Skrevet av: Eirik Aase

 

Fulham – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter den sterke 4-2 seieren borte mot Cardiff City, kunne det tyde på at ting var i ferd med å gå riktig vei for Fulham. De har slitt fælt den første halvdelen av sesongen, men er fortsatt ikke lenger unna play-off enn at de på ingen måter kan avskrives. Forrige runde hentet de inn Hulls 2-0 ledelse og sikret seg uavgjort til slutt. Det betyr at de nå i skrivende stund ligger på en 12. plass med 36 poeng. Luken opp til play-off er ikke stor. Fulham har nå bare tapt to av sine ni siste kamper. Fem av de åtte siste har endt med seier. Hjemme på Craven Cottage har de 4-6-2 denne sesongen, hvor samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Hull – Fulham 2-2 (Kamara x2)
Cardiff – Fulham 2-4 (Johansen, Ayite, Sessegnon, Ream)
Fulham – Barnsley 2-1 (Ojo, Ayite)
Sunderland – Fulham 1-0
Fulham – Birmingham 1-0 (Ojo)

Ipswich Town fikk en tøff oppgave da Derby County kom på besøk, og til slutt måtte de innse at den oppgaven ble for tøff. De kunne fort stått igjen med poeng mot The Rams, men Sam Winnall ville det annerledes. Han scoret blant annet et utrolig flott mål i Derbys 2-1 seier. Tapet betyr at Ipswich nå har tre kamper på rad uten seier. De har tapt tre av de fem siste, og har nå i likhet med Fulham fått en luke opp til play-off. På bortebane har Ipswich 4-1-7 denne sesongen. De har tapt syv av sine ti siste på fremmed gress, men har blant annet slått Derby County på bortebane.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Derby 1-2 (Garner)
Ipswich – QPR 0-0
Wolves – Ipswich 1-0
Ipswich – Reading 2-0 (Connolly, Garner)
Boro – Ipswich 2-0

Vurdering: Fulham har sett bedre ut i det siste og har vunnet sine tre siste hjemmekamper. Her møter de et Ipswich Town-lag som ikke er enkle å spille mot, men som har slitt litt på bortebane over lengre tid. Juleformen har ikke vært bra for Ipswich, og her tror jeg de går av banen uten poeng igjen. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Spill: H (1.58 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bortekamp mot Bristol City er bortimot det tøffeste Wolverhampton Wanderers skal bryne seg på denne sesongen, men nok en gang kom det ut av det med tre poeng i bagasjen. Det så dog mørkt ut en stund da Danny Batth ble utvist etter bare et kvarter spill. Bobby Reid gjorde vondt til verre da han scoret for vertene like etter pause. Wolves fikk likevel en gyllen mulighet da Frank Fielding ble utvist for rødtrøyene. På det påfølgende frisparket scoret Barry Douglas, før Ryan Bennett headet inn seiersmålet fire minutter på overtid. Seieren gjør at ulvene har elleve poeng ned til tredjeplass på tabellen før denne runden. Hjemme på Molineux har de 9-2-1 denne sesongen. Bare Cardiff City har reist fra Black Country med tre poeng i høst. Nå har ulvene elleve kamper på rad uten tap i ligaen.

Wolves siste kamper:
Bristol City – Wolves 1-2 (Bennett, Douglas)
Millwall – Wolves 2-2 (Jota, Saiss)
Wolves – Ipswich 1-0 (Cavaleiro)
Sheff Wed – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Sunderland 0-0

Jeg var usikker på om Brentford skulle klare følge opp med en ny god hjemmekamp etter at de slo Aston Villa, men det gjorde de til de grader. The Bees herjet hjemme mot Sheffield Wednesday og vant fortjent 2-0. Nå seiler London-klubben som en klar utfordrer i kampen om play-off, og det har jeg strengt tatt sagt i hele høst, til tross for den fæle starten de hadde på sesongen. Brentford har nå tre strake seiere, og de har bare tapt én av de åtte siste. På bortebane har de 4-3-5 denne sesongen, men bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Sheff Wed 2-0
Brentford – Aston Villa 2-1 (Sawyers, Vibe)
Norwich – Brentford 1-2 (Vibe x2)
Brentford – Barnsley 0-0
Hull – Brentford 3-2 (Selvmål, Egan)

Vurdering: Dette kan bli moro! To av de mest underholdene lagene i Championship møtes. Brentford biter godt fra seg på bortebane. I syv av deres åtte siste på fremmed gress har de scoret minst to mål. Wolverhampton Wanderers er i kjempeform, selv om prestasjonene ikke alltid har vært på topp i det siste. Jeg tror deres spillestil vil passe bra mot et offensivt Brentford-lag, og derfor går jeg for hjemmeseier her. I tillegg vil jeg legge til at dette fort kan bli en målrik affære. 

Spill: H (1.66 @ Fansbet)


 

Reading – Birmingham City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det fungerer virkelig ikke for Reading for tiden. På lørdag var de uheldige som slapp inn helt på tampen borte mot Barnsley. De ledet 1-0, men måtte nøye seg med 1-1 etter det sene utligningsmålet. At Barnsley fikk scoringen var derimot ikke ufortjent, ettersom de skapte mye mer enn Reading på Oakwell. Dermed har The Royals nå fem kamper på rad uten seier. Bare én av de ti siste kampene har endt med seier. I skrivende stund er det ikke mer enn seks poeng ned til nedrykk. Er det kanskje slik at man begynner å skimte noen gnister under føttene til Jaap Stam? Hjemme på Madejski Stadium har de svake 3-4-5 denne sesongen, og bare én av de fem siste har endt med seier på eget gress.

Readings siste kamper:
Barnsley – Reading 1-1 (Kermorgant)
Bristol City – Reading 2-0
Reading – Burton 1-2 (Barrow)
Ipswich – Reading 2-0
Reading – Cardiff 2-2 (Selvmål, Barrow)

Endelig løsnet det for Birmingham City! Lørdag vant de endelig en fotballkamp igjen da formsterke Leeds United var på besøk på St Andrews. Blåtrøyene hadde syv kamper på rad uten seier før møtet med Leeds, og denne dårlige formen har ført Birmingham helt ned på jumboplass på tabellen. 20 poeng etter 25 kamper er elendig, men heldigvis for Steve Cotterill & Co er veien til trygg plass kort. Selv om Birmingham gjorde Leeds dårlige, synes jeg ikke lørdagens seier var i nærheten av nok til å friskmelde blåtrøyene. På bortebane har Birmingham elendige 0-3-9 denne sesongen. Det gjør de til ligaens dårligste bortelag. De har fæle 5-22 i målforskjell på sine turer denne høsten.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Leeds 1-0 (Maghoma)
Birmingham – Norwich 0-2
Sunderland – Birmingham 1-1 (Gallagher)
Birmingham – QPR 1-2 (Gallagher)
Fulham – Birmingham 1-0

Vurdering: To lag i svak form møtes på Madejski Stadium. Ingen av disse to lagene overbeviser for tiden, men Birminghams fæle bortestatistikk gjør at vertene får et tynt tips her. Mitt beste tips er likevel å styre unna spill her.  

Spill: H (2.00 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply