Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

1. plass:
Navn:
 Rúben Diogo da Silva Neves
Alder: 20 år (13.03.1997)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 22/2

Da de første ryktene om at Rúben Neves var på vei til Wolverhampton Wanderers begynte å svirre i sosiale medier, tok jeg det umiddelbart med en klype salt. Etter hvert som ryktene tok seg opp, ble jeg mer og mer overrasket. Tenk at supertalentet Rúben Neves var på vei fra Porto til Championship. En spiller som i de foregående overgangsvinduene hadde blitt linket til nærmest alle store klubber som finnes på fotballkartet. 8. juli ble overgangen bekreftet og fra det tidspunktet var det ingen tvil om at ulvene på Molineux virkelig mente alvor.

Neves ble en del av Portos akademi da han var åtte år gammel. Der gikk han gradene i klubbens akademi før han i 2014 tok steget opp til førstelaget. I en alder av 17 år og fem måneder debuterte han for Porto i ligaen, mens han bare noen dager senere fikk sin debut i Champions League. Han fikk ble først den yngste spilleren i klubbens historie til å score i øverste divisjon i Portugal, før han etterpå ble den yngste portugiseren til å spille i Champions League.

Høsten 2015 tok han enda en ny rekord i Porto-drakten. I en kamp mot Maccabi Tel Aviv i gruppespillet i Champions League ble han den yngste kapteinen i Champions Leagues historie. Han var da 18 år gammel. Totalt fikk han nesten hundre kamper i Porto-drakten, og han har en hel haug med ungdomslandskamper for Portugal. I en alder av 18 år fikk han for øvrig sin landslagsdebut for Portugal.

I sommer gikk han til engelsk fotball, og den overgangen har han taklet fint. At en 20 år gammel portugiser kommer til Championship og finner seg til rette med en gang, er rett og slett veldig imponerende. Med sin utrolige pasningsfot, gode overblikk og herlige ro med ballen er han en fryd å se på. Han kan diktere tempoet i kamper, samtidig som han gjør en viktig defensiv jobb. Denne spilleren kan nå fryktelig langt, og jeg kan ikke forstå annet enn at han spiller på et betydelig høyere nivå enn Championship allerede neste år. Mest sannsynlig med Wolverhampton Wanderers.

About The Author

Leave a Reply