Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

16. plass:
Navn:
 Joel Joshghene Asoro
Alder: 18 år (27.04.1999)
Posisjon: Spiss
Klubb: Sunderland
Kamper/Mål i årets Championship: 5/0

Sunderlands nedrykk til Championship var selvsagt et en enorm nedtur for supporterne, men for Joel Asoros del har det gjort veien til førstelaget kortere. Det svensk-nigerianske hurtigtoget er en spiller jeg har gledet meg lenge til å få se i aksjon på seniornivå, og i høst har man endelig fått lov til det.

Asoro er født og oppvokst i Stockholm, og har ikke overraskende gått gradene i det imponerende akademiet til den svenske klubben Brommapojkarna siden han var elleve år gammel. Noen år senere var han på radaren til flere av Europas største klubber, men det var Sunderland som stakk av med juvelen tilbake i 2015.

Høsten 2016 fikk han sin debut for førstelaget og ble Sunderlands yngste Premier League-spiller noensinne. Han har bøttet inn mål på diverse svenske landslag, og har den siste tiden spilt for U21-landslaget. At han blir svensk landslagsspiller på seniornivå er ikke sikkert, ettersom han også kan spille for Nigeria.

Med sin utrolige hurtighet og gode tekniske ferdigheter er han den typen spiller som fansen elsker å se i aksjon for sitt eget lag. Jeg har stor tro på at svensken kan nå langt i sin karriere.

 

About The Author

Leave a Reply