Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

17. plass:
Navn:
 Connor Patrick Ronan
Alder: 19 år (06.03.1998)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 3/0

Unggutten Connor Ronan har ikke fått sitt gjennombrudd for Wolves enda, men har glimtvis vist at han er en spiller Wolves-fansen virkelig kan glede seg til å se mer av fremover. I sommer virket han frisk, men det er ikke enkelt å spille seg til en plass på et Wolves-lag som presterer så bra som de gjør akkurat nå.

Ronan ankom klubben fra Rochdale tilbake i 2014. Siden det har han spilt for diverse aldersbestemte lag og reservelag, mens han forrige sesong fikk sjansen til å vise seg frem i EFL Trophy. Etter hvert fikk han en del korte muligheter for førstelaget, før skader ødela litt. Denne sesongen har han kommet inn i tre ligakamper, mens han har fått mer spilletid i ligacupen.

I ligacupen fikk han blant annet vist seg frem mot Manchester City. Der glimtet han til med flere gode involveringer da han kom innpå. Etter kampen kom Kevin De Bruyne bort til han for å bytte drakt. Lettere sjokkert klarer Ronan etter hvert dra av drakten sin. Man skal ikke se bort fra at Ronan som har flere ungdomslandskamper for Irland kommer til å få prøve seg mot spillere som Kevin De Bruyne mer regelmessig i årene som kommer.

About The Author

Leave a Reply