Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

16.00: Burton Albion – Leeds United (Viasport 1/Viaplay)
16.00: Birmingham City – Norwich City (Viasport 2/Viaplay)
20.30: Brentford – Aston Villa (Viasport 1/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Barnsley – Preston North End (Borteseier) 2.19
Burton Albion – Leeds United (Borteseier) 2.09
Totalodds: 4.58


 

Millwall – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Jeg var sikker på at Millwall skulle klare få til en jevn kamp borte mot formsterke Derby County på lørdag, men slik skulle det ikke gå. The Lions skrudde ikke på bryteren i første omgang, og i løpet av en fem minutters periode slapp de inn tre mål mot The Rams. Dette førte til at de til slutt tapte kampen 0-3 på Pride Park. Det ble dermed en vond stopp på det som har vist seg å være en god periode for Neil Harris & Co. Millwall hadde tatt syv poeng på de tre siste kampene. Hjemme på The Den har løvene sterke 6-2-3 denne sesongen.

Millwalls siste kamper:
Derby – Millwall 3-0
Millwall – Middlesbrough 2-1 (Wallace, Saville)
Aston Villa – Millwall 0-0
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Gregory, Romeo, Cooper)
Fulham – Millwall 1-0

Mick McCarthy returnerte til Molineux på lørdag med sitt Ipswich Town. Det har som regel vært dårlige nyheter for Wolves-fansen, men endelig fikk de seg en opptur mot sin gamletrener. Ivan Cavaleiros scoring få minutter før pause sørget for at ulvene vant 1-0 over blåtrøyene fra Suffolk. Det var ulvenes tredje 1-0 seier på de fire siste kampene, og nå har ulvene holdt nullen i fire strake kamper. Ettersom både Cardiff City og Bristol City avga poeng i sine kamper, ble lørdag en skikkelig jubeldag for ulvene. Nå har Nuno Espirito Santo & Co ti poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. På bortebane har de 8-1-2, hvor de fire siste har endt med seier. Totalt har de 8-1-0 på sine ni siste kamper foran bortekampen mot Millwall.

Wolves siste kamper:
Wolves – Ipswich 1-0 (Cavaleiro)
Sheff Wed – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Sunderland 0-0
Birmingham – Wolves 0-1 (Bonatini)
Wolves – Bolton 5-1 (Boly, Bonatini, Cavaleiro x2, Jota)

Vurdering: Millwall er sterke på eget gress og ikke enkle å møte. De fikk seg en smell på lørdag, men bør være lystne på å slå tilbake igjen når serielederen kommer på besøk. Her tror jeg Wolves kan få det tøft, ettersom de blant annet tidligere i sesongen slet kraftig mot Cardiff Citys fysiske stil. Med tanke på ulvenes form klarer jeg likevel ikke la være å markere for borteseier her, men jeg kommer nok ikke til å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: B (1.93 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Boyce og Joe Mason er ute hos vertene. Stuart Dallas er ute hos gjestene, mens Samuel Saiz ventes klar.

At Burton Albion skulle vinne borte mot Reading på lørdag hadde jeg aldri trodd. Uavgjort kunne det fort bli, men at de skulle ta med seg samtlige poeng hjem fra Berkshire fikk i hvert fall meg til å sperre opp øynene. Burton fikk knapt låne ballen på Madejski Stadium, men forsvarte seg på imponerende vis mot et ballbesittende Reading-lag. I tillegg var The Brewers effektive når de først fikk muligheten fremover på banen. Gultrøyene tok dermed sin andre strake seier, og er i ferd med å gjøre meg til latter etter nedrykkskommentarene jeg har skrevet om de i det siste. Nå ligger Burton på en 21. plass med 20 poeng, men veien til nedrykk er på bare ett poeng. Hjemme på Pirelli Stadium har de fæle 2-1-8, og det gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Samtlige syv siste hjemmekamper har endt med tap.

Burtons siste kamper:
Reading – Burton 1-2 (Flanagan, Naylor)
Bolton – Burton 0-1 (Dyer)
Burton – Preston 1-2 (Akins)
Derby – Burton 1-0
Burton – Sunderland 0-2

Det finnes vakre scoringer, fantastisk scoringer og så finnes det scoringer som den Pablo Hernandez vartet opp med mot Hull City på lørdag. På aller frekkeste vis lobbet han inn det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Leeds United vant 1-0 mot tigrene fra Humberside, og nå har Leeds tre strake seiere i ligaen. De har ikke tapte noen av sine fem siste kamper, og den flotte formen har ført The Peacocks opp på play-off plass igjen. De har nå åtte poeng opp til direkte opprykk, mens det bare er ett poeng ned til den vonde syvendeplassen som ikke gir play-off. På bortebane har Leeds 6-0-5, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med seier mot henholdsvis Barnsley og Queens Park Rangers. Leeds valset over Burton tidligere i høst, men på Pirelli Stadium tapte de forrige sesong. Får de revansj på Boxing Day?

Leeds siste kamper:
Leeds – Hull 1-0 (Hernandez)
Leeds – Norwich 1-0 (Jansson)
QPR – Leeds 1-3 (Roofe x3)
Leeds – Aston Villa 1-1 (Jansson)
Barnsley – Leeds 0-2 (Alioski, Saiz)

Vurdering: Burton Albion med to sterke seiere på rad. På hjemmebane har de derimot vært elendige over lengre tid. Syv hjemmetap på rad vitner om et lag som ikke er komfortable med å skulle angripe foran egne supportere. Her møter de et Leeds-lag som kommer til å være meget ivrige på å utnytte de overgangsmulighetene som dukker opp. Her ser jeg for meg et kampbilde som kommer til å passe Leeds perfekt. Jeg markerer for borteseier på Pirelli Stadium. Dersom Samuel Saiz blir spilleklar til denne kampen, tror jeg det kan bli ekstra trivelig for Leeds-fansen.

Tips: B (2.10 @ Nordicbet)

 


 

Birmingham City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Gallagher er suspendert hos vertene, mens Grant Hanley er usikker hos gjestene.

En ny kamp og en ny skuffelse for Birmingham City-fansen. Det kunne selvsagt vært verre enn uavgjort borte mot Sunderland, men akkurat nå er det seier blåtrøyene trenger mest. Etter lørdagens poengdeling har Birmingham seks kamper på rad uten seier. De ser rett og slett ikke bra ut, og nå har de tre poeng opp til trygg plass på tabellen. Bare tolv scoringer på 23 kamper er trist lesning, og jeg kan ikke forstå hvordan Steve Cotterill skal få sitte så mye lenger i managerstolen, til tross for hans korte tid i klubben. Like før julaften kom klubben ut med offisiell støtte til Cotterill, men ofte pleier det bety det helt motsatte. På hjemmebane har Birmingham 4-2-5, men tre av de fire siste på eget gress har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Sunderland – Birmingham 1-1 (Gallagher)
Birmingham – QPR 1-2 (Gallagher)
Fulham – Birmingham 1-0
Birmingham – Wolves 0-1
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Boga)

Å være eller ikke være for Daniel Farke. Det er spørsmålet. I likhet med Birmingham City har også Norwich City en manager som sliter for tiden. Farke kom til klubben med store forventninger etter den suksessen David Wagner hadde med Huddersfield Town forrige sesong, men så langt har det ikke gått særlig bra. Det var en liten periode hvor de så fantastiske ut, men ellers har det vært tungt. Fredag kveld tapte de hjemme mot Brentford, og nå har de bare én seier på de ti siste kampene. Syv av disse ti kampene har endt med tap. Varselslampene blinker febrilsk på Carrow Road. Gultrøyene ligger nå på en 16. plass med 27 poeng, og nå har veien opp til play-off blitt på hele elleve poeng. På bortebane har Norwich 4-1-6, hvor samtlige fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Brentford 1-2 (Oliveira)
Leeds – Norwich 1-0
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Maddison, Klose, Oliveira)
Cardiff – Norwich 3-1 (Stiepermann)
Norwich – Preston 1-1 (Maddison)

Vurdering: Hjelp! To lag i svak form som begge har managere som bør få til gode resultater i julen for å beholde jobben inn i det nye året. Birmingham har sett svakest ut over lengre tid, mens Norwich Citys siste bortekamper har vært begredelige. Gjestene har blitt gjort til favoritter av bookmakerne, og dermed frister det litt mindre med spill på bortelaget. Jeg ender opp med å markere for uavgjort her, men anbefaler ingen å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matty Pearson og Ryan Hedges er ute hos vertene. Gjestene mangler Joshua Earl, Greg Cunningham, Tommy Spurr og Sean Maguire.

Barnsley fikk ingen lett oppgave da de måtte reise til London for å møte Fulham på lille julaften. På Craven Cottage ble det ikke overraskende vanskelig, og til slutt tapte de 1-2. Tom Bradshaw scoret det ene målet for Barnsley, men det var altså ikke nok til å sikre poeng. Barnsley har nå hele åtte kamper på rad uten seier. Grunnet den svake formen har The Tykes falt ned til en 20. plass med 21 poeng, og nå er det bare to poeng ned til nedrykk. Paul Heckingbottom må få gjort noe med den svake formen så fort som mulig, hvis ikke kan det fort bli en tung vårsesong nede i bunnen for rødtrøyene. Hjemme på Oakwell har Barnsley 3-2-6 denne sesongen, og på de åtte siste hjemmekampene har de bare vunnet én gang.

Barnsleys siste kamper:
Fulham – Barnsley 2-1 (Bradshaw)
Brentford – Barnsley 0-0
Barnsley – Derby 0-3
Bolton – Barnsley 3-1 (Bradshaw)
Reading – Barnsley 3-0

Preston North End hadde vunnet tre kamper på rad før møtet med Nottingham Forest lille julaften, men mot skogvokterne stanset seiersrekken. Preston klarte aldri feste grepet om kampen mot rødtrøyene, og dermed endte det med en helt fortjent poengdeling. Det kunne fort blitt tap også, men Paul Huntington sikret utligning med sin scoring et kvarter før slutt. Nå har Preston syv kamper på rad uten tap. Den gode formen har ført The Lilywhites opp på en åttendeplass med sine 36 poeng, og nå har de bare to poeng opp til play-off. På bortebane har de sterke 4-4-3, og de har tatt syv poeng på de tre siste på fremmed gress.

Prestons siste kamper:
Preston – Forest
Preston – Sheff Utd 1-0 (Hugill)
Burton – Preston 1-2 (Clarke, Horgan)
Preston – QPR 1-0 (Hugill)
Norwich – Preston 1-1 (Barkhuizen)

Vurdering: Barnsley i håpløs form, mens Preston North End har imponert i det siste. Barnsley har tidligere vært fryktelig ustabile, og derfor har det vært vanskelig å vite hva man kan forvente fra rødtrøyene. I det siste har de derimot bare vært jevnt dårlige. Det blir ofte jevnt når Preston er i aksjon, men selv om tirsdagens kamp blir jevn på Oakwell, har jeg troen på at gjestene har det som skal til for å vinne her.

Tips: B (2.19 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Famara Diedhiou og Milan Djuric er ute hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Ikke uventet fikk Bristol City en tøff jobb borte mot Queens Park Rangers på lørdag. Det å skulle omstille seg bare dager etter en av klubbens største triumfer på lengre tid, er noe svært få mestrer på en optimal måte. Lenge så det ut som om Bristol City skulle reise hjem fra Loftus Road uten poeng, men en enorm sluttspurt sikret til slutt poengdeling. Etter utligningen kunne det fort kommet et seiersmål også, men manager Lee Johnson er nok fornøyd med det ene poenget. Samtidig er han nok fornøyd med valget han gjorde da han satte Aden Flint frem som spiss i jakten på utligningsmålet. Nå har The Robins fem kamper på rad i ligaen uten tap, ettersom de fire kampene før møtet med QPR alle hadde endt med seier. Hjemme på Ashton Gate har de 6-3-2 denne sesongen, og tre av de fire siste på eget gress har endt med seier. Foran Boxing Day ligger rødtrøyene på en fjerdeplass med 44 poeng og har tre poeng opp til direkte opprykk.

Bristol Citys siste kamper:
QPR – Bristol City 1-1 (Reid)
Bristol City – Forest 2-1 (Bryan, Pack)
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Paterson, Flint)
Bristol City – Boro 2-1 (Bryan, Paterson)
Hull – Bristol City 2-3 (Flint, Reid, Brownhill)

Reading var laget som skuffet meg mest lille julaften. Hjemme mot Burton Albion følte jeg meg trygg på at de skulle dra i land seieren, men på utrolig vis klarte de stå igjen uten poeng til slutt. At den ene scoringen kom på tragikomisk vis da en klarering spratt rett i en Burton-spiller før den gikk i mål, gjør det hele enda mer frustrerende for Reading-fansen. Reading slet med å skape noe mot gultrøyene, og etter en opptur for noen uker siden, ser det nå ut som om Jaap Stam sliter litt med å få ting til å klaffe igjen. The Royals har nå ett poeng på de tre siste kampene. De ligger nå på en 14. plass med 27 poeng, og har elleve poeng opp til play-off. På bortebane har de 4-2-5 denne sesongen, og bare én av de fire siste bortekampene har endt med tap. Forrige gang de spilte på Ashton Gate snudde de 0-2 til 3-2 på slutten av kampen.

Readings siste kamper:
Reading – Burton 1-2 (Barrow)
Ipswich – Reading 2-0
Reading – Cardiff 2-2 (Selvmål, Barrow)
Sunderland – Reading 1-3 (Edwards, Barrow x2)
Reading – Barnsley 3-0 (Van den Berg, Bödvarsson, Edwards)

Vurdering: Bristol City har motbevist alle kritikerne denne sesongen. De fortsetter å imponere og ser ut som en seriøs utfordrer i toppen. Med sin aggressive spillestil og gode kontringsspill, tror jeg de kan skape problemer for Reading på tirsdag. Reading er ikke så verst på fremmed gress, men her tror jeg det blir nederlag for The Royals.

Tips: H (1.89 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Aron Gunnarsson, Craig Bryson og Kenneth Zohore. Ingen nye skader hos gjestene, men Lucas Piazon kan være tilbake.

Cardiff City tok turen til Macron Stadium for å møte et Bolton Wanderers-lag som hadde skuffet stort i sine to siste kamper. Cardiff hadde på sin side imponert med gode prestasjoner de siste ukene, og trengte en seier mot The Trotters for å henge med Wolverhampton Wanderers i toppen. Waliserne hadde seks kamper på rad uten tap før kampen mot Bolton, men klarte likevel tape mot bunnlaget. Cardiff skuffet stort mot Bolton og ble det første bortelaget denne sesongen som gikk målløs av banen på Macron Stadium. Nå har Cardiff syv poeng opp til førsteplass, mens det bare er tre poeng ned til tredjeplass. Hjemme på Cardiff City Stadium har de sterke 8-3-0. De er det eneste Championship-laget som fortsatt ikke har tapt på eget gress.

Cardiffs siste kamper:
Bolton – Cardiff
Cardiff – Hull 1-0 (Bamba)
Reading – Cardiff 2-2 (Bennett, Tomlin)
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)

To av ligaens beste servitører i Stefan Johansen og Tom Cairney levde opp i rollen som Hovmesteren på lille julaften. Begge hadde målgivende pasning da The Cottagers vant 2-1 hjemme mot Barnsley. Seieren var ekstra viktig etter det skuffende tapet borte mot Sunderland i den foregående runden. Fulham har dermed vunnet tre hjemmekamper på rad, men det skal sies at motstanden ikke har vært den sterkeste, samtidig som Fulham strengt tatt ikke har imponert meg nevneverdig i disse oppgjørene. På bortebane har de slitt mer den siste tiden. Hele fire av deres fem siste på fremmed gress har endt med tap. Midt mellom disse fire tapene vant de 5-4 borte mot Sheffield United, og det viser at man ikke alltid kan vite hva man får når Fulham kommer på besøk. Nå ligger hvittrøyene på en 11. plass med sine 32 poeng. Luken opp til play-off er nå bare på seks poeng, og nå kjenner nok Fulham-fansen at de endelig ser ut til å være i stand til å blande seg inn i play-off kampen igjen. For å klare det bør de få med seg noe fra denne tøffe bortekampen mot Cardiff.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Barnsley 2-1 (Ojo, Ayite)
Sunderland – Fulham 1-0
Fulham – Birmingham 1-0 (Ojo)
Brentford – Fulham 3-1 (Kebano)
Fulham – Millwall 1-0 (Norwood)

Vurdering: Fulham er så smått på gang igjen, men på bortebane går det tregt. Nå har de fire tap på de fem siste bortekampene, men samtidig er de gode nok til å finne på noe mot hvem som helst. Cardiff har fortsatt ikke tapt på hjemmebane, og det sier litt om hvor sterke de er hjemme i Wales. Jeg synes det er vanskelig å spå hvordan denne kampen vil utarte seg, men Cardiffs hjemmestatistikk kombinert med Fulhams siste prestasjoner på bortebane, gjør at jeg går for hjemmeseier her.

Tips: H (2.28 @ Nordicbet)


 

Hull City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ondrej Mazuch er ute hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye problemer å melde om..

Nigel Adkins fikk en drømmestart på jobben som Hull City-sjef da hans tigre vant 3-2 hjemme mot Brentford for noen uker siden. Etter det har det dessverre vært tyngre dager på jobb. Først gikk de på et 0-1 tap borte mot topplaget Cardiff City, mens de på lille julaften tapte nok en gang med de samme sifferne. Leeds United vant 1-0 og Hull på Elland Road, men sett i etterkant er det nesten utrolig at ikke Hull fant nettmaskene i det oppgjøret. Med to tap på rad har Hull falt ned til en 19. plass på tabellen med 22 poeng, og de har bare én seier på de ti siste kampene. På hjemmebane har de 4-2-5 denne sesongen, men bare én av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Hulls siste kamper:
Leeds – Hull 1-0
Cardiff – Hull 1-0
Hull – Brentford 3-2 (Grosicki, Larsson, Irvine)
Sheff Wed – Hull 2-2 (Campbell, Dawson)
Hull – Bristol City 2-3 (Campbell, Bowen)

Nå lukter det virkelig svidd av Derby County. Lørdag fikk de besøk av Millwall hjemme på Pride Park, og det så på forhånd ut som alt annet enn en enkel kamp. Det stinket målfattig oppgjør av lørdagens kamp, men slik skulle det ikke bli. I løpet av en periode på fem minutter i første omgang scoret Derby tre mål, og til slutt endte det hele med en 3-0 seier. Det betyr at The Rams nå har fire strake seiere, og i disse kampene har de utrolige 9-0 i målforskjell. Det er bare å ta av seg hatten. Nå ligger Derby på en tredjeplass med 44 poeng, og nå har de tre poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har de 5-4-2 på denne sesongen, hvor ingen av de syv siste har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Millwall 3-0 (Nugent x2, Vydra)
Derby – Aston Villa 2-0 (Weimann, Russell)
Barnsley – Derby 0-3 (Vydra, Weimann, Lawrence)
Derby – Burton 1-0 (Russell)
Derby – Ipswich 0-1

Vurdering: Litt vanskelig å vurdere Hull City med ny manager og litt utur i det siste. Her møter de et Derby County-lag som ruller avgårde som et ustoppelig godstog. Både det defensive og offensive fungerer for øyeblikket for The Rams, og i den formen de viser nå, klarer jeg ikke gjøre annet enn å markere for borteseier på KCOM Stadium.

Tips: B (2.55 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene håper å ha Jonas Knudsen klar, mens Cole Skuse nok er ute. Gjestene mangler Joel Lynch.

Ikke overraskende fikk Ipswich Town det tøft borte mot Wolverhampton Wanderers. Mick McCarthy måtte reise hjem til Suffolk uten poeng fra sin tidligere hjemmearena, men kunne likevel reise med hevet hode. Ipswich tapte 0-1 mot serielederen, men forsvarte seg bra mot sultne ulver. Med litt bedre flyt kunne Ipswich funnet veien til nettmaskene også, men slik gikk det ikke. Det betyr at Ipswich nå ligger på en 10. plass med 35 poeng, og nå skiller det tre poeng opp til play-off. Det har vært en imponerende sesong så langt for Ipswich, men dersom de skal ha et håp om å klar play-off, må de vinner kampen som den de får på Boxing Day. Hjemme på Portman Road har Ipswich sterke 7-1-3 denne sesongen, og på de fire siste hjemmekampene har de tatt ti poeng.

Ipswichs siste kamper:
Wolves – Ipswich 1-0
Ipswich – Reading 2-0 (Connolly, Garner)
Boro – Ipswich 2-0
Ipswich – Forest 4-2 (Waghorn, Iorfa, Celina, Connolly)
Derby – Ipswich 0-1 (Connolly)

Ian Holloway var rasende etter kampen mot Bristol City på lørdag. The Robins fikk et straffespark mot slutten som han var alt annet enn enig i. Gjestene scoret på straffesparket og sørget dermed for at kampen endte uavgjort 1-1. Etter kampslutt satte Holloway i gang med en lang tirade som inneholdt alt fra Brexit til videodømming. Nå gjelder det for QPR å riste av seg skuffelsen fra lørdag, og heller fokusere på det som kommer. London-klubben har bare vunnet én av sine åtte siste kamper, og nå har de falt ned til en 18. plass med sine 26 poeng. Det skiller nå syv poeng ned til nedrykk. På bortebane har QPR 1-4-6 denne sesongen, hvor den ene seieren kom i forrige bortekamp mot Birmingham City.

QPRs siste kamper:
QPR – Bristol City
Birmingham – QPR 1-2 (Robinson x2)
QPR – Leeds 1-3 (Wzsolek)
Preston – QPR 1-0
QPR – Brentford 2-2 (Smith, Freeman)

Vurdering: Ipswich har imponert gjennom hele høsten. Nå har man kommet til et punkt hvor man må vinne kamper som denne dersom man skal henge med i kampen om play-off. På tirsdag får de besøk av et QPR-lag som sliter kraftig på bortebane, og som har vært i svak form over lengre tid nå. Jeg synes det meste taler for hjemmeseier her, og velger derfor å gå for Ipswich-seier.

Tips: H (2.34 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om.

Snipp, snapp, snute, så var Garry Monk ute. Før sesongstart ga styreformann Steve Gibson klar beskjed om at Middlesbrough skulle knuse Championship denne sesongen. Halvveis i årets sesong ligger Boro på en niendeplass med 35 poeng, og det var ikke godt nok for Gibson. Monk ble sparket kvelden før julaften, til tross for at de vant 2-1 borte mot Sheffield Wednesday tidligere på dagen. Det må være litt bittert å få sparken med så kort vei til play-off, men Monk visste nok godt selv at det var direkte opprykk som var kravet denne sesongen. Nå er det tolv poeng til direkte opprykk, og det var lite som tydet på at Monk kom til å tette den luken. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 6-2-3 denne sesongen, og tre av de fire siste på eget gress har endt med seier. Craig Liddle leder Boro på Boxing Day, men ryktene i skrivende stund vil ha det til at Tony Pulis er på vei inn som ny sjef.

Boros siste kamper:
Sheff Wed – Boro 1-2 (Howson, Shotton)
Millwall – Boro 2-1 (Downing)
Boro – Ipswich 2-0 (Bamford, Braithwaite)
Bristol City – Boro 2-1 (Selvmål)
Boro – Derby 0-3

Bolton Wanderers hadde ikke holdt nullen på hjemmebane denne sesongen før Cardiff City kom på besøk på lørdag. Det meste tydet da på at topplaget fra Wales skulle kunne få med seg poeng hjem fra Macron Stadium, men det fikk de ikke. For første gang denne sesongen holdt Bolton nullen på eget gress, samtidig som scoringer fra Gary Madine og Josh Vela sikret tre poeng for The Trotters. Poengene kommer absolutt godt med nå som de andre lagene i bunnen også plukker poeng jevnt og trutt. Bolton er nå nest sist på tabellen med 19 poeng, og har ett poeng opp til trygg grunn. På bortebane har hvittrøyene fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De har 0-5-6 og 8-22 i målforskjell på sine elleve bortekamper.

Boltons siste kamper:
Bolton – Cardiff 2-0 (Vela, Madine)
Bolton – Burton 0-1
Forest – Bolton 3-2 (Buckley, Selvmål)
Bolton – Barnsley 3-1 (Madine x2, Little)
Wolves – Bolton 5-1 (Buckley)

Vurdering: Boro med vikarierende manager i denne kampen. Det er alltid vanskelig å si hvordan det skal gå, men jeg har en følelse av at rødtrøyene kan få seg en umiddelbart opptur med Garry Monk borte. Her møter de et Bolton-lag som har vist mye bra i det siste, men som har skuffet stort på bortebane. Jeg tror ikke Boltons første borteseier kommer på tirsdag, og markerer derfor for hjemmeseier til et managerløst Middlesbrough.

Tips: H (1.50 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Danny Fox og Matt Mills er usikre, mens Chris Cohen og Jack Hobbs er ute hos vertene. Gjestene håper å få Glenn Loovens klar.

Det er ikke enkelt å vite hva man skal tro når Nottingham Forest spiller kamper, men én ting er likevel sikkert. Det blir som regel underholdene. Forests offensive spillestil har i hvert fall frelst meg for lenge siden, men det visste jeg kom til å skje den dagen Mark Warburton ble ansatt. På lørdag klarte Forest et sterkt poeng borte mot Preston North End, og det var utrolig nok skogvokternes første uavgjorte kamp denne sesongen. De hadde spilt 22 kamper før møtet med Preston uten å spille uavgjort. Rødtrøyene ligger nå på en 13. plass med 31 poeng. De har bare vunnet én av sine fem siste kamper, og må forbedre formen dersom de skal blande seg inn i kampen om play-off. Hjemme på City Ground har de 7-0-4 denne sesongen. Fem av de seks siste på eget gress har alle endt med seier.

Forests siste kamper:
Preston – Forest
Bristol City – Forest 2-1 (Dowell)
Forest – Bolton 3-2 (McKay, Worrall, Brereton)
Ipswich – Forest 4-2 (Walker, Dowell)
Forest – Cardiff 0-2

Lørdag tapte Sheffield Wednesday 1-2 hjemme mot Middlesbrough. Senere den dagen fikk Middlesbroughs manager Garry Monk sparken, før Carlos Carvalhal led samme skjebne dagen etterpå. En meget spesiell situasjon, men egentlig som forventet. Uglene har opplevd mye bra under Carvalhals ledelse, men har i hele høst sett ut som et lag som trenger nye impulser. Nå håper jeg de får inn en mer offensiv rettet type enn Carvalhal, ettersom de har flere dyktige offensive spillere som trenger mer å jobbe med i kampene. Uglene blir ledet av Lee Bullen på tirsdag, mens klubben jakter på en erstatter. Etter tapet mot Boro falt uglene ned på en 15. plass på tabellen. De har syv kamper på rad uten seier, og har nå 27 poeng totalt. Det skiller nå elleve poeng opp til play-off og hele 20 poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har Owls 2-4-5, hvor bare én av de ni siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Boro 1-2 (Wallace)
Sheff Wed – Wolves 0-1
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Rhodes)
Sheff Wed – Hull City 2-2 (Hooper x2)
Reading – Sheff Wed 0-0

Vurdering: Nottingham Forest har skuffet litt i det siste, men på hjemmebane har de vært sterke over lengre tid. Her møter de et Sheffield Wednesday-lag som er helt ute av form, men som nå har sendt sin manager på dør. Det er vanskelig å vite hva man kan forvente fra et Wednesday-lag som ledes av Lee Bullen, og derfor bør man ikke sette penger på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt hjemmeseier.

Spill: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: John Fleck, Kieron Freeman og Ched Evans er ute hos vertene. David Brooks er usikker. Gjestene mangler muligens Darren Gibson.

Jeg fryktet og forventet en tam kamp mellom Aston Villa og Sheffield United på lørdag, men sjeldent har jeg tatt så feil. Midtveis i første omgang var det allerede scoret fire mål, og flere mål ble det ikke. Kampen endte 2-2, og det er et resultat The Blades kan være fornøyd med. Etter tre strake tap trengte de noe annet enn null poeng, og nå starter jakten på en seier igjen. Sheffield United har i løpet av kort tid gått fra å se ut som en klar opprykkskandidat, til å nå falle utenfor play-off. De har nå seks kamper på rad uten seier, og det har ført til at de nå ligger på en syvendeplass med 38 poeng. Det er bare målforskjell som gjør at de ikke ligger på sjetteplass, mens det nå er ni poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Bramall Lane har de 7-1-3, men ingen av de tre siste på eget gress har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Donaldson x2)
Preston – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Clarke)
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Brooks)
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Clarke)

Lewis Grabban utlignet midtveis i første omgang for Sunderland, men selv med én mann mer på banen den siste halvtimen av kampen klarte ikke Sunderland stikke av med samtlige poeng hjemme mot tabelljumbo Birmingham City. Kampen endte uavgjort 1-1, og dermed ligger The Black Cats fortsatt på nedrykksplass med sine 19 poeng. Det er bare ett poeng opp til trygg plass, mens de har to poeng ned til jumboplass. Sunderland slet mot et svakt Birmingham-lag, og jeg klarer fortsatt ikke friskmelde Chris Coleman & Co. På bortebane har de 2-5-4, men bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier, og den seieren kom mot svake Burton Albion.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Birmingham 1-1 (Grabban)
Sunderland – Fulham 1-0 (Maja)
Wolves – Sunderland 0-0
Sunderland – Reading 1-3 (Grabban)
Burton – Sunderland 0-2 (Honeyman, Vaughan)

Vurdering: Sheffield United i svak form, men så skal det sies at de både har vært fryktelig uheldige i enkelte kamper, samtidig som motstanden ofte har vært tøff. Her møter de et Sunderland-lag som har hatt en liten opptur i det siste, men som fortsatt har en lang vei igjen før de er ute av bunnstriden. Her tror jeg The Blades slår tilbake etter den dårlige perioden og sikrer seg dermed sine første seier siden 17. november. Hjemmeseier.  

Spill: H (1.75 @ Nordicbet)


 

Brentford – Aston Villa
Kampstart: 20.30
Skader og Suspensjoner: Lasse Vibe er usikker hos vertene, mens gjestene mangler John Terry og Chris Samba.

Brentford har hatt litt rufsete prestasjoner den siste tiden. Gjennom hele høsten synes jeg egentlig de har levert stabilt gode prestasjoner, men at de alt for ofte har fått for dårlig betalt. Dette har ført til at de har blitt liggende både i bunnen og midt på tabellen, selv om de i mine øyne har hørt hjemme i toppen. De siste ukene har de derimot variert mer i prestasjonene. De har vært fantastiske den ene uken, men nesten ikke til å kjenne igjen den neste. Forrige helg fikk man se den gode siden av Brentford da de vant 2-1 borte mot Norwich City, og nå ligger de på en 12. plass på tabellen med 31 poeng. Brentford er skremmende gode når de får den offensive biten til å stemme, mens forsvarsspillet gang på gang viser seg å være en akilleshæl. Nå har The Bees syv poeng opp til play-off, og det ville ikke overrasket meg i det hele dersom Brentford blander seg inn blant de seks beste ved sesongslutt. Hjemme på Griffin Park har de 3-7-1 denne sesongen, og ingen av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Norwich – Brentford 1-2 (Vibe x2)
Brentford – Barnsley 0-0
Hull – Brentford 3-2 (Selvmål, Egan)
Brentford – Fulham 3-1 (Canos, Watkins, Sawyers)
QPR – Brentford 2-2 (Vibe x2)

Aston Villa liker seg ikke mot Brentford. Siden nedrykket fra Premier League har de møtt hverandre tre ganger, hvor to har endt uavgjort, mens én har endt med Brentford-seieren. Den seieren kom da de møttes på Deadline Day i vinter forrige sesong. Aston Villa kom til Griffin park dårlig organisert, og ble sendt hjem til Villa Park fullstendig avkledde. Brentford vant 3-0 den gangen, men seieren kunne vært større. Nå skal de forsøke å få revansj, men det blir ingen enkel jobb. På lørdag spilte de uavgjort 2-2 hjemme mot Sheffield United, i det som til min store overraskelse ble en morsom og målrik kamp. Nå har Villa fire kamper på rad uten seier i ligaen, og løsningen med å plassere Mile Jedinak på stopperplass klarer jeg ikke bli vant med. Villa ligger nå på en sjetteplass med 38 poeng, men opp til direkte opprykk skiller det nå ni poeng. På bortebane har Villa 4-3-4 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Adomah, Jedinak)
Derby – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Millwall 0-0
Leeds – Aston Villa 1-1 (Lansbury)
Aston Villa – Ipswich 2-0 (Adomah x2)

Vurdering: Uavgjortfaren er enorm når Brentford spiller på hjemmebane. Likevel er det ikke uavgjort jeg velger å markere for. Aston Villa med trøblete form, mens Brentford ser sterke ut. Jeg har sjeldent sett et lag slite mer defensivt i Championship enn det Villa gjorde da disse lagene møttes på Griffin Park forrige sesong. Jeg tror Brentford vil gå rett i strupen på Villa her, og dersom Mile Jedinak skal spille midtstopper mot Brentfords angrepsrekke, tror jeg det kan bli en tøff kveld for bortelaget. Jeg prøver derfor et spill på hjemmelaget her. Kanskje litt vågalt ettersom alt tyder på uavgjort, men her velger jeg å stole på magefølelsen. 

Spill: H (2.37 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply