Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Sheffield United – Bristol City (Viasport 3/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Queens Park Rangers – Leeds United (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Norwich City – Sheffield Wednesday (Viasport 3/Viaplay)

Mandag:

21.00: Reading – Cardiff City (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Wolverhampton Wanderers – Sunderland (Hjemmeseier) 1.38
Fulham – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.67
Totalodds: 2.30


 

FREDAG:

Sheffield United – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ville vært utenkelig at Sheffield United skulle valse gjennom Championship uten en formsvikt. Nå ser det ut til å ha stoppet opp for Chris Wilder & Co, og det er meget spennende å se hvordan de responderer på denne lille motgangen. Forrige helg tapte de 1-3 borte mot et formsvakt Millwall-lag. Kampen mot Millwall var forholdsvis jevn, men foran mål var ikke The Blades effektive. Supertalentet David Brooks scoret ett mål, men det var ikke nok. Nå har Yorkshire-klubben tre kamper på rad uten seier, hvor to har endt med tap og totalt åtte baklengsmål. Denne formduppen har vippet Sheffield United ned til en fjerdeplass med 37 poeng. Allerede nå er det en luke på seks poeng opp til direkte opprykk. Det sier en del om hvor få feilskjær man har råd til i denne ligaen. Hjemme på Bramall Lane har The Blades solide 7-1-2, men ingen av de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Brooks)
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Clarke x3, Carruthers)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Clarke)
Sheff Utd – Hull 4-1 (Clarke x4)

Bristol City slutter ikke å imponere. Forrige lørdag imponerte de stort i kveldskampen på Ashton Gate. The Robins fikk besøk av det som mange anså som en av de største oppryksfavorittene før sesongstart, nemlig Middlesbrough. På papiret skulle det vært en tøff kamp for manager Lee Johnson & Co, men slik ble det ikke. Rødtrøyene imponerte stort i begge ender av banen. De tillot nesten ingenting bakover på banen, mens scoringer fra Joe Bryan og Jamie Paterson sikret seieren fremover på banen. Kampens høydepunkt for min del var da midtstopper Aden Flint plutselig fremstod som lagets store playmaker da han gjorde forarbeidet på Jamie Patersons scoring. Nå har Bristol City bare ett tap på de syv siste kampene, noe som har ført de opp på en tredjeplass på tabellen. De har like mange poeng som fredagens motstander, men to mål bedre målforskjell. På bortebane har de meget imponerende 5-4-1, noe som gjør de til ligaens nest beste bortelag. Deres eneste bortetap kom tilbake i sesongens første bortekamp den 12. august.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Boro 2-1 (Bryan, Paterson)
Hull – Bristol City 2-3 (Flint, Reid, Brownhill)
Bristol City – Preston 1-2 (Woodrow)
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Bristol City – Cardiff City 2-1 (Flint, O`Dowda)

Vurdering: For en kamp! To av lagene som har imponert mest ut fra forutsetningene i årets Championship-sesong. Dette blir jevnt, underholdene og interessant. Jeg ser ikke bort fra at Sheffield United forsøker å få kontroll på dette oppgjøret, men tror det vil bli vanskelig. Gjestene er alltid farlige på overganger, samtidig som de er gode på dødballer. Her sliter jeg med å finne en vinner, og derfor ender jeg opp med å gå for uavgjort på Bramall Lane.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


LØRDAG:

Queens Park Rangers – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers tok den tøffe turen til Deepdale forrige helg for å møte Preston North End. Det som i utgangspunktet var en tøff oppgave, ble enda verre da Jamie Mackie fikk marsjordre i første omgang etter en sen takling. Utover i kampen tok Preston North End kontroll om kampen og ble bedre for hvert minutt som gikk. Derfor var det ingenting å si på at de til slutt scoret kampens eneste mål like før slutt. Kampen endte med 0-1 tap for Ian Holloway & Co, noe som betyr at de nå har fem kamper på rad uten seier. Fire av disse har endt med tap, mens den siste av disse fem kampene var den utrolige 2-2 kampen mot Brentford hvor de scoret to mål på overtid. QPR har nå falt ned til en 18. plass med 22 poeng, og nå er det bare seks poeng ned til nedrykk. Veien til play-off virkelig fryktelig lang, mens de på hjemmebane har 5-3-2 denne sesongen. Bare to av de syv siste hjemmekampene til QPR har endt med seier.

QPRs siste kamper:
Preston – QPR 1-0
QPR – Brentford 2-2 (Smith, Freeman)
Derby – QPR 2-0
QPR – Aston Villa 1-2 (Mackie)
Forest – QPR 4-0

Det så bra ut for Leeds United da Pontus Jansson slo Chris Samba i en hodeduell foran mål og sikret ledelse for The Peacocks mot Aston Villa forrige helg. Dessverre for Leeds kjempet Villa seg tilbake i kampen og utlignet ved Henri Lansbury rundt 20 minutter før slutt. Det ble ikke noe fyrverkeri av en kamp på Elland Road forrige helg, men kanskje blir det mer action denne helgen. Leeds har nå falt ned til en åttendeplass med sine 30 poeng. Opp til play-off skiller det nå fem poeng, og derfor er det ekstra viktig å slå tilbake med seier så fort som mulig etter bare ett poeng hjemme sist. Thomas Christiansen & Co har bare tapt én av sine fire siste kamper i ligaen, og spesielt Ezgjan Alioski har vært brennhet foran motstanderens mål. Forrige helg plukket viktige Samuel Saiz opp sitt femte gule kort for sesongen, men heldigvis for Leeds-fansen må han ikke stå over helgens kamp. Etter 30. november må man nemlig samle sammen 10 gule kort for å bli suspendert. På bortebane har Leeds 5-0-5 denne sesongen, hvor hele fem av de syv siste på fremmed gress har endt med nederlag.

Leeds siste kamper:
Leeds – Aston Villa 1-1 (Jansson)
Barnsley – Leeds 0-2 (Alioski, Saiz)
Wolves – Leeds 4-1 (Alioski)
Leeds – Boro 2-1 (Alioski, Hernandez)
Brentford – Leeds 3-1 (Alioski)

Vurdering: Queens Park Rangers i svak form, mens Leeds United har slitt litt på bortebane de siste månedene. Basert på den siste tidens prestasjoner fra disse to lagene har jeg en følelse av at gjestene stikker av med seieren her. Jeg tror ikke på noen underholdene kamp, og kan derfor ikke se for meg mange scoringer. Likevel føler jeg at gjestene ledet an av Ezgjan Alioski og Samuel Saiz har størst mulighet til å finne nettmaskene her. Jeg markerer for Leeds-seier.

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)

 


 

Aston Villa – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aston Villa skapte ikke mye borte mot Leeds United forrige runde, men samtidig var det ikke mye de slapp til deres motstander heller. Ett poeng borte mot Leeds United må kunne sies å være godkjent, og nå har Villa fire kamper på rad uten tap. Man kan trygt si at de reiste seg etter smellen de fikk hjemme mot Sheffield Wednesday for noen runder siden, og nå ligger de på en femteplass med 36 poeng. De har nå syv poeng opp til direkte opprykk. At Henri Lansbury var mannen som fant nettmaskene på fredag må ha vært ekstra gledelig for Villa-fansen. Klarer de få gang på den midtbanejuvelen i tiden fremover, er det nok ikke mange som vil glede seg til å møte Villa. Hjemme på Villa Park har Aston Villa 6-3-1 denne sesongen. Bare Sheffield Wednesday har reist fra Villa Park med tre poeng denne høsten.

Aston Villas siste kamper:
Leeds – Aston Villa 1-1 (Lansbury)
Aston Villa – Ipswich 2-0 (Adomah x2)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Adomah, Onomah)
QPR – Aston Villa 1-2 (Adomah x2)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Samba)

Millwall fikk besøk av Sheffield United forrige helg. De fleste hadde nok trodd at løvene skulle få en tøff jobb mot et velorganisert Sheffield United-lag, men resultatet tydet ikke på det. Millwall klemte til med en sterk 3-1 seier, selv om man må legge til at kampen var jevnere enn hva resultatet tilsier. For meg var Lee Gregory kampens store profil. Ikke bare fordi han scoret et lekkert mål, men først og fremst for hans utrolige gjenvinning og gjennomspilling på Mahlon Romeos scoring. Millwall fikk satt en stopper for en seks kampers lang rekke med kamper på rad uten seier. Nå spørs det om de kan gjøre noe med borteformen. På fremmed gress har Millwall fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De har 0-5-5 på sine reiser så langt i høst. Foran lørdagens kamp innehar Millwall en 17. plass med 22 poeng.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Gregory, Romeo, Cooper)
Fulham – Millwall 1-0
Millwall – Hull 0-0
Sunderland – Millwall 2-2 (Saville x2)
Millwall – Burton 0-1

Vurdering: Aston Villa er favoritter. Millwall imponerte forrige helg og er ikke enkle å spille mot. De vil gi Aston Villa tøff kamp, men jeg tror kvalitetsforskjellen gjør at vertene vipper dette oppgjøret til sin fordel. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.78 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Barnsleys 1-3 tap mot Bolton Wanderers forrige helg gjør meg bekymret. Bekymret for hvordan det vil gå med dette Tykes-laget fremover. Under Paul Heckingbottoms ledelse har de bare opplevd oppturer, men basert på den siste tidens prestasjoner spørs det om man ikke har tøffe tider i vente. Riktignok skapte Barnsley minst like mange store sjanser som Bolton Wanderers sist, men manglende effektivitet ødela igjen. Bare Tom Bradshaw scoret, og det var fra straffemerket. Dermed står Barnsley uten spillemål i sine fire siste kamper. De har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper, hvor de fire siste har endt med tap. Denne dårlige formen har ført rødtrøyene ned på en 19. plass med 20 poeng. Nå er det bare fire poeng ned til feil side av streken. Hjemme på Oakwell har de 3-2-5 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Bolton – Barnsley 3-1 (Bradshaw)
Reading – Barnsley 3-0
Barnsley – Leeds 0-2
Barnsley – Cardiff 0-1
Norwich – Barnsley 1-1 (Barnes)

Mange forventet plankekjøring da et svakt Burton Albion-lag kom på besøk på Pride Park forrige helg, men Derby County fikk det ikke lett i lokaloppgjøret. De stanget mot en solid vegg, men fant til slutt nettmaskene da Johnny Russell utnyttet fryktelig sløvt forsvarsspill hos gjestene. Derby fikk seg dermed en opptur etter det skuffende 0-1 tapet hjemme mot Ipswich Town noen dager i forveien. The Rams har nå 35 poeng og okkuperer dermed den siste play-off plassen. Syv av de ti siste kampene har endt med seier, og i mange av disse kampene har de virkelig vist at de mener alvor. Som for eksempel da Middlesbrough ble slått 3-0. På bortebane har de 4-4-2 denne sesongen, og de er ubeseiret på sine seks siste kamper på fremmed gress.

Derbys siste kamper:
Derby – Burton 1-0 (Russell)
Derby – Ipswich 0-1
Boro – Derby 0-3 (Vydra x3)
Derby – QPR 2-0 (Vydra, Lawrence)
Fulham – Derby 1-1 (Vydra)

Vurdering: Barnsley i elendig form. Her skal de forsøke å angrip et Derby-lag som vanligvis trives godt mot den typen spillestil som Barnsley står for. Jeg tror Derby vil ha sitt fokus på det defensive her, samtidig som Barnsley-forsvaret ikke er bra nok til å unngå baklengsmål. Derfor tror jeg Derby vil ende opp med flest scoringer her, og derfor markerer jeg for borteseier til interessant odds.

Tips: B (2.11 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Åh, Burton Albion. Dere er sjarmerende og imponerte stort forrige sesong. Denne sesongen har gultrøyene derimot vært et sørgelig syn. Spillet imponerer ikke, og resultatene er svake. De få gangene de har fått til et bra resultat, har det ofte skyldtes fryktelig defensiv fotball. Forrige helg tapte de 0-1 borte mot Derby County, mens det ble tap mot Sunderland i den foregående kampen. Nå har The Brewers falt ned til en jumboplass med sine 14 poeng. De har nå to poeng opp til trygg plass, mens de på hjemmebane har 2-1-7. Samtlige seks siste på eget gress har endt med tap. Man kan ikke si at Burton-fansen har fått valuta for sesongkortene.

Burtons siste kamper:
Derby – Burton 1-0
Burton – Sunderland 0-2
Brentford – Burton 1-1 (Turner)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Palmer)
Millwall – Burton 0-1 (Sordell)

Preston North End fikk servert en gavepakke forrige runde da QPR-spiller Jamie Mackie presterte å bli utvist midtveis i første omgang på stillingen 0-0. Preston kjørte på etter utvisningen, men slet lenge med å finne veien til nettmaskene. Helt på tampen av kampen lyktes de endelig da Jordan Hugill ble spilt gjennom. Preston vant dermed 1-0 over QPR, og har nå fire kamper på rad uten tap. Det må kunne sies å være en bra respons etter de fire tapene på rad de nylig hadde. The Lilywhites ligger nå på en 10. plass med 29 poeng. Nå er luken opp til play-off på seks poeng, og derfor har ikke Preston råd til en ny formsvikt dersom de skal henge med i toppen. På bortebane har de 3-4-3 denne sesongen, hvor bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Preston – QPR 1-0 (Hugill)
Norwich – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Bristol City – Preston 1-2 (Gallagher, Robinson)
Preston – Bolton 0-0
Ipswich – Preston 3-0

Vurdering: Burton Albion ser fryktelig svake ut denne sesongen. På lørdag må de lenger frem på banen, mens Preston North End både ser bra organisert ut bakover på banen, samtidig som de er farlige fremover. Jeg tror lørdagens kampbilde vil passe gjestene bra, og har derfor ikke noen problemer med å markere for borteseier. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli en del scoringer også.

Tips: B (2.05 @ Nordicbet)

 


 

Fulham – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter en utrolig 5-4 seier over Sheffield United på Bramall Lane, etterfulgt av en sterk 1-0 seier hjemme mot London-rival Millwall, var det mange som håpte at det nå skulle snu for Fulham. Forrige helg virket det dog ikke slik. Fulham fikk seg en på trynet da de tok den korte turen til Griffin Park for å møte Brentford. Fulham startet kampen bra og var best til pause da stillingen var 1-1. Etter hvilen skulle hele korthuset falle sammen. Først tok Brentford ledelsen, før Denis Odoi like etterpå ble utvist på tåpelig vis hos Fulham. Etter det røde kortet var det aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Nå ligger Fulham på en 15. plass med 26 poeng, og nå er det ni poeng opp til play-off. Det er nesten like lang vei ned til nedrykk. Hvittrøyene begynner å få fryktelig dårlig tid dersom de skal kjempe seg opp til play-off. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 2-6-2 denne sesongen. Defensivt fungerer det sånn noenlunde, men fremover på banen vil det seg ikke for Fulham på eget gress.

Fulhams siste kamper:
Brentford – Fulham 3-1 (Kebano)
Fulham – Millwall 1-0 (Norwood)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Sessegnon x3, Ojo x2)
Fulham – Derby 1-1 (Norwood)
Wolves – Fulham 2-0

Denne sesongen har jeg hatt gleden av å få se ganske mange Birmingham City-kamper. Alt for ofte har jeg dessverre endt opp med å være irritert etter kampslutt. Jeg synes nemlig at både Harry Redknapp og Steve Cotterill gjør/har gjort fryktelig mange rare valg. Nå har Cotterill en tropp til rådighet som holder høyt Championship-nivå. Blåtrøyene har spillere med ekstrem spisskompetanse. De har noen av ligaens beste offensive spillere i Che Adams og Jota, men er ikke i nærheten av å få ut det beste av disse. De har en av ligaens beste hodespillere i Lukas Jutkiewicz, samtidig som de har mye kvalitet i alle andre lagdeler. Det ser litt ut som om Cotterill famler litt i blinde og håper at de samme tingene som han tidvis lyktes med hos Bristol City, plutselig skal fungere på St Andrews. Foreløpig gjør det ikke det, og jeg tror ikke det kommer til å gjøre det heller. På mandag tapte de 0-1 hjemme mot Wolverhampton Wanderers, og nå har de bare vunnet én av sine åtte siste kamper. De ligger på nedrykksplass og har elendige 0-2-8 på bortebane denne sesongen. Det gjør de til ligaens svakeste bortelag.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Wolves 0-1
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Boga)
Boro – Birmingham 2-0
Birmingham – Forest 1-0 (Adams)
Barnsley – Birmingham 2-0

Vurdering: Fulham har ikke vært å stole på i høst. De har skuffet stort, og spesielt på hjemmebane har hjemmesupporterne måttet gå skuffet hjem mange ganger. Her møter det et Birmingham City-lag som skuffer enda mer, og som er elendige på bortebane. Selv med Fulhams svake hjemmestatistikk er det ikke mulig for meg å markere for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.67 @ Nordicbet)


 

Hull City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Hvordan sier man farvel på russisk? Samme kan det være. Hovedpoenget er selvsagt at Leonid Slutsky er ferdig som Hull City-sjef. Selv om Hull utlignet på overtid borte mot Sheffield Wednesday forrige serierunde, var ikke det nok til at russeren kunne beholde jobben. Ganske trist for min egen del, ettersom jeg virkelig hadde sansen for Slutskys litt annerledes væremåte. Slutsky endte dermed opp med å bruke mer tid på å forberede seg på Hull-jobben, enn han brukte i selve jobben. Forhåpentligvis vil han forsøke seg på ny i en engelsk klubb, ettersom han ser ut til å like den engelske kulturen. Nå har Nigel Adkins fått i oppgave å få gang på dette Hull-laget igjen. Hull ligger nå på en 20. plass med 19 poeng, og har bare tre poeng ned til nedrykk. Opprykkshåpet ser allerede ut til å være knust. Hjemme på KCOM Stadium har de 3-2-5 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Hulls siste kamper:
Sheff Wed – Hull 2-2 (Campbell, Dawson)
Hull – Bristol City 2-3 (Campbell, Bowen)
Millwall – Hull 0-0
Hull – Ipswich 2-2 (Dicko, Bowen)
Sheff Utd – Hull 4-1 (Grosicki)

Som vanlig lukter det svidd av dette Brentford-laget. Etter å ha slitt lenge i sesongstarten med å sikre seg sin første seier, har de fremstått som et topplag de siste månedene. Selvsagt må man dog se bort fra deres utrolige kamp mot Queens Park Rangers for to uker siden, hvor de rotet bort en 2-0 ledelse tre minutter på overtid. Forrige helg fikk de slått hardt tilbake etter den flaue opplevelsen mot QPR. Fulham kom nemlig på besøk, og de ble sendt hjem igjen uten poeng. Brentford vant 3-1, og i det oppgjøret scoret Sergi Canos sitt første mål for sesongen. Basert på hans prestasjoner etter skaden, er det liten tvil om at Brentford-fansen har mye å glede seg til. Nå ligger The Bees på en 11. plass med 27 poeng. Bare én av de ti siste kampene har endt med tap, og veien opp til play-off er på åtte poeng. På bortebane har de 3-3-4 denne sesongen, hvor én av de seks siste har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Fulham 3-1 (Canos, Watkins, Sawyers)
QPR – Brentford 2-2 (Vibe x2)
Brentford – Burton 1-1 (Jozefzoon)
Cardiff – Brentford 2-0
Brentford – Leeds United 3-1 (Maupay, Barbet, Woods)

Vurdering: Med Leonid Slutsky fortsatt i klubben, hadde jeg ikke vært i tvil om at dette kom til å bli en målfest. Nå er jeg litt usikker på om vi kanskje får se et litt mer defensivt Hull-lag. Uansett må de fremover på banen, og da tror jeg de vil bli straffet kraftig av Brentfords fantastiske angrep. Det store spørsmålet er om Brentford klarer stå imot bakover på banen. Det er jeg mer usikker på. Jeg har uansett størst tro på borteseier her, men dersom jeg skulle satt penger på dette oppgjøret, ville det vært på at det kommer til å bli scoret en del mål.

Tips: B (2.38 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Garry Monk kjenner presset? Det var nærmest krisestemning i lokalavisene rundt Middlesbrough etter rødtrøyenes 1-2 tap borte mot Bristol City. Boro var fryktelig tamme i den TV-sendte lørdagskampen, og nå begynner folk forståelig nok å tvile på om de kommer til å bli gode nok til å kjempe helt i toppen under Monks ledelse. At Steve Gibson etter nedrykket uttalte at Boro kom til å knuse Championship, kan umulig være bra for Monks jobb. Nå ligger Boro på en niendeplass med 29 poeng. Det er 14 poeng opp til direkte opprykk, mens det skiller seks poeng opp til play-off. Boro har nå gått fra å være et lag under Aitor Karanka som man var i himmelen over å klare poeng mot, til å være et lag mange ikke frykter lenger. Tre av de fire siste ligakampene har endt med tap, og får de ikke slutt på den vonde formen vil det bli fryktelig vanskelig å blande seg inn i toppen igjen. Hjemme på Riverside Stadium har de 5-2-3 denne sesongen. Cardiff City, Derby County og Norwich City har både vunnet og holdt nullen på Riverside i høst.

Boros siste kamper:
Bristol City – Boro 2-1 (Selvmål)
Boro – Derby 0-3
Boro – Birmingham 2-0 (Assombalonga x2)
Leeds – Boro 2-1 (Assombalonga)
Boro – Sunderland 1-0 (Tavernier)

Det nærmer seg et punkt hvor jeg blir nødt til å legge meg paddeflat. Før sesongstart var jeg fryktelig kritisk på Ipswich Towns vegne, og etter en god sesongstart var jeg helt sikker på at det kom til å rakne senere på høsten. Jeg har ikke klart å være optimistisk på Ipswichs vegne en eneste gang denne sesongen, men nå blir jeg snart nødt til å være det. De imponerer gang på gang denne sesongen, som for eksempel da Nottingham Forest ble slått 4-2 forrige runde. Spesielt Martyn Waghorn har imponert meg i Ipswichs angrepsspill, og jeg leker litt med tanken om at han kan blande seg inn i kampen om toppscorertittelen utover våren. Det er ikke verst for en spiller som nærmest kom for knapper og glansbilder før sesongen. Nå ligger Ipswich på en syvendeplass med 32 poeng. De har bare tre poeng opp til play-off, mens de på bortebane har 4-1-5 denne sesongen. Fem av de åtte siste på bortebane har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Forest 4-2 (Waghorn, Iorfa, Celina, Connolly)
Derby – Ipswich 0-1 (Connolly)
Aston Villa – Ipswich 2-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Waghorn, Garner)
Hull – Ipswich 2-2 (McGoldrick, Spence)

Vurdering: Middlesbrough er store favoritter hos bookmakerne foran denne kampen. Basert på deres prestasjoner og resultater den siste tiden, er jeg ikke i tvil om at det frister mer å satse på bortelaget her. Ipswich har sett sterke ut i det siste, og kommer nok til å gi Boro tøff kamp. Dette kan fort vippe i gjestenes favør, og da klarer jeg ikke styre unna borteseier til 5.05 i odds.

Tips: B (5.05 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter overbevisende seiere mot Queens Park Rangers og Norwich City, har det nå stoppet litt opp for skogvokterne. Forrige helg tapte de 2-4 borte mot Ipswich Town, mens de i den foregående kampen gikk av banen på eget gress uten poeng mot Cardiff City. Forest har nå tapt tre av sine fire siste kamper, og har av den grunn falt litt på tabellen. Nå er rødtrøyene nede på en 13. plass med 27 poeng. Med åtte poeng opp til play-off har ikke Forest råd til å avgi poeng jevnt og trutt lenger. Hjemme på City Ground har rødtrøyene 6-0-4 denne sesongen. Før tapet mot Cardiff City hadde Forest fire hjemmeseiere på rad.

Forests siste kamper:
Ipswich – Forest 4-2 (Walker, Dowell)
Forest – Cardiff 0-2
Forest – Norwich 1-0 (Murphy)
Birmingham – Forest 1-0
Forest – QPR 4-0 (Walker x2, Dowell, McKay)

Mark Little var i en egen klasse da Bolton Wanderers fikk besøk av Barnsley forrige helg. Høyrebacken vartet opp med utrolig forarbeid på den ene av Gary Madines scoringer, mens han scoret et flott mål selv. Bolton vant til slutt 3-1 over The Tykes, og den seieren kom på et viktig tidspunkt. Etter en lengre tid med gode resultater hadde Bolton gått tre kamper på rad uten seier før Barnsley-kampen. Blant de tre kampene finner vi det store 1-5 tapet mot Wolverhampton Wanderers. Med seieren mot Barnsley er Bolton nå endelig oppe på trygg plass. De har 16 poeng, og nå er det bare ett fattig mål som skiller de fra feil side av streken. Bolton har bare tapt én av sine ni siste kamper, og på bortebane har de svake 0-5-5 denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Bolton – Barnsley 3-1 (Madine x2, Little)
Wolves – Bolton 5-1 (Buckley)
Bolton – Reading 2-2 (Pratley, Burke)
Preston – Bolton 0-0
Bolton – Norwich 2-1 (Madine, Armstrong)

Vurdering: Med Forest på banen blir det som regel underholdene. De har skuffet litt i de siste kampene, men er helt klart et lag som det ikke er enkelt å møte. Gjennom sin hurtige angrepsfotball kan de skape problemer for hvem som helst, selv om forsvarsspillet ikke er like imponerende. Jeg tror de vil finne nettmaskene mot dette Bolton-laget, men er litt mer usikker på hva Bolton kan komme med. Derfor ser jeg på hjemmeseier som mest sannsynlig her.

Tips: H (1.78 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Seks seiere på rad! Det er status etter at Wolverhampton Wanderers flesket til med en sterk 1-0 seier borte mot Birmingham City. Selv uten Ruben Neves på banen klarte ulvene seg bra, og fortsatt troner de øverst på tabellen. Luken ned til play-off har nå blitt på hele ti poeng, og det må kunne sies å være spinnvilt med tanke på hvor tidlig man faktisk er i sesongen. Planene om å signere Diogo Jota og Leo Bonatini permanent er fremme i rampelyset, mens ulvene er på jakt etter spillere som kan løfte klubben til nye høyder selv etter et eventuelt opprykk til Premier League. Wolves har nå ni seiere og ett tap på de ti siste kampene. De forsvarer seg bra, men det er spesielt fremover på banen de er i en egen klasse. Hjemme på Molineux har Wolves 8-1-1 denne sesongen. De har vunnet sine seks siste hjemmekamper, og deres eneste tap kom mot Cardiff City.

Wolves siste kamper:
Birmingham – Wolves 0-1 (Bonatini)
Wolves – Bolton 5-1 (Boly, Bonatini, Cavaleiro x2, Jota)
Wolves – Leeds 4-1 (Cavaleiro, Jota, Costa, Douglas)
Reading – Wolves 0-2 (Doherty, Cavaleiro)
Wolves – Fulham 2-0 (Saiss, Bonatini)

Etter 2-0 seieren mot Burton Albion for to runder siden, ble Sunderlands nye manager Chris Coleman hyllet fra flere hold. Dette til tross for at Burton Albion har sett ut som ligaens svakeste lag i høst sammen med Sunderland. Jeg la derfor ikke mye vekt på den seieren, og er mer spent på hva som skjer i de andre kampene frem til jul. Forrige helg ble det en vond 1-3 smell hjemme mot Reading. En kamp som ble ødelagt av det som må kunne sies å være sesongens kanskje mest merkelige/håpløse røde kort. Callum McManaman trodde han hadde sendt Sunderland i ledelsen like før pause, men det viste seg at han hadde brukt hånda til å score med. Da han hadde et gult kort fra før, ble dommer nødt til å vise han ut. I andre omgang satt Reading inn støtet og sikret tre poeng. Sunderland befinner seg derfor fortsatt på nedrykksplass med sine 14 poeng. På bortebane har de vært klart bedre enn på hjemmebane denne sesongen. De har 2-4-4 på sine kamper på fremmed gress. Før seieren mot Burton sist hadde de åtte bortekamper på rad uten seier.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Reading 1-3 (Grabban)
Burton – Sunderland 0-2 (Honeyman, Vaughan)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Grabban)
Sunderland – Millwall 2-2 (Matthews, Grabban)
Boro – Sunderland 1-0

Vurdering: Man kan ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for Wolves. Her møter de et Sunderland-lag som har skuffet stort i høst. Riktignok har de ny manager på plass, men dette tror jeg blir for tøft. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Spill: H (1.38 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lørdagen avsluttes med en kamp mellom to klubber som har underprestert i høst. Norwich City startet sake, hevet seg kraftig, før de har møtt veggen den siste tiden. Etter 1-3 tapet borte mot Cardiff City forrige helg, har Norwich nå syv kamper på rad uten seier. Selv om Norwich selvsagt har troen på sitt “Farke-prosjekt”, spørs det hvor lenge Daniel Farke blir sittende som Norwich-sjef dersom det fortsetter slik. Gultrøyene har nå falt helt ned til en 16. plass på tabellen med 24 poeng. Opprykk virker nærmest utenkelig, og med bare 18 mål på 20 kamper er det ikke vanskelig å se hva problemet er. Hjemme på Carrow Road har de 2-5-3 denne sesongen, og ingen av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Cardiff – Norwich 3-1 (Stiepermann)
Norwich – Preston 1-1 (Maddison)
Forest – Norwich 1-0
Norwich – Barnsley 1-1 (Murphy)
Bolton – Norwich 2-1 (Murphy)

De fleste hadde nok trodd at Gary Hooper skulle bli den store helten da han banket inn to mål mot Hull City forrige helg, men dessverre for Sheffield Wednesday-fansen skulle Michael Dawson ødelegge festen. Med et forholdsvis heldig mål på overtid sørget han for poengdeling på Hillsborough, og dermed har Sheffield Wednesday spilt uavgjort i fire kamper på rad. De har nå falt ned til en 12. plass med sine 27 poeng, og nå er det åtte poeng opp til play-off. Jeg sitter hele tiden med følelsen av at Carlos Carvalhal ikke kommer til å fullføre sesongen som Sheffield Wednesday-sjef, men som regel løsner det for uglene akkurat idet det brenner mest under portugiserens føtter. På bortebane har de 2-4-4 denne sesongen. Bare én av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier for uglene.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Hull City 2-2 (Hooper x2)
Reading – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Nuhiu, Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 0-0
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Reach, Rhodes)

Vurdering: Uavgjort, uavgjort, uavgjort. To lag som ofte er involvert i jevne kamper, og som heller ikke er involvert i mange målrike oppgjør. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at dette blir et forholdsvis målfattig oppgjør. Her tror jeg det ender uavgjort. Skal vi være så kjedelige at vi lanserer 0-0 som en mulighet? 

Spill: U (3.45 @ Nordicbet)


 

MANDAG:

 

Reading – Cardiff City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: John Swift blir nok ikke klar for vertene her, mens gjestene må klare seg uten Kenneth Zohore. Aron Gunnarsson og Nathaniel Mendez-Laing er usikre hos Cardiff.

Reading fikk servert en skikkelig gavepakke da de møtte Sunderland på Stadium of Light forrige helg. Callum McManaman scoret for Sunderland like før pause på stillingen 0-0, men fikk målet annullert for å ha brukt hånden. Ettersom han hadde gult kort fra før av, endte han opp med å bli utvist. Reading kjørte på med én mann mer på banen og vant 3-1. I den foregående kampen vant Reading 3-0 over Barnsley, så man kan trygt si at formen er bra. Nå har de fire kamper på rad uten tap, og bare én av de syv siste har endt med tap. Nå ligger The Royals på en 16. plass med 26 poeng, og nå er det elleve poeng opp til play-off. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 3-3-4 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Sunderland – Reading 1-3 (Edwards, Barrow x2)
Reading – Barnsley 3-0 (Van den Berg, Bödvarsson, Edwards)
Reading – Sheff Wed 0-0
Bolton – Reading 2-2 (Moore, Bacuna)
Reading – Wolves 0-2

Gjestene fra Wales har virkelig fått ting til å stemme igjen etter tapet i Severnside-derbyet mot Bristol City tilbake i starten av november. Samtlige fire siste kamper har endt med seier, og forrige helg flesket de til med en sterk 3-1 seier. Det har bare blitt ett baklengsmål på disse fire kampene, og blåtrøyene ser virkelig sterke ut. Med 43 poeng ligger de på andreplass på tabellen, mens det er tre poeng ned til neste lag på tabellen. Med seier i mandagens kamp vil de bare ha to poeng opp til tabelltopp. Bare én av de åtte siste har endt med tap, og hele seks av disse har endt med seier. På bortebane har de 6-1-3 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)

Vurdering: To lag som ser bra ut for tiden. Reading er sjeldent involvert i målrike kamper på eget gress, mens det ofte blir få scoringer de gangene Cardiff City er på tur. Derfor vil det ikke overraske om dette ikke blir en målfest. Cardiff har sett sterke ut mot lag som spiller ballbesittende fotball, og deres fysiske og aggressive stil kommer til å gi Reading-spillerne hodebry. Jeg er usikker på om vertene vil kunne stå imot gjestenes spillestil gjennom 90 minutter, og tror derfor at gjestene vipper dette til sin fordel. Kanskje 0-1? 

Spill: B (2.50 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply