Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

13. plass:
Navn:
 James Patrick Bree
Alder: 19 år (11.12.1997)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Aston Villa
Kamper/Mål i årets Championship: 3/0

Da jeg startet opp med talentkåring i Championship tilbake i sesongen 2012/13, var det en ung spiller ved navn John Stones som dukket opp på en av de nederste posisjonene i kåringen. Den gangen var Stones fast brikke på høyrebacken til Barnsley, selv om jeg da antydet at det nok var stopperplassen han var best i. I fjor kom det opp en ny ung høyreback fra Barnsley, men det skal nok mye til for at han skal komme opp på samme nivå som Stones.

James Bree fikk sin debut på Barnsleys førstelag allerede våren 2014. Han ble da klubbens nest yngste spiller noensinne da han debuterte i en alder av 16 år og 143 dager. I de to påfølgende sesongene i League One fikk Bree mer og mer tillit på backen og fremstod etter hvert som et trygt valg i forsvarsrekken. Jeg ble flere ganger imponert av det han viste i opprykkssesongen 2015/16, og derfor var Bree en av de spillerne jeg var mest spent på foran forrige sesong.

I Championship slet han litt i starten med Barnsley, men etter hvert ble han vant med nivået. Han spilte som en solid Championship-spiller, til tross for sin unge alder. Det førte til at han ble hentet til Aston Villa i januar, men det har vist seg så langt å være en mindre lur overgang av høyrebacken. Han har slitt med spilletid på Villa Park, og et utlån vil nok være sannsynlig i januar.

I så fall bør flere klubber være interesserte. Bree er både trygg i luften, samtidig som han tilfører mye i angrepsspillet gjennom sine sugende løp og gode innlegg. I mine øyne er han allerede nå en god Championship-spiller, og jeg har stor tro på at han kan ta enda større steg i sesongene som kommer. Så fremt han får tillit.

About The Author

Leave a Reply