Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

FREDAG:
20.45:
Cardiff City – Preston North End (Viasport 2/Viaplay)

LØRDAG:
16.00:
 Barnsley – Reading (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Bristol City – Wolverhampton Wanderers (Viasport 2/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Sheffield United – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.58
Burton Albion – Norwich City (Borteseier) 2.06
Totalodds: 3.25


 

Cardiff City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Aron Gunnarsson er ute hos vertene. Gjestene mangler sannsynligvis Paul Gallagher og Callum Woods.

To tap på rad. Det er uvant kost for Cardiff City denne sesongen. Faktisk har det ikkje skjedd før. På lille julaften ble Bolton Wanderers for sterke på Macron Stadium, mens det ble et nytt nederlag på hjemmebane da Fulham var på besøk på Boxing Day. Det var Cardiffs første tap på hjemmebane for sesongen, og det må ha gjort fryktelig vondt å slippe inn hele fire mål mot London-klubben. Cardiff hadde nemlig bare sluppet inn fem mål på de elleve første på eget gress før kampen mot Fulham. Tapene har vippet waliserne ned fra direkte opprykksplass. De har nå like mange poeng, men dårligere målforskjell enn Bristol City som nå ligger på andreplass. Det er nå åtte poeng opp til førsteplass, mens det er ni poeng ned til syvendeplass. En opptur i tapet mot Fulham var Kenneth Zohores utrolige scoring. Det må gjøre godt for Cardiff å ha han tilbake.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Fulham 2-4 (Zohore, Patterson)
Bolton – Cardiff 2-0
Cardiff – Hull 1-0 (Bamba)
Reading – Cardiff 2-2 (Bennett, Tomlin)
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)

Preston North End hadde en gyllen mulighet til å stikke av med tre viktige poeng da de besøkte formsvake Barnsley på Boxing Day, men oppgjøret endte uavgjort 0-0. Ikke bare ble det ikke scoret mål, men samtidig var det få sjanser å melde om. Preston var nærmest, mens Barnsley knapt fikk true Chris Maxwell i Lilywhites-buret. Hvittrøyene er nå oppe i åtte kamper på rad uten tap. De har 37 poeng, og dermed bare fire poeng opp til play-off. Etter en tung periode med skader tidligere i høst, ser de nå ut til å være på gang igjen. De minner om den outsideren i opprykkskampen som vi vet at de kan være. På bortebane har de 4-5-3 denne sesongen, hvor ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Barnsley – Preston 0-0
Preston – Forest 1-1 (Huntington)
Preston – Sheff Utd 1-0 (Hugill)
Burton – Preston 1-2 (Clarke, Horgan)
Preston – QPR 1-0 (Hugill)

Vurdering: Dette må da bli en målfattig affære? Både Cardiff City og Preston North End er blant de gjerrigste lagene i Championship. Jeg ser for meg et tett og jevnt oppgjør uten mange scoringer. Uavgjort virker sannsynlig, men jeg ser ikke bort fra at ett av lagene vipper kampen til sin fordel. Det vil uansett være ekstra viktig å score først i fredagens kamp. Cardiff har blitt gjort til favoritt, men i mine øyne er dette vidåpent. Jeg klarer ikke styre unna uavgjort. Skal vi si 0-0? Jeg håper ikke det, men frykter det.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Millwall – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Connor McLaughlin og Tom Elliott er usikre hos vertene. Hos gjestene er Josh Scowen suspendert, mens Joel Lynch er skadet.

Som forventet fikk serieleder Wolverhampton Wanderers kjørt seg mot fysisk tøffe og aggressive Millwall-spillere på Boxing Day. Løvene til Neil Harris kjempet som om det var julemiddagen som stod på spill, og det viste igjen på banen. Det ble en fartsfylt kamp hvor begge lagene skapte flere gode sjanser, og som til slutt endte uavgjort 2-2. Millwall fikk dermed slått litt tilbake etter den skuffende 0-3 kampen mot Derby County like før jul. Millwall ligger nå på en 16. plass med 27 poeng. Det er bare åtte poeng ned til nedrykk, og det skal ikke mer til enn en svak periode før man blir fanget av klubbene bak på tabellen. Derfor må Millwall være på hugget fremover, og de har absolutt vist at de kan være mer enn gode nok til å holde seg oppe. Hjemme på The Den har de 6-3-3 denne sesongen, og ingen av de fire siste på eget gress har endt med tap.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Wolves 2-2 (Cooper, Gregory)
Derby – Millwall 3-0
Millwall – Middlesbrough 2-1 (Wallace, Saville)
Aston Villa – Millwall 0-0
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Gregory, Romeo, Cooper)

Queens Park Rangers skapte nok sjanser til å kunne vinne borte mot Ipswich Town på Boxing Day, men foran mål funket det ikke. London-klubben ble nødt til å nøye seg med ett poeng på Portman Road, og det er i og for seg et mer enn godkjent resultat. Problemer for QPR er at de nå har bare én seier på de ni siste kampene. Lengre perioder med svak form har nærmest blitt et kjennetegn for lag som blir ledet av Ian Holloway. Den dårlige formen har ført QPR ned på en 18. plass med 27 poeng. Der har dermed åtte poeng ned til nedrykk, akkurat som fredagens motstander. På bortebane har QPR elendige 1-5-6, hvor den ene borteseieren kom mot Birmingham City.

QPRs siste kamper:
Ipswich – QPR 0-0
QPR – Bristol City 1-1 (Selvmål)
Birmingham – QPR 1-2 (Robinson x2)
QPR – Leeds 1-3 (Wzsolek)
Preston – QPR 1-0

Vurdering: Dette blir et herlig London-derby. QPR følte seg nok snytt da de ikke vant det motsatte oppgjøret mot Millwall som endte 2-2 tidligere i høst, men her tror jeg de får det tøft. Millwalls aggressive stil kan ikke gjøre godt å møte i et tøft kampprogram, og jeg tror vertene kommer til å krige seg til tre poeng her. Ekstra tungt for QPR som mangler en spiller som Josh Scowen i en slik kamp. Jeg går for hjemmeseier. Samtidig tror jeg det kan bli scoret et par mål her.

Tips: H (2.19 @ Nordicbet)

 


LØRDAG:

Barnsley – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Brad Potts er usikker hos vertene. Hos gjestene må John Swift og Garath McCleary sees nærmere på før kampstart.

Det vil seg ikke for Barnsley. På Boxing Day fikk de besøk av Preston North End på Oakwell, og det er ingen enkel motstander. Likevel forventet hjemmepublikummet en seier for å få en slutt på den vonde formen, men slik skulle det ikke gå. Kampen endte uavgjort 0-0, noe som betyr at rødtrøyene nå har ni kamper på rad uten seier. En forferdelig periode, og det er på mange måter Paul Heckingbottoms første virkelige test som manager. Nå har The Tykes falt ned til en 20. plass med 22 poeng, og nå skiller det bare tre poeng ned til nedrykk. Hjemme på Oakwell har Barnsley 3-3-6, og bare én av de ni siste på hjemmebane har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Preston 0-0
Fulham – Barnsley 2-1 (Bradshaw)
Brentford – Barnsley 0-0
Barnsley – Derby 0-3
Bolton – Barnsley 3-1 (Bradshaw)

Reading er inne i en liten dårlig periode selv. Etter en opptur utover høsten begynte enkelte å snakke om Reading som en mulig utfordrer i kampen om play-off, men nå har det stoppet opp igjen for Jaap Stam & Co. Etter et 0-1 tap borte mot Bristol City på Boxing Day har Reading nå tapt tre kamper på rad. De har bare vunnet to av sine ni siste kamper, og har nå 27 poeng. Ned til nedrykk skiller det åtte poeng, mens det er fjorten poeng opp til play-off. På bortebane har Reading 4-2-6 denne sesongen, hvor de blant annet har slått lag som Leeds United og Derby County.

Readings siste kamper:
Bristol City – Reading 2-0
Reading – Burton 1-2 (Barrow)
Ipswich – Reading 2-0
Reading – Cardiff 2-2 (Selvmål, Barrow)
Sunderland – Reading 1-3 (Edwards, Barrow x2)

Vurdering: Barnsley er i elendig form, men har såpass mange gode spillere i troppen at de fort kan stikke av med en seier når du minst aner det. Gjestene har tre tap på rad, men har i enkelte bortekamper vist at de kan få til noe mot hvem som helst når spillet klaffer. Av den grunn kan denne kampen vippe alle veier, alt etter hvem som har den beste dagsformen. Sannsynligheten for at det er gjestene som er best i form på lørdag er størst, og derfor går jeg for borteseier på Oakwell.

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Gallagher er tilbake hos vertene. Gjestene mangler sannsynligvis Stuart Dallas, men Samuel Saiz skal være klar.

Hvordan skal dette gå, Steve Cotterill? Like før jul gikk ledelsen i klubben ut og støttet sin manager offentlig, men ofte pleier det egentlig være et dårlig tegn for manageren. Spesielt dersom resultatene ikke bedrer seg umiddelbart. På Boxing Day ble det et nytt tap for blåtrøyene da Norwich City kom på besøk. Tidvis hadde Birmingham store problemer med å stanse Josh Murphy, James Maddison og Alex Pritchard, og jeg satt med en følelse av at de fort kunne tapt med enda flere mål. Birmingham er virkelig i trøbbel og ligger nå på jumboplass med sine 17 poeng. Heldigvis for Cotterill & Co er det bare tre poeng opp til trygg plass. Hjemme på St Andrews har Birmingham 4-2-6 denne sesongen, hvor samtlige tre siste på eget gress har endt med tap. Jeg tror vi nærmer oss et punkt hvor Cotterill må vinne for å beholde jobben, og derfor blir denne kampen ekstra interessant.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Norwich 0-2
Sunderland – Birmingham 1-1 (Gallagher)
Birmingham – QPR 1-2 (Gallagher)
Fulham – Birmingham 1-0
Birmingham – Wolves 0-1

Leeds United havnet under borte mot Burton Albion på Boxing Day, men klarte etter hvert snu kampen foran en fullpakket borteseksjon. Først utlignet Pablo Hernandez på et innøvd frisparktrekk, før Kemar Roofe avsluttet snuoperasjonen på herlig vis da han kom alene gjennom. Leeds vant uten Samuel Saiz på banen, og det må gi et ekstra løft. Til lørdagens kamp ventes Saiz å være klar igjen, og det er dårlige nyheter for Birmingham City. Leeds er nå et av formlagene i Championship med fire seiere på rad. De har tatt 16 av 18 mulige poeng på de seks siste kampene. Denne fantastiske formen har ført The Peacocks opp på en femteplass med 42 poeng. Nå er det bare fem poeng opp til direkte opprykk, mens det er fire poeng ned til syvendeplassen. På bortebane har Leeds 7-0-5, hvor samtlige tre siste på fremmed gress har endt med seier. Ting ser bra ut for Leeds akkurat nå.

Leeds siste kamper:
Burton – Leeds 1-2 (Hernandez, Roofe)
Leeds – Hull 1-0 (Hernandez)
Leeds – Norwich 1-0 (Jansson)
QPR – Leeds 1-3 (Roofe x3)
Leeds – Aston Villa 1-1 (Jansson)

Vurdering: Birmingham er et sørgelig syn på banen for tiden. Jeg tror Steve Cotterills tid i klubben går mot slutten. Med tanke på de store problemene blåtrøyene fikk mot Norwichs angrepsrekke, tror jeg de vil få det like vanskelig mot Leeds angrepsspillere. Spesielt dersom Samuel Saiz blir klar. Jeg tror derfor på borteseier på St Andrews på lørdag.

Tips: B (2.35 @ Nordicbet)


 

Brentford – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: John Egan, Henrik Dalsgaard og Josh Clarke er usikre hos vertene. Gary Hooper er muligens ute hos gjestene.

Jeg hadde stor tro på at Brentford kunne finne tilbake til sitt beste da Aston Villa var på besøk tirsdag kveld, og slik skulle det også gå. Et opprykksjagende Villa-lag slet kraftig med å forsvare seg mot Brentfords raske overganger og aggressive press. Til slutt var det ikke noe å si på at The Bees endte opp med tre poeng etter en underholdene kamp på Griffin Park. Nå har Brentford imponert med to sterke seiere på rad. De ligger nå på en 12. plass med 34 poeng, og har nå syv poeng opp til play-off. I kampen mot Villa var Alan Judge endelig tilbake på benken, og kanskje kan han få sitt comeback i dette oppgjøret. Hjemme på Griffin Park har Brentford 4-7-1 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine ti siste hjemmekamper. De siste syv hjemmekampene har de vunnet og spilt uavgjort annenhver gang. Skulle de fortsette den trenden på lørdag, bør man altså sette penger på uavgjort.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Aston Villa 2-1 (Sawyers, Vibe)
Norwich – Brentford 1-2 (Vibe x2)
Brentford – Barnsley 0-0
Hull – Brentford 3-2 (Selvmål, Egan)
Brentford – Fulham 3-1 (Canos, Watkins, Sawyers)

Carlos Carvalhal måtte gå etter tapet hjemme mot Middlesbrough, og har nå fått seg jobb som ny Swansea-sjef. Som vikarierende Owls-sjef frem til en ansettelse har Lee Bullen ansvaret. Bullen gjorde en del endringer i sin første kamp som vikar for uglene da de møtte Nottingham Forest på City Ground. Han gikk for en mer offensiv stil, satte Ross Wallace over på venstresiden for å utnytte hans innleggsfot, samtidig som de var mer komfortable med å la motstander ha ballen. Dette gjorde underverker og sørget for at de til slutt tok en imponerende 3-0 seier. Lucas Joao fikk tillit av Bullen, og han svarte med en flott scoring. Det blir veldig interessant å se om dette bare var et blaff, eller om Bullens endringer kan føre til enda mer suksess i de kommende kampene. Nå ligger Wednesday på en 14. plass med 30 poeng, mens de har elleve poeng opp til play-off. På bortebane har Wednesday 3-4-5 denne sesongen.

Sheff Weds siste kamper:
Forest – Sheff Wed 0-3 (Reach, Rhodes, Joao)
Sheff Wed – Boro 1-2 (Wallace)
Sheff Wed – Wolves 0-1
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Rhodes)
Sheff Wed – Hull City 2-2 (Hooper x2)

Vurdering: For en kamp dette blir! Brentford er alltid en fornøyelse å se i aksjon, men det Sheffield Wednesday viste mot Nottingham Forest sist var en fryd å se på. Dette tror jeg kan bli en herlig actionfylt kamp. Brentford er favoritter, men jeg synes uglenes kamp mot Forest var såpass imponerende at jeg synes dette oppgjøret er vidåpent til tross for Brentfords hjemmestatistikk. Lee Bullen ser ut til å ha gjort noen smarte trekk som spillerne setter pris på. Dette tror jeg kan bli målrikt. Hvem som vinner er vanskelig å si, men ettersom oddsen er såpass mye høyere på gjestene enn på The Bees, synes jeg spill på borteseier fremstår som det beste alternativet i lørdagens kamp. Jeg vil dog ikke anbefale å sette penger på H, U eller B, men heller på flere mål i dette oppgjøret.

Tips: B (3.85 @ Nordicbet)

 


 

Burton Albion – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Cameron Jerome og Wes Hoolahan er usikre hos gjestene.

Burton Albion sjokkerte meg da de først vant 1-0 borte mot et forholdsvis formsterkt Bolton Wanderers, før de i den påfølgende kampen flesket til med å vinne borte mot Reading. To meget imponerende seiere, men på Boxing Day ble det null poeng. Da kom Leeds United på besøk, og der endte det med tap. De tok ledelsen ved Tom Naylor, men Leeds snudde kampen og vant 2-1. Det betyr at Burton nå har tapt åtte(!) hjemmekamper på rad. De har totalt 2-1-9 på sine hjemmekamper denne sesongen. Burton ligger nå på en 21. plass med 20 poeng, og har bare ett poeng ned til nedrykk.

Burtons siste kamper:
Burton – Leeds 1-2 (Naylor)
Reading – Burton 1-2 (Flanagan, Naylor)
Bolton – Burton 0-1 (Dyer)
Burton – Preston 1-2 (Akins)
Derby – Burton 1-0

Norwich City har vært svake denne sesongen. De hadde en god periode midt på høsten, men ellers har det vært tynn suppe. Gultrøyene har vært litt for defensivt orienterte, mens angrepsspillet ikke har fungert som det burde. Åtte av de ni foregående kampene før møtet med Birmingham City på Boxing Day hadde endt uten seier. Derfor må det ha smakt ekstra godt for Farke da hans kanarifugler vant 2-0 mot Birmingham City. Alex Pritchard er nå tilbake igjen, og jeg ser ikke bort fra at han på egenhånd kan løfte dette Norwich-laget såpass mye at de nå kan få en god periode igjen. Sammen med James Maddison, Josh Murphy og Nelson Oliveira bør de kunne skape problemer for hvem som helst. Nå ligger Norwich på en 15. plass med 30 poeng. Det er elleve poeng til både play-off og nedrykk. På bortebane har Norwich 5-1-6, men før møtet med Birmingham hadde gultrøyene tapt fire bortekamper på rad.

Norwichs siste kamper:
Birmingham – Norwich 0-2 (Pritchard, Murphy)
Norwich – Brentford 1-2 (Oliveira)
Leeds – Norwich 1-0
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Maddison, Klose, Oliveira)
Cardiff – Norwich 3-1 (Stiepermann)

Vurdering: Burton Albion er håpløse på hjemmebane. De har vist noe bra i det siste, spesielt på bortebane. Likevel fremstår de som den klareste dumpekandidaten. Her møter det et Norwich City-lag som bør være fulle av selvtillit etter endelig ha vunnet igjen på bortebane for noen dager siden. Jeg tror angrepsrekken til Norwich blir for sterke for Burton, og derfor har jeg ingen problemer med å markere for borteseier på Pirelli Stadium på lørdag.

Tips: B (2.07 @ Nordicbet)


 

Hull City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jon Toral er sannsynligvis ute, mens Kamil Grosicki er usikker hos vertene. Hos Fulham er Aboubakar Kamara usikker.  

Det ble målrikt i Nigel Adkins første kamp som Hull City-sjef da de vant 3-2 hjemme mot Brentford, men etter det har målene tørket opp. I løpet av de tre siste kampene har tigrene ikke scoret en eneste gang, men samtidig har de bare sluppet inn to mål. Det betyr at de har tapt 0-1 borte mot Cardiff City og Leeds United, mens det på Boxing Day ble uavgjort 0-0 hjemme mot formsterke Derby County. Hull forsvarte seg meget bra mot Derby, og burde ha scoret da Michael Hector fikk avslutte upresset fra kort hold. På en eller annen måte klarte han sette ballen utenfor. Nå ligger Hull på en 19. plass med 23 poeng. Det er bare fire poeng ned til nedrykk, og derfor er det viktig for deres del at de snart vinner kamper igjen. Bare én av de ti siste kampene har endt med seier. På hjemmebane har de 4-3-5 denne sesongen, med bare én seier på de seks siste på eget gress.

Hulls siste kamper:
Hull – Derby 0-0
Leeds – Hull 1-0
Cardiff – Hull 1-0
Hull – Brentford 3-2 (Grosicki, Larsson, Irvine)
Sheff Wed – Hull 2-2 (Campbell, Dawson)

Skal det løsne nå Fulham? Jeg har trodd det mange ganger denne sesongen, bare for å se Fulham gå på en ny smell like etterpå. På Boxing Day imponerte de stort da de vant hele 4-2 borte mot Cardiff City. Et Cardiff-lag som for øvrig bare hadde sluppet inn fem mål på hjemmebane før møtet med Fulham. Ryan Sessegnon storspilte mot Cardiff og ble senere kåret til banens beste. Nå har Fulham vunnet to kamper på rad. Gå man enda lengre bak i tid kan man se at de har vunnet fem av sine syv siste. Selv om de har to skuffende tap mot Sunderland og Brentford, har de likevel klatret på tabellen. De ligger nå på en 11. plass med 35 poeng, og opp til play-off skiller det seks poeng. På bortebane har Fulham 5-2-5 denne sesongen, men på de seks siste på fremmed gress har de skuffende 2-0-4.

Fulhams siste kamper:
Cardiff – Fulham 2-4 (Johansen, Ayite, Sessegnon, Ream)
Fulham – Barnsley 2-1 (Ojo, Ayite)
Sunderland – Fulham 1-0
Fulham – Birmingham 1-0 (Ojo)
Brentford – Fulham 3-1 (Kebano)

Vurdering: Hull har forsøkt å snøre igjen bakover på banen etter Nigel Adkins kom til klubben, men dette har resultert i tre kamper på rad uten scoring. Her møter et Fulham-lag som kan skuffe stort i det ene øyeblikket, mens de ser ut som Championships beste lag i det neste. Av den grunn styrer jeg unna spill hvor Fulham er involvert akkurat nå. Dette tror jeg blir et jevnt oppgjør. Jeg finner grunner for både hjemme- og borteseier, men synes uavgjort virker mest sannsynlig. Derfor setter jeg et kryss i midten.

Tips: U (3.45 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Teddy Bishop pådro seg en skade sist og er ute resten av sesongen. Hos gjestene er Bradley Johnson usikker.

Tre av de fire siste kampene for Ipswich Town har endt uten scoring. På Boxing Day fant de ikke nettmaskene mot Queens Park Rangers, og dermed endte kampen til slutt uavgjort 0-0. Av de fire siste kampene har de møtt knalltøff motstand i form av bortekamper mot Middlesbrough og Wolverhampton Wanderers, og da er det kanskje ikke så rart at de ikke scoret. Hjemme mot Reading gjorde de jobben, og sånn sett er det egentlig bare hjemmekampen mot QPR som står igjen som en stor skuffelse. Blåtrøyene har imponert stort denne sesongen sammenlignet med forventningene på forhånd, og nå har de fem poeng opp til play-off. Jeg klarer ikke helt se for meg at Ipswich skal klare kapre en play-off plass til våren, men samtidig så trodde ikke jeg at Ipswich skulle være med på øvre halvdel etter halvspilt sesong, så hva vet vel jeg? Nå har traktorgutta sterke 7-2-3 på eget gress. De har ikke tapt noen av sine fem siste hjemmekamper.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – QPR 0-0
Wolves – Ipswich 1-0
Ipswich – Reading 2-0 (Connolly, Garner)
Boro – Ipswich 2-0
Ipswich – Forest 4-2 (Waghorn, Iorfa, Celina, Connolly)

I likhet med Ipswich Town var også Derby County involvert i en målløs kamp på Boxing Day. Derby spilte uavgjort 0-0 borte mot Hull City, og dermed stanset seiersrekken på fire kamper. De har nå vunnet seks av de ni siste kampene, hvor bare én av de ni kampene har endt med tap. Hvem tapet kom mot? Jo, det var selvsagt Ipswich Town som de skal spille mot på lørdag. Ipswich vant 1-0 borte mot Derby i en utsatt kamp i slutten av november. Nå er spørsmålet om Ipswich har funnet seiersoppskriften mot Derby, eller om The Rams kan få revansj. Derby har nå klatret helt opp til en fjerdeplass på tabellen med sine 45 poeng. Nå har de bare to poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har hvittrøyene sterke 5-5-2 denne sesongen, hvor ingen av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Hull  – Derby 0-0
Derby – Millwall 3-0 (Nugent x2, Vydra)
Derby – Aston Villa 2-0 (Weimann, Russell)
Barnsley – Derby 0-3 (Vydra, Weimann, Lawrence)
Derby – Burton 1-0 (Russell)

Vurdering: Dette stinker uavgjort. Ipswich Town i god form på hjemmebane, mens Derby County har vært sterke over lengre tid. Jeg holder gjestene som knepne favoritter her, men synes uavgjort virker som det mest sannsynlige utfallet. Derfor setter jeg et kryss i midten.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Hos gjestene er Albert Adomah usikker, mens John Terry er tilbake i full trening. Gabby Agbonlahor, Henri Lansbury, Chris Samba og Jonathan Kodjia mangler hos gjestene.

Tony Pulis satt sammen med styreformann Steve Gibson på tribunen da Middlesbrough vant 2-0 hjemme mot Bolton Wanderers på Boxing Day. Boro leverte en kontrollert kamp hvor Britt Assombalonga kom på scoringslisten igjen. Pulis må ha vært godt fornøyd med det han fikk se, og spesielt dansken Martin Braithwaite som imponerte med både mål og målgivende pasning. Boro har nå vunnet to kamper på rad og ligger nå på en syvendeplass på tabellen med 38 poeng. Det er bare tre poeng opp til play-off, mens det er ni poeng opp til direkte opprykk. Pulis kommer på en måte til dekket bord, ettersom avstanden opp til toppen er alt annet enn skremmende. Det blir interessant se å hva slags synlige endringer han gjør med laget nå som han har tatt over roret. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 7-2-3, hvor fire av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Boros siste kamper:
Boro – Bolton 2-0 (Braithwaite, Assombalonga)
Sheff Wed – Boro 1-2 (Howson, Shotton)
Millwall – Boro 2-1 (Downing)
Boro – Ipswich 2-0 (Bamford, Braithwaite)
Bristol City – Boro 2-1 (Selvmål)

Aston Villa hadde ingen god dag på jobben da de besøkte Brentford på Griffin Park på Boxing Day. Villa slet mot aggressive Brentford-spillere, og klarte ikke henge helt med på overgangene. Det var derfor ingenting å si på at The Bees til slutt vant 2-1, til tross for en imponerende scoring av Josh Onomah. Nå må Villa forsøke å slå tilbake etter en lengre periode med dårlig form. Birmingham-klubben har nå fem kamper på rad uten seier. Denne dårlige formen har ført Villa ned til en åttendeplass med 38 poeng, mens de nå har tre poeng opp til play-off. Med tanke på forventningene før sesongen, kombinert med den fotballen Villa spiller under Bruce, vil det ikke gå lenge før presset på Bruce øker. Derfor blir det ekstra viktig for hans del å snart vinne en kamp igjen. På bortebane har Villa 4-3-5 denne sesongen, men på de tre siste bortekampene har det bare blitt ett poeng.

Aston Villas siste kamper:
Brentford – Aston Villa 2-1 (Onomah)
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Adomah, Jedinak)
Derby – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Millwall 0-0
Leeds – Aston Villa 1-1 (Lansbury)

Vurdering: Tony Pulis skal lede Boro i kamp for første gang. Han overtar et Boro-lag som har vært i bra form på hjemmebane i det siste, og som har vunnet to kamper par rad før lørdagens kamp. Aston Villa trøbler litt og er i dårlig form. De sliter med å få ting til å stemme, samtidig som skadene hoper seg opp. Dette kan fort bli et jevnt oppgjør, men her sliter jeg med å markere for annet enn hjemmeseier.

Tips: H (1.99 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene må muligens klare seg uten Lewis Grabban

Før Nottingham Forests møte med Sheffield Wednesday på Boxing Day, skrev jeg litt om hvor ustabile Nottingham Forest kan være. De ser ut som et bra topplag når ting klaffer på banen, samtidig som de spiller en fotball som er behagelig å se på. Dessverre er det også slik at de på noen dager kan se nærmest hjelpeløse ut. Boxing Day var en slik dag. Forest tapte hele 0-3 hjemme mot Sheffield Wednesday, og det virket som om uglene hadde funnet nøkkelen til hvordan man skal vinne borte mot dette Forest-laget. Nå blir det viktig for Forest å reise seg igjen til hjemmekampen mot Sunderland. Et lag som jeg tror vil ha en ganske lik tilnærming til kampen som det Sheffield Wednesday hadde. Forest har nå tre på rad uten seier, og ligger nå på en 13. plass med 31 poeng. De har nå ti poeng opp til play-off, og må derfor løfte seg noen hakk dersom de skal ha håp om å blande seg inn der oppe. Hjemme på City Ground har de 7-0-5 denne sesongen, men på de syv siste hjemmekampene har de 5-0-2.

Forests siste kamper:
Forest – Sheff Wed 0-3
Preston – Forest 1-1 (Brereton)
Bristol City – Forest 2-1 (Dowell)
Forest – Bolton 3-2 (McKay, Worrall, Brereton)
Ipswich – Forest 4-2 (Walker, Dowell)

Etter et utrolig poeng borte mot Wolverhampton Wanderers, etterfulgt av en kruttsterk 1-0 seier hjemme mot Fulham, skulle man kanskje tro at Sunderland var på gang igjen. Chris Coleman må derfor være ekstra skuffet etter de to siste kampene. Først spilte de uavgjort 1-1 mot for øyeblikket håpløse Birmingham City, mens de på Boxing Day ble avkledd av Sheffield United på Bramall Lane. Sunderland tapte 0-3, og dermed ligger de fortsatt på nedrykksplass med sine 19 poeng. Fortsatt er det bare ett poeng opp til trygg plass, men nå begynner etter hvert en del lag å klatre unna det som har med bunnstriden å gjøre. Da gjelder det å henge seg på. På bortebane har Sunderland 2-5-5 og hele 22 baklengsmål. Deres eneste borteseier på de ti siste på fremmed gress kom mot Burton Albion i november.

Sunderlands siste kamper:
Sheff Utd – Sunderland 3-0
Sunderland – Birmingham 1-1 (Grabban)
Sunderland – Fulham 1-0 (Maja)
Wolves – Sunderland 0-0
Sunderland – Reading 1-3 (Grabban)

Vurdering: To lag som begge gikk på sure smeller på Boxing Day. Her tror jeg det er vertene som har best forutsetninger for å slå tilbake igjen med et smell. Jeg tror Sunderland vil få problemer med å stå imot Forests raske overganger. Derfor velger jeg å markere for hjemmeseier. Dette kan for øvrig blir en målrik affære, så fremt Chris Coleman ikke velger å parkere bussen slik som de gjorde mot Wolves.

Spill: H (1.97 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: David Brooks, John Fleck og Kieron Freeman er ute hos vertene. Gjestene mangler Andrew Taylor.

Etter en fæl rekke med seks kamper på rad uten seier, skulle det endelig løsne for Sheffield United. The Blades valset over Sunderland hjemme på Bramall Lane og vant 3-0 på Boxing Day. John Lundstram, Richard Stearman og George Baldock er ikke akkurat best kjent for å score mål, men alle kom på scoringslisten i den kampen. Seieren tok Chris Wilder & Co opp på 41 poeng. De innehar nå den siste play-off plassen, men ned til syvendeplassen skiller de bare tre poeng. Ser man oppover på tabellen er det seks poeng til direkte opprykk. Hjemme på Bramall Lane har Sheffield United sterke 8-1-3 denne sesongen. Før seieren mot Sunderland hadde de tre hjemmekamper på rad uten seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Sunderland 3-0 (Lundstram, Stearman, Baldock)
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Donaldson x2)
Preston – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Clarke)
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Brooks)

Det ble ingen lett oppgave for Bolton Wanderers da de reiste østover for å prøve seg mot Middlesbrough på Riverside Stadium. Bolton fikk kjørt seg mot et lag som akkurat hadde fjernet sin manager, og til slutt måtte de se seg slått 0-2. Det ble dermed en rask nedtur etter den utrolig imponerende 2-0 seieren mot Cardiff City på lille julaften. Bolton varierer en del i prestasjonene for tiden, noe den siste tidens resultater viser. Nå ligger de nest sist på tabellen med sine 19 poeng, men det skiller bare ett poeng opp til trygg grunn. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De har fæle 0-5-7 på sine tolv bortekamper.

Boltons siste kamper:
Boro – Bolton 2-0
Bolton – Cardiff 2-0 (Vela, Madine)
Bolton – Burton 0-1
Forest – Bolton 3-2 (Buckley, Selvmål)
Bolton – Barnsley 3-1 (Madine x2, Little)

Vurdering: Sheffield United vant endelig igjen på Boxing Day og skal nå forsøke å bygge videre på den seieren. De er sterke på hjemmebane, mens de møter et Bolton Wanderers-lag som får astma og mareritt med en gang de reiser bort fra Macron Stadium. Selv om Bolton har vartet opp med enkelte gode kamper i det siste, er det vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.58 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Både Nathan Baker og Jamie Paterson er usikre hos vertene. Hos gjestene er Ivan Cavaleiro og Willy Boly usikre.

Etter forretten kommer hovedretten og desserten. Lørdagens TV-sendte kveldskamp kan på mange måter omtales som både hovedrett og dessert. Skal noen av de andre lagene hente igjen Wolverhampton Wanderers denne sesongen, er de nødt til å vinne kampene innbyrdes mot ulvene. Dette var Bristol City-sjef Lee Johnson klar på før lørdagens kamp, og han uttalte til media at Bristol City skulle vinne på lørdag for å bevare spenningen i Championship. Rødtrøyene er for øyeblikket i fantastisk form, og selvtilliten er forståelig nok skyhøy etter å ha slått ut Manchester United fra ligacupen. Nå har The Robins seks kamper på rad uten tap i ligaen. Denne formen har ført rødtrøyene opp på direkte opprykk med sine 47 poeng. De har nå åtte poeng opp til ulvene som de møter på lørdag, og da er det lett å forstå hvor viktig det er å unngå tap for Bristol City her. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City 7-3-2 denne sesongen, og samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Reading 2-0 (Paterson, Kelly)
QPR – Bristol City 1-1 (Reid)
Bristol City – Man Utd 2-1 (Smith, Bryan)
Bristol City – Forest 2-1 (Bryan, Pack)
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Paterson, Flint)

Wolverhampton Wanderers liker ikke så godt å spille mot de mest fysisk tøffe lagene. Det fikk vi se da de møtte Cardiff City tidligere i høst, og på Boxing Day da de besøkte Millwall. Ulvene havnet under mot Millwall, men snudde 0-1 til 2-1 senere i kampen. Mot slutten ødela derimot vertene da Jake Cooper headet ballen i mål på et hjørnespark. Wolves fikk to spillere skadet i kampen mot Millwall, og det har nok uroet Nuno Espirito Santo en del foran lørdagens toppkamp. Wolves har nå ti kamper på rad uten tap i ligaen. Med sine 55 poeng har de åtte poeng ned til neste lag på tabellen. De tolv siste lagene som har ledet ligaen ved nyttår, har endt sesongen med å rykke opp. Det må være en godt å tenke på for Wolves-fansen. På bortebane har ulvene 8-2-2 denne sesongen, og på de fem siste bortekampene har de tatt 13 av 15 mulige poeng.

Wolves siste kamper:
Millwall – Wolves 2-2 (Jota, Saiss)
Wolves – Ipswich 1-0 (Cavaleiro)
Sheff Wed – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Sunderland 0-0
Birmingham – Wolves 0-1 (Bonatini)

Vurdering: Har du en mynt? I så fall kan man nesten slå kron/mynt om dette oppgjøret. Bristol City er i kjempeform og er fulle av selvtillit etter seieren mot Manchester United. De kommer derfor til å føle seg sikre på at de kan slå den suverene ligalederen som kommer på besøk. Wolves har på sin side hatt noen svakere prestasjoner de siste rundene, og før eller siden må de bli straffet for det. Likevel tror jeg de klarer løfte spillet sitt mot et såpass bra lag som Bristol City. Med sine kontringssterke spillere tror jeg de har det som skal til for å finne veien til nettmaskene på Ashton Gate. Derfor markerer jeg for borteseier, men her lønner det seg absolutt å styre unna alt som heter oddsspill. 

Spill: B (2.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply