Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Middlesbrough
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens viktige Cyrus Christie er suspendert hos gjestene.

Hvor lenge har Leeds United-sjef Thomas Christiansen råd til å se sitt lag gå på smell etter smell? Det er spørsmålet mange har stilt i landslagspausen. Under Massimo Cellinos ledelse hadde den danske sjefen allerede vært kastet på dør, men heldigvis er de tidene over. Jeg likte veldig godt det jeg så av Leeds i starten av sesongen, og på meg virket det som om Christiansen hadde en klar og tydelig plan når det gjaldt hvordan Leeds skulle spille. I de siste rundene har det derimot ikke sett like bra ut. Leeds er ofte fullt på høyde med sine motstandere, men Christiansen virker mer usikker i sine valg. Det bommes oftere med den taktiske tilnærmingen, samtidig som marginene riktignok ikke har vært på The Peacocks side. I forrige serierunde tapte Leeds 1-3 borte mot Brentford, i en kamp hvor Andy Lonergan blant annet vartet opp med lite habilt keeperspill. Det betyr at Leeds nå har tre tap på rad, samt seks tap på de syv siste kampene. Det er stygge tall, og nå har de falt ned til en 11. plass på tabellen med 23 poeng. Allerede nå er det en luke på 13 poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Elland Road har Leeds 3-2-3, men samtlige tre siste hjemmekamper har endt med tap. Reading, Sheffield United og Derby County er lagene som har reist hjem med tre poeng i bagasjen fra Elland Road.

Leeds siste kamper:
Brentford – Leeds 3-1 (Alioski)
Leeds – Derby 1-2 (Lasogga)
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Phillips)
Leicester – Leeds 3-1 (Hernandez)
Bristol City – Leeds 0-3 (Samuel x2, Lasogga)

Middlesbrough tok lang tid på å komme i gang denne sesongen, men nå ser det ut til å ha løsnet. I forrige serierunde tok de en knepen 1-0 seier hjemme mot lokalrival Sunderland, og dermed sikret de seg sin tredje strake seier i ligaen. Den gode formen har ført Boro opp på en sjetteplass på tabellen med 26 poeng, og de ser nå mer ut som det laget alle hadde forventet at de skulle se ut som før sesongen. Garry Monk returnerer til Elland Road for første gang siden han forlot klubben etter sesongslutt i vår, og han vil nok være meget interessert i å reise hjem fra sin tidligere arbeidsgiver med tre poeng. Med Monk i ledelsen vet man at det er forsvarsspillet som er hovedfokus, og det har vi også fått sett med Boro denne høsten. Bare 13 baklengsmål har det blitt så langt i høst, og det er ikke noen andre lag i Championship som har færre baklengs enn Boro denne sesongen. Fremover på banen har det gått litt dårligere, noe som kanskje er overraskende med tanke på hvor mye penger de brukte på offensive fibre i sommer. Til og med tabelljumbo Sunderland har scoret flere mål enn Middlesbrough så langt denne sesongen. På bortebane har Boro 3-3-2 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine seks siste på fremmed gress.

Boros siste kamper:
Boro – Sunderland 1-0 (Tavernier)
Hull – Boro 1-3 (Braithwaite, Assombalonga, Leadbitter)
Reading – Boro 0-2 (Leadbitter, Assombalonga)
Bournemouth – Boro 3-1 (Tavernier)
Boro – Cardiff 0-1

Vurdering: Jeg forventer en kamp hvor Leeds United gjerne får styre litt, men hvor de kommer til å slite med å finne veien gjennom et solid Boro-forsvar. Derfor tror jeg vertene er avhengig av magi fra en spiller som Samuel Saiz for å kunne stikke av med seieren. Dessverre for Leeds tror jeg ikke de får mye magi på søndag. Jeg tror Boro vil stenge igjen bakover, og muligens snike seg til en scoring. Det vil overraske meg om vi får mange scoringer her, ettersom det er to lag som slipper til få sjanser. Muligheten for 0-0 er absolutt til stede, men jeg har størst tro på en knepen 1-0 seier for gjestene.

Spill: B (2.55 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply