Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

3. plass:

Navn: David Brooks
Alder: 20 år (08.07.1997)
Posisjon: Offensiv midtbanespiller
Klubb: Sheffield United
Kamper/Mål i årets Championship: 19/2

David Brooks er historien om hvor fort ting kan snu i fotball. Det herlige supertalentet gikk gradene i Manchester Citys akademi i åtte år, før han i 2014 fikk beskjed om at han ikke var god nok. En blytung beskjed å få for en 16-åring, men Brooks ga ikke opp. Han tok turen til Sheffield United og deres imponerende akademi. Der fortsatte han den gode utviklingen, før han fikk sin første erfaring med seniorfotball på lån hos Halifax i Conference i fjor høst.

I sommer skulle Brooks virkelig gjøre seg kjent. Han ble egentlig tatt ut til Wales landslag til Toulon-turneringen, men ble heller med England U20 i samme turnering. I Toulon-turneringen storspilte Brooks. Han scoret mål i finalen da England gikk til topps, før han deretter ble kåret til turneringens beste spiller.

Egentlig skulle Brooks gå på lån til League Two-klubben Chesterfield etter Toulon-turneringen, men hans gode prestasjoner for landslaget førte til at Sheffield United blokkerte låneavtalen. Dette skapte stor frustrasjon hos Chesterfield-ledelsen. Brooks har istedenfor fått vise seg frem i Championship denne sesongen, og det har han gjort bra. Han spilte hele kampen i Steel City-derbyet og ble da kåret til banens beste. Til tross for hans unge alder er han allerede en spiller for de store anledninger.

Med sitt herlige driv, gode overblikk og elegante tekniske ferdigheter er Brooks en attraksjon i Championship. Denne talentfulle unggutten kommer til å nå langt i sin karriere, og det er nok bare et tidsspørsmål før storklubbene i England kommer på banen med rekordstore bud. Tidligere i høst debuterte for øvrig Brooks på det Walisiske seniorlandslaget.

About The Author

Leave a Reply