Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

4. plass:

Navn: Sergi Canós Tenés
Alder: 20 år (02.02.1997)
Posisjon: Ving
Klubb: Brentford
Kamper/Mål i årets Championship: 10/1

Sergi Canós har tidligere vært innom det berømte La Masia-akademiet til FC Barcelona før han kom til Liverpool i 2013. Sesongen 2015/16 fikk vi se han rive i stykker flere forsvarsrekker gjennom storspill på lån hos Brentford. Hans hurtighet, tekniske ferdigheter og farlige løp inn bak forsvaret gjorde han til et stjerneskudd i Championship den sesongen.

Etter sesongslutt våren 2016 bestemte Liverpool seg for å selge juvelen, og da var det mange klubber som stod i kø. Norwich City stakk til slutt av med det lengste strået, men på Carrow Road ble han aldri noen suksess. Daværende Norwich City-manager Alex Neil så aldri ut til å få det helt til med Sergi Canos, og derfor gikk turen etter hvert videre til hans tidligere klubb Brentford.

På Griffin Park fikk han ting  til å stemme igjen i vår. Endelig fikk man se den Canós som vi kjenner, og det er ikke mange lag han passer bedre inn i enn Brentford med tanke på spillestil. Spanjolen har slitt med skader denne høsten, men er utvilsomt en av ligaens aller største artister når han er frisk. Jeg kan ikke forstå annet enn at Canós kommer til å spille på høyere nivå enn Championship etter hvert.

About The Author

Leave a Reply