Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

15. plass:
Navn:
 Adama Traoré Diarra
Alder: 21 år (25.01.1996)
Posisjon: Ving
Klubb: Middlesbrough
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

Det er alltid underholdene med Adama Traoré på banen. Middlesbroughs utrolige hurtigtog er selve definisjonen på en spiller som får supporterne til å reise seg på tribunen, men samtidig like raskt får de samme supporterne til å sette seg ned igjen. Traoré er spilleren som kan drible forbi tre-fire av verdens beste forsvarsspillere, bare for å sparke ballen for langt foran seg når han er alene med keeper. Han kan derfor gå fra å se ut som en av de mest talentfulle spillerne i fotballverden, til å ikke se ut som en fotballspiller det neste øyeblikket.

Av denne grunn er det vanskelig å plassere den raske vingen i årets talentkåring. Det finnes grunner til hvorfor han burde vært helt i toppen av kåringen, men samtidig grunner til at han burde vært i bunnen. Jeg velger å plassere han i midten. 21-åringen ble hentet til Middlesbrough fra Aston Villa i fjor sommer. Han fikk en den spilletid for både Aston Villa og Middlesbrough i Premier League. Denne sesongen har han startet fem ganger, og han vise blant annet i en kamp mot Bolton Wanderers hvor god han kan være.

Traoré gikk gradene i den verdenskjente La Masia-akademiet til FC Barcelona. Han hadde et par sesonger for Barcelona B, før han senere fikk sin debut både i La Liga og Champions League for førstelaget. Han har flere kamper for Spania på aldersbestemt nivå.

About The Author

Leave a Reply