Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag:

16.00: Sheffield Wednesday – Middlesbrough (Viasport 2/Viaplay)
18.30: Aston Villa – Sheffield United (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Fulham – Barnsley (Hjemmeseier) 1.64
Reading – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.65
Totalodds: 2.70

Dessverre ikke info om skader/suspensjoner i de fleste kampene.

 

FREDAG:

Norwich City – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Wes Hoolahan, Cameron Jerome, James Husband og Steven Naismith er ute hos vertene. Hos gjestene er Rico Henry og Josh Clarke ute med skadet.

Ikke overraskende ble det en jevn kamp på Elland Road da Norwich City var på besøk der forrige helg. Etter den sterke 3-1 seieren mot Sheffield Wednesday i den foregående runden, hadde Canaries-fansen store forhåpninger foran kampen mot Leeds United. Dessverre for gultrøyene ble det ingen hyggelig ettermiddag i Yorkshire. En scoring av Pontus Jansson var nok til å senke Daniel Farke og hans Norwich City. Norwich har dermed bare én seier på de ni siste kampene i ligaen. Denne fæle formen har ført gultrøyene ned til en 16. plass med 27 poeng. Foran helgens runde er det hele ti poeng opp til play-off. Hjemme på Carrow Road har de 3-5-3, og bare én av de åtte siste på eget gress har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Leeds – Norwich 1-0
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Maddison, Klose, Oliveira)
Cardiff – Norwich 3-1 (Stiepermann)
Norwich – Preston 1-1 (Maddison)
Forest – Norwich 1-0

Brentford fikk besøk av et formsvakt Barnsley, men klarte utrolig nok gå av banen uten scoring. The Bees skapte en del sjanser, men fant aldri nettmaskene. Det er noe som ikke skjer ofte med denne London-klubben. Uavgjort hjemme mot Barnsley føles nok nesten som et tap for Brentford akkurat nå, og nå begynner avstanden til play-off å bli skremmende stor. Nå ligger de på en 13. plass med 28 poeng, og det betyr at de nå har ni poeng opp til play-off. Den avstanden er tung, men samtidig er Brentford gode nok til å kunne tette den luken. I så fall må de først gjøre noe med formen. Nå har Brentford bare én seier på de seks siste kampene. På bortebane har de 3-3-5 denne sesongen, men bare to av de syv siste på bortebane har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Barnsley 0-0
Hull – Brentford 3-2 (Selvmål, Egan)
Brentford – Fulham 3-1 (Canos, Watkins, Sawyers)
QPR – Brentford 2-2 (Vibe x2)
Brentford – Burton 1-1 (Jozefzoon)

Vurdering: To lag i svak form som møtes. Verst er det for hjemmelaget som bare har vunnet én av sine ni siste kamper, og som sliter på eget gress. Her møter de et Brentford-lag som liker å angripe, men som har slitt med poengfangsten de siste ukene. Det blir spennende å se hvordan Norwichs defensive fokus vil fungere mot et såpass offensivt Brentford-lag. Nettopp dette gjør fredagens kamp til en uforutsigbar affære. Jeg har likevel god tro på at gjestene kan få med seg noe fra Carrow Road. Om det blir uavgjort eller borteseier er vanskelig å si, men dersom jeg må velge et utfall, blir det uavgjort.

Tips: U (3.60 @ Nordicbet)


LØRDAG:

Sheffield Wednesday – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Før kampen mot Wolverhampton Wanderers forrige helg, satt jeg med følelsen av at Carlos Carvalhal måtte ha et godt resultat i den kampen for å få lov til å fortsette i jobben. Carvalhal selv måtte se kampen fra tribuneplass etter dårlig oppførsel i kampen mot Hull City for noen uker siden, og fra tribunen må han ha hatt mange tanker. Sheffield Wednesday presterte egentlig en bra kamp mot den suverene serielederen, men det var gjestene som var effektive for anledningen. De scoret kampens eneste mål da Ruben Neves fant nettmaskene fra distanse, og dermed gikk Sheffield Wednesday av banen uten poeng igjen. Den portugisiske hovedtreneren er tilbake ved sidelinjen på lørdag, og da må han prøve å få satt en stopper for en fæl rekke med kamper på rad uten seier. Ingen av uglenes seks siste kamper har endt med seier. Den dårlige formen har ført Yorkshire-klubben ned til en 15. plass med 27 poeng. Foran helgens runde skiller det ti poeng opp til play-off, og da sier det seg selv at det brenner litt under føttene til Carvalhal. Hjemme på Hillsborough har Owls 4-5-2 denne sesongen.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Wolves 0-1
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Rhodes)
Sheff Wed – Hull City 2-2 (Hooper x2)
Reading – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Nuhiu, Hooper)

Når man snakker om føtter som det brenner under, passer det fint å endre samtaleemnet til Middlesbrough. Før årets sesong sa Boro-eier Steve Gibson at Boro skulle knuse Championship denne sesongen. Penger ble brukt for å sette sammen et meget sterkt mannskap, men prestasjonene har ikke stått i stil med forventningene. Boro burde vært med helt i toppen dersom man ser på troppen de har til rådighet, men famler nå rundt bak play-off. Etter et surt 1-2 tap borte mot Millwall forrige runde, ligger Boro nå på en 10. plass med 32 poeng. Det er bare fem poeng opp til play-off, men det er luken opp til direkte opprykk som bekymrer Boro-fansen mest. Hele 15 poeng skiller det opp til Cardiff City på andreplass, og jeg klarer ikke se for meg at rødtrøyene skal klare tette den luken. Mangelen på spillemessig fremgang gjør meg usikker på hvor lenge Monk kan sitte i sjefsstolen på Riverside Stadium, og derfor blir det ekstra viktig for Monk å skrape sammen noen gode resultater gjennom jula. På bortebane har Boro 3-3-5, og samtlige tre siste på fremmed gress har endt med tap.

Boros siste kamper:
Millwall – Boro 2-1 (Downing)
Boro – Ipswich 2-0 (Bamford, Braithwaite)
Bristol City – Boro 2-1 (Selvmål)
Boro – Derby 0-3
Boro – Birmingham 2-0 (Assombalonga x2)

Vurdering: Interessant kamp mellom to lag som jeg hadde store forventninger til før sesongen, men som har skuffet så langt. Begge hovedtrenerne trenger sårt en seier, men jeg ser for meg en forsiktig inngang til lørdagens kamp fra begge lag. Sannsynligvis vil man få se to lag som tar få sjanser. Jeg ser derfor for meg et jevnt oppgjør. For meg virker uavgjort som det mest sannsynlige utfallet på Hillsborough. Jeg markerer derfor for poengdeling, men dersom jeg måtte valgt mellom hjemme- eller borteseier, ville nok Wednesday fått tipset her.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)

 


 

Bolton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Med en forferdelig start på sesongen hvor det gikk elleve kamper før Bolton Wanderers endelig tok tre poeng, klarte Bolton-sjef Phil Parkinson etter hvert snu skuta. The Trotters avsluttet høstsesongen på imponerende vis, og det førte hvittrøyene opp på trygg grunn. Ganske utrolig med tanke på hvor fortapte de så ut for noen måneder siden. Nå nærmere juletider har det derimot stoppet litt opp igjen for Bolton. De tapte først 2-3 borte mot Nottingham Forest, før det ble tap hjemme mot Burton Albion forrige helg. Tapet mot Burton må ha gjort ekstremt vondt, ettersom det er nøyaktig den typen kamp som Bolton må vinne dersom de skal ha håp om å holde seg. Nå har The Trotters falt ned på nedrykksplass igjen med sine 16 poeng, og bare én av de seks siste har endt med seier. Hjemme på Macron Stadium har de 3-2-6 denne sesongen, og de hadde ikke tapt noen av de fem foregående hjemmekampene før møtet med Burton Albion.

Boltons siste kamper:
Bolton – Burton 0-1
Forest – Bolton 3-2 (Buckley, Selvmål)
Bolton – Barnsley 3-1 (Madine x2, Little)
Wolves – Bolton 5-1 (Buckley)
Bolton – Reading 2-2 (Pratley, Burke)

Cardiff City fortsetter å rulle videre på imponerende vis. Forrige helg avsluttet de runden med TV-kamp hjemme mot Hull City. Tigrene fra Humberside har nylig fått ny manager, men Nigel Adkins fikk likevel ikke med seg poeng poeng hjem fra Wales. Forsvarskjempen Sol Bamba dukket opp på riktig sted foran motstanderens mål, og ble til slutt matchvinner med kampens eneste mål. Cardiff har dermed fortsatt fire poeng ned til tredjeplass på tabellen, mens det nå er fire poeng opp til serieleder Wolverhampton Wanderers. Man kan ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for det Cardiff-sjef Neil Warnock har fått til så langt denne sesongen. The Bluebirds har ikke tapt noen av sine seks siste kamper, og hele fem av disse har endt med seier. På bortebane har de 6-2-3 denne sesongen. Det gjør de til ligaens tredje beste bortelag.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Hull 1-0 (Bamba)
Reading – Cardiff 2-2 (Bennett, Tomlin)
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)

Vurdering: Bolton med stor nedtur sist. Jeg tviler på at de klarer få til noe mer i dette oppgjøret, med tanke på at de her møter på mye tøffere motstand. Cardiff vil nok sannsynligvis vinne krigen i denne kampen, og samtidig har de nok offensive kvaliteter til å vippe oppgjøret til sin fordel. Det blir nok fort jevnt på Macron Stadium, men likevel føler jeg meg trygg på at gjestene drar dette i land.

Tips: B (2.07 @ Nordicbet)


 

Derby County – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tøffe å spille mot, enorm vilje og tro på at de skal dra i land seieren i alle kamper. Det er noen av tingene som Derby County-spillerne trekker frem som den største forandringen etter at Gary Rowett tok over som ny manager. The Rams har virkelig fått ting til å fungere den siste tiden, noe man fikk se forrige helg. Da ble Aston Villa slått 2-0 på Pride Park, og dermed er hvittrøyene oppe i fem seiere på de seks siste kampene. Denne flotte formen har ført Derby opp på en fjerdeplass på tabellen. De har 41 poeng og dermed seks poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Pride Park har de 7-1-3 denne sesongen. Reading og Ipswich Town er blant lagene som har klart å reise fra Pride Park med tre poeng i løpet av de siste kampene. Derby har med andre ord sine svakheter, selv om de helt klart ser meget bra ut akkurat nå.

Derbys siste kamper:
Derby – Aston Villa 2-0 (Weimann, Russell)
Barnsley – Derby 0-3 (Vydra, Weimann, Lawrence)
Derby – Burton 1-0 (Russell)
Derby – Ipswich 0-1
Boro – Derby 0-3 (Vydra x3)

Først vant de 3-1 hjemme mot Sheffield United. Deretter tok de et meget fortjent poeng borte mot Aston Villa. Forrige helg fortsatte den imponerende formen til Milllwall da Middlesbrough ble slått 2-1 på The Den. Millwall var sterke i kampen mot rødtrøyene fra Nordøst England, og gjennom hele høstsesongen har de vist at de er et lag det ikke er gøy å spille mot. Det gjør vondt å møte Millwall, og de skaper samtidig sjanser fremover på banen også gjennom sin direkte stil. Millwall ligger nå på en 17. plass med sine 26 poeng. Det er ni poeng ned til nedrykksplass, og det er mer enn godkjent for Neil Harris & Co. På bortebane har Millwall svake 0-6-5 denne sesongen. Til tross for at de er et av ligaens svakeste bortelag, er det bare ett lag som har sluppet inn færre mål på fremmed gress enn Millwall. Det er bare et tidsspørsmål før Millwalls første borteseier kommer.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Middlesbrough 2-1 (Wallace, Saville)
Aston Villa – Millwall 0-0
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Gregory, Romeo, Cooper)
Fulham – Millwall 1-0
Millwall – Hull 0-0

Vurdering: Derby County ser meget sterke ut for tiden, men et par feilskjær har vist at de likevel kan være sårbare. Her møter de et Millwall-lag som ikke er enkle å spille mot. Dette blir nok et jevn og målfattig oppgjør. Hjemmelaget får tipset, men det er et syltynt tips. Her synes jeg nemlig at uavgjortfaren er meget stor.

Tips: H (1.86 @ Nordicbet)


 

Fulham – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

1-3 tap borte mot Brentford for tre runder siden. Deretter slet man seg til en forholdsvis lite imponerende seier hjemme mot Birmingham City. Forrige helg kom en ny skuffelse da Sunderland ble for sterke på Stadium of Light. Et Sunderland-lag som ikke hadde vunnet på eget gress på over ett år. Det er noe fryktelig galt med Fulham denne sesongen, og nå begynner jeg etter hvert å tvile på om de faktisk kommer til å bli bedre utover sesongen. Det er lite fremgang å spore, og nå ligger hvittrøyene nede på en 12. plass med 29 poeng. Med åtte poeng opp til play-off kan Fulham fort blande seg inn i play-off kampen igjen dersom de skulle finne den gode formen snart, men likevel har det vært en meget skuffende høst. Hjemme på Craven Cottage har de 3-6-2 denne sesongen. På disse elleve kampene har de bare scoret elleve mål. Ganske utrolig med tanke på det utrolige angrepsspillet de viste forrige sesong.

Fulhams siste kamper:
Sunderland – Fulham 1-0
Fulham – Birmingham 1-0 (Ojo)
Brentford – Fulham 3-1 (Kebano)
Fulham – Millwall 1-0 (Norwood)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Sessegnon x3, Ojo x2)

Barnsley har vært i elendig form de siste ukene. Forrige helg tok de et sterkt og viktig poeng borte mot Brentford, men nå må de snart vinne fotballkamper igjen. Hvis ikke vil de fort havne på feil side av den fæle streken. Etter 22 serierunder har de 21 poeng, og det kan ikke sies å være bra nok. Dette til tross for de store utskiftningene i sommer. The Tykes har nå syv kamper på rad uten seier i ligaen, og før kampen mot Brentford forrige helg hadde Barnsley fem tap på rad. På bortebane har de 2-4-5 denne sesongen, hvor de fire siste på fremmed gress har gitt totalt to poeng.

Barnsleys siste kamper:
Brentford – Barnsley 0-0
Barnsley – Derby 0-3
Bolton – Barnsley 3-1 (Bradshaw)
Reading – Barnsley 3-0
Barnsley – Leeds 0-2

Vurdering: Fulham imponerer ingen for tiden, men det gjør absolutt ikke Barnsley heller. Gjestene er inne i en fæl periode, mens Fulham skuffer ut fra forventningene. Jeg har brent meg mye på Fulham på hjemmebane denne sesongen, men likevel tror jeg på hjemmeseier her. Dette fordi Barnsley rett og slett ser fryktelig svake ut. Ha likevel i bakhodet at spill på Fulham går inn under kategorien “risikosport” denne sesongen.

Tips: H (1.64 @ Nordicbet)

 


 

Leeds United – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Da Leeds United dro i land seier etter seier tidligere i høst, var det mange Leeds United-supportere som begynte å drømme om Premier League-spill. Etter hvert kom nedturen da The Peacocks møtte veggen rent formmessig, og enkelte ytret sine ønsker om å få på plass en annen hovedtrener enn Thomas Christiansen. Dansken har likevel fått lov til å fortsette i jobben, og nå ser han ut til å ha fått ting på stell igjen. Hvittrøyene vant 1-0 hjemme mot Norwich City forrige helg, og har nå ti poeng på de fire siste kampene. Pontus Jansson har tidvis sett skremmende svak ut i høst synes jeg, men mot Norwich City fikk man se takter fra forrige sesong. Den gode formen til Leeds har ført de opp på en syvendeplass med 36 poeng. De har nå bare ett poeng opp til play-off. Hjemme på Elland Road har de 5-3-3 denne sesongen, og de tre siste hjemmekampene har gitt syv poeng.

Leeds siste kamper:
Leeds – Norwich 1-0 (Jansson)
QPR – Leeds 1-3 (Roofe x3)
Leeds – Aston Villa 1-1 (Jansson)
Barnsley – Leeds 0-2 (Alioski, Saiz)
Wolves – Leeds 4-1 (Alioski)

Nigel Adkins fikk en drømmestart på jobben som Hull City-sjef da Brentford ble slått hjemme på KCOM Stadium for noen uker siden. Det ble en målrik affære, men det skulle ikke fortsette i den neste kampen. Borte mot Cardiff City fikk Hull City det tøft, og til slutt måtte de seg slått av høytflyvende Bluebirds. Det vil være viktig for Adkins og Hull å få slått tilbake så fort som mulig etter forrige helgs nederlag, men på Elland Road får de det ikke enkelt. nå ligger Hull på en 19. plass med 22 poeng. Ned til nedrykk skiller det fem poeng, mens man har 15 poeng opp til play-off. Det virker som om det beste Hull-fansen kan håpe på er en plass midt på tabellen. På bortebane har Hull 1-5-5 denne sesongen. Den ene seieren kom mot Barnsley tidligere i høst.

Hulls siste kamper:
Cardiff – Hull 1-0
Hull – Brentford 3-2 (Grosicki, Larsson, Irvine)
Sheff Wed – Hull 2-2 (Campbell, Dawson)
Hull – Bristol City 2-3 (Campbell, Bowen)
Millwall – Hull 0-0

Vurdering: Leeds United har fått ting til å klaffe igjen. Det meste tyder på at vertene bør kunne dra seieren i land her, men det er vanskelig å vurdere Hull City nå som de har fått på plass ny manager. Under Nigel Adkins har man allerede sett noen positive tendenser, og derfor vil det ikke være noe sjokk dersom Hull faktisk skulle få med seg noe fra lørdagens kamp. Til tross for denne usikkerheten knyttet rundt bortelaget, har jeg ikke problemer med å markere for hjemmeseier her. Jeg tror de har det som skal til for å dra seieren i land her.

Tips: H (1.94 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Preston North End var et friskt pust i starten av sesongen, men slet enormt da skadene satte inn. Med nesten en hel forsvarsrekke ute av spill, endte de opp med å gå syv kamper på rad uten seier midt på høsten. Med viktige brikker tilbake i spill, har formen også tatt et steg i riktig retning. The Lilywhites vant 1-0 hjemme mot Sheffield United forrige runde, og er nå oppe i seks kamper på rad uten tap, hvor samtlige tre siste kamper har vært seiere. Mot Sheffield United ble det en jevn affære, men samtidig må det sies at evnen til å avgjøre slike kamper er det som skiller et lag fra toppen og en plass midt på tabellen. Hjemme på Deepdale har Preston 5-4-2 denne sesongen, hvor de to tapene kom i deres dårlige periode.

Prestons siste kamper:
Preston – Sheff Utd 1-0 (Hugill)
Burton – Preston 1-2 (Clarke, Horgan)
Preston – QPR 1-0 (Hugill)
Norwich – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Bristol City – Preston 1-2 (Gallagher, Robinson)

Nottingham Forest hadde en tøff oppgave da de tok turen til Ashton Gate for å møte Bristol City. Kieran Dowell scoret et drømmemål i den kampen, men til slutt endte kampen med et forholdsvis fortjent 1-2 tap. De samme sifferne som Manchester United tapte med på samme stadion noen dager senere. Forest har hatt noen meget ujevne prestasjoner de siste ukene. Det ene øyeblikket ser de ut som en play-off kandidat, mens de i det andre øyeblikket spiller som et lag som hører hjemme i bunnen. Nettopp derfor befinner de seg nå midt på tabellen med 30 poeng. På bortebane har de 3-0-8 hvor samtlige fire siste har endt med nederlag.

Forests siste kamper:
Bristol City – Forest 2-1 (Dowell)
Forest – Bolton 3-2 (McKay, Worrall, Brereton)
Ipswich – Forest 4-2 (Walker, Dowell)
Forest – Cardiff 0-2
Forest – Norwich 1-0 (Murphy)

Vurdering: Preston i kjempeform, mens Nottingham Forest svinger i prestasjonene. På bortebane sliter Forest med å få ting til å fungere, og deres offensive spillestil blir ofte enkel mat for hjemmelagene. Det tror jeg vil skje igjen på lørdag, selv om det på ingen måter vil bli enkelt for Preston North End. Vertene har dog vist en imponerende evne til å vippe jevne kamper til sin fordel, og derfor går jeg for hjemmeseier på Deepdale denne gangen.

Tips: H (1.89 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jack Robinson scoret begge målene da Queens Park Rangers vant 2-1 borte mot Birmingham City. Det er en overskrift man ikke leser ofte, men det var det som skjedde forrige runde. QPR-forsvareren hadde aldri scoret et ligamål på seniornivå før kampen mot Birmingham City, men klemte like så greit til med to scoringer når han først var i gang. Seieren var for øvrig London-klubbens første på fremmed gress for sesongen, og skaper nok samtidig litt arbeidsro for Ian Holloway før julen. QPR hadde nemlig fæle seks kamper på rad uten seier før møtet med Birmingham City. Nå ligger Holloway & Co på en 18. plass med 25 poeng. Hjemme på Loftus Road har de imponert med å slå lag som Sheffield United og Wolverhampton Wanderers, og totalt har de 5-3-3 på hjemmebane. QPR har åtte poeng ned til nedrykk, men bør passe seg så ikke den luken blir mindre.

QPRs siste kamper:
Birmingham – QPR 1-2 (Robinson x2)
QPR – Leeds 1-3 (Wzsolek)
Preston – QPR 1-0
QPR – Brentford 2-2 (Smith, Freeman)
Derby – QPR 2-0

Wow. Bare wow. Bristol City fikk besøk av Manchester United på et utsolgt Ashton Gate på onsdag. The Robins viste ingen respekt for sin sterke motstander, og gikk rett i strupen på Premier League-klubben. Først var The Robins heldige da gjestene hadde to stolpetreff tidlig, men utover i kampen imponerte de stort. Joe Bryan var ikke overraskende kampens store gigant, og han sendte City i ledelsen med en vakker scoring. Zlatan Ibrahimovic slo tilbake, men på overtid sikret Korey Smith seieren med sin scoring. Bristol City er dermed klar for semifinale i ligacupen, og der skal de bryne seg på Manchester City. I ligaen går det også bra for rødtrøyene. Foran helgens runde ligger de på tredjeplass med fire poeng opp til direkte opprykk. Seieren på onsdag må nok ha gitt enda større tro på at de faktisk har noe å gjøre i toppen. Før helgens oppgjør har de fire seiere på rad i ligaen. Forrige helg slo de Nottingham Forest 2-1 på Ashton Gate, mens de i forrige bortekamp vant 2-1 mot Sheffield United. Riktignok hadde Sheffield United mange stolpetreff og sjanser i det oppgjøret. Totalt har The Robins fantastiske 6-4-1 på bortebane, hvor det ene tapet kom mot Birmingham City i august.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Forest 2-1 (Bryan, Pack)
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Paterson, Flint)
Bristol City – Boro 2-1 (Bryan, Paterson)
Hull – Bristol City 2-3 (Flint, Reid, Brownhill)
Bristol City – Preston 1-2 (Woodrow)

Vurdering: QPR i elendig form, men vant mot et svakt Birmingham City sist. Bristol City i fantastisk form, og på bortebane har de imponert stort denne sesongen. Det aller meste taler for borteseier her, og jeg gir også gjestene tipset. Likevel anbefaler jeg ikke å sette penger på dette oppgjøret av to grunner. Den første er at QPR tidligere i sesongen vant over Wolverhampton Wanderers, mens den viktigste grunnen er Bristol Citys seier på onsdag. Det er nemlig vanskelig å omstille seg bare få dager etter en slik skalp.

Tips: B (2.50 @ Nordicbet)


 

Reading – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter en bedre periode utover høsten, kunne det virke som om Reading endelig var på gang igjen. Nå ser det derimot mer usikkert ut. I løpet av de siste kampene har de rotet bort en 2-0 ledelse mot Cardiff City, mens Ipswich Town ble for sterke på Portman Road forrige runde. The Royals ligger nå på en 14. plass med 27 poeng, og to av de syv siste har endt med seier. Med ti poeng opp til play-off, og ti poeng ned til nedrykk, er det ingen overdrivelse å si at det hektiske juleprogrammet blir spennende for Reading-fansen. Hjemme på Madejski Stadium har The Royals skuffende 3-4-4 denne sesongen, og spesielt hjemmeformen er noe Jaap Stam sannsynligvis jobber hardt med å forbedre. Bare to av de ni siste på eget gress har endt med seier.

Readings siste kamper:
Ipswich – Reading 2-0
Reading – Cardiff 2-2 (Selvmål, Barrow)
Sunderland – Reading 1-3 (Edwards, Barrow x2)
Reading – Barnsley 3-0 (Van den Berg, Bödvarsson, Edwards)
Reading – Sheff Wed 0-0

Burton Albion er et av få lag jeg tidlig følte meg sikker på kom til å rykke ned. Faktisk var det noe jeg skrev allerede før sesongen ble sparket i gang. Så langt har de ikke vist noe som har fått meg til å endre mening, men seieren forrige helg var ekstremt viktig. Borte mot bunnrival Bolton Wanderers klemte de til med en sterk 1-0 seier. Nok en gang var det Bolton-dødaren Lloyd Dyer som scoret målet. Burton har dermed 17 poeng, men ligger fortsatt på nedrykksplass. The Brewers tok ett poeng på de fem siste før Bolton-kampen, og de skaper færrest sjanser i omtrent samtlige kamper de spiller. Målforskjellen 14-40 er heller ikke lystig lesning, og forteller mye om hvor mye de sliter i begge ender av banen. På bortebane har de 2-4-5 denne sesongen. Faktisk har de bare tapt to av de åtte siste bortekampene, og det skyldes blant annet at de har vært flinke til å stenge igjen bakover på banen i noen av de tøffere bortekampene. Det har dog gått på bekostning av det offensive.

Burtons siste kamper:
Bolton – Burton 0-1 (Dyer)
Burton – Preston 1-2 (Akins)
Derby – Burton 1-0
Burton – Sunderland 0-2
Brentford – Burton 1-1 (Turner)

Vurdering: Her er Reading klare favoritter, og de får derfor tipset. Burton Albion har vist i tidligere tøffe bortekamper at de parkerer bussen foran eget mål, og ofte har det da blitt vanskelig å score mål på de. Av den grunn er faren til stede for at dette kan ende 0-0, men jeg har større tro på at The Royals faktisk klarer brodere seg gjennom Burton-muren. Hjemmeseier for Stam & Co.

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Endelig kom hjemmeseieren for Sunderland. De hadde ikke vunnet på hjemmebane siden Watford ble slått i desember 2016, men like før ettårsjubileumet kom seieren. Fulham var på besøk på Stadium of Light, og på imponerende vis klarte Sunderland stikke av med samtlige poeng mot sin tøffe motstander. At det var akademiproduktet Josh Maja – som for øvrig ble hentet fra nettopp Fulham – som ble matchvinner med sin første scoring på seniornivå, å ha vært ekstra moro for Sunderland-fansen. Nå ligger Sunderland like over streken med sine 18 poeng. Det er ett poeng som skiller de fra nedrykk. Det viktige nå for Chris Coleman & Co blir å fortsette denne gode trenden gjennom julen, slik at de plutselig kan ha litt pusterom til nedrykk over nyttår. Hjemme på Stadium of Light har de elendige 1-4-6, men seieren kom som nevnt forrige helg.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Fulham 1-0 (Maja)
Wolves – Sunderland 0-0
Sunderland – Reading 1-3 (Grabban)
Burton – Sunderland 0-2 (Honeyman, Vaughan)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Grabban)

Det ser bekmørkt ut for Birmingham City nå. For ett år siden gjorde de en av de mest sjokkerende avgjørelsene jeg har sett i min tid som Championship-følger da de fjernet Gary Rowett fra managerstolen. Etter det kom Gianfranco Zola inn som erstatter, og han holdt på å rykke ned i vår. Harry Redknapp kom inn og reddet klubben fra nedrykk, brukte en haug med penger i sommer, før han ble sparket noen få runder inn i den nye sesongen. Steve Cotterill har kommet inn som erstatter, men har ikke klart å få ting til å stemme. Forrige helg tapte de hjemme mot bortesvake Queens Park Rangers, og nå ligger de helt sist på tabellen med to poeng til trygg plass. Det har bare blitt ett poeng på de fem siste kampene, mens de på bortebane har håpløse 0-2-9. Akkurat nå fremstår Steve Cotterill som en av favorittene til være den neste som mister jobben i Championship.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – QPR 1-2 (Gallagher)
Fulham – Birmingham 1-0
Birmingham – Wolves 0-1
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Boga)
Boro – Birmingham 2-0

Vurdering: Sunderland har endelig vunnet på hjemmebane igjen. Det er en mer positiv stemning rundt klubben akkurat nå, sammenlignet med  for noen uker siden. Her møter de et Birmingham City-lag som virkelig er i trøbbel. Jeg har vansker for å se hvordan Steve Cotterill skal klare å snu dette. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør på lørdag, men tror Sunderland har det som skal til for å dra seieren i land.  

Spill: H (1.99 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

I en vrien bortekamp mot Sheffield Wednesday forrige helg viste Wolverhampton Wanderers hvorfor det er nettopp dem som troner øverst på Championship-tabellen. Det ble en slitekamp, men likevel reiste de hjem med tre poeng i bagasjen. Midtbanejuvelen Ruben Neves scoret kampens eneste mål med et herlig skudd fra utenfor sekstenmeteren. Nå troner ulvene øverst med sine 51 poeng. Det skiller fire poeng ned til neste lag på tabellen, mens det er åtte poeng ned til tredjeplassen. Ting kan fort snu i fotball, men det er vanskelig å se for seg at ulvene plutselig skal kollapse. Nå har de fantastiske 7-1-0 på sine åtte siste kamper, hvor den uavgjorte kampen kom hjemme mot et Sunderland-lag som parkerte bussen helt inne i egen sekstenmeter. Hjemme på Molineux har ulvene 8-2-1 denne sesongen. Seks av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Sheff Wed – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Sunderland 0-0
Birmingham – Wolves 0-1 (Bonatini)
Wolves – Bolton 5-1 (Boly, Bonatini, Cavaleiro x2, Jota)
Wolves – Leeds 4-1 (Cavaleiro, Jota, Costa, Douglas)

Ipswich Town fortsetter å imponere. De hadde en nedtur borte mot Middlesbrough, men slo sterkt tilbake forrige helg da Reading kom på besøk. The Royals ble sendt hjem til Berkshire uten poeng i bagasjen, etter at Callum Connolly og Joe Garner hadde funnet nettmaskene på Portman Road. Ipswich som lenge har blitt sett på som et grått lag rent spillemessig av mange som følger Championship, er nå det laget som har scoret nest flest mål i Championship denne sesongen. Det er ganske moro å tenke på. Tidligere har man kanskje sett på Ipswich som et meget solid lag som er vanskelig å bryte gjennom, men slik har det ikke vært i høst. Hele 32 ganger har Bartosz Bialkowski måttet plukke ut ballen fra nettmaskene. Nå ligger blåtrøyene på en åttendeplass med 35 poeng, og opp til play-off skiller det bare to poeng. Det er mye bedre enn hva jeg hadde forventet før sesongstart, og jeg gir Mick McCarthy all kred for sesongen så langt. På bortebane har de 4-1-6. Samtlige av disse seks tapene har kommet i løpet av Ipswichs ni siste bortekamper.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Reading 2-0 (Connolly, Garner)
Boro – Ipswich 2-0
Ipswich – Forest 4-2 (Waghorn, Iorfa, Celina, Connolly)
Derby – Ipswich 0-1 (Connolly)
Aston Villa – Ipswich 2-0

Vurdering: Wolverhampton Wanderers ser for øyeblikket ut som et bra Premier League-lag. De imponerer stort og ser ikke ut til å stoppe med det første. De hadde et arbeidsuhell mot Sunderland, men jeg tror Ipswich Town kommer til å ta flere sjanser enn det Sunderland gjorde. Dette tror jeg vil skape overgangsmuligheter og rom for Wolves-spillerne. Jeg klarer ikke se for meg Ipswich holde nullen her, og derfor velger jeg å markere for hjemmeseier. Oddsen er dog ikke fristende, spesielt med tanke på hvor lysten Mick McCarthy garantert er når det gjelder å ta med seg alle poengene fra sin tidligere arbeidsgiver. 

Spill: H (1.37 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Sheffield United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Fra oktober og gjennom november imponerte Aston Villa med noen solide kamper som etter hvert førte de høyt opp på tabellen. Villa så riktignok aldri ut som et topplag på samme måte som Cardiff City og Wolverhampton Wanderers dersom man så nærmere på deres prestasjoner, men deres evne til å vippe kampene til sin fordel vitnet om et lag som hadde skumle planer om å blande seg inn i toppen. Nå ser det derimot ut som om det har stoppet litt opp for Villa. I løpet av de tre siste rundene har de spilt uavgjort mot Leeds United og Millwall, mens det ble et 0-2 tap borte mot Derby County sist. Villa ligger nå på en femteplass på tabellen med 37 poeng, og har dermed ti poeng opp til direkte opprykk og ett poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. I forrige hjemmekamp mot Millwall skuffet Villa meg stort, og der kunne de fort ha endt opp med tap. Totalt har Villa likevel sterke 6-4-1 på eget gress. Bare Sheffield Wednesday har reist fra Villa Park med tre poeng.

Aston Villas siste kamper:
Derby – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Millwall 0-0
Leeds – Aston Villa 1-1 (Lansbury)
Aston Villa – Ipswich 2-0 (Adomah x2)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Adomah, Onomah)

Sheffield Wednesday vant borte mot Aston Villa, og nå har Sheffield United skumle planer om å bli det andre Sheffield-laget til å klare det denne sesongen. En seier ville smakt utrolig bra for Chris Wilder & Co nå som de ser ut ti å ha møtt veggen rent formmessig. Forrige helg tapte de 0-1 mot Preston North End, noe som gjør at de nå har tre tap på rad. Totalt er de nå oppe i fem kamper på rad uten seier, og denne formen har ført The Blades ned til en sjetteplass på tabellen. Avstanden er nå på hele ti poeng opp til direkte opprykk, og det er ganske utrolig med tanke på hvor kort tid det er siden The Blades var med helt i toppen. Skaden til Paul Coutts borte mot Burton Albion ødela mye for laget, mens John Flecks røde kort mot Bristol City ikke gjorde det letter i verken den kampen, eller den påfølgende mot Preston North End. På bortebane har Wilder & Co 5-0-6 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Preston – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Clarke)
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Brooks)
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Clarke x3, Carruthers)

Vurdering: Sheffield United har ikke spilt uavgjort på bortebane denne sesongen, men her tror jeg det skjer. Aston Villa har ikke sett særlig gode ut i de siste kampene, men det har heller ikke Sheffield United. Jeg tror dette blir en jevn kamp mellom to jevngode lag. Jeg ser ikke for meg at det blir scoret mange mål på Villa Park denne lørdagen, og frykter rett og slett at det kan bli målløst. Det finnes grunner til å gå for både hjemme- og borteseier, men magefølelsen min sier uavgjort.

Spill: U (3.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply