Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Leeds United – Aston Villa (Viasport 3/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Millwall – Sheffield United (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Bristol City – Middlesbrough (Viasport 3/Viaplay)

Mandag:

20.45: Birmingham City – Wolverhampton Wanderers (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Derby County – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.41
Birmingham City – Wolverhampton Wanderers (Borteseier) 1.76
Totalodds: 2.48


 

FREDAG:

Leeds United – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Pierre Michel-Lasogga. Hos gjestene er nå også viktige Mile Jedinak ute. I tillegg mangler de allerede John Terry, Jonathan Kodjia og Scott Hogan.

Etter å ha blitt valset over i store deler av bortekampen mot Wolverhampton Wanderers for halvannen uke siden, var det mange som var spente på å se hva Leeds United kunne få til mot Yorkshire-rival Barnsley på Oakwell forrige helg. Barnsley er ingen enkel motstander grunnet sin uforutsigbarhet, men på imponerende vis vant The Peacocks 2-0 mot rødtrøyene. Nok en gang var det juvelene Samuel Saiz og Ezgjan Alioski som stod bak målene. Seieren førte Leeds opp på en åttendeplass på tabellen med 29 poeng. Det er bare tre poeng opp til play-off, og med god form frem mot jul, kan man snart begynne å diskutere opprykksmuligheter igjen å Leeds vegne. Samtidig vet Leeds-fansen at dette fort kan snu igjen, og derfor er det nok viktig å holde føttene trygt plassert på bakken. Hjemme på Elland Road har Leeds 4-2-3 denne sesongen. De vant forrige hjemmekamp mot Middlesbrough, men før det tapte de tre strake på eget gress. Disse to lagene møttes på Elland Road for nesten nøyaktig ett år siden, og da vant Leeds 2-0 i det som var en forholdsvis jevn kamp.

Leeds siste kamper:
Barnsley – Leeds 0-2 (Alioski, Saiz)
Wolves – Leeds 4-1 (Alioski)
Leeds – Boro 2-1 (Alioski, Hernandez)
Brentford – Leeds 3-1 (Alioski)
Leeds – Derby 1-2 (Lasogga)

Albert Adomah og gjengen. Skulle man laget TV-program om Aston Villa akkurat nå, ville det garantert blitt tittelen. Vingen med de lange føttene og herlige scoringene har virkelig funnet formen. Fra straffemerket er han treffsikker, mens han hele tiden er et uromoment for de fleste motstandere. Forrige helg scoret han begge målene da Aston Villa vant 2-0 mot Ipswich Town, mens han nøyet seg med ett mål i 2-1 seieren mot Sunderland i den foregående kampen. I forrige bortekamp scoret han begge målene da Villa vant 2-1 borte mot Queens Park Rangers. Adomah har dermed fem mål på de tre siste kampene. Vingen er nå oppe i ti mål, og det er ganske utrolig med tanke på at han aldri har scoret mer enn tolv mål i en Championship-sesong. Villa har nå tre seiere på rad, til tross for at John Terry har vært ute med skade. De ligger nå på fjerdeplass med fem poeng opp til direkte opprykk. Med seier her vil de få en luke på ni poeng ned til fredagens motstander. På bortebane har Villa 4-2-3 denne sesongen, og bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Ipswich 2-0 (Adomah x2)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Adomah, Onomah)
QPR – Aston Villa 1-2 (Adomah x2)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Samba)
Preston – Aston Villa 0-2 (Snodgrass, Chester)

Vurdering: Hjelp! Hvordan vurderer man denne kampen? Aston Villa med tre seiere på rad, men motstanden kunne absolutt vært verre. Leeds United skuffet stort over lengre tid, men det ser ut til å ha løsnet litt nå. Jeg har sjeldent vært mer i tvil om både utfall og kampbilde enn jeg er her. Jeg blir nødt til å følge magefølelsen, og den sier uavgjort. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kenneth Zohore, Jazz Richards, Lee Camp og Kadeem Harris mangler hos vertene Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Cardiff City er tilbake i samme sporet som de var i tidligere i høst. De er vonde å møte, slipper til lite, samtidig som de får jobben gjort fremover på banen. Selv med tunge forfall fra viktige brikker som Kenneth Zohore og Nathaniel Mendez-Laing, slet de seg til en 2-0 seier borte mot Nottingham Forest forrige helg. De skapte ikke mye, men var effektive når de fikk muligheter foran mål. Nå har Cardiff tre seiere på rad i det som ikke kan kalles enkle kamper. Denne gode formen har ført The Bluebirds opp på en andreplass med 40 poeng. De har fire poeng opp til tabelltopp og tre poeng til neste lag på tabellen. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 6-3-0 denne sesongen. De er det eneste laget som ikke har tapt på eget gresse enda.

Cardiffs siste kamper:
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Hoilett, Bogle, Ward)

Oh, Daniel Farke. Hvordan skal dette gå? Tyskeren hadde en fæl start på jobben som Norwich City-sjef tidligere i høst, men klarte gjøre om de dårligere prestasjonene til imponerende seiere. En liten periode fremstod The Canaries som en aldri så liten outsider i opprykkskampen, men så stoppet det opp. Først ble det tre strake ligatap, før de nå er oppe i seks ligakamper på rad uten seier. Denne fæle formen har ført gultrøyene ned på en 15. plass med 24 poeng, og nå er det åtte poeng opp til play-off. Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Preston North End, og nå er de nødt til å snu den vonde trenden snart dersom de skal ha håp om å rykke opp denne sesongen. En opptur fikk likevel Norwich-fansen forrige helg, og det var comebacket til Alex Pritchard. Den herlige spilleren har vært ute siden sesongoppkjøringen, og kan bli viktig i tiden fremover. På bortebane har Norwich 4-1-4 denne sesongen. De to siste borte har endt med tap, men før det hadde de fire borteseiere på rad.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Preston 1-1 (Maddison)
Forest – Norwich 1-0
Norwich – Barnsley 1-1 (Murphy)
Bolton – Norwich 2-1 (Murphy)
Norwich – Wolves 0-2

Vurdering: Cardiff City har funnet formen igjen. De er tunge og fæle å møte, mens Norwich City ser ut til å være tappet for selvtillit. Jeg tror gultrøyene får det tøft her, og velger derfor å markere for hjemmeseier. Ha likevel i bakhodet at dette Norwich-laget har vunnet borte mot lag som Middlesbrough, Reading og Sheffield United. Det vil med andre ord ikke overraske om de skulle få med seg noe fra Wales på fredag.

Tips: H (1.98 @ Nordicbet)


 

LØRDAG:

 

Millwall – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det vil seg ikke på bortebane for Millwall. The Lions forsøkte seg borte mot byrival Fulham forrige helg, men måtte ta den korte turen hjem igjen uten poeng i bagasjen. Millwall tapte 0-1 borte mot Fulham, og er nå oppe i seks kamper på rad uten seier. På bortebane ser det enda verre ut. Etter ti kamper på fremmed gress står de fortsatt uten seier. De har spilt uavgjort fem ganger, mens fem kamper har endt med tap. Den dårlige formen har ført Millwall inn i problemer. Foran helgens runde ligger de på en 19. plass med 19 poeng. Ned til nedrykk skiller det nå bare fem poeng, og den luken kan fort bli tettet. Hjemme på The Den har Millwall 4-2-3 denne sesongen, men bare én av de fire siste på eget gress har endt med seier.

Millwalls siste kamper:
Fulham – Millwall 1-0
Millwall – Hull 0-0
Sunderland – Millwall 2-2 (Saville x2)
Millwall – Burton 0-1
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Elliott)

Er det sjokket og/eller savnet av Paul Coutts som har ført til Sheffield Uniteds plutselig kollaps, eller er det bare tilfeldig? Det er vanskelig å si. Coutts pådro seg et benbrudd i seieren mot Burton Albion for to uker siden, men har etter det bare tatt ett poeng på de to siste kampene. Først tapte de hele 4-5 hjemme mot Fulham, før de forrige helg skuffet stort da Birmingham City var på besøk. Hjemme på Bramall Lane endte det 1-1 mot Birmingham, og det er ikke bra nok dersom man skal henge med i toppen. Bare ett poeng på de to siste har ført til at de nå har en luke på syv poeng opp til tabelltopp. Leon Clarke er fortsatt i suveren form, og har nå scoret ni(!) mål på de fire siste kampene. På bortebane har The Blades 5-0-4 denne sesongen. Fem av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Clarke x3, Carruthers)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Clarke)
Sheff Utd – Hull 4-1 (Clarke x4)
QPR – Sheff Utd 1-0

Vurdering: Millwall i dårlig form. De er fortsatt tøffe å møte, men skader og dårligere prestasjoner har vært gjennomgangsmelodien i det siste. Her møter de et Sheffield United-lag som har skuffet den siste uken, men som jeg tror vil reise seg her. Derfor markerer jeg for borteseier.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter syv kamper på rad uten tap, var det mange som var spente på om Bolton Wanderers kunne få til noe borte mot serieleder Wolverhampton Wanderers forrige runde. Svaret var enkelt og greit, nemlig nei. Bolton ble overkjørt til de grader, og måtte til slutt se seg slått hele 1-5. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig. I de syv kampene på rad hvor de unngikk tap, var det hele fem som endte uavgjort. The Trotters ligger derfor fortsatt dårlig plassert på jumboplass på tabellen. Nå er det tre poeng opp til trygg plass. Hjemme på Macron Stadium har de 2-2-5 denne sesongen, og ingen av de fire siste på eget gress har endt med tap.

Boltons siste kamper:
Wolves – Bolton 5-1 (Buckley)
Bolton – Reading 2-2 (Pratley, Burke)
Preston – Bolton 0-0
Bolton – Norwich 2-1 (Madine, Armstrong)
Sunderland – Bolton 3-3 (Ameobi, Madine, Henry)

Er Paul Heckingbottom & Co i trøbbel? Lenge har de vært ligaens mest uforutsigbare lag, men i det siste har de vært stabilt dårlige. Etter 0-3 tap mot Reading tirsdag kveld, har The Tykes nå tre strake tap. De har fire kamper på rad uten seier, og bare to av de ni siste i ligaen har endt med seier. Den formen lukter det nedrykk av, og det er litt bekymringsverdig at den kommer nå ut i sesongen istedenfor helt i starten. Det er derfor vanskelig å skylde de dårlige resultatene på at laget ikke er samspilt etter alle endringene i sommer. Nå ligger de på en 18. plass med 20 poeng, og jeg frykter at rødtrøyene kan blande seg inn helt nede i gjørma. På bortebane har de 2-3-4 denne sesongen, men bare én av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Barnsleys siste kamper:
Reading – Barnsley 3-0
Barnsley – Leeds 0-2
Barnsley – Cardiff 0-1
Norwich – Barnsley 1-1 (Barnes)
Barnsley – Birmingham 2-0 (Bradshaw, Fryers)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen. Bolton med kjempesmell sist, men før Wolves-kampen viste de mye bra. Her møter de et Barnsley-lag som er vanskelig å spå, men som kan dra frem fantastiske prestasjoner når du minst aner det. Jeg har en følelse av at det er større sannsynlighet for at Barnsley vinner, enn Bolton, men nøyer meg med å markere et kryss i midten.

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)


 

Brentford – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Henrik Dalsgaard og Florian Jozefzoon er usikre hos vertene, mens Neal Maupay er suspendert. Gjestene mangler Floyd Ayite og Lucas Piazon, mens Kevin McDonald er usikker.

Mandag kveld var Brentford på besøk hos London-rival Queens Park Rangers. Brentford ledet 2-0 tre minutter på overtid, mens dommeren hadde lagt til fire minutter. Det var ikke mye som tydet på at QPR kom til å redusere, mens Brentford jaktet et tredje mål. På utrolig vis klarte Brentford likevel rote bort seieren. QPR scoret to mål på det siste minuttet, og sikret dermed poengdeling. For The Bees ble det altså en utrolig nedtur, og nå blir det interessant å se om de klarer reise seg igjen med en gang. Danske Lasse Vibe hadde ikke scoret tidligere i sesongen før møtet med QPR, men imponerte med to mål på Loftus Road. Nå ligger Brentford på en 14. plass med 24 poeng. De har tre kamper på rad uten seier, mens de på hjemmebane har de 2-6-1 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine åtte siste på eget gress.

Brentfords siste kamper:
QPR – Brentford
Brentford – Burton 1-1 (Jozefzoon)
Cardiff – Brentford 2-0
Brentford – Leeds United 3-1 (Maupay, Barbet, Woods)
Birmingham – Brentford 0-2 (Watkins, Maupay)

Har det endelig løsnet for Fulham? For to runder siden imponerte de stort da Sheffield United ble slått 5-4 på Bramall Lane. Ryan Sessegnon ble helten i den kampen med tre mål, mens Sheyi Ojo kronet comebacket med to scoringer. Forrige helg fortsatte oppturen for hvittrøyene da Oliver Norwood sikret The Cottagers tre poeng med kampens eneste scoring mot Millwall. Nå er Fulham oppe på en 12. plass med 26 poeng, mens de nå har seks poeng opp til play-off. Den luken kan fort tettes dersom de fortsetter med gode prestasjoner i tiden fremover. På bortebane har Fulham 4-2-3 denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Millwall 1-0 (Norwood)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Sessegnon x3, Ojo x2)
Fulham – Derby 1-1 (Norwood)
Wolves – Fulham 2-0
Fulham – Bristol City 0-2

Vurdering: Brentford med en kjempenedtur på mandag. Jeg er spent på hvordan de kan reise seg til denne kampen. Her møter de et Fulham-lag som har fått tilbake selvtilliten. Med den offensive og herlige angrepsfotballen disse to lagene har, bør dette bli et fantastisk oppgjør. Jeg tror på mange scoringer. Samtidig mener jeg Fulhams opptur den siste uken kombinert med Brentfords utrolige nedtur på mandag, gjør borteseier til det mest interessante utfallet i dette oppgjøret. Spesielt med tanke på den høye oddsen på gjestene.

Tips: B (3.35 @ Nordicbet)

 


 

Derby County – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Gang på gang ser Derby County ut som en tøff utfordrer i opprykkskampen, men flere ganger har de plutselig gått på noen merkelige smeller. Etter fire seiere på rad i oktober, fikk de seg en skikkelig trøkk da de tapte hele 2-4 hjemme mot Reading i begynnelsen av november. Etter tapet mot Reading reiste de seg igjen og vant blant annet 3-0 borte mot Middlesbrough. Likevel kom nedturen igjen tidligere denne uken. Hjemme mot Ipswich Town ble det 0-1 tap, og det er slike nedturer de må unngå dersom de skal klatre helt opp til toppen av tabellen. Nå ligger hvittrøyene på en sjetteplass med 32 poeng, med åtte poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Pride Park har de 5-1-3 denne sesongen, men to av de tre siste på eget gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Ipswich 0-1
Boro – Derby 0-3 (Vydra x3)
Derby – QPR 2-0 (Vydra, Lawrence)
Fulham – Derby 1-1 (Vydra)
Derby – Reading 2-4 (Russell, Martin)

Det ser bekmørkt ut for Burton Albion. Allerede før kampen mot Sunderland forrige helg synes jeg det så mørkt ut for The Brewers, men etter 0-2 tap mot Sunderland ser det mye verre ut. Gultrøyene har nå 14 poeng etter 19 kamper, noe som gjør at de ligger på en fæl 23. plass på tabellen. De har to poeng opp til trygg plass, men det er vanskelig å se for seg at Burton plutselig skal bli betraktelig bedre. Troppen deres er ikke bedre enn at den hører hjemme helt i bunnen, og det er begrenset hvor lenge man kan overprestere. Nå har Burton én seier på de ti siste kampene, mens de på bortebane har 1-4-4. Ingen god statistikk, men bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med tap. For Burton-fansen er bortekampen mot Derby gjerne sesongens høydepunkt. De er lokalrivaler, men rivaliseringen er alt annet enn hatsk. Mange fra Burton er eller har vært Derby-supportere før Burton plutselig klatret oppover divisjonene.

Burtons siste kamper:
Burton – Sunderland 0-2
Brentford – Burton 1-1 (Turner)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Palmer)
Millwall – Burton 0-1 (Sordell)
Burton – Barnsley 2-4 (Lund, Dyer)

Vurdering: Derby scoret ingen mål på Burton Albion forrige sesong, men denne sesongen ser de sterkere ut, mens Burton ser svakere ut. Her klarer jeg ikke se noe annet utfall enn hjemmeseier.

Tips: H (1.41 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Tre kamper på rad uten seier var fasit for Ipswich Town før møtet med Derby County på tirsdag. Borte mot Pride Park er det ikke lett for noen lag denne høsten, men likevel klarte Ipswich reise hjem til Suffolk med tre poeng i bagasjen. Callum Connolly scoret kampens eneste mål, og dermed er Ipswich absolutt med i kampen om play-off. De ligger nå på en niendeplass med 29 poeng, og det er bare tre poeng opp til play-off. Den avstanden kunne vært på åtte poeng dersom Ipswich hadde tapt på tirsdag. Nå har blåtrøyene bare ett tap på de fem siste kampene, mens de på hjemmebane har 5-1-3 denne sesongen. På de fire siste hjemmekampene har de bare vunnet én kamp.

Ipswichs siste kamper:
Derby – Ipswich 0-1 (Connolly)
Aston Villa – Ipswich 2-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Waghorn, Garner)
Hull – Ipswich 2-2 (McGoldrick, Spence)
Ipswich – Preston 3-0 (Waghorn, Celina, McGoldrick)

Seier, tap, seier, tap, seier tap. Slik har Nottingham Forest-fansens hverdag hver de siste ukene. På de seks siste kampene har annenhver kamp endte med seier og tap. For to runder siden vant Forest 1-0 hjemme mot Norwich City takket være en scoring av Daryl Murphy, mens det ble tap hjemme mot Cardiff City forrige helg. Nå skal Murphy forsøke å få til noe mot gamleklubben som han har scoret så utrolig mange mål for. Følger Forest denne rekken med seiere og tap på lørdag, ligger det an til å bli en god dag for Forest-fansen. Nå er rødtrøyene nede på en 10. plass med 27 poeng. Dersom de skal være med i kampen om play-off, bør de få med seg poeng fra kamper som denne. På bortebane har skogvokterne 3-0-6 denne sesongen. Fire av Forests fem siste bortekamper har endt med tap.

Forests siste kamper:
Forest – Cardiff 0-2
Forest – Norwich 1-0 (Murphy)
Birmingham – Forest 1-0
Forest – QPR 4-0 (Walker x2, Dowell, McKay)
Reading – Forest 3-1 (Osborn)

Vurdering: Ipswich med sterk seier på tirsdag. Her møter de et Forest-lag som ikke klarer være stabilt gode over tid, men som er gode nok til å by på problemer for del fleste lag. Med sin hurtige og underholdene angrepsfotball er de en fryd å se på, men de skal slite med å spille seg gjennom et godt organisert Ipswich-lag. Her klarer ikke jeg finne en vinner. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Er den elendige formen endelig over? Skal Preston North End nok en gang blande seg inn i toppen av tabellen? Spørsmålene er mange, men de to siste resultatene har vært imponerende. Først vant de 2-1 borte mot Bristol City, mens de forrige helg spilte uavgjort 1-1 borte mot Norwich City. Før kampene mot Bristol City og Norwich City hadde Preston North End hele syv kamper på rad uten seier. Nå har de bare én seier på de ni siste kampene. Denne dårlige formen har ført Preston ned til en 13. plass med sine 26 poeng. Det er seks poeng opp til play-off, mens det er tolv poeng ned til nedrykk. Hjemme på Deepdale har de 3-4-2 denne sesongen, men ingen av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Norwich – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Bristol City – Preston 1-2 (Gallagher, Robinson)
Preston – Bolton 0-0
Ipswich – Preston 3-0
Preston – Aston Villa 0-2

Queens Park Rangers så lamslåtte ut med få minutter igjen å spille på Loftus Road på mandag. Brentford ledet 2-0 over Queens Park Rangers, mens klokka viste at de hadde spilt tre minutter på overtid. Med bare ett minutt igjen av overtiden virket det helt utenkelig at QPR skulle slå tilbake. De trengte to mål på det siste minuttet, mens svært mange hjemmesupportere hadde tatt turen hjem. På utrolig vis klarte de hente inn Brentfords 2-0 ledelse i kampens siste minutt, mye takket være Matt Smith. Han scoret det ene målet, mens han hadde målgivende pasning på det andre. Fyrtårnet bør ha gode muligheter for å få spilletid fra start i lørdagens kamp på Deepdale. QPR ligger nå på en 17. plass med 22 poeng. På bortebane har de elendige 0-4-5. De har ikke vunnet noen bortekamper i ligaen i høst, og de har bare scoret syv mål på sine ni bortekamper.

QPRs siste kamper:
QPR – Brentford 2-2 (Smith, Freeman)
Derby – QPR 2-0
QPR – Aston Villa 1-2 (Mackie)
Forest – QPR 4-0
QPR – Sheff Utd 1-0 (Sylla)

Vurdering: Preston med to sterke resultater på rad, mens gjestene fikk seg en skikkelig opptur på overtid mot Brentford. Preston virker å være på gang igjen, mens QPR er elendige på bortebane. Av den grunn ser jeg på hjemmeseier som mest sannsynlig, til tross for QPRs opptur for noen dager siden.

Tips: H (1.93 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Ingen avslutninger var status etter første omgang mot Reading for Sheffield Wednesday forrige helg. Heldigvis for Owls-fansen tok det seg litt opp i andre omgang, men samtidig var Reading det farligste laget i den kampen. Det endte til slutt uavgjort 0-0 på Madejski Stadium, noe som betyr at Wednesday nå har tre uavgjorte kamper på rad. Før disse tre kampene vant de 2-1 hjemme mot Millwall og 2-1 borte mot Aston Villa. Totalt har uglene nå seks kamper på rad uten tap. Denne lille oppturen har ført Carlos Carvalhal & Co opp på en 11. plass med 26 poeng. Hjemme på Hillsborough har de 4-4-1 denne sesongen. Det eneste laget som har vunnet på Hillsborough i høst er erkerival Sheffield United.

Sheff Weds siste kamper:
Reading – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Nuhiu, Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Reach, Rhodes)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Reach, Rhodes)

I skrivende stund er fortsatt Leonid Slutsky Hull City-manager. Det hadde jeg ikke trodd etter 2-3 tapet hjemme mot Bristol City forrige helg. Hull ledet 2-0 mot Bristol City, men tapte til slutt 2-3. At den fæle kollapsen kommer nå i en allerede tung tid for Hull, ville jeg trodd var nok til at Slutsky måtte rydde kontoret sitt. Selv Slutsky innrømmet ovenfor pressen etter kampen at han ikke ville bli overrasket dersom han ble sparket etter den kampen. Hull har nå seks kamper på rad uten seier. De ligger nå på en 20. plass med 18 poeng, og ned til nedrykk skiller det bare fire poeng. På bortebane har Hull svake 1-4-4 denne sesongen. De har bare vunnet én bortekamp, og det var mot Barnsley. På de fem siste bortekampene har de riktignok bare tapt én gang.

Hulls siste kamper:
Hull – Bristol City 2-3 (Campbell, Bowen)
Millwall – Hull 0-0
Hull – Ipswich 2-2 (Dicko, Bowen)
Sheff Utd – Hull 4-1 (Grosicki)
Hull – Boro 1-3 (Grosicki)

Vurdering: Sheffield Wednesday i fin form, mens gjestene er i elendig form. Det kan fort bli jevnt når disse to lagene møtes, men her klarer jeg ikke se andre aktuelle utfall enn hjemmeseier. Vær likevel obs på stor uavgjortfare.

Tips: H (1.88 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Reading 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Endelig vant Sunderland en ligakamp igjen. Endelig kunne hardt prøvede Sunderland-supportere legge seg til for å sove med et aldri så lite smil. Sunderland hadde spilt 16 kamper på rad uten seier før møtet med Burton Albion på Pirelli Stadium. Med tap mot bunnrival Burton ville det sett enda mørkere ut enn det allerede gjorde for The Black Cats, men slik skulle det ikke gå. Sunderland kjempet seg til slutt til en 2-0 seier mot gultrøyene i en kamp hvor de lenge slet. De tre poengene tok Sunderland borte fra jumboplass og opp på en 22. plass. Nå har de to poeng til trygg plass, mens det er ett poeng til sisteplass. Chris Coleman må kunne sies å ha fått en brukbar start som Sunderland-sjef, ettersom de fort kunne røsket med seg poeng i hans første kamp mot Aston Villa. Hjemme på Stadium of Light har ikke Sunderland vunnet i år(!). 17. desember er forrige gang Sunderland gikk av banen på eget gress med tre poeng.

Sunderlands siste kamper:
Burton – Sunderland 0-2 (Honeyman, Vaughan)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Grabban)
Sunderland – Millwall 2-2 (Matthews, Grabban)
Boro – Sunderland 1-0
Sunderland – Bolton 3-3 (Grabban x2, McNair)

Jeg synes Reading har vært et friskt pust de siste ukene. Det var selvsagt skuffende med 2-2 borte mot Bolton Wanderers for tre runder siden, men samtidig var det imponerende at de klarte komme tilbake etter å ha vært under 0-2. Tapet mot Wolverhampton Wanderers for fire runder gjorde nok vondt, men samtidig kan de være stolte etter å ha vært ett av svært få lag som virkelig har gitt ulvene problemer. Nå har Reading bare ett tap på de seks siste kampene, og på tirsdag vant de hele 3-0 hjemme mot Barnsley. Blant disse seks kampene finner vi også en meget imponerende 4-2 seier borte mot Derby County. Nå ligger Reading på en 16. plass med 23 poeng, mens de på bortebane har 3-2-4 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Barnsley 3-0 (Van den Berg, Bödvarsson, Edwards)
Reading – Sheff Wed 0-0
Bolton – Reading 2-2 (Moore, Bacuna)
Reading – Wolves 0-2
Derby – Reading 2-4 (Moore, Aluko, Beerens, Barrow)

Vurdering: Sunderland med viktig og etterlengtet seier sist, men det må legges til at seieren kom mot ligaens svakeste lag. Her møter de et Reading-lag som har sett bra ut den siste tiden. Sunderland uten hjemmeseier i 2017, og jeg blir litt overrasket om den plutselig skulle komme her. Likevel har Sunderland blitt gjort til klar favoritt hos bookmakerne, og da har ikke jeg problemer med å markere for borteseier. Vær obs på uavgjortfare. 

Spill: B (3.30 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Middlesbrough
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For halvannen uke siden tapte Bristol City overraskende 1-2 mot det som på det tidspunktet var et formsvakt Preston North End. Før det tapet hadde rødtrøyene kapret ti poeng av tolv mulige på sine fire siste kamper. Lee Johnsons gutter har overbevist gjennom hele høstsesongen, og har absolutt gjort min forhåndsvurdering til skamme. Derfor var jeg spent på hvordan de ville respondere på tapet mot Preston, når de deretter skulle ta turen til Humberside for å møte Hull City. Det startet dårlig på KCOM Stadium hvor The Robins havnet under 0-2 etter timen spill, samtidig som de ikke skapte noe selv. Etter 0-2 målet skrudde de derimot på bryteren. Bristol City scoret tre mål før slutt og vant 3-2. Nå ligger de på en femteplass med 34 poeng. De har fem poeng ned til syvendeplassen, mens det er seks poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Ashton Gate har de 4-3-2 denne sesongen, men to av de tre siste på eget gress har endt med tap.

Bristol Citys siste kamper:
Hull – Bristol City 2-3 (Flint, Reid, Brownhill)
Bristol City – Preston 1-2 (Woodrow)
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Bristol City – Cardiff City 2-1 (Flint, O`Dowda)
Fulham – Bristol City 0-2 (Reid, Smith)

Jeg trodde det ville gjøre fryktelig vondt for Garry Monk etter at Boro tapte 1-2 mot hans gamle arbeidsgiver Leeds United for to uker siden, men lørdagens tap må ha gjort uendelig mye vondere. Boro fikk nemlig besøk av Derby County, og det gikk ikke særlig bra. Derby vant hele 3-0 på Riverside Stadium, og Monk kan knapt ha trodd det han så. Rødtrøyene klemte en 2-0 seier over Birmingham City mellom de to tapene, men likevel er disse tapene litt bekymringsverdige. Nå ligger de på den vonde syvendeplassen, og bør unngå tap her for å ikke få for stor avstand opp til play-off. Nå er luken på tre poeng, men den kan fort bli på seks poeng med tap her. På bortebane har rødtrøyene 3-3-3 denne sesongen. Før tapet mot Leeds United hadde Boro seks bortekamper på rad uten nederlag.

Boros siste kamper:
Boro – Derby 0-3
Boro – Birmingham 2-0 (Assombalonga x2)
Leeds – Boro 2-1 (Assombalonga)
Boro – Sunderland 1-0 (Tavernier)
Hull – Boro 1-3 (Braithwaite, Assombalonga, Leadbitter)

Vurdering: Tøff, jevn og interessant kamp. Det er vanskelig å vurdere dette oppgjøret. Bristol Citys to hjemmetap den siste tiden har vist at de kan være sårbare, mens Middlesbrough fortsatt må være i sjokk etter 0-3 tapet sist. Her klarer ikke jeg plukke ut en vinner. Dette blir uavgjort.

Spill: U (3.35 @ Nordicbet)


 

MANDAG:

 

Birmingham City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på mandag

Birminghams siste kamper:
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Boga)
Boro – Birmingham 2-0
Birmingham – Forest 1-0 (Adams)
Barnsley – Birmingham 2-0
Birmingham – Brentford 0-2

Kommer i egen artikkel på mandag..

Wolves siste kamper:
Wolves – Bolton 5-1 (Boly, Bonatini, Cavaleiro x2, Jota)
Wolves – Leeds 4-1 (Cavaleiro, Jota, Costa, Douglas)
Reading – Wolves 0-2 (Doherty, Cavaleiro)
Wolves – Fulham 2-0 (Saiss, Bonatini)
Norwich – Wolves 0-2 (Bonatini, Boly)

Vurdering: Kommer..

Spill: ? (??? @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply