Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag:

13.30: Barnsley – Leeds United (Viasport 3/Viaplay)
16.00:
 Norwich City – Preston North End (Viasport 2/Viaplay)
18.30: Sheffield United – Birmingham City (Viasport 3/Viaplay)

Mandag:

20.45: Queens Park Rangers – Brentford (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Wolverhampton Wanderers – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.34
Sheffield United – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.63
Totalodds: 2.18


 

Barnsley – Leeds United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Tom Bradshaw er usikker hos vertene etter en bilulykke. Gjestene mangler suspenderte Ronaldo Vieira og syke Pierre-Michel Lasogga.

Barnsley har vist mye bra i det siste, men mot Cardiff City ble de et nummer for små. Riktignok var det lenge en jevn kamp mot topplaget fra Wales, men mot slutten tok gjestene over kommandoen og sikret seg tre poeng. Barnsley gikk dermed på sitt første tap siden 21. oktober. De hadde spilt fire kamper på rad uten tap før møtet med Cardiff. Nå har The Tykes falt ned til en 17. plass med sine 20 poeng, men fortsatt har de seks poeng ned til nedrykk og ni poeng opp til play-off. Det er vanskelig å vite hvordan sesongen vil utarte seg videre for Barnsley, og etter hvert vil nok flere klubber være interesserte i å hente manager Paul Heckingbottom. Hjemme på Oakwell har de 3-2-4, men bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Cardiff 0-1
Norwich – Barnsley 1-1 (Barnes)
Barnsley – Birmingham 2-0 (Bradshaw, Fryers)
Burton – Barnsley 2-4 (Williams, Isgrove, Barnes, Potts)
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Barnes)

Etter en fantastisk 2-1 seier hjemme mot Middlesbrough forrige helg, var jeg spent på hva Leeds United kunne få til borte mot serieleder Wolverhampton Wanderers på onsdag. Dessverre for The Peacocks var det ikke mye. Wolves viste tidlig at de er et par hakk bedre enn dette Leeds-laget, og hvorfor de ligger øverst på tabellen. Gjennom gnistrende angrepsfotball og aggressivt forsvarsspill valset Wolves tidvis over Leeds og vant til slutt 4-1. I en liten periode like etter pause da Leeds reduserte ved Ezgjan Alioski var de derimot fullt på høyde med ulvene, men opphentingen gikk i vasken da Ronaldo Vieira ble utvist på tåpelig vis. Nå må Leeds slå tilbake igjen så fort som mulig, slik at de ikke går på en ny tung periode med flere tap på rad. Nå ligger Yorkshire-klubben på en 10. plass med 26 poeng. Det er bare tre poeng opp til play-off, og dermed ingen krise dersom de får ting til å klaffe igjen. På bortebane har Leeds 4-0-5 denne sesongen, men de siste bortekampene har ikke vært mye å rope hurra for. Hele fem av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Wolves – Leeds 4-1 (Alioski)
Leeds – Boro 2-1 (Alioski, Hernandez)
Brentford – Leeds 3-1 (Alioski)
Leeds – Derby 1-2 (Lasogga)
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Phillips)

Vurdering: Selv om Leeds har en fæl form på bortebane, har jeg en følelse av at de kan få til noe her. Med en stappfull borteseksjon med elleville supportere i ryggen, tror jeg de kan skape problemer for et uforutsigbart Barnsley-lag. Vertene har slitt litt på hjemmebane selv, og jeg tror deres forsvarsspillere kan få problemer mot aggressive og kjappe Leeds-angripere. I tillegg vil nok Leeds føle at de må slå tilbake etter stortapet på onsdag. Jeg prøver et forsiktig tips til gjestene.

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)


 

 

Norwich City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Husband, Tom Trybull og Alex Pritchard er ute hos vertene. Gjestene mangler viktige Ben Pearson som er suspendert.

Daniel Farke har litt av en jobb foran seg i Norfolk. De startet sakte i høst, men ble bedre og bedre utover høsten. Etter hvert virket det som om vi faktisk hadde en ny opprykkskandidat i Norwich City under Farkes ledelse, men nå har det stoppet opp igjen. Tirsdag kveld ble Nottingham Forest for sterke på City Ground, og nå har Barnsley fem på rad uten seier. Hele fire av disse fem kampene har endt med tap. Dersom ikke Farke snur denne vonde trenden snart, kan det bli alt annet enn en fin jul for tyskeren. Etter tirsdagens tap befinner Norwich seg nå på en 15. plass med 23 poeng. Veien til play-off er kort dersom de får ting til å stemme igjen, men samtidig har de ikke råd til flere kamper på rad uten seier før luken blir for stor. Hjemme på Carrow Road har de slitt veldig med å få ting til å stemme. På sine ni hjemmekamper i høst har de bare vunnet to ganger. Totalt har de 2-4-3 på eget gress denne sesongen.

Norwichs siste kamper:
Forest – Norwich 1-0
Norwich – Barnsley 1-1 (Murphy)
Bolton – Norwich 2-1 (Murphy)
Norwich – Wolves 0-2
Norwich – Derby 1-2 (Klose)

Store skadeproblemer, en del dårlige prestasjoner og noen uheldige suspensjoner. Det var ingrediensene i Preston North Ends fæle formsvikt den siste tiden. Hele syv kamper på rad uten seier ble det for The Lilywhites, før det endelig løsnet på tirsdag. Mot et imponerende Bristol City-lag leverte Preston på fantastisk vis. De hadde ikke flaks, men var rett og slett dyktige da de vant 2-1 på Ashton Gate. Selvtilliten er dermed tilbake hos hvittrøyene, og det kunne nok ikke passet bedre for manager Alex Neil. Dette blir nemlig hans første kamp på Carrow Road som manager for et annet lag, og han er nok ekstra ivrig på å få noe ut av helgens kamp. Nå ligger Preston på en 12. plass med 25 poeng, og dermed trenger man en seier for å klatre opp i ryggen på lagene som ligger på play-off. På bortebane har Preston 3-3-3 denne sesongen. Bristol City, Hull City og Birmingham City er lagene som har blitt slått i sine egne stuer av The Lilywhites i høst.

Prestons siste kamper:
Bristol City – Preston 1-2 (Gallagher, Robinson)
Preston – Bolton 0-0
Ipswich – Preston 3-0
Preston – Aston Villa 0-2
Preston – Brentford 2-3 (Barkhuizen)

Vurdering: Norwich i fæl form, samtidig som de sliter med å få spillet til å sitte på hjemmebane. Her møter de gamlesjef Alex Neil som endelig fikk seg en opptur da de klemte til med en sterk borteseier på tirsdag. Basert på lagenes prestasjoner, form og Norwichs hjemmestatistikk, bør dette bli et jevnt oppgjør. At Norwich har blitt gjort til klar favoritt hos bookmakerne gjør meg enda sikrere på at borteseier er det beste tipset her. Dette kan nemlig like gjerne vippe til gjestenes fordel, som til vertenes.

Tips: B (3.60 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jonathan Kodjia, Scott Hogan og John Terry. Hos gjestene er Tommy Smith og David McGoldrick blant spillerne som er ute.

Man skulle tro at alt var fryd og gammen etter at Aston Villa vant 2-1 hjemme mot Sunderland på tirsdag, til tross for flere tunge forfall. Slik var det likevel ikke. Aston Villa imponerte ikke noe særlig, og deler av fansen hadde nok forventet en bedre prestasjon mot tabelljumboen. Derfor kunne man lese en del kritiske meldinger sendt i retning Steve Bruce etter at Villa vant 2-1 for andre gang på få dager. Birmingham-klubben har nå skrapet sammen 32 poeng og ligger på en fin fjerdeplass på tabellen. Opp til direkte opprykk skiller det fem poeng, og jeg må si at sesongen så langt må kunne sies å være godkjent for Villa. At de ikke har imponert særlig spillemessig er jeg derimot enig i. Mye av fokuset har vært på å mure igjen bakover på banen, noe de har klart med bare 17 baklengsmål denne sesongen. Hjemme på Villa Park har de imponerende 5-3-1 denne sesongen, hvor fire av de fem siste har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Adomah, Onomah)
QPR – Aston Villa 1-2 (Adomah x2)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Samba)
Preston – Aston Villa 0-2 (Snodgrass, Chester)
Birmingham – Aston Villa 0-0

Ipswich Town kommer til Villa Park med en god følelse i bagasjen. Ikke på grunn av den siste ukens resultater, snarere tvert i mot. Den gode følelsen skyldes minnene fra forrige sesong. Aston Villa var gode på hjemmebane forrige sesong også, men i februar måtte de gi tapt da Ipswich Town kom på besøk. Traktorgutta vant den kampen 1-0, og håper på en ønskereprise her. På onsdag fikk de seg derimot en skikkelig kalddusj. Blåtrøyene ledet 2-1 hjemme mot Sheffield Wednesday, men mistet seieren fire minutter på overtid da Atdhe Nuhiu fant nettmaskene. Dermed spilte Ipswich uavgjort for andre gang på få dager, til tross for at de ikke hadde spilt uavgjort i noen av sine 15 første kamper denne sesongen. Nå ligger Ipswich på en 9. plass med 26 poeng, og med seier kan de klatre opp på play-off. På bortebane har Ipswich 3-1-4 denne sesongen, men bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Waghorn, Garner)
Hull – Ipswich 2-2 (McGoldrick, Spence)
Ipswich – Preston 3-0 (Waghorn, Celina, McGoldrick)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Celina)
Burton – Ipswich 1-2 (Waghorn, Celina)

Vurdering: Aston Villa i brukbar form. De vinner kamper på bestilling, uten å imponere stort. Her møter de et Ipswich-lag som ikke er enkle å bryne seg på. Dette kan derfor bli en uhyggelig og jevn kamp for Villa. Vertene er favoritter her, men oddsen er langt unna alt som kan kalles spillbar. Ipswich har vist gang på gang at de kan skape problemer for hvem som helst under Mick McCarthys ledelse, og de vant her forrige sesong. Ettersom jeg tror på en jevn kamp, velger jeg heller å markere for uavgjort til mye bedre odds.

Tips: U (3.95 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lloyd Dyer er usikker, mens John Brayford mest sannsynlig mangler hos vertene. Didier N`Dong, Jonny Williams, Duncan Watmore og Marc Wilson er ute hos gjestene.

Rundens kanskje mest interessante oppgjør finner sted i bunnen av tabellen. Burton Albion har over lengre tid sett ut som en av de klareste dumpekandidatene, noe jeg også spådde før sesongstart. At de skulle ligge over Sunderland på tabellen i slutten av november var mer overraskende. Nå har de faktisk muligheten til å få en luke på seks poeng ned til Sunderland med seier på lørdag. Burton tok med seg et sterkt poeng borte mot Brentford i London på tirsdag, og fikk seg dermed en opptur etter 1-3 tap mot Sheffield United noen dager i forveien. Ben Turner scoret Burtons mål mot Brentford, og nå har de scoret i samtlige fem siste ligakamper. Burton innehar nå en 22. plass med 14 poeng, og har ett poeng opp til trygg plass. Hjemme på Pirelli Stadium har Burton 2-1-6 denne sesongen, men den siste tidens hjemmeform har vært fæl. Samtlige fem siste på eget gress har endt med tap.

Burtons siste kamper:
Brentford – Burton 1-1 (Turner)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Palmer)
Millwall – Burton 0-1 (Sordell)
Burton – Barnsley 2-4 (Lund, Dyer)
Burton – Ipswich 1-2 (Turner)

Det ble ingen umiddelbar opptur for Sunderland med Chris Coleman i managerstolen. Sunderland tok turen til Birmingham for å møte Aston Villa på tirsdag, og det var ingen lett oppgave. Likevel ga Sunderland vertene en vekker mot slutten av kampen, til tross for at det endte med 1-2 tap. Å forvandle dette håpløse Sunderland-laget til å begynne å bli et solid kollektiv er ingen lett oppgave, og det vil nok ta litt tid før Coleman får ting til å fungere. Nå har Sunderland 16(!) kamper på rad uten seier i ligaen. De ligger helt sist på tabellen med sine elleve poeng. De har scoret 23 mål, så angrepsspillet er ikke det som bekymrer mest. Problemet til Sunderland er deres forsvarsspill. Hele 35 ganger har de sluppet inn mål, og det er flest baklengsmål i ligaen sammen med nettopp lørdagens motstander Burton Albion. Det blir derfor interessant å se hvor mange mål vi får servert på Pirelli Stadium på lørdag.

Sunderlands siste kamper:
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Grabban)
Sunderland – Millwall 2-2 (Matthews, Grabban)
Boro – Sunderland 1-0
Sunderland – Bolton 3-3 (Grabban x2, McNair)
Sunderland – Bristol City 1-2 (Grabban)

Vurdering: Burton har vært elendige på hjemmebane den siste tiden, mens gjestene har vært elendige hele sesongen. Med Chris Coleman på plass bør man kunne forvente bedring for gjestenes del, men spørsmålet er om seieren vil komme allerede på lørdag. Basert på Burtons prestasjoner de siste månedene tror jeg faktisk det er en god mulighet for at gjestene kan vinne her, men jeg ville ikke anbefalt å sette penger på det. Det blir nok en fartsfylt, jevn og morsom kamp. Derfor synes jeg uavgjort er det beste alternativet. Dersom jeg skulle satt penger her, ville det vært på mange scoringer.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Fulham – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Floyd Ayite og Lucas Piazon er ute hos vertene. Hos gjestene er Jed Wallace suspendert, mens Byron Webster er ute for sesongen.

Hva var det som skjedde på tirsdag? Noen ganger er det nesten slik at man mister pusten av fotballkamper. Tirsdagens kamp mellom Sheffield United og Fulham var en slik kamp. Sheffield United var favoritt før møtet med et formsvakt Fulham, men likevel klarte Fulham dra fra Bramall Lane med samtlige poeng. Måten det skjedde på var utrolig. Sheyi Ojo var tilbake fra skade og storspilte med blant annet to scoringer. Kveldens store helt var likevel ikke Ojo, men 17 år gamle Ryan Sessegnon. Unggutten spilte sin kamp nummer 50(!) for Fulham, og klemte like så greit til med tre scoringer! Kanskje mest overraskende var det faktum at to av målene var med hans svakere høyrefot. Nå håper Fulham-fansen at dette resultatet skal føre til at London-klubben endelig får sesongen inn i det riktige sporet. Nå ligger de på en 14. plass med 23 poeng, mens de hadde seks kamper på rad uten seier før møtet med Sheffield United. På hjemmebane har de svake 1-6-2 denne sesongen. De har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper på eget gress.

Fulhams siste kamper:
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Sessegnon x3, Ojo x2)
Fulham – Derby 1-1 (Norwood)
Wolves – Fulham 2-0
Fulham – Bristol City 0-2
Fulham – Bolton 1-1 (Cairney)

Det stinket uavgjort av Millwall – Hull City før kampen hadde blitt sparket i gang, og ikke overraskende endte det også med ett poeng til hvert av lagene. Ingen maktet finne nettmaskene, og dermed gikk lagene av banen uten scoringer. Millwalls svake form fortsetter dermed, og nå har de fem kamper på rad uten seier. Med sine 19 poeng har de nå bare fem poeng ned til nedrykk. Formen bør med andre ord bedre seg så raskt som mulig, hvis ikke blir det fort en vond bunnstrid for et Millwall-lag som egentlig har sett ganske bra ut i høst. På bortebane har London-klubben 0-5-4 denne sesongen. De har med andre ord ikke vunnet på fremmed gress i ligaen denne sesongen, men kanskje det kan skje når de tar den korte turen til Craven Cottage?

Millwalls siste kamper:
Millwall – Hull 0-0
Sunderland – Millwall 2-2 (Saville x2)
Millwall – Burton 0-1
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Elliott)
Cardiff – Millwall 0-0

Vurdering: Uten favorittstempel fungerte det bra for Fulham på tirsdag, men på lørdag har de tonnevis av press hengende over skuldrene. Selv om Millwall ikke har vunnet borte i høst, er de alt annet enn enkle å spille mot. Jeg vil nesten si at det er direkte uflaks at Millwall fortsatt står uten borteseier. Dette blir derfor ingen enkel kamp for Fulham. Jeg velger å gi vertene tipset, men vær obs på at Millwall ikke er noen kasteball.

Tips: H (1.89 @ Nordicbet)

 


 

Hull City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Weir, Moses Odubajo, Will Keane og Abel Hernandez er skadet hos vertene. Hos gjestene er Joe Bryan og Milan Djuric usikre.

Nå brenner det ikke bare under føttene til Hull City-sjef Leonid Slutsky. Nå har også buksene til Slutsky tatt fyr. Den karismatiske russeren har fått en fæl start på jobben som Hull-sjef, men det må nevnes at han ikke har fått enkle arbeidsforhold. Sesongoppkjøringen ble et eneste langt kaos, og det har selvsagt satt sitt preg. Jeg håper derfor at han får mer tid i Hull, men det virker ikke som om han gjør det. På tirsdag ble det 0-0 borte mot formsvake Millwall, og nå har Hull fem kamper på rad uten seier. De har 18 poeng totalt, og dermed bare fire poeng ned til nedrykk. Hjemme på KCOM Stadium har de svake 3-2-4 denne sesongen.Bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Hulls siste kamper:
Millwall – Hull 0-0
Hull – Ipswich 2-2 (Dicko, Bowen)
Sheff Utd – Hull 4-1 (Grosicki)
Hull – Boro 1-3 (Grosicki)
Hull – Forest 2-3 (Hector, Bowen)

Bristol City har fått mange lovord denne sesongen, og det med god grunn. De har motbevist omtrent alle som forsøkte å spå årets sesong, og har nå etablert seg i toppen av tabellen. Foran helgens runde ligger de på en femteplass med 31 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det seks poeng. Ned til den fæle syvendeplassen skiller det to poeng. Det kan derfor snu ganske fort, og det er nok Bristol City-fansen klar over. Derfor blir det ekstra viktig å slå raskt tilbake etter det skuffende 1-2 tapet hjemme mot Preston North End på tirsdag. Det var The Robins første tap på en måned. På bortebane har rødtrøyene 4-4-1 denne sesongen. De er ligaens nest beste bortelag, og har ikke tapt noen av sine åtte siste på fremmed gress.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Preston 1-2 (Woodrow)
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Bristol City – Cardiff City 2-1 (Flint, O`Dowda)
Fulham – Bristol City 0-2 (Reid, Smith)
Sunderland – Bristol City 1-2 (Reid, Djuric)

Vurdering: Hull City sliter og nå ser manager Leonid Slutsky ut til å være ferdig. Gjestene fikk seg en smell sist, men har vært solide gjennom hele høsten. Det meste taler for borteseier på Humberside denne lørdagen.

Tips: B (2.60 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jonny Howson er suspendert hos vertene, mens Bradley Johnson er ute hos gjestene.

Etter et bittert 1-2 tap borte mot Leeds United forrige helg, må det har vært ganske befriende for Middlesbrough-fansen å se laget sitt vinne 2-0 hjemme mot Birmingham City på onsdag. Britt Assombalonga er brennhet for tiden og banket inn to scoringer i 2-0 seieren. Nå har superspissen scoret fem mål på de fem siste kampene. Før Leeds-kampen skrev jeg en del om hvordan Boro har blitt sterkere utover høsten, og dersom de fortsetter den fine trenden på lørdag, synes jeg det vil se meget bra ut for rødtrøyene. Nå ligger Boro på en sjetteplass med sine 29 poeng, mens det nå er åtte poeng opp til direkte opprykk. Med god form i tiden fremover kan den luken fort tettes. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 5-2-2 denne sesongen. Det store problemet på eget gress for Boro denne sesongen er den offensive biten. Bare elleve scoringer har det blitt på rødtrøyenes ni hjemmekamper. Det er noe Garry Monk bør se nærmere på.

Boros siste kamper:
Boro – Birmingham 2-0 (Assombalonga x2)
Leeds – Boro 2-1 (Assombalonga)
Boro – Sunderland 1-0 (Tavernier)
Hull – Boro 1-3 (Braithwaite, Assombalonga, Leadbitter)
Reading – Boro 0-2 (Leadbitter, Assombalonga)

Gary Rowett har i likhet med navnebror Garry Monk hatt en oppadgående kurve utover høsten. I starten av sesongen var det vanskelig å vite hva man kunne forvente av Derby County, men de siste to månedene har det vært enkelt å se at hvittrøyene blir ledet av Rowett. Den defensive organiseringen ser bra ut, mens de offensive spillerne fungerer bedre og bedre sammen. At Tom Lawrence endelig fant nettmaskene på tirsdag må ha vært fantastisk å se for Rowett. Kanskje vil det løsne skikkelig for Lawrence i tiden fremover? Derby vant 2-0 over QPR i midtuken, og dermed har de nå fått seg en opptur etter 2-4 tapet mot Reading før landslagspausen. Nå ligger The Rams på en syvendeplass med like mange poeng som lørdagens motstander. Bare én av de ti siste har endt med tap, mens de på bortebane har 3-4-2 denne sesongen. Ingen av de fem siste bortekampene har endt med tap for Derby.

Derbys siste kamper:
Derby – QPR 2-0 (Vydra, Lawrence)
Fulham – Derby 1-1 (Vydra)
Derby – Reading 2-4 (Russell, Martin)
Leeds – Derby 1-2 (Winnall x2)
Norwich – Derby 1-2 (Nugent, Winnall)

Vurdering: To lag som er mest opptatt av hva som skjer bakover på banen. Dette blir nok jevnt mellom to lag som begge er i fin form, og som har blitt bedre utover høsten. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og blir ikke overrasket om det ender uten scoringer.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Reading – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vito Mannone ventes tilbake hos vertene her, mens gjestene ikke har noen nye problemer å melde om.

Det har vært noen merkelige uker for Reading-fansen i det siste. De imponerte enormt da de først slo Nottingham Forest og deretter Derby County, men forrige helg ble det et skuffende 0-2 tap hjemme mot serieleder Wolverhampton Wanderers. Et tap mot Wolves er ingenting å skamme seg over, men det faktum at Reading skapte mer enn nok sjanser til å vinne kampen, har nok både irritert og gledet supporterne i etterkant. Tirsdag kveld kunne de fortsette de gode prestasjonene, men da vill det seg ikke. Reading tok turen til Bolton Wanderers og havnet bakpå med 0-2 midtveis i første omgang. Det så mørkt ut for Jaap Stam & Co på det tidspunktet, men en heftig sluttspurt sikret til slutt ett poeng. Nå befinner Reading seg på en 19. plass med 19 poeng. Hjemme på Madejski Stadium har de svake 2-2-4 denne sesongen, og bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Readings siste kamper:
Bolton – Reading 2-2 (Moore, Bacuna)
Reading – Wolves 0-2
Derby – Reading 2-4 (Moore, Aluko, Beerens, Barrow)
Reading – Forest 3-1 (Swift x2, Selvmål)
Reading – Middlesbrough 0-2

For første gang siden februar 2016 fant Atdhe Nuhiu nettmaskene for Sheffield Wednesday på onsdag. Fyrtårnet hadde bare vært på banen noen få minutter da han satte inn utligningsmålet mot Ipswich Town på overtid. Kampen endte til slutt 2-2, og dermed har uglene nå fem kamper på rad uten tap. Denne formen har ført Owls opp på en 11. plass på tabellen med sine 25 poeng, og nå skiller det fire poeng opp til play-off. Carlos Carvalhal har fått mye kritikk denne høsten, men fortsetter han å unngå tap fremover slik han har gjort de siste ukene, skal man ikke se bort fra at det roer seg litt. På bortebane har Wednesday 2-3-4 denne sesongen, men bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Nuhiu, Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Reach)

Vurdering: Reading skuffet meg på tirsdag, men bortsett fra det har de sett meget bra ut de siste ukene. Her får de besøk av et Wednesday-lag som de vant begge kampene mot forrige sesong. Uglene var nær tap på onsdag, men ble reddet på overtid. Her tror jeg de vil få det tøft mot et Reading-lag som har sett klart bedre ut i det siste. Jeg prøver hjemmeseier her, men det beste tipset er å holde seg unna spill på denne kampen.

Tips: H (2.60 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Et lag som ikke skuffer meg er definitivt Wolverhampton Wanderers. Ulvene går fra den ene imponerende seieren til den andre. Måten de vinner på oser det klasse av, og på onsdag vant de hele 4-1 hjemme mot Leeds United. I den seieren hadde ulvene fire forskjellige målscorere, og likevel har de mange flere potensielle matchvinnere i troppen som ikke var i nærheten av å score. Det er så mye kvalitet i dette Wolves-laget at jeg kan ikke annet enn å bare nyte det å kunne se de spille fotball for tiden. Nuno Espirito Santos gutter troner nå øverst på tabellen med sine 41 poeng. De har fire poeng ned til neste lag på tabellen, og samtlige fire siste kamper har endt med seier. I disse fire kampene har det bare blitt ett baklengsmål. Wolves har fantastiske 7-1-1 på hjemmebane denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag. Det er fryktelig tidlig, men det lukter veldig opprykk av det som skjer på Molineux for tiden.

Wolves siste kamper:
Wolves – Leeds 4-1 (Cavaleiro, Jota, Costa, Douglas)
Reading – Wolves 0-2 (Doherty, Cavaleiro)
Wolves – Fulham 2-0 (Saiss, Bonatini)
Norwich – Wolves 0-2 (Bonatini, Boly)
QPR – Wolves 2-1 (Bonatini)

Bolton Wanderers kan på mange måter være et lite varsko for Wolves når det gjelder hvor fort ting kan snu. The Trotters startet sesongen på forferdelig vis, og det gikk ikke lenge før hvittrøyene så helt fortapte ut i bunnen av tabellen. Etter å ikke ha vunnet noen av sine elleve første kamper, snudde det endelig i midten av oktober. Da vant de 2-1 hjemme mot Sheffield Wednesday, og siden den gangen har de ikke tapt. De har nå spilt syv kamper på rad uten nederlag, og har klatret opp til nest sisteplass med sine 13 poeng. Grunnen til at de ikke har klatret enda mer, er fordi hele fem av deres syv siste kamper har endt uavgjort. Tirsdag kveld spilte de uavgjort hjemme mot Reading, til tross for å ha ledet 2-0 midtveis i andre omgang. På bortebane har de svake 0-5-4. Det spørs om sesongens første borteseier kommer på Molineux.

Boltons siste kamper:
Bolton – Reading 2-2 (Pratley, Burke)
Preston – Bolton 0-0
Bolton – Norwich 2-1 (Madine, Armstrong)
Sunderland – Bolton 3-3 (Ameobi, Madine, Henry)
Fulham – Bolton 1-1 (Ameobi)

Vurdering: Wolves er i en egen klasse for tiden. De ville vært klar favoritt på hjemmebane samme hvem i denne ligaen som kom på besøk på lørdag. Her møter de bunnlaget Bolton, som riktignok er i bra form. Selv om Bolton har unngått nederlag i sine syv siste kamper, klarer jeg ikke markere for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.34 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Birmingham City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene som mistet Paul Coutts med benbrudd for en uke siden. Gjestene er usikre på om David Davis, Stephen Gleeson, Che Adams og Craig Gardner blir klar.

Før Sheffield Uniteds møte med Fulham på tirsdag skrev jeg en del om hvor solide The Blades hadde vært, og om at de hadde det som skulle til for å styre inn til seier hjemme mot et formsvakt Fulham-lag. Sjeldent har jeg tatt så feil. Sheffield United slapp inn hele fem mål i tirsdagens kamp på Bramall Lane, noe som er ganske spesielt siden de bare hadde sluppet inn fire mål på sine åtte første hjemmekamper denne sesongen. Sheffield United har fortsatt ikke spilt uavgjort denne sesongen, men nå har de tapt to av sine fire siste kamper. Slik kan de ikke fortsette med dersom de skal holde følge med Wolverhampton Wanderers på toppen av tabellen. Hjemme i Yorkshire har de 7-0-2 denne sesongen, og det må kunne sies å være imponerende. Før tapet mot Fulham hadde de vunnet sine fire siste på eget gress. Nå har Chris Wilder & Co fem poeng til tabelltopp og ett poeng til direkte opprykk.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Clarke x3, Carruthers)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Clarke)
Sheff Utd – Hull 4-1 (Clarke x4)
QPR – Sheff Utd 1-0
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Sharp, Brooks)

Birmingham City fikk seg en etterlengtet opptur da de slo Nottingham Forest forrige helg, men i midtuken ble det en ny kalddusj. Blåtrøyene tapte 0-2 borte mot Middlesbrough, men tap på Riverside Stadium er ingen grunn til å henge med hodet. Nå gjelder det å slå tilbake igjen så fort som mulig, slik at de ikke starter på en ny rekke med kamper på rad uten seier. En ny slik rekke vil føre til at de vil falle under streken igjen. Foran helgens runde ligger de like over den beryktede streken, og nå har de bare ett poeng ned til nedrykk. Det er liten tvil om hva som har vært det store problemer for Birmingham denne høsten. På sine 18 kamper har de bare scoret ni(!) mål. Det er ikke rart at de ikke vinner fotballkamper med slik angrepsspill. På bortebane har de fæle 0-1-8 denne sesongen, samt 3-19 i målforskjell.

Birminghams siste kamper:
Boro – Birmingham 2-0
Birmingham – Forest 1-0 (Adams)
Barnsley – Birmingham 2-0
Birmingham – Brentford 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-0

Vurdering: Sheffield United med et skikkelig arbeidsuhell på tirsdag, men bortsett fra det har de vært bunnsolide denne høsten. De er et velorganisert kollektiv, og er på mange måter alt det som Birmingham City ikke er. Her er jeg ikke i tvil om hva jeg kommer til å markere for. Det blir nemlig hjemmeseier. 

Spill: H (1.63 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Cardiff City
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på søndag.

Forests siste kamper:
Forest – Norwich 1-0 (Murphy)
Birmingham – Forest 1-0
Forest – QPR 4-0 (Walker x2, Dowell, McKay)
Reading – Forest 3-1 (Osborn)
Hull – Forest 2-3 (Dowell x3)

Kommer i egen artikkel på søndag.

Cardiffs siste kamper:
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Hoilett, Bogle, Ward)
Cardiff – Millwall 0-0

Vurdering: Kommer.. 

Spill: ?? ( @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på mandag

QPRs siste kamper:
Derby – QPR 2-0
QPR – Aston Villa 1-2 (Mackie)
Forest – QPR 4-0
QPR – Sheff Utd 1-0 (Sylla)
QPR – Wolves 2-1 (Smith, Washington)

Kommer i egen artikkel på mandag..

Brentfords siste kamper:
Brentford – Burton 1-1 (Jozefzoon)
Cardiff – Brentford 2-0
Brentford – Leeds United 3-1 (Maupay, Barbet, Woods)
Birmingham – Brentford 0-2 (Watkins, Maupay)
Preston – Brentford 2-3 (Watkins, Yennaris, Sawyers)

Vurdering: Kommer..

Spill: ? (??? @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply