Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

MANDAG
16.00:
Leeds United – Nottingham Forest (Viasport 1/Viaplay)
16.00: Bolton Wanderers – Hull City (Viasport 2/Viaplay)

På grunn av kort tid mellom rundene, har det vært vanskelig å få tid til å skrive mer utfyllende. I tillegg har det vært utfordrende å finne god informasjon om skader og suspensjoner. Det blir derfor en litt annerledes “Før Runden” denne gangen.

 

Leeds United – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Leeds siste kamper:
Birmingham – Leeds 1-0
Burton – Leeds 1-2 (Hernandez, Roofe)
Leeds – Hull 1-0 (Hernandez)
Leeds – Norwich 1-0 (Jansson)
QPR – Leeds 1-3 (Roofe x3)

Forests siste kamper:
Forest – Sunderland 0-1
Forest – Sheff Wed 0-3
Preston – Forest 1-1 (Brereton)
Bristol City – Forest 2-1 (Dowell)
Forest – Bolton 3-2 (McKay, Worrall, Brereton)

Vurdering: Leeds United med en svak kamp borte mot Birmingham City på lørdag. Til slutt var det ikke så mye å si på at de gikk på et surt nederlag mot tabelljumboen. Nå gjelder det å heve seg igjen så fort som mulig. Hjemme på Elland Road har de 6-3-3 denne sesongen. På de fire siste hjemmekampene har de sterke 3-1-0, og totalt har de bare sluppet inn ni mål på eget gress denne sesongen. Her møter det et Nottingham Forest-lag som gikk på et utrolig 0-1 tap mot Sunderland på lørdag. Utrolig fordi Sunderland hadde bare én avslutning, mens Forest pøset på mot Sunderland-buret i hele kampen. Etter kampen ble Mark Warburton sparket, noe som betyr at Gary Brazil leder rødtrøyene på mandag.

Det er vanskelig å vurdere denne kampen nå som Forest har sparket sin manager, men likevel har jeg troen på at vertene stikker av med seieren her. Jeg ser for meg en jevn kamp som gjerne har få scoringer, men hvor Leeds er laget som vipper kampen til sin fordel. Derfor markerer jeg for hjemmeseier her. Oddsen er dog alt annet enn interessant. 

Tips: H (1.89 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

….

Boltons siste kamper:
Sheff Utd – Bolton 0-1 (Madine)
Boro – Bolton 2-0
Bolton – Cardiff 2-0 (Vela, Madine)
Bolton – Burton 0-1
Forest – Bolton 3-2 (Buckley, Selvmål)

Hulls siste kamper:
Hull – Fulham 2-2 (Dicko, Bowen)
Hull – Derby 0-0
Leeds – Hull 1-0
Cardiff – Hull 1-0
Hull – Brentford 3-2 (Grosicki, Larsson, Irvine)

Vurdering: Bolton Wanderers sjokkerte de fleste og ødela de fleste oddskupongene da de vant borte mot Sheffield United på lørdag. Lenge var kampen jevn, selv om Sheffield United satte inn en sluttspurt som ikke endte med scoring. The Trotters fikk dermed slått tilbake etter tapet mot Middlesbrough, og fremstår nå som et av de mest uforutsigbare lagene i Championship.

Hull City rotet bort en 2-0 ledelse mot Fulham sist. De har nå fire på rad uten seier siden Nigel Adkins ledet klubben til seier i sin første kamp som sjef mot Brentford. På bortebane har Hull svake 1-5-6 denne sesongen, mens Bolton har 4-2-6 hjemme. Bare én av de syv siste på eget gress har endt med tap for Bolton. Dette blir helt åpent, og ettersom oddsen er høyest på uavgjort, velger jeg å markere for poengdeling. 

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)

 


 

Derby County – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

….

Derbys siste kamper:
Ipswich – Derby 1-2 (Winnall x2)
Hull  – Derby 0-0
Derby – Millwall 3-0 (Nugent x2, Vydra)
Derby – Aston Villa 2-0 (Weimann, Russell)
Barnsley – Derby 0-3 (Vydra, Weimann, Lawrence)

….

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Bolton 0-1
Sheff Utd – Sunderland 3-0 (Lundstram, Stearman, Baldock)
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Donaldson x2)
Preston – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Clarke)

Vurdering: Det lukter svidd av Derby County. På lørdag ble Ipswich Town slått på Portman Raod, og nå har Derby seks kamper på rad uten tap. Fem av disse har endt med seier. De er vanskelige å komme til sjanser mot, samtidig som de er gode nok fremover på banen til å skape nok sjanser til å vinne kampene sine selv. Med Gary Rowett som sjef vet man at man møter et bra organisert lag. Hjemme på Pride Park har Derby 8-1-3 denne sesongen, hvor samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.

Sheffield United skuffet stort forrige kamp da de tapte hjemme mot bunnlaget Bolton Wanderers. Dermed kan man ikke friskmelde The Blades etter seieren mot Sunderland for en uke siden. Nå har Chris Wilder & Co bare én seier på de åtte siste kampene. Den dårlige formen har ført de ned på sjetteplass med 41 poeng. På bortebane har de 5-1-6 denne sesongen. Her tror jeg The Blades skal få problemer mot et sterkt Derby-lag. Dette mest på grunn av lagenes form. Jeg går derfor for hjemmeseier.

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

..

Norwichs siste kamper:
Burton – Norwich 0-0
Birmingham – Norwich 0-2 (Pritchard, Murphy)
Norwich – Brentford 1-2 (Oliveira)
Leeds – Norwich 1-0
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Maddison, Klose, Oliveira)

Millwalls siste kamper:
Millwall – QPR 1-0 (Morison)
Millwall – Wolves 2-2 (Cooper, Gregory)
Derby – Millwall 3-0
Millwall – Middlesbrough 2-1 (Wallace, Saville)
Aston Villa – Millwall 0-0

Vurdering: Daniel Farke gamblet og satte både James Maddison og Alex Pritchard på benken fra start mot Burton Albion på lørdag. Det gikk ikke overraskende hardt ut over angrepsspillet. The Canaries skapte fryktelig lite borte mot et Burton-lag som hadde åtte hjemmetap på rad, og som har lekket som en sil på eget gress. Norwich har nå ti poeng opp til play-off, og man har sett mindre ambisiøse lag enn Norwich sparke manageren sin i slike situasjoner. Farke bør derfor få til noe nå snart, ettersom de nå har bare to seiere på de ti siste kampene.

Hjemme på Carrow Road har Norwich svake 3-5-4. Bare én av de ni siste på eget gress har endt med seier. Gjestene fra Millwall sliter på bortebane. De har utrolig nok ikke vunnet på fremmed gress enda, og har 0-6-6 på sine tolv bortekamper. Millwall imponerte med uavgjort mot Wolves, før de slo QPR sist. De har bare tapt to av sine ni siste kamper og er ikke enkle å spille mot. Jeg tror Norwich kan få det tøft mot et bra organisert Millwall-lag som kommer til å bite godt fra seg. Dette tror jeg  blir jevnt, og jeg blir ikke overrasket om begge lagene blir stående igjen med ett poeng. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

….

Prestons siste kamper:
Cardiff – Preston 0-1 (Clarke)
Barnsley – Preston 0-0
Preston – Forest 1-1 (Huntington)
Preston – Sheff Utd 1-0 (Hugill)
Burton – Preston 1-2 (Clarke, Horgan)

Boros siste kamper:
Boro – Villa 0-1
Boro – Bolton 2-0 (Braithwaite, Assombalonga)
Sheff Wed – Boro 1-2 (Howson, Shotton)
Millwall – Boro 2-1 (Downing)
Boro – Ipswich 2-0 (Bamford, Braithwaite)

Vurdering: Som forventet ble det en jevn kamp da Cardiff City fikk besøk av Preston North End, men jeg synes Preston så sterkest ut. Derfor var det kanskje greit at de stakk av med seieren da Tom Clarke headet inn 1-0 helt på tampen. Preston er dermed oppe i ni kamper på rad uten tap. Denne formen har ført de opp på en åttendeplass med ett poeng til play-off. Hjemme har de 5-5-2, og bare to av de åtte siste har endt med seier hjemme.

Boro hadde sin første kamp med Tony Pulis på siden på lørdag, men det endte med 0-1 tap mot Aston Villa. Det er vanskelig å si hva man kan forvente av Boro så tidlig i Pulis tid i klubben. Gjestene 4-3-5 på bortebane, men hadde tre strake bortetap før de vant mot Sheffield Wednesday lille julaften. Dette blir nok et tett og jevnt oppgjør. Jeg ser ikke for meg mange scoringer. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og markerer derfor for uavgjort. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

 


 

Queens Park Rangers – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

QPRs siste kamper:
Millwall – QPR 1-0
Ipswich – QPR 0-0
QPR – Bristol City 1-1 (Selvmål)
Birmingham – QPR 1-2 (Robinson x2)
QPR – Leeds 1-3 (Wzsolek)

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Preston 0-1
Cardiff – Fulham 2-4 (Zohore, Patterson)
Bolton – Cardiff 2-0
Cardiff – Hull 1-0 (Bamba)
Reading – Cardiff 2-2 (Bennett, Tomlin)

Vurdering: Time to go, Ian Holloway? Jeg trodde han skulle være den første som mistet jobben i høst, men han har klamret seg fast til managerstolen på Loftus Road. Etter 0-1 tapet mot Millwall sist har QPR nå bare vunnet én av sine ti siste kamper. De er nå bare fem poeng unna nedrykk, og lagene bak på tabellen begynner å vinne sine kamper. Jeg synes Holloway gjør mange rare valg, og ser ikke lenger noen klar plan over det som skjer. Hjemme på Loftus Road har de blant annet slått Wolves i høst, men ingen av de fire siste på eget gress har endt med seier. De har 5-4-3 på hjemmebane.

Gjestene fra Cardiff City har møtt veggen. Fredag tapte de 0-1 etter et sent Preston North End-mål, mens de i de to foregående kampene tapte mot Bolton Wanderers og Fulham. Nå blir det interessant å se hvordan waliserne kan slå tilbake. De har fått tilbake Kenneth Zohore, og kanskje er det hva som skal til å for å få gang på sakene. Nå har Cardiff ett poeng opp til direkte opprykk, og på bortebane har de 6-2-4 denne sesongen. Mot QPR tror jeg Cardiff kommer til å bite godt fra seg. Ikke enkelt å spå utfallet av denne kampen, men magefølelsen sier at gjestene kommer til å vippe dette til sin fordel. Jeg markerer derfor for borteseier. 

Tips: B (2.55 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sheff Weds siste kamper:
Brentford – Sheff Wed 2-0
Forest – Sheff Wed 0-3 (Reach, Rhodes, Joao)
Sheff Wed – Boro 1-2 (Wallace)
Sheff Wed – Wolves 0-1
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Rhodes)

..

Burtons siste kamper:
Burton – Norwich 0-0
Burton – Leeds 1-2 (Naylor)
Reading – Burton 1-2 (Flanagan, Naylor)
Bolton – Burton 0-1 (Dyer)
Burton – Preston 1-2 (Akins)

Vurdering: Lee Bullens Wednesday fikk rett og slett juling borte mot Brentford sist. Det var ingenting å si på at uglene tapte 0-2 mot The Bees. Nå gjelder det å finne tilbake til de prestasjonene som de viste mot Nottingham Forest i den foregående kampen. På grunn av de svingende prestasjonene i Bullens to kamper, er jeg usikker på hva man kan forvente av Wednesday her. Hjemme på Hillsborough har de svake 4-5-3, og ingen av de fire siste på eget gress har endt med seier.

Gjestene fra Burton-on-Trent leverte en bra kamp mot Norwich City, og kunne fort ha vunnet med litt mer flyt. Gultrøyene har flere gode resultater å vise til i det siste, selv om jeg ikke blir overbevist. På bortebane har de hatt en god evne til å lukke igjen bakover på banen. De parkerer bussen, og har klart det på en god måte. I bare én av de ni siste på bortebane har de sluppet inn mer enn ett mål. Totalt har de 3-4-5 på fremmed gress, og de har vunnet sine to siste på bortebane. Jeg tror Wednesday vinner, men oddsen på hjemmeseier er alt annet enn interessant. Den er alt for lav. Derfor prøver jeg heller et langskudd på uavgjort. 

Tips: U (4.05 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sunderlands siste kamper:
Forest – Sunderland 0-1 (McGeady)
Sheff Utd – Sunderland 3-0
Sunderland – Birmingham 1-1 (Grabban)
Sunderland – Fulham 1-0 (Maja)
Wolves – Sunderland 0-0

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Reading 1-1 (Pinnock)
Barnsley – Preston 0-0
Fulham – Barnsley 2-1 (Bradshaw)
Brentford – Barnsley 0-0
Barnsley – Derby 0-3

Vurdering: Én avslutning. Ett mål. Det var status etter Sunderlands 1-0 seier borte mot Nottingham Forest på lørdag. Hvordan Sunderland slapp unna fra City Ground med tre poeng i det oppgjøret, kommer aldri jeg til å forstå. Seieren var ekstra viktig for Chris Coleman & Co etter at de tapte 0-3 mot Sheffield United i den foregående kampen. Nå har Sunderland 3-2-3 siden Coleman kom til klubben. The Black Cats ligger like over nedrykksplass med like mange poeng som feil side av streken. På hjemmebane har de 1-5-6. Det ble bare én seier på hjemmebane for Sunderland i 2017.

Gjestene fra Barnsley er inne i en fæl periode. Ethan Pinnock sikret ett poeng på overtid for Barnsley mot Reading på lørdag, men nå har rødtrøyene ti på rad uten seier. Mot Reading leverte egentlig Barnsley en fantastisk kamp offensivt, men effektiviteten foran mål var elendig. Jeg har på følelsen av at det snart vil snu for Paul Heckingbottom & Co. The Tykes har bare ett poeng ned til nedrykk nå. På bortebane har Barnsley 2-4-6, og ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med seier. I denne kampen har jeg likevel troen på at det vil løsne for Barnsley. Jeg har ikke blitt imponert av Sunderland etter Coleman kom til klubben, selv om de resultatmessig har hatt fremgang. The Tykes hadde fortjent mye bedre enn det formen tilsier, og derfor sier magefølelsen at det vil snu på årets første dag. Jeg prøver borteseier som et aldri så lite langskudd. 

Tips: B (3.50 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Bristol City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aston Villas siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)
Brentford – Aston Villa 2-1 (Onomah)
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Adomah, Jedinak)
Derby – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Millwall 0-0

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Wolves 1-2 (Reid)
Bristol City – Reading 2-0 (Paterson, Kelly)
QPR – Bristol City 1-1 (Reid)
Bristol City – Man Utd 2-1 (Smith, Bryan)
Bristol City – Forest 2-1 (Bryan, Pack)

Vurdering: Aston Villa fikk seg en skikkelig på trynet da de nylig gikk fem kamper på rad uten seier. Nok en gang kom det gnister under føttene til Steve Bruce, men seieren mot Middlesbrough på lørdag fungerte som vann som slukket ut gnistene. Villa leverte en bra kamp mot Boro, og nå gjelder det å bygge videre på den seieren. De har nå 41 poeng, og det er like mange poeng som det Sheffield United på play-off plass har. Hjemme på Villa Park har de 6-5-1, hvor de to siste har endt uavgjort. Skader har gjort vondt for Villa den siste tiden, og det gjør det fortsatt.

Gjestene fikk seg en skikkelig nedtur da de slapp inn 1-2 målet fire minutter på overtid mot Wolverhampton Wanderers på lørdag. Nå skal de forsøke å løfte seg igjen til det som blir en tøff kamp på Villa Park. The Robins har nå ett poeng opp til direkte opprykk. Før tapet mot Wolves hadde de sterke 5-1-0 på sine seks siste, i tillegg til at de slo ut Manchester United av ligacupen. På bortebane har Lee Johnson & Co fantastiske 6-5-1, noe som gjør de til ligaens nest beste bortelag. Rødtrøyene spiller med stor selvtillit for tiden, og jeg tror de vil gi Aston Villa problemer i denne kveldskampen. Kanskje er de langt nede etter tapet på lørdag, men likevel føler jeg borteseier er det beste tipset her. Spesielt med tanke på den høye oddsen. Dette til tross for Villas sterke hjemmestatistikk. 

Tips: B (3.60 @ Nordicbet)


 

About The Author

Leave a Reply