føler jeg meg trygg på at de vil få muligheten til å gjøre her, og derfor har jeg stor tro på borteseier. Mot de fleste andre motstandere ville jeg ikke spilt mot Reading akkurat nå, men her blir det tøft.

Tips: B (1.90 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Craig Gardner er usikker, mens Jason Lowe og Carl Jenkinson er ute hos vertene. Hos gjestene er Chris Cohen og Danny Fox ute.

Spiller for spiller ser dette Birmingham City-laget sterkt ut. Det ser faktisk ut som et lag som kunne kjempet i toppen av tabellen, men på banen virker det ikke slik. De spiller som en dumpekandidat, og samtidig er det vanskelig å skjønne helt de valgene både Harry Redknapp og hans erstatter Steve Cotterill gjør når de skal sette opp laget. Jeg føler ikke at de to managerne har vært i nærheten av å få det beste av sitt mannskap, men det vil nok gå en stund før Cotterill har fått kommet skikkelig i gang. Kanskje kan det endre seg mye i tiden fremover, og sannsynligvis har landslagspausen vært god å ha for Cotterill. Forrige runde tapte Birmingham 0-2 borte mot Barnsley, og nå har de fire på rad uten seier. På disse fire kampene har de ikke scoret et eneste mål. Nå ligger blåtrøyene nede på en nedrykksplass med tolv poeng, og de har ett poeng opp til riktig side av streken. Hjemme på St Andrews har de 3-2-3 denne sesongen. De har med andre ord tatt elleve av sine tolv poeng på eget gress.

Birminghams siste kamper:
Barnsley – Birmingham 2-0
Birmingham – Brentford 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-0
Millwall – Birmingham 2-0
Birmingham – Cardiff 1-0 (Adams)

Den gode følelsen er tilbake på City Ground. Jeg har vært begeistret på Forests vegne helt siden de ansatte Mark Warburton, ettersom han er en av mine absolutte favorittmanagere. At han i tillegg har en tropp som er stappet full av spennende, unge og offensive talenter, gjør Forest enda mer interessante. Når Forest har en tropp med spillere som blant andre Barrie McKay, Zach Clough, Ben Brereton, Ben Osborn, Jason Cummings og Kieran Dowell, vet du at det blir underholdning. Det vil nok fortsatt ta enda lengre tid før Forest kan prestere stabilt godt, både på grunn av deres unge tropp, men også deres manglende kvaliteter bakover på banen. Det har man fått se i de to siste rundene hvor det ble 1-3 tap mot Reading, og deretter 4-0 seier mot Queens Park Rangers forrige runde. Nå ligger Forest på en 9. plass med 24 poeng, og opp til play-off har de bare to poeng. Jeg føler egentlig at denne sesongen vil være for tidlig for Forest med tanke på å være med i toppen med dagens mannskap, men foreløpig har de motbevist mine tanker. Det blir spennende å se hvor langt de kan nå denne sesongen. På bortebane har de 3-0-5 denne sesongen. De har scoret hele 12 mål på fremmed gress, og sluppet inn 17. Det blir derfor ofte målrikt når rødtrøyene kommer på besøk.

Forests siste kamper:
Forest – QPR 4-0 (Walker x2, Dowell, McKay)
Reading – Forest 3-1 (Osborn)
Hull – Forest 2-3 (Dowell x3)
Forest – Burton 2-0 (McKay, Lichaj)
Derby – Forest 2-0

Vurdering: Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Birmingham klart best hjemme, men samtidig er de dårlig form. Kanskje kan landslagspausen ha hjulpet på form og selvtillit. Her møter de et Forest-lag som imponerte stort i forrige runde, og som er i god form. Det er ikke enkelt å si hvordan dette skal gå, men basert på lagenes form de siste rundene, synes jeg borteseier fremstår som det beste tipset her. Spesielt siden Forest har blitt gjort til underdog av bookmakerne.

Tips: B (3.00 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Oh, Omar Bogle. Med Kenneth Zohore skadet, var det opp til Danny Ward og Omar Bogle til å levere. Midtveis ut i Cardiff Citys kamp mot Bristol City i forrige runde, kunne det virke som om Bogle kunne gjøre en jobben på fantastisk vis. Han scoret i 3-1 seieren mot Ipswich Town, før han utlignet i kampen mot Bristol City. På stillingen 1-1 kastet han alt i vasken da han på håpløst vis ble utvist etter en fæl takling. Mot slutten av kampen satte Bristol City inn 2-1 da de scoret på et langt innkast, og dermed var tapet et faktum. Cardiff har nå bare to seiere på de seks siste kampene, og har falt ned til en tredjeplass med fire poeng opp til tabelltopp. Jeg føler meg likevel sikker på at Cardiff vil være med i kampen om opprykk hele sesongen, men tviler nå mer på at de skal klare direkte opprykk. The Bluebirds har 5-3-0 på sine åtte hjemmekamper, og det er intet annet enn imponerende. På disse kampene har de 14-4 i målforskjell. Det blir interessant å se om de klarer holde seg like solide bakover på banen når et offensivt Brentford-lag kommer på besøk.

Cardiffs siste kamper:
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Hoilett, Bogle, Ward)
Cardiff – Millwall 0-0
Boro – Cardiff 0-1 (Ralls)
Birmingham – Cardiff 1-0

Brentford var Championships store skuffelse tidligere i høst. Jeg hadde forventet at de skulle være med i toppen, og så på de som en klar outsider til å rykke opp. Likevel skulle det gå ni kamper før sesongens første seier kom. Frem til det hadde jeg likevel stor tro på at det skulle snu for Dean Smith & Co. De presterte nemlig meget bra, men hadde ikke marginene med seg. Samtidig var de fryktelig svake bakover på banen. Nå har de fått bedret forsvarsspillet litt, samtidig som de virkelig leverer fremover på banen. De har scoret elleve mål på de fire siste kampene, og i forrige serierunde ble Leeds United slått 3-1. I det oppgjøret fikk man se to enorme keepertabber, hvor både Andy Lonergan og Daniel Bentley skuffet stort. Nå skal Brentford ta turen til Wales for å møte et solid Cardiff-lag, og da spørs det om de kan få til noe foran mål. På bortebane har de 3-2-3 denne sesongen, hvor det har blitt ti poeng på de fire siste på fremmed gress. Nå ligger Brentford på 12. plass med 22 poeng.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Leeds United 3-1 (Maupay, Barbet, Woods)
Birmingham – Brentford 0-2 (Watkins, Maupay)
Preston – Brentford 2-3 (Watkins, Yennaris, Sawyers)
Brentford – Sunderland 3-3 (Yennaris, Jozefzoon, Maupay)
Brentford – Millwall 1-0 (Sawyers)

Vurdering: Cardiff City er sterke, men har vist enkelte svakhetstegn i det siste. Her møter de et Brentford-lag som er i suveren form, og som scorer på bestilling. Cardiff er fantastiske på hjemmebane, men her kan de få trøbbel. Jeg sliter med å finne en vinner her, og ender derfor opp med å markere for uavgjort.

Tips: U (3.50 @ Nordicbet)

 


 

Hull City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Fraizer Campbell er suspendert hos vertene, mens gjestene mangler Teddy Bishop, Tom Adeyemi, Luke Hyam og Andre Dozzell.

Da Kamil Grosicki smalt inn 1-0 til Hull City borte mot Sheffield United på vakkert vis forrige runde, trodde jeg for et lite øyeblikk at det skulle snu for tigrene. Slik skulle det dog ikke gå. Sheffield United slo brutalt tilbake og vant til slutt 4-1 mot Leonid Slutsky & Co. Etter kampen fremstod Slutsky som noenlunde resignert, noe som overrasket meg. Nå har Hull tre tap på rad, og nå virker nedrykk som mer sannsynlig enn opprykk for klubben som spilte Premier League-fotball forrige sesong. Hull har bare to seiere på de ti siste kampene, og ligger nå på en 20. plass med 16 poeng. Ned til nedrykksplassene skiller det bare fire poeng. Hjemme på KCOM Stadium har Hull 3-1-4 denne sesongen. Bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier. Totalt har Hull 21-14 i målforskjell på eget gress denne høsten. Det er med andre ord ofte målrikt når Hull varter opp til fest.

Hulls siste kamper:
Sheff Utd – Hull 4-1 (Grosicki)
Hull – Boro 1-3 (Grosicki)
Hull – Forest 2-3 (Hector, Bowen)
Barnsley – Hull 0-1 (Campbell)
Norwich – Hull 1-1 (Dicko)

Bersant Celina er i fyr og flammer. Nordmannen som er på lån fra Manchester City har slitt med mye tid på benken i høst, men supporterne har aldri vært i tvil. Celina skal være på banen, og nå har han vist hvorfor. Han har funnet veien til nettmaskene i de tre siste kampene, og flere av målene er vakre perler. Som da han satte inn 3-0 hjemme mot Preston North End forrige kamp. Nå har Ipswich vunnet to av sine tre siste kamper, og nå er de oppe på en åttendeplass med 24 poeng. De har to poeng opp til play-off, og én kamp færre spilt enn mange av de andre lagene rundt på tabellen. Under Mick McCarthy har det ofte blitt mye uavgjort for Ipswich Town, men denne sesongen har de utrolig nok ikke spilt uavgjort etter 15 kamper. De er ett av tre Championship-lag som ikke har gjort det denne sesongen. På bortebane har de 3-0-4 denne sesongen, hvor fire av de fem siste har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Preston 3-0 (Waghorn, Celina, McGoldrick)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Celina)
Burton – Ipswich 1-2 (Waghorn, Celina)
Ipswich – Norwich 0-1
Sheff Utd – Ipswich 1-0

Vurdering: Dette er kampen man styrer unna når det gjelder oddstipping. Hull i dårlig form, mens Ipswich ikke er så enkle å forstå seg på. I mine øyne kan dette vippe alle veier. Jeg har en følelse av at det kan bli scoret en del mål, men ikke hvilket lag som scorer flest. Ettersom Ipswich har blitt gjort til klar underdog, velger jeg borteseier her. Dog er mitt beste tips å styre unna.

Tips: B (3.55 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alex Tettey er ute hos vertene, mens Alex Pritchard, Steven Naismith også er skadet. James Maddison er 50/50 foran denne kampen. Gjestene mangler Lloyd Isgrove.

Det er ikke mange ukene siden jeg hyllet Daniel Farke, og følte meg trygg på at den eneste veien for Norwich City ville være oppover. Slik har det derimot ikke gått. Etter seieren mot erkerival Ipswich Town så de meget sterke ut, samtidig som de imponerte stort da de nesten vant borte mot Arsenal i ligacupen to dager senere. Etter det har det dessverre for The Canaries blitt tre strake tap. De har møtt tøff motstand i Derby County og Wolverhampton Wanderers på hjemmebane, men tapet i forrige runde var meget skuffende. Riktignok er Bolton Wanderers i god form, men 1-2 tapet borte mot bunnlaget Bolton gjorde nok vondt å svelge for Norwich-fansen. Nå ligger gultrøyene på en 13. plass med 22 poeng. De sliter en del med hvordan de skal få ting til å fungere på eget gress. Ofte ender de opp med å ta for få sjanser. Dette har resultert i svake 2-3-3 på hjemmebane, hvor ingen av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Bolton – Norwich 2-1 (Murphy)
Norwich – Wolves 0-2
Norwich – Derby 1-2 (Klose)
Arsenal – Norwich 2-1 (Murphy)
Ipswich – Norwich 0-1 (Maddison)

Barnsley har vært et av de mest uforutsigbare lagene i Championship over lengre tid. Med sin offensive og underholdene fotball er de tidvis en fryd å se på, men store utskiftninger har gjort de fryktelig uforutsigbare. Man vet aldri hvor man har dette Tykes-laget, men i det siste har de imponert. Foran helgens runde har Barnsley bare ett tap på de syv siste kampene. Dette tapet kom hjemme mot Hull City. I forrige serierunde vant de 2-0 hjemme mot Birmingham City, mens det ble 4-2 seier borte mot Burton Albion i den foregående runden. Nå ligger Barnsley på en 16. plass med 19 poeng, og det må være godkjent etter alle salgene det siste året. På bortebane har de 2-2-3, og der har ikke tapt noen av sine tre siste på fremmed gress. I landslagspausen har det vært mye snakk om Paul Heckingbottoms fremtid i klubben. Han er nemlig sterkt ønsket av Sunderland, og kanskje kan det gjøre utslag i helgens kamp.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Birmingham 2-0 (Bradshaw, Fryers)
Burton – Barnsley 2-4 (Williams, Isgrove, Barnes, Potts)
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Barnes)
Barnsley – Hull 0-1
Barnsley – Boro 2-2 (Selvmål, McGeehan)

Vurdering: Norwich City med tre strake tap, samtidig som de sliter en hel del på hjemmebane. Her møter de et Barnsley-lag som har sett bra ut i det siste, og som spiller med mye mindre press hengende over sine skuldre. Jeg ser for meg at Barnsley kan skape problemer for Norwich her, og blir ikke overrasket dersom dette ender med borteseier. Derfor markerer jeg for borteseier til meget bra odds.

Tips: B (4.65 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Aston Villa 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Neduom Onuoha, James Perch og Grant Hall mangler hos vertene. Gjestene må klare seg uten John Terry, Jonathan Kodjia og Scott Hogan.

Queens Park Rangers har verken imponert stort, eller skuffet noe særlig i starten. De hadde en god periode når sesongen startet, uten å stjele de store overskriftene. Utover høsten ble resultatene svakere, og man endte opp med å rette blikket mot QPR-sjef Ian Holloway. Akkurat idet han rakk å kjenne på presset, klemte QPR til med to fantastiske seiere mot topplagene Wolverhampton Wanderers og Sheffield United. Man skulle tro at de hadde gode muligheter da de tok turen til City Ground for å møte Nottingham Forest forrige runde, men slik skulle det ikke gå. London-klubben klarte ikke stanse Forests raske angrepsfotball, og endte opp med å tape 0-4. Nå ligger QPR på en 15. plass med 21 poeng, og er nok ivrige på å rette opp inntrykket. Hjemme på Loftus Road har de solide 5-2-1 denne høsten. Det gjør de til ett av ligaens beste hjemmelag.

QPRs siste kamper:
Forest – QPR 4-0
QPR – Sheff Utd 1-0 (Sylla)
QPR – Wolves 2-1 (Smith, Washington)
Bolton – QPR 1-1 (Sylla)
Sunderland – QPR 1-1 (Sylla)

Aston Villa fikk en blytung start på landslagspausen. Først tapte de 1-2 hjemme mot Sheffield Wednesday, men i samme kampen skjedde det noe annet fælt. Kaptein John Terry måtte nemlig forlate banen med skade, og nå viser det seg at den skaden er alvorlig. Han blir dermed ute i lang tid, og det store spørsmålet er hvordan Villa skal klare seg uten han. Terry ble bedre og bedre utover høsten, og var viktig for Villas gode form. Nå er jeg spent på hvordan de vil klare seg uten han i midtforsvaret. Steve Bruce & Co er nå oppe på en 6. plass med 26 poeng. De er helt klart med i toppen, men har ikke råd til å ta foten av gasspedalen. Da vil i så fall lagene helt øverst på tabellen kjøre ifra. På bortebane har Villa 3-2-3 denne sesongen, og bare én av deres seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Samba)
Preston – Aston Villa 0-2 (Snodgrass, Chester)
Birmingham – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Fulham 2-1 (Adomah, Terry)
Wolves – Aston Villa 2-0

Vurdering: QPR med kjempesmell sist, men jeg tror det vil føre til at de hever seg litt her. De har vist at de kan være på sitt beste når tøff motstand kommer på besøk, og det tror jeg de vil være her også. De møter et Aston Villa-lag som gikk på et skuffende tap sist, og som nå må klare seg uten John Terry, Jonathan Kodjia og Scott Hogan. Dette her blir nok utvilsomt jevnt, men jeg har på følelsen at vertene stikker av med det lengste strået her.

Tips: H (2.70 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter dårlig form over lengre tid, deriblant et ydmykende derbytap hjemme mot Sheffield United, var det en del som diskuterte Sheffield Wednesday-sjef Carlos Carvalhals fremtid i klubben. Var det på tide med utskiftning, eller ville det vært for strengt å fjerne han etter noen gode sesonger? Meningene var mange og forskjellige. Nå har Carvalhal uansett slått litt tilbake mot kritikerne. Foran helgens runde har de tre kamper på rad uten tap, hvor begge de to siste har endt med seiere. Først hjemme mot Millwall, mens de ble det første laget i årets Championship-sesong til å vinne borte mot Aston Villa i forrige serierunde. Nå ligger uglene på en 11. plass med 23 poeng. De har med andre ord god kontakt med de andre lagene i kampen om play-off. Hjemme på Hillsborough har de solide 4-3-1 denne sesongen. Bare Sheffield United har reist derfra med full pott i høst.

Sheff Weds siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Reach)
Derby – Sheff Wed 2-0
Bolton – Sheff Wed 2-1 (Lee)

Lee Johnson og hans Bristol City flyr videre i imponerende hastighet. Selv om FA forsøker å sette hindringer i veien ved å suspendere viktige Bailey Wright, samt skaden til Famara Diedhiou, klarer likevel Bristol City fortsette sin fine form. De har nå tre seiere på rad i ligaen, og har sikret seg kvartfinale mot Manchester United i ligacupen. The Robins er helt oppe på en fjerdeplass på tabellen med sine 30 poeng, og har bare fem poeng opp til tabelltopp. Bristol City har plukket like mange poeng på hjemmebane, som på bortebane. Totalt har de 4-3-1 på sine bortekamper denne sesongen. De tapte sin første bortekamp for sesongen, men etter det har de ikke tapt på fremmed gress. Samtlige tre siste på bortebane har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Cardiff City 2-1 (Flint, O`Dowda)
Fulham – Bristol City 0-2 (Reid, Smith)
Sunderland – Bristol City 1-2 (Reid, Djuric)
Bristol City – Crystal Palace 4-1 (Taylor, Djuric, Bryan, O`Dowda)
Bristol City – Leeds 0-3

Vurdering: Sheffield Wednesday med to seiere på rad, og forrige runde var de virkelig imponerende. Spørsmålet er om de kan fortsette den gode trenden, ettersom jeg ikke har vært imponert av uglene i høst totalt sett. Her møter de et Bristol City-lag som bobler over av selvtillit, og som kan spille med lavere skuldre enn hjemmelaget her. Denne kampen er helt åpen i mine øyne, og da velger jeg å spille på bortelaget når de står til mye høyere odds enn vertene.

Tips: B (3.50 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter en miserabel høst måtte Simon Grayson til slutt forlate jobben som Sunderland-manager. Det skjedde etter 3-3 kampen hjemme mot Bolton Wanderers, og dermed fikk Robbie Stockdale og Billy McKinlay ansvaret med å lede Sunderland borte mot Middlesbrough i forrige runde. Selv om Sunderland leverte en brukbar kamp mot Middlesbrough, endte det nok en gang med tap for The Black Cats. Dermed måtte Sunderland ta landslagspause som tabelljumbo i Championship. Siden den gang har Billy McKinlay forlatt klubben til fordel for West Ham United, og dermed er Robbie Stockdale alene igjen. Fortsatt holder Sunderland på med sin managerjakt, og man ser ikke ut til å komme i mål med det første. Sunderland har nå 14(!) kamper på rad uten seier i ligaen. Hjemme på Stadium of Light har de 0-3-5 denne sesongen. Fortsatt har man altså ikke vunnet en hjemmekamp.

Sunderlands siste kamper:
Boro – Sunderland 1-0
Sunderland – Bolton 3-3 (Grabban x2, McNair)
Sunderland – Bristol City 1-2 (Grabban)
Brentford – Sunderland 3-3 (Grabban x2, Selvmål)
Sunderland – QPR 1-1 (McGeady)

Millwall-sjef Neil Harris var rolig da han snakket med pressen etter Millwalls 0-1 tap mot Burton Albion forrige runde, men på innsiden holdt han nok på å eksplodere. Millwall hadde full kontroll defensivt mot Burton, men et håpløst og feilaktig rødt kort til Jed Wallace ødela alt. Millwall fortsatte å være like solide, men Burton slapp til én gang. Den sjansen var nok for Marvin Sordell som dermed ble matchvinner i Burtons 1-0 seier. Millwall ser likevel fortsatt sterke ut, og har vært et av de mest uheldige lagene i Championship denne sesongen. De ligger nå på en 19. plass med 17 poeng. De har fem poeng ned til nedrykk, men bare én seier på de seks siste kampene er ikke imponerende. På bortebane har de 0-4-4 denne sesongen. Kanskje kan sesongens første borteseier komme på Stadium of Light?

Millwalls siste kamper:
Millwall – Burton 0-1
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Elliott)
Cardiff – Millwall 0-0
Millwall – Birmingham 2-0 (Selvmål, Tunnicliffe)
Brentford – Millwall 1-0

Vurdering: Sunderland har vært håpløse i høst. Mot Middlesbrough var det mulig å se litt fremgang, men jeg tror ikke det vil bli særlig bedre før en ny sjef er på plass. Her møter Sunderland et Millwall-lag som har imponert meg i høst. De gir som regel alltid tøff motstand til alle lag, og skaper samtidig en del sjanser. Det aller meste taler for uavgjort her

Spill: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Fulham – Derby County
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kevin McDonald er suspendert, mens Sheyi Ojo og Lucas Piazon er skadet hos vertene. Hos gjestene er Richard Keogh usikker.

Fulham forsøkte å få til sitt eget spill borte mot serieleder Wolverhampton Wanderers forrige runde, men det gikk ikke så bra. The Cottagers slet mot ulvenes kjappe kontringer, før de etter hvert ble knust av Wolves dødballer. Fulham tapte kampen 0-2, og nå er det nærmest krisestemning i klubben. Fulham var ventet å være med helt i toppen av tabellen, men ligger nå på en 17. plass med 19 poeng. De har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper, og spørsmålet er hvor lenge de kan fortsette slik før det får konsekvenser for Slavisa Jokanovic. Forhåpentligvis kan de finne ut av ting, ettersom Jokanovic er mannen som har gjort Fulham til et meget underholdene lag å se på. I landslagspausen har man hørt mange rare historier fra bak kulissene i klubben, hvor blant andre Jokanovics “fiende” Craig Kline har måttet forlate klubben. Kanskje kan det gi Fulham en opptur. På hjemmebane har Fulham 1-5-2 denne sesongen. Bare Hull City har blitt slått etter åtte hjemmekamper.

Fulhams siste kamper:
Wolves – Fulham 2-0
Fulham – Bristol City 0-2
Fulham – Bolton 1-1 (Cairney)
Aston Villa – Fulham 2-1 (Johansen)
Fulham – Preston 2-2 (Odoi, Norwood)

Derby County hadde fire seiere på rad før Reading kom på besøk i forrige serierunde. De aller fleste følte seg helt sikre på at The Rams skulle sikre seg en ny trepoenger i det oppgjøret, men slik skulle det ikke gå. Gary Rowett & Co tapte hele 2-4 hjemme mot The Royals, og fikk seg dermed en skikkelig kalddusj foran landslagspausen. Derby ligger nå på en syvendeplass med 25 poeng. Før tapet mot Reading hadde de syv kamper på rad uten tap, hvor de fire siste som nevnt hadde endt med seier. De ser ut som et sterkt kollektiv, og det er nøyaktig det man kan forvente med Rowett som sjef. På bortebane har de 3-3-2 denne sesongen, hvor det ikke har blitt noen tap på de fire siste på fremmed gress.

Derbys siste kamper:
Derby – Reading 2-4 (Russell, Martin)
Leeds – Derby 1-2 (Winnall x2)
Norwich – Derby 1-2 (Nugent, Winnall)
Derby – Sheff Wed 2-0 (Vydra, Johnson)
Derby – Forest 2-0 (Vydra, Nugent)

Vurdering: Fulham kommer til å angripe fra start i et forsøk på å finne veien gjennom et solid Derby-forsvar. Her tror jeg Fulham kommer til å dominere med ball, men samtidig tror jeg Derby vil kunne stå imot presset. Jeg tror derfor på et jevnt oppgjør hvor gjestene også vil få sine muligheter. Jeg tror på scoringer, og da gjerne for begge lag. Derfor ser jeg på uavgjort som det mest sannsynlige. Skal vi si 1-1? 

Spill: U (3.45 @ Nordicbet)


SØNDAG 

Leeds United – Middlesbrough
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på lørdag….

Leeds siste kamper:
Brentford – Leeds 3-1
Leeds – Derby 1-2 (Lasogga)
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Phillips)
Leicester – Leeds 3-1 (Hernandez)
Bristol City – Leeds 0-3 (Samuel x2, Lasogga)

Kommer i egen artikkel på lørdag…

Boros siste kamper:
Boro – Sunderland 1-0 (Tavernier)
Hull – Boro 1-3 (Braithwaite, Assombalonga, Leadbitter)
Reading – Boro 0-2 (Leadbitter, Assombalonga)
Bournemouth – Boro 3-1 (Tavernier)
Boro – Cardiff 0-1

Vurdering: Kommer..

Spill: ? (??? @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply