Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

21.plass:
Navn:
 Andre Dozzell
Alder: 18 år (02.05.1999)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Ipswich Town
Kamper/Mål i årets Championship: 1/0

I en bortekamp mot Sheffield Wednesday i april i fjor skjedde det noe helt spesielt for Ipswich Town-fansen. En unggutt ved navn Andre Dozzell debuterte for blåtrøyene og scoret like så greit utligningsmålet i oppgjøret som endte 1-1. Dozzell var på det tidspunktet bare 16 år gammel, og klarte dermed gjøre nøyaktig det samme som faren Jason Dozzell. Han scoret nemlig også i debuten for Ipswich i en alder av 16 år.

Hans utrolige talent og imponerende ferdigheter fikk Ipswich-fansen til å gni seg godt i hendene før sommerferien, og mange hadde et håp om at Dozzell skulle få sitt gjennombrudd forrige sesong. Slik ville likevel ikke Mick McCarthy det. Ifølge McCarthy måtte unggutten jobbe både med det mentale og fysiske før han kunne være klar til å bidra regelmessig på førstelaget. Derfor ble det bare en håndfull kamper for Dozzell forrige sesong.

I sommer imponerte Dozzell da han var med på å vinne U19 EM med det engelske landslaget. Han startet finalen mot Portugal. Dessverre pådro Dozzell seg en skade i første serierunde som dessverre holder han ute store deler av årets sesong.

About The Author

Leave a Reply