Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Carl Jenkinson er tilbake i trening, men går nok glipp av mandagens kamp. Hos gjestene er Ruben Neves suspendert etter fem gule kort.

Birmingham City har ikke fått noen stor opptur etter Steve Cotterill kom til klubben, og fortsatt er det vanskelig å si hva man kan forvente fra blåtrøyene i tiden fremover. Siden Cotterill overtok roret på St Andrews har Birmingham 2-2-4. På de syv siste kampene har de bare vunnet én gang, og det skjedde da Nottingham Forest var på besøk på St Andrews i Birminghams forrige hjemmekamp. Etter den seieren har Birmingham tapt 0-2 borte mot Middlesbrough, mens det ble uavgjort borte mot Sheffield United forrige helg. I kampen mot The Blades skapte Birmingham omtrent ingenting, men fikk likevel med seg ett poeng takket være en drømmescoring av Jeremie Boga.

Birmingham har en meget sterk tropp som er fylt med spillere med forskjellig spisskompetanse. Likevel sitter jeg med følelsen av at Cotterill ikke er i nærheten av å sette opp laget på en måte som får utnyttet spillerne på best mulig måte. Nå har Birmingham falt ned til en nedrykksplass med sine 16 poeng. Det er to poeng ned til jumboplass. På hjemmebane har Birmingham 4-2-3 og bare 6-8 i målforskjell. Underholdning har ikke akkurat vært stikkordet for St Andrews i høst. På de fem siste hjemmekampene har de bare tapt én gang, og det var mot Brentford.

Birminghams siste kamper:
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Boga)
Boro – Birmingham 2-0
Birmingham – Forest 1-0 (Adams)
Barnsley – Birmingham 2-0
Birmingham – Brentford 0-2

Kan Wolverhampton Wanderers vinne sin sjette kamp på rad? Ulvene har vært i fantastisk form den siste tiden. Dette har ført til at enkelte omtaler Wolves som allerede klare for Premier League, og det er selvsagt bare tull. Sesongen er fryktelig lang, og det har ofte skjedd at lag har gått fra å se fantastiske ut, til å glippe opprykket i vårsesongen. Det må likevel legges til at jeg blir overrasket dersom dette Wolves-laget ikke er med helt i toppen ved sesongslutt. Det er så utrolig mye kvalitet i alle lagdeler, samtidig som man har x-faktoren som man trenger for å nå helt til topps. Det finnes så mange matchvinnere i dette Wolves-laget at motstanderne blir svimmel bare av å tenke på hvem de trenger markere.

Ulvene har nå en luke ned til play-off på hele syv poeng. Med seier på mandag vil det med andre ord være ti poeng til play-off, og det er ganske utrolig med tanke på at man bare har kommet til desember måned. På andreplass på tabellen finner vi Cardiff City. De følger bare ett poeng bak ulvene. På bortebane har Wolves 6-1-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. Sheffield United og Queens Park Rangers er lagene som har vunnet når Wolves har vært på besøk. Ulvene har bare sluppet inn syv mål på sine ni bortekamper. Det store spørsmålet til mandagens kamp er hvordan Wolves vil klare seg uten Ruben Neves sentralt på midtbanen. Mot et lag som Birmingham City ville det nok vært ekstra viktig å ha kreativiteten og roen til portugiseren på banen.

Wolves siste kamper:
Wolves – Bolton 5-1 (Boly, Bonatini, Cavaleiro x2, Jota)
Wolves – Leeds 4-1 (Cavaleiro, Jota, Costa, Douglas)
Reading – Wolves 0-2 (Doherty, Cavaleiro)
Wolves – Fulham 2-0 (Saiss, Bonatini)
Norwich – Wolves 0-2 (Bonatini, Boly)

Vurdering: Birmingham City overbeviser ikke. Jeg sliter med å se noen klar plan over det blåtrøyene gjør under Steve Cotterills ledelse. Her ser jeg for meg at de vil gi kommandoen over til Wolves, samtidig som de vil forsøke å utnytte overgangene som dukker opp. Nøkkelen blir å hindre bakrom for Wolves-spillerne med Diogo Jota i spissen. Jeg blir ikke overrasket dersom dette blir et målfattig oppgjør, men jeg blir overrasket om vertene klarer hindre Wolves fra å score. Derfor har jeg størst tro på borteseier her. Kanskje 1-0 til ulvene? 

Spill: B (1.75 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply