Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

6. plass:

Navn: Che Adams
Alder: 21 år (13.07.1996)
Posisjon: Angrepsspiller
Klubb: Birmingham City
Kamper/Mål i årets Championship: 13/2

I fjor sommer ble endelig Che Adams hentet til Championship etter å ha blitt linket til dette nivået i flere overgangsvinduer. Den tidligere Sheffield United-spilleren hadde allerede gjort seg bemerket for mange større klubber etter fremragende prestasjoner i blant annet FA Cupen med The Blades. Som 18-åring scoret han blant annet to mål på tre minutter mot Tottenham Hotspur.

Adams er født i Leicester, men tilbrakte en del av ungdomstiden i Coventry Citys ungdomsakademi. Der gikk det ikke alltid så bra, og Adams måtte etter hvert ta turen opp i divisjonene gjennom spill i lavere divisjoner. Først med Oadby Town og deretter hos Ilkestone. I lavere divisjoner imponerte han stort, og visstnok skal det ha vært hele 45 speidere til stede ved en kamp han spilte.

Både i League One og Championship har han fått vist frem sin aggressive, sterke og kjappe spillestil. Han er ikke enkel å spille mot på grunn av hurtighet og styrke, samtidig som han er rask med føttene. Han har allerede laget en del straffespark i sin unge karriere, og det kommer til å skje enda flere ganger. Adams har vist at han kan spise kirsebær med de aller største, og jeg ser ikke bort fra at han kommer til å spille på høyere nivå enn Championship innen få år.

About The Author

Leave a Reply