Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

24.plass:
Navn:
 Joshua John Francis Earl
Alder: 19 år (24.10.1998)
Posisjon: Forsvarsspiller
Klubb: Preston North End
Kamper/Mål i årets Championship: 12/0

Det var ikke mange som hadde hørt om Josh Earl før sesongstart. Denne høsten har han tatt Championship med storm gjennom fantastiske prestasjoner på venstrebacken til Preston North End. Earl har vært i klubben siden han var ni år gammel, og har altså tatt den lange veien opp til førstelaget. Så sent som i vår var han på lån hos lille Lancaster City, men nå spiller han kamper på et helt annet nivå ettersom viktige Greg Cunningham har vært ute med skade i lengre tid.

Den høyreiste forsvarsspilleren er flink til å lese spillet, samtidig som han er overraskende god med ballen i føttene. Han er derfor god å ha både defensivt og offensivt. Det gjenstår å se om høstens form bare er et blaff, eller om Earl faktisk er det neste store fra Championship. Basert på hans spillestil og måten han har slått til i Championship, er det enkelt å trekke paralleller til John Stones fra tiden hans i Barnsley.

 

About The Author

Leave a Reply