Skrevet av: Eirik Aase

 

Reading – Cardiff City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: John Swift blir nok ikke klar for vertene her, mens gjestene må klare seg uten Kenneth Zohore. Aron Gunnarsson og Nathaniel Mendez-Laing er usikre hos Cardiff.

Reading fikk servert en skikkelig gavepakke da de møtte Sunderland på Stadium of Light forrige helg. Callum McManaman scoret for Sunderland like før pause på stillingen 0-0, men fikk målet annullert for å ha brukt hånden. Ettersom han hadde gult kort fra før av, endte han opp med å bli utvist. Reading kjørte på med én mann mer på banen og vant 3-1. I den foregående kampen vant Reading 3-0 over Barnsley, så man kan trygt si at formen er bra. Nå har de fire kamper på rad uten tap, og bare én av de syv siste har endt med tap. Nå ligger The Royals på en 16. plass med 26 poeng, og nå er det elleve poeng opp til play-off. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 3-3-4 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Sunderland – Reading 1-3 (Edwards, Barrow x2)
Reading – Barnsley 3-0 (Van den Berg, Bödvarsson, Edwards)
Reading – Sheff Wed 0-0
Bolton – Reading 2-2 (Moore, Bacuna)
Reading – Wolves 0-2

Gjestene fra Wales har virkelig fått ting til å stemme igjen etter tapet i Severnside-derbyet mot Bristol City tilbake i starten av november. Samtlige fire siste kamper har endt med seier, og forrige helg flesket de til med en sterk 3-1 seier. Det har bare blitt ett baklengsmål på disse fire kampene, og blåtrøyene ser virkelig sterke ut. Med 43 poeng ligger de på andreplass på tabellen, mens det er tre poeng ned til neste lag på tabellen. Med seier i mandagens kamp vil de bare ha to poeng opp til tabelltopp. Bare én av de åtte siste har endt med tap, og hele seks av disse har endt med seier. På bortebane har de 6-1-3 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)
Bristol City – Cardiff 2-1 (Bogle)

Vurdering: To lag som ser bra ut for tiden. Reading er sjeldent involvert i målrike kamper på eget gress, mens det ofte blir få scoringer de gangene Cardiff City er på tur. Derfor vil det ikke overraske om dette ikke blir en målfest. Cardiff har sett sterke ut mot lag som spiller ballbesittende fotball, og deres fysiske og aggressive stil kommer til å gi Reading-spillerne hodebry. Jeg er usikker på om vertene vil kunne stå imot gjestenes spillestil gjennom 90 minutter, og tror derfor at gjestene vipper dette til sin fordel. Kanskje 0-1? 

Spill: B (2.50 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply