Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

11. plass:
Navn:
 Rico Antonio Henry
Alder: 20 år (08.07.1997)
Posisjon: Venstreback
Klubb: Brentford
Kamper/Mål i årets Championship: 8/0

I likhet med flere andre spillere i årets talentkåring, har også Rico Henry hatt sine problemer med skader. Det har ført til at han har gått glipp av store deler av høstsesongen, men forhåpentligvis vil ikke hans nåværende kneskade ødelegge for det som ser ut til å være en lysende fremtid.

Henry ble hentet til Brentford fra Walsall tilbake i august i fjor. Han hadde vist mye bra for Walsall i League One, og det ville overraske meg om han skulle få problemer med overgangen til Championship. Problemer ble det absolutt ikke for Henry på nest høyeste nivå. Henry tok Championship med storm, og så etter hvert ut som en av ligaens beste backer. Han fikk tolv kamper i sin debutsesong for Brentford, mens det har blitt åtte kamper i høst.

Venstrebacken leser spillet bra, og har en god evne til å time taklingene. Han er energisk og innehar en imponerende hurtighet. Henry fremstår som en moderne back, og så fremt ikke skadene ødelegger, kan jeg ikke forstå annet enn at han kommer til å spille Premier League-fotball innen et par sesonger. Faktisk har Henry imponert meg så mye at jeg tror han kan være en mulig landslagsspiller for England en eller annen gang i fremtiden.

 

About The Author

Leave a Reply