Skrevet av: Eirik Aase

 

Ipswich Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jonas Knudsen er suspendert hos vertene. George Boyd, Fernando Forestieri og Sam Hutchinson er ute hos gjestene.

Jeg klarer ikke helt bestemme meg for hva jeg skal synes om Ipswich Town sin sesong så langt. De har imponert stort med å skrape sammen 25 poeng på sine 16 kamper, men likevel føler jeg ikke at de har imponert noe særlig. Det høres kanskje helt tullete ut, men de som har sett mye av Ipswich denne sesongen forstår nok hva jeg mener. At Mick McCarthy tidvis spyr ut kommentarer mot egne supportere hjelper heller ikke, samtidig som jeg føler at det venter en nedtur rundt hjørnet. Den følelsen har jeg hatt en stund nå, og foreløpig har den latt vente på seg. På lørdag klarte de 2-2 borte mot Hull City, og det må kunne sies å være et greit resultat. Like før landslagspausen klasket de til med en fantastisk 3-0 seier mot Preston North End, og nå har de bare ett tap på de fire siste. Uavgjortkampen mot Hull City var for øvrig første gang denne sesongen at traktorgutta spilte uavgjort. Ganske utrolig med tanke på hvor ofte de gjorde det forrige sesong. Hjemme på Portman Road har blåtrøyene 5-0-3 denne sesongen, hvor to av de tre siste har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Hull – Ipswich 2-2 (McGoldrick, Spence)
Ipswich – Preston 3-0 (Waghorn, Celina, McGoldrick)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Celina)
Burton – Ipswich 1-2 (Waghorn, Celina)
Ipswich – Norwich 0-1

Det løsner aldri helt for Carlos Carvalhal & Co. Etter en fantastisk og uventet seier borte mot Aston Villa før landslagspausen, var Owls-fansen spente på hva uglene kunne få til hjemme mot Bristol City på lørdag. Skuffende nok fikk de lite å juble for. Wednesday skapte knapt noe som helst mot Bristol City, men heldigvis for blåtrøyene gjorde heller ikke The Robins det. Kampen endte derfor 0-0, men det er slike kamper Wednesday må vinne dersom de skal bedre det de gjorde forrige sesong. Nå ligger Owls midt på tabellen med 24 poeng, men de er riktignok ubeseiret på sine fire siste kamper. I to av disse kampene har de spilt uavgjort hjemme mot Bristol City og Barnsley, og det er slike kamper som gjør deler av fansen leie av sin hovedtrener Carvalhal. På bortebane har uglene 2-2-4 denne sesongen, hvor seierne har kommet mot Fulham og Aston Villa.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Reach)
Derby – Sheff Wed 2-0

Vurdering: Ipswich kan man aldri avskrive, mens de her møter et Sheffield Wednesday-lag som ikke har vært enkle å bli kloke på denne høsten. Dette blir nok en åpent og jevnt oppgjør, men jeg har på følelsen av at Wednesday reiser seg etter lørdagens skuffende kamp. De svinger fra det fantastiske til det elendige på bortebane, men akkurat her har jeg følelsen av at vi kan få se det fantastiske. Derfor markerer jeg for en svak borteseier. 

Spill: B (2.45 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos Boro, mens gjestene muligens må klare seg uten Stephen Gleeson.

Før Middlesbroughs kamp mot Leeds United på søndag var jeg full av lovord om den utviklingen Boro hadde vist under Garry Monk utover høsten. De virket trygge i sine defensive oppgaver, samtidig som de etter hvert har blitt bedre fremover på banen. Boro minnet mer og mer om et lag som hørte hjemme helt i toppen av tabellen, men så kom nedturen mot Leeds United. Boro tapte 1-2 mot et formsvakt Leeds-lag på Elland Road, og derfor blir det ekstra viktig å slå tilbake på første forsøk i kveld. Etter gårsdagens kamper ligger Boro på en åttendeplass med 26 poeng, og vil klatre opp på sjetteplass med seier her. Hjemme på Riverside Stadium har de 4-2-2, hvor bare én av de fire siste har endt med seier.

Boros siste kamper:
Leeds – Boro 2-1 (Assombalonga)
Boro – Sunderland 1-0 (Tavernier)
Hull – Boro 1-3 (Braithwaite, Assombalonga, Leadbitter)
Reading – Boro 0-2 (Leadbitter, Assombalonga)
Bournemouth – Boro 3-1 (Tavernier)

Steve Cotterill følte seg nok minst 20kg lettere etter Birmingham Citys 1-0 seier hjemme mot Nottingham Forest på lørdag. Et tidlig mål av Che Adams var alt som skulle til for at blåtrøyene vant sin første kamp siden 13. oktober. Den gangen var det også en 1-0 seier over Cardiff City. Birmingham har slitt fælt denne høsten, både under Harry Redknapp og Steve Cotterill. Nå trenger de absolutt en rekke med gode resultater, men det kan bli vanskelig borte mot et sterkt Middlesbrough-lag. På bortebane har Birmingham elendige 0-1-7, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. På disse bortekampene har de 3-17 i målforskjell. Med sine 15 poeng ligger Birmingham bare ett poeng over nedrykksplass.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Forest 1-0 (Adams)
Barnsley – Birmingham 2-0
Birmingham – Brentford 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-0
Millwall – Birmingham 2-0

Vurdering: Middlesbrough skuffet på søndag, men har sett bedre ut i det siste. Her får de besøk av et Birmingham City-lag som vant på lørdag, men som er håpløse på bortebane. Dette blir hjemmeseier. 

Spill: H (1.68 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Barry Douglas fra suspensjon, mens gjestene må klare seg uten Pierre-Michel Lasogga.

Hvem kan stoppe dette Wolves-maskineriet? Kanskje kan det være Leeds United? Man skal ikke mange rundene tilbake i tid for å finne ulvenes tap borte mot Queens Park Rangers, men likevel kan man ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for det Wolves har prestert i høst. Med en herlig blanding av fantastisk, fartsfylt og godt organisert fotball, har de valset over de fleste lag denne sesongen. På lørdag tok de en sterk 2-0 seier borte mot Reading, men det oppgjøret kunne raskt ha endt med tap. Reading hadde nemlig et hav av sjanser, men John Ruddy leverte en utrolig kamp mellom stengene. Wolves har nå fått muligheten til å øke forspranget på topp etter at Sheffield United tapte i går. Nå har Wolves 38 poeng, mens Cardiff City på andreplass har 37 poeng. Hjemme på Molineux har ulvene 6-1-1, og de har vunnet samtlige fire siste på eget gress.

Wolves siste kamper:
Reading – Wolves 0-2 (Doherty, Cavaleiro)
Wolves – Fulham 2-0 (Saiss, Bonatini)
Norwich – Wolves 0-2 (Bonatini, Boly)
QPR – Wolves 2-1 (Bonatini)
Man City – Wolves 0-0

Jeg hadde ærlig talt liten tro på at Leeds United skulle stikke av med samtlige poeng da de fikk besøk av Middlesbrough på lørdag. Jeg trodde det ville bli vanskelig å finne veien til nettmaskene mot et solid Boro-lag, men det ble det ikke. Leeds scoret to ganger, og stakk til slutt med en sterk 2-1 seier. Dermed fikk Leeds seg en etterlengtet opptur etter fire strake tap. Nå blir det interessant å se om de kan bygge videre på søndagens seier når de skal opp mot ligaens beste lag. For noen uker siden vant de komfortabelt borte mot Bristol City etter tre strake tap, men den gangen klarte de ikke følge opp med nye gode prestasjoner. Med seier i kveld har Leeds muligheten til å klatre opp på play-off. På bortebane har de 4-0-4 denne sesongen, men fire av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Leeds – Boro 2-1 (Alioski, Hernandez)
Brentford – Leeds 3-1 (Alioski)
Leeds – Derby 1-2 (Lasogga)
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Phillips)
Leicester – Leeds 3-1 (Hernandez)

Vurdering: Det er ikke alltid enkelt å vite hva man får fra dette Leeds-laget. De kan glimte til med de mest fantastiske seierne når du minst venter det, men samtidig kan de også levere meget svake prestasjoner i den påfølgende kampen. Jeg blir derfor ikke overrasket om de faktisk klarer finne på noe mot serielederen i kveld. Likevel klarer jeg ikke markere for annet enn hjemmeseier. Wolves ser fryktelig sterke ut, og nå har de fått ting til å klaffe hjemme på Molineux også. 

Spill: H (1.59 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply