Skrevet av: Eirik Aase

 

Cardiff City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Aron Gunnarsson er ute hos vertene. Gjestene mangler sannsynligvis Paul Gallagher og Callum Woods.

To tap på rad. Det er uvant kost for Cardiff City denne sesongen. Faktisk har det ikkje skjedd før. På lille julaften ble Bolton Wanderers for sterke på Macron Stadium, mens det ble et nytt nederlag på hjemmebane da Fulham var på besøk på Boxing Day. Det var Cardiffs første tap på hjemmebane for sesongen, og det må ha gjort fryktelig vondt å slippe inn hele fire mål mot London-klubben. Cardiff hadde nemlig bare sluppet inn fem mål på de elleve første på eget gress før kampen mot Fulham. Tapene har vippet waliserne ned fra direkte opprykksplass. De har nå like mange poeng, men dårligere målforskjell enn Bristol City som nå ligger på andreplass. Det er nå åtte poeng opp til førsteplass, mens det er ni poeng ned til syvendeplass. En opptur i tapet mot Fulham var Kenneth Zohores utrolige scoring. Det må gjøre godt for Cardiff å ha han tilbake.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Fulham 2-4 (Zohore, Patterson)
Bolton – Cardiff 2-0
Cardiff – Hull 1-0 (Bamba)
Reading – Cardiff 2-2 (Bennett, Tomlin)
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)

Preston North End hadde en gyllen mulighet til å stikke av med tre viktige poeng da de besøkte formsvake Barnsley på Boxing Day, men oppgjøret endte uavgjort 0-0. Ikke bare ble det ikke scoret mål, men samtidig var det få sjanser å melde om. Preston var nærmest, mens Barnsley knapt fikk true Chris Maxwell i Lilywhites-buret. Hvittrøyene er nå oppe i åtte kamper på rad uten tap. De har 37 poeng, og dermed bare fire poeng opp til play-off. Etter en tung periode med skader tidligere i høst, ser de nå ut til å være på gang igjen. De minner om den outsideren i opprykkskampen som vi vet at de kan være. På bortebane har de 4-5-3 denne sesongen, hvor ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Barnsley – Preston 0-0
Preston – Forest 1-1 (Huntington)
Preston – Sheff Utd 1-0 (Hugill)
Burton – Preston 1-2 (Clarke, Horgan)
Preston – QPR 1-0 (Hugill)

Vurdering: Dette må da bli en målfattig affære? Både Cardiff City og Preston North End er blant de gjerrigste lagene i Championship. Jeg ser for meg et tett og jevnt oppgjør uten mange scoringer. Uavgjort virker sannsynlig, men jeg ser ikke bort fra at ett av lagene vipper kampen til sin fordel. Det vil uansett være ekstra viktig å score først i fredagens kamp. Cardiff har blitt gjort til favoritt, men i mine øyne er dette vidåpent. Jeg klarer ikke styre unna uavgjort. Skal vi si 0-0? Jeg håper ikke det, men frykter det.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Millwall – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Connor McLaughlin og Tom Elliott er usikre hos vertene. Hos gjestene er Josh Scowen suspendert, mens Joel Lynch er skadet.

Som forventet fikk serieleder Wolverhampton Wanderers kjørt seg mot fysisk tøffe og aggressive Millwall-spillere på Boxing Day. Løvene til Neil Harris kjempet som om det var julemiddagen som stod på spill, og det viste igjen på banen. Det ble en fartsfylt kamp hvor begge lagene skapte flere gode sjanser, og som til slutt endte uavgjort 2-2. Millwall fikk dermed slått litt tilbake etter den skuffende 0-3 kampen mot Derby County like før jul. Millwall ligger nå på en 16. plass med 27 poeng. Det er bare åtte poeng ned til nedrykk, og det skal ikke mer til enn en svak periode før man blir fanget av klubbene bak på tabellen. Derfor må Millwall være på hugget fremover, og de har absolutt vist at de kan være mer enn gode nok til å holde seg oppe. Hjemme på The Den har de 6-3-3 denne sesongen, og ingen av de fire siste på eget gress har endt med tap.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Wolves 2-2 (Cooper, Gregory)
Derby – Millwall 3-0
Millwall – Middlesbrough 2-1 (Wallace, Saville)
Aston Villa – Millwall 0-0
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Gregory, Romeo, Cooper)

Queens Park Rangers skapte nok sjanser til å kunne vinne borte mot Ipswich Town på Boxing Day, men foran mål funket det ikke. London-klubben ble nødt til å nøye seg med ett poeng på Portman Road, og det er i og for seg et mer enn godkjent resultat. Problemer for QPR er at de nå har bare én seier på de ni siste kampene. Lengre perioder med svak form har nærmest blitt et kjennetegn for lag som blir ledet av Ian Holloway. Den dårlige formen har ført QPR ned på en 18. plass med 27 poeng. Der har dermed åtte poeng ned til nedrykk, akkurat som fredagens motstander. På bortebane har QPR elendige 1-5-6, hvor den ene borteseieren kom mot Birmingham City.

QPRs siste kamper:
Ipswich – QPR 0-0
QPR – Bristol City 1-1 (Selvmål)
Birmingham – QPR 1-2 (Robinson x2)
QPR – Leeds 1-3 (Wzsolek)
Preston – QPR 1-0

Vurdering: Dette blir et herlig London-derby. QPR følte seg nok snytt da de ikke vant det motsatte oppgjøret mot Millwall som endte 2-2 tidligere i høst, men her tror jeg de får det tøft. Millwalls aggressive stil kan ikke gjøre godt å møte i et tøft kampprogram, og jeg tror vertene kommer til å krige seg til tre poeng her. Ekstra tungt for QPR som mangler en spiller som Josh Scowen i en slik kamp. Jeg går for hjemmeseier. Samtidig tror jeg det kan bli scoret et par mål her.

Tips: H (2.19 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply