Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

19. plass:
Navn:
 Ben Brereton
Alder: 18 år (18.04.1999)
Posisjon: Angrepsspiller
Klubb: Nottingham Forest
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

Sommeren 2015 ble Ben Brereton ikke funnet god nok for Stoke City. Han tok turen til Nottingham Forest hvor han har imponert stort i klubbens ungdomsavdeling. Han har scoret på bestilling for både U18-lag og reservelag siden han ankom klubben, noe som førte til at flere klubber i Premier League ble interesserte i hans tjenester. I fjor vinter ble derfor Forest nødt til å sikre en ny kontrakt med sitt spennende talent.

I januar ble han likevel ryktet bort gang på gang, før han til slutt debuterte for førstelaget i en kamp mot Leeds United like før overgangsvinduet stengte. Noen dager senere kom også hans første mål i Forest-drakten i en kamp mot Aston Villa. Utover våren fikk man se mange gode prestasjoner fra Brereton, noe som førte til at han etter hvert ble kåret til årets lærling i Championship.

I sommer storspilte han for England i U19 EM hvor han til slutt ble delt toppscorer. Jeg hadde store forventninger foran årets sesong, spesielt ettersom jeg tror Forest-sjef Mark Warburtons spillestil passer han bra. Derfor er det litt skuffende at han ikke har fått det helt til i høst. Likevel er det ikke tvil om at Brereton vil komme med store bidrag i engelsk fotball i årene som kommer.

About The Author

Leave a Reply