Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

7. plass:

Navn: Jarrod Bowen
Alder: 20 år (20.12.1996)
Posisjon: Ving
Klubb: Hull City
Kamper/Mål i årets Championship: 21/10

Denne høsten har vært blytung for Hull City-fansen. De har gått fra skuffelse til skuffelse, og etter hvert har nedrykk sett mer realistisk ut enn opprykk. Det er tungt for et lag som spilte i Premier League for bare noen måneder siden. Den russiske hovedtreneren Leonid Slutsky måtte forlate klubben, og én av svært få ting Slutsky kan se stolt tilbake på, er at han valgte å gi Jarrod Bowen tillit.

Den unge vingen har vært en åpenbaring for tigrene denne sesongen. Med sin energiske spillestil er han lett å like, samtidig som han slår gode innlegg og har et livsfarlig skudd. Midtveis i årets sesong har han allerede notert seg for ti scoringer i Championship, og tilbake i september skrev han under på en ny kontrakt med klubben.

Bowen kom til Hull City tilbake i 2014. Før den tid spilte han for Hereford United, og der fikk han også sin debut på seniornivå i en alder av 16 år. I de første årene hos Hull City spilte Bowen for U18 og U21-laget, før han senere fikk sin debut på førstelaget i en cupkamp forrige sesong. Denne sesongen har endelig det virkelige gjennombruddet kommet, og det er liten tvil om at Bowen blir en interessant spiller å følge med på i de neste overgangsvinduene.

About The Author

Leave a Reply