Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

5. plass:

Navn: James Maddison
Alder: 21 år (23.11.1996)
Posisjon: Offensiv midtbanespiller
Klubb: Norwich City
Kamper/Mål i årets Championship: 20/5

Endelig kom gjennombruddet i Championship for James Maddison. Alle de som fikk se Maddison i aksjon for Coventry City i League One, kunne se at det var noe ekstra spesielt med dette unge talentet. Måten han fører ballen på, hans overblikk og presise pasninger fanget i hvert fall min oppmerksomhet. At han i tillegg har en fantastisk skuddfot gjør han enda mer interessant. Han smeller inn frispark fra distanse, men kan like så gjerne sette opp en medspiller med en delikat gjennombruddspasning.

Maddison ble hentet til Norfolk fra Coventry City midtveis i 2015/16 sesongen. Han var de ønsket av flere andre Premier League-klubber, men det var Norwich City som stakk av med hans underskrift. Maddison ble lånt tilbake til Coventry resten av sesongen som en del av avtalen. Den påfølgende sesongen måtte han litt overraskende (for min del) ta turen til Aberdeen på lån. I Skotsk fotball herjet han tidvis, og derfor gledet jeg meg veldig til å se hva han kunne få til denne sesongen.

I en sesong hvor Norwich City har slitt tungt, har James Maddison vært lyspunktet. Han har vært i en egen klasse på Carrow Road denne høsten. Så langt har han fem mål og tre målgivende pasninger. De tallene kunne vært mye høyere med litt mer flyt. Jeg føler meg helt sikker på at Maddison tar turen til Premier League om ikke alt for lenge. Vi som følger Championship tettest får bare nyte han nå når vi kan.

About The Author

Leave a Reply