Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

2. plass:
Navn:
 Ryan Sessegnon
Alder: 17 år (18.05.2000)
Posisjon: Venstreback/Venstreving
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 22/4

Fulham-backen Ryan Sessegnon tok Championship med storm forige sesong. Unggutten storspilte under Fulhams sesongoppkjøring i fjor, og etablerte seg like så greit som en viktig førstelagsspiller i en alder av 16 år. Det ble totalt 27 kamper for Sessegnon i hans første sesong på seniornivå, og i disse kampene scoret han fem mål og hadde tre målgivende pasninger. Selv om han primært er venstreback, har han ofte fått prøve seg i en mer offensiv rolle på venstresiden.

Sessegnon ankom Fulhams akademi tilbake i 2008 og har deretter gått gradene i klubben. Det samme har tvillingbror Steven, men han pådro seg dessverre en vond skade for et par sesonger siden som satte han litt tilbake for Ryan. Debuten på førstelaget for Ryan kom mot Leyton Orient i ligacupen i fjor høst. Da var han bare 16 år og 81 dager gammel. Bare noen dager senere fikk han sin ligadebut, før han like etterpå scoret sitt første mål på seniornivå.

I sommer var han med Englands U19 landslag da de ble europamestere i Georgia. Sessegnon ble delt toppscorer i turneringen og kom senere med på turneringens lag. Resten av sommeren ble han linket til nesten samtlige storklubber i England. Blant annet skal det visstnok ha vært et bud på £25m fra Tottenham Hotspur på bordet, men Fulham avslo. Sessegnon skrev under på ny kontrakt og har fortsatt det gode spillet på Craven Cottage. I november kronet han sin kamp nummer 50 for Fulham med en hat-trick borte mot Sheffield United, og det må legges til at han scoret to mål borte mot Newcastle United forrige sesong.

I januar vil ryktene igjen begynne å svirre rundt hans neste arbeidsgiver, og det kan jeg godt forstå. Med sine gode tekniske ferdigheter, imponerende tempo og gode avslutningsteknikk, er det vanskelig å se for seg at han ikke skal nå langt. At han i tillegg leser spillet bra, er god én mot én defensivt og posisjonerer seg bra, gjør han enda mer spennende. Er det noe man kan ta Sessegnon på, så må det være duellstyrken.

Jeg er ikke i tvil om at Ryan Sessegnon kommer til å spille både Champions League-fotball og representere det engelske landslaget på seniornivå innen et par sesonger. Derfor vil han nok bli en dyr signering for de som ønsker å hente han fra Craven Cottage.

About The Author

Leave a Reply