Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

20.plass:
Navn:
 Adetayo Edun
Alder: 19 år (14.05.1998)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 2/0

Jeg hadde hørt mye snakk om Tayo Edun i lengre tid før han endelig fikk sin Championship-debut for Fulham nå i høst. Allerede høsten 2016 debuterte han for førstelaget i en cupkamp mot Leyton Orient, mens han i høst har fått to ligacupkamper og to ligakamper for hvittrøyene.

Edun har gjennom de siste årene vist at han er en allsidig type. For aldersbestemte lag både hos Fulham og hos England har han spilt alt fra back, ving og sentral midtbanespiller. Med sin ro med ballen og gode tekniske ferdigheter er det ikke så rart at han fungerer i flere roller.

I vår scoret han et flott mål for Englands U19 da de slo Norge U19 i EM-kvalifiseringen. I sommer fortsatte han sitt gode spill for Englands U19 landslag da de gikk helt til topps i U19 EM. Edun ble utvist i finalen, men ble likevel funnet god nok for en plass på turneringens lag.

Det blir moro å få bli bedre kjent med Edun på seniornivå i tiden fremover.

About The Author

Leave a Reply