Skrevet av: Eirik Aase

 

Nottingham Forest – Cardiff City
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Liam Bridcutt er suspendert hos vertene, mens Tendayi Darikwa er skadet. Gjestene mangler skadede Kenneth Zohore og suspenderte Omar Bogle.

Etter å ha valset over Queens Park Rangers hjemme på City Ground før landslagspausen, ble det en skikkelig kalddusj for Nottingham Forest da de tok turen til Birmingham City forrige helg. Rødtrøyene ble et nummer for små mot Birmingham, men reiste seg i midtuken. Norwich City kom på besøk på City Ground, og det er ingen enkel jobb. Forest klarte likevel både stenge igjen bakover på banen, samtidig som Daryl Murphys scoring sikret tre poeng. Forest har dermed fire seiere på rad på eget gress. Etter lørdagens resultater ligger de på en niendeplass med 27 poeng, og nå har de fem poeng opp til play-off. På hjemmebane har de 6-0-3 denne sesongen.

Forests siste kamper:
Forest – Norwich 1-0 (Murphy)
Birmingham – Forest 1-0
Forest – QPR 4-0 (Walker x2, Dowell, McKay)
Reading – Forest 3-1 (Osborn)
Hull – Forest 2-3 (Dowell x3)

Cardiff City tok landslagspause med en skikkelig kalddusj da de tapte Severnside-derbyet mot Bristol City. Etter pausen har de slått tilbake på imponerende vis. Først vant de 2-0 hjemme mot Brentford, før Barnsley ble slått på tirsdag. Backen Callum Patterson ble flyttet fremover på banen i kampen mot Barnsley, og det viste seg å være en genistrek av manager Neil Warnock. Patterson ble nemlig matchvinner med kampens eneste scoring mot Barnsley. Cardiff klatret dermed opp på andreplass, og den plassen har de fortsatt etter lørdagens kamper. Opp til tabelltopp skiller det syv poeng, og derfor er det viktig å ikke gå på en smell her. På bortebane har Cardiff 5-1-3 denne sesongen. I de seks siste bortekampene har annenhver bortekamp endt med seier og tap for waliserne. Ettersom forrige bortekamp endte med seier, ender vel kanskje dette med tap?

Cardiffs siste kamper:
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Hoilett, Bogle, Ward)
Cardiff – Millwall 0-0

Vurdering: Nærmest umulig å spå et utfall her. Nottingham Forest med et par tunge forfall, samtidig som de spiller en herlig fotball som står som rake motsetningen til den fotballen Cardiff City spiller. Jeg er spent på hvordan vertene vil fungere mot et så fysisk tøft og direkte lag som Cardiff. De slet kraftig mot den typen fotball da Millwall var på besøk i august, men det er lenge siden nå. Jeg tror på en jevn kamp, men klarer ikke finne en vinner her. Jeg ender opp med å markere for uavgjort.  

Spill: U (3.30 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply