Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Pierre Michel-Lasogga. Hos gjestene er nå også viktige Mile Jedinak ute. I tillegg mangler de allerede John Terry, Jonathan Kodjia og Scott Hogan.

Etter å ha blitt valset over i store deler av bortekampen mot Wolverhampton Wanderers for halvannen uke siden, var det mange som var spente på å se hva Leeds United kunne få til mot Yorkshire-rival Barnsley på Oakwell forrige helg. Barnsley er ingen enkel motstander grunnet sin uforutsigbarhet, men på imponerende vis vant The Peacocks 2-0 mot rødtrøyene. Nok en gang var det juvelene Samuel Saiz og Ezgjan Alioski som stod bak målene. Seieren førte Leeds opp på en åttendeplass på tabellen med 29 poeng. Det er bare tre poeng opp til play-off, og med god form frem mot jul, kan man snart begynne å diskutere opprykksmuligheter igjen å Leeds vegne. Samtidig vet Leeds-fansen at dette fort kan snu igjen, og derfor er det nok viktig å holde føttene trygt plassert på bakken. Hjemme på Elland Road har Leeds 4-2-3 denne sesongen. De vant forrige hjemmekamp mot Middlesbrough, men før det tapte de tre strake på eget gress. Disse to lagene møttes på Elland Road for nesten nøyaktig ett år siden, og da vant Leeds 2-0 i det som var en forholdsvis jevn kamp.

Leeds siste kamper:
Barnsley – Leeds 0-2 (Alioski, Saiz)
Wolves – Leeds 4-1 (Alioski)
Leeds – Boro 2-1 (Alioski, Hernandez)
Brentford – Leeds 3-1 (Alioski)
Leeds – Derby 1-2 (Lasogga)

Albert Adomah og gjengen. Skulle man laget TV-program om Aston Villa akkurat nå, ville det garantert blitt tittelen. Vingen med de lange føttene og herlige scoringene har virkelig funnet formen. Fra straffemerket er han treffsikker, mens han hele tiden er et uromoment for de fleste motstandere. Forrige helg scoret han begge målene da Aston Villa vant 2-0 mot Ipswich Town, mens han nøyet seg med ett mål i 2-1 seieren mot Sunderland i den foregående kampen. I forrige bortekamp scoret han begge målene da Villa vant 2-1 borte mot Queens Park Rangers. Adomah har dermed fem mål på de tre siste kampene. Vingen er nå oppe i ti mål, og det er ganske utrolig med tanke på at han aldri har scoret mer enn tolv mål i en Championship-sesong. Villa har nå tre seiere på rad, til tross for at John Terry har vært ute med skade. De ligger nå på fjerdeplass med fem poeng opp til direkte opprykk. Med seier her vil de få en luke på ni poeng ned til fredagens motstander. På bortebane har Villa 4-2-3 denne sesongen, og bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Ipswich 2-0 (Adomah x2)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Adomah, Onomah)
QPR – Aston Villa 1-2 (Adomah x2)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Samba)
Preston – Aston Villa 0-2 (Snodgrass, Chester)

Vurdering: Hjelp! Hvordan vurderer man denne kampen? Aston Villa med tre seiere på rad, men motstanden kunne absolutt vært verre. Leeds United skuffet stort over lengre tid, men det ser ut til å ha løsnet litt nå. Jeg har sjeldent vært mer i tvil om både utfall og kampbilde enn jeg er her. Jeg blir nødt til å følge magefølelsen, og den sier uavgjort. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kenneth Zohore, Jazz Richards, Lee Camp og Kadeem Harris mangler hos vertene Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Cardiff City er tilbake i samme sporet som de var i tidligere i høst. De er vonde å møte, slipper til lite, samtidig som de får jobben gjort fremover på banen. Selv med tunge forfall fra viktige brikker som Kenneth Zohore og Nathaniel Mendez-Laing, slet de seg til en 2-0 seier borte mot Nottingham Forest forrige helg. De skapte ikke mye, men var effektive når de fikk muligheter foran mål. Nå har Cardiff tre seiere på rad i det som ikke kan kalles enkle kamper. Denne gode formen har ført The Bluebirds opp på en andreplass med 40 poeng. De har fire poeng opp til tabelltopp og tre poeng til neste lag på tabellen. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 6-3-0 denne sesongen. De er det eneste laget som ikke har tapt på eget gresse enda.

Cardiffs siste kamper:
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Hoilett, Bogle, Ward)

Oh, Daniel Farke. Hvordan skal dette gå? Tyskeren hadde en fæl start på jobben som Norwich City-sjef tidligere i høst, men klarte gjøre om de dårligere prestasjonene til imponerende seiere. En liten periode fremstod The Canaries som en aldri så liten outsider i opprykkskampen, men så stoppet det opp. Først ble det tre strake ligatap, før de nå er oppe i seks ligakamper på rad uten seier. Denne fæle formen har ført gultrøyene ned på en 15. plass med 24 poeng, og nå er det åtte poeng opp til play-off. Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Preston North End, og nå er de nødt til å snu den vonde trenden snart dersom de skal ha håp om å rykke opp denne sesongen. En opptur fikk likevel Norwich-fansen forrige helg, og det var comebacket til Alex Pritchard. Den herlige spilleren har vært ute siden sesongoppkjøringen, og kan bli viktig i tiden fremover. På bortebane har Norwich 4-1-4 denne sesongen. De to siste borte har endt med tap, men før det hadde de fire borteseiere på rad.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Preston 1-1 (Maddison)
Forest – Norwich 1-0
Norwich – Barnsley 1-1 (Murphy)
Bolton – Norwich 2-1 (Murphy)
Norwich – Wolves 0-2

Vurdering: Cardiff City har funnet formen igjen. De er tunge og fæle å møte, mens Norwich City ser ut til å være tappet for selvtillit. Jeg tror gultrøyene får det tøft her, og velger derfor å markere for hjemmeseier. Ha likevel i bakhodet at dette Norwich-laget har vunnet borte mot lag som Middlesbrough, Reading og Sheffield United. Det vil med andre ord ikke overraske om de skulle få med seg noe fra Wales på fredag.

Tips: H (1.98 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply