Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

LØRDAG:
13.30: Cardiff City – Sunderland (Viasport 3/Viaplay)
16.00: Middlesbrough – Fulham (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Nottingham Forest – Aston Villa (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.57
Barnsley – Wolverhampton Wanderers (Borteseier) 1.58
Totalodds: 2.49

 


LØRDAG:

Cardiff City – Sunderland
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Craig Bryson og Kadeem Harris er sannsynligvis ute hos vertene. De mangler også Lee Peltier, Aron Gunnarsson og Matthew Connolly. Gjestene mangler Darren Gibson, mens Aiden McGeady er usikker.

Det har ikke bare lugget litt for Cardiff City i det siste. De har rett og slett møtt veggen. Forrige helg maktet de ikke vinne hjemme mot League Two-klubben Mansfield Town, og må derfor ut i omkampen for å finne ut hvem som får møte Manchester City i neste runde. I ligaen har waliserne nå fire strake tap. En blytung form for et lag som har imponert frem til nå i årets Championship. Forrige serierunde tapte de 1-2 borte mot Queens Park Rangers, mens de før det hadde to strake hjemmetap mot henholdsvis Fulham og Preston North End. Det er noe som er galt med Cardiff, men det er vanskelig å sette fingeren på hva det kan være. Nå ligger Cardiff på en tredjeplass med 47 poeng, og har dermed bare to poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Cardiff City Stadium har The Bluebirds 8-3-2 denne sesongen, hvor de to tapene har kommet i det to siste hjemmekampene.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Mansfield 0-0
QPR – Cardiff 2-1 (Ralls)
Cardiff – Preston 0-1
Cardiff – Fulham 2-4 (Zohore, Patterson)
Bolton – Cardiff 2-0

Chris Coleman kom inn for å redde Sunderland etter fæl form under Simon Grayson, men foreløpig synes jeg ikke han har klart å få vann ut av båten. Skipet synker fortsatt, og i forrige serierunde tapte The Black Cats 0-1 hjemme mot Barnsley. At de røk ut av FA Cupen borte mot lokalrival Middlesbrough forrige helg gjorde nok vondt, men det er først og fremst en klar annenprioritet nå. Foran helgens runde ligger Sunderland på en jumboplass med sine 22 poeng. De har to poeng opp til trygg plass. Siden forrige runde har Coleman gitt uttrykk for frustrasjon over enkelte skadede spillere som ikke gjør nok for å bli friske. Det virker som om stemningen ikke akkurat er optimal i klubben. På bortebane har Sunderland 3-5-5 denne sesongen, og to av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Sunderlands siste kamper:
Boro – Sunderland 2-0
Sunderland – Barnsley 0-1
Forest – Sunderland 0-1 (McGeady)
Sheff Utd – Sunderland 3-0
Sunderland – Birmingham 1-1 (Grabban)

Vurdering: Cardiff City i elendig form, men her møter de et meget svakt Sunderland. Selv om Sunderland har glimtet til i enkelte bortekamper i det siste, tror jeg de skal få det tøft mot sterke walisere. Her tror jeg Cardiff slår tilbake etter fire strake tap. Jeg prøver meg på hjemmeseier.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Tom Cairney er usikker hos gjestene.

Tony Pulis-effekten? Etter et skuffende 0-1 tap mot Aston Villa i Pulis første kamp som Middlesbrough-sjef, har det etterpå vært mer å juble for. I forrige serierunde vant de 3-2 borte mot Preston North End på Deepdale, mens de tok seg videre i FA Cupen etter å ha slått Sunderland forrige helg. Når det gjelder seieren mot Preston må det nevnes at Boro var ganske heldige. I første omgang skapte de ingenting utenom målet, mens de i andre omgang var dødelig effektive. Det spørs om de klarer være like effektive i tiden fremover. Nå ligger Boro på en åttendeplass med 41 poeng, mens det er to poeng opp til play-off. Hjemme på Riverside Stadium har de 7-2-4, hvor forrige hjemmekamp endte med tap mot Aston Villa. Kan Tony Pulis ta sin første trepoenger på eget gress denne helgen? Svaret får vi på lørdag.

Boros siste kamper:
Boro – Sunderland 2-0 (Gestede, Braithwaite)
Preston – Boro 2-3 (Ayala x2, Howson)
Boro – Villa 0-1
Boro – Bolton 2-0 (Braithwaite, Assombalonga)
Sheff Wed – Boro 1-2 (Howson, Shotton)

Er det nå det skal klaffe for Fulham? Er det nå etter årsskiftet de skal begynne å spille som det Fulham-laget vi ble begeistret av i fjor vår? Jeg er meget usikker. Det som uansett er sant, er at Fulham nå har solide 3-1-0 på sine fire siste ligakamper. De har vunnet seks av sine ni siste kamper, og har nå klatret helt opp til en 10. plass med 39 poeng. Laget som var opprykksfavoritt før sesongstart har nå fire poeng opp til play-off. På bortebane har de 5-3-5, men kan vise til målrike seiere borte mot lag som blant andre Cardiff City og Sheffield United. Forrige helg ble det tap i FA Cupen hjemme mot Southampton, men det er ikke der The Cottagers har blikket rettet mot. Det blir interessant å se om Fulham kan få til noe mot Tony Pulis & Co på Riverside Stadium.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Southampton 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Kamara x2, Sessegnon)
Hull – Fulham 2-2 (Kamara x2)
Cardiff – Fulham 2-4 (Johansen, Ayite, Sessegnon, Ream)
Fulham – Barnsley 2-1 (Ojo, Ayite)

Vurdering: Middlesbrough med to seiere på rad, men det ble tap mot Aston Villa for to serierunder siden. Jeg ble ikke overbevist at det Boro viste mot Preston North End, og syntes egentlig de var ganske heldige i den kampen. Jeg blir derfor ikke overrasket dersom det vil ta en liten stund før vi vil få se tydelige resultater etter ansettelsen av Tony Pulis. Fulham har vist flere ganger både denne og forrige sesong at de kan heve seg flere hakk når de spiller på bortebane mot noen av ligaens beste lag. I dette oppgjøret har de blitt gjort til klar underdog, og da synes jeg det frister mest å prøve en borteseier her.

Tips: B (3.55 @ Fansbet)


 

Barnsley – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Joe Williams suspendert, mens gjestene har Ruben Vinagre og Danny Batth suspendert.

Ethan Pinnock har vist seg å være en aldri så liten goalgetter de siste kampene, noe som må sies å være meget imponerende ettersom han er midtstopper. Han kom inn på laget like før jul, og har nå startet fem kamper på rad. Han var ikke helt heldig da Barnsley tapte 1-4 mot Millwall i FA Cupen forrige helg, men i de fire foregående kampene har han vist mye bra. Han scoret et viktig utligningsmål mot Reading, mens han ble matchvinner borte mot Sunderland i forrige serierunde. Seieren mot Sunderland var ekstra deilig for Paul Heckingbottom & Co ettersom de ikke hadde vunnet noen av deres ti siste kamper i ligaen. Nå er de oppe på 19. plass med 26 poeng, men det er bare to poeng ned til nedrykk. Hjemme på Oakwell har de 3-4-6 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har det bare blitt to poeng.

Barnsleys siste kamper:
Millwall – Barnsley 4-1 (Potts)
Sunderland – Barnsley 0-1 (Pinnock)
Barnsley – Reading 1-1 (Pinnock)
Barnsley – Preston 0-0
Fulham – Barnsley 2-1 (Bradshaw)

Wolverhampton-maskineriet ruller videre. Forrige serierunde valset de over Brentford og vant hele 3-0. Bare det å vinne såpass stort er èn ting, men det å i tillegg holde nullen mot The Bees er intet annet enn meget imponerende. Forrige helg fikk de besøk av Premier League-klubben Swansea på Molineux. Swansea hadde opp mot seks i odds på å vinne, og det sier litt om hvor utrolig sterke Wolves er for tiden. Kampen endte uavgjort 0-0, i et oppgjør hvor Wolves fikk et tidlig rødt kort, mens Swansea også fikk en mann sendt i garderoben i andre omgang. Det må dermed omkamp til for å se hvilket av disse to lagene som skal møte Notts County i neste runde. Wolves har nå tolv kamper på rad uten tap i ligaen. De troner øverst på tabellen med 61 poeng. Ned til neste lag på tabellen skiller det tolv poeng. På bortebane har ulvene 9-2-2, noe som gjør de til ligaens beste bortelag.

Wolves siste kamper:
Wolves – Swansea 0-0
Wolves – Brentford 3-0 (Neves, Jota, Douglas)
Bristol City – Wolves 1-2 (Bennett, Douglas)
Millwall – Wolves 2-2 (Jota, Saiss)
Wolves – Ipswich 1-0 (Cavaleiro)

Vurdering: Barnsley med fæl opplevelse i FA Cupen, men tok en sterk seier i forrige serierunde. Formen til Barnsley er likevel lite imponerende, mens de her møter ligaens klart beste lag. Jeg klarer ikke tro på noe annet enn borteseier her.

Tips: B (1.68 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Che Adams kan være klar for vertene, mens gjestene må klare seg uten Bradley Johnson.

Det er ikke mange uker siden jeg trodde Steve Cotterill var ferdig som Birmingham City-sjef. Etter en hektisk jul kan det nå se ut som om jeg er nødt til å spise mine ord. Birmingham har nemlig klemt til med noen gode resultater i det siste. Først ble Leeds United slått på hjemmebane, før blåtrøyene vant 2-0 borte mot Reading. Forrige helg stilte Birmingham med et toppet lag da Burton Albion var på besøk i FA Cupen, og der ble det enda en seier. Birmingham har dermed vunnet tre kamper på rad, og nå ser ting litt mer positivt ut. Jeg tror dog at det fort vil snu igjen, men det vil bare være bra dersom Cotterill gjøre mine dystre spådommer til skamme. Nå ligger Birmingham på en 23. plass med 23 poeng. De har ett poeng til jumboplass, og ett poeng til trygg plass. Hjemme på St Andrews har de 5-2-6 denne sesongen, hvor de tre siste hjemmekampene før seieren mot Leeds United hadde endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Burton 1-0 (Gallagher)
Reading – Birmingham 0-2 (Gallagher, Maghoma)
Birmingham – Leeds 1-0 (Maghoma)
Birmingham – Norwich 0-2
Sunderland – Birmingham 1-1 (Gallagher)

Derby County-fansen har vært bekymret den siste tiden. Etter at Stoke City sparket Mark Hughes, har ryktene gått rundt Gary Rowetts fremtid i klubben. Rowetts navn ville nok sannsynligvis være høyt oppe på listen til Stoke, men denne uken kom gladnyheten. Rowett har skrevet under på en ny kontrakt med Derby, og har bundet seg til klubben frem til 2021. Hvittrøyene ser dermed ekstra sterke ut i tiden fremover, og jeg må si at jeg føler meg optimistisk på The Rams vegne. Forrige helg ble det exit i FA Cupen mot Manchester United på Old Trafford, men i den kampen syntes jeg Derby viste tidvis mye bra. I ligaen har Derby 49 poeng. Det gjør at de ligger på andreplass med to poeng ned til neste lag på tabellen. Rowett & Co har syv kamper på rad uten tap, og nå skal sjefen selv returnere til St Andrews igjen for å møte gamleklubben Birmingham. En klubb som valgte å sparke han forrige sesong, til tross for at han nærmest utrettet mirakler med den troppen han hadde til rådighet. På bortebane har Derby 6-5-2 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine ni siste på bortebane i ligaen.

Derbys siste kamper:
Man Utd – Derby 2-0
Derby – Sheff Utd 1-1 (Vydra)
Ipswich – Derby 1-2 (Winnall x2)
Hull  – Derby 0-0
Derby – Millwall 3-0 (Nugent x2, Vydra)

Vurdering: Birmingham med en opptur i det siste, men her tror jeg smellen kommer igjen. Jeg tror de vil slite mot Gary Rowetts meget godt organiserte Derby-forsvar, samtidig som Derby har det som skal til for å vippe dette oppgjøret til sin fordel. Skal vi si 1-0 til gjestene? Jeg markerer i hvert fall for borteseier.

Tips: B (2.25 @ Fansbet)

 


 

Brentford – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Henrik Dalsgaard og John Egan er usikre, mens Rico Henry mangler hos vertene. Ingen nye skader hos gjestene.

2018 har vært tungt for Brentford så langt. Det startet med at de ble brukt som kasteball borte mot Wolverhampton Wanderers på Molineux, før de i FA Cupen forrige helg måtte se seg slått av League Two-klubben Notts County. I den kampen sendte Brentford utpå et lag som burde være bra nok til å sikre seg avansement. I julen imponerte Brentford stort da de vant borte mot Norwich City, før de vartet opp med to meget sterke prestasjoner da både Aston Villa og Sheffield Wednesday ble slått hjemme på Griffin Park. Det er denne typen prestasjoner Brentford må finne tilbake til dersom de skal klatre opp til play-off. Nå ligger de seks poeng bak play-off, men det er en luke de absolutt er kapable til å tette. Hjemme på Griffin Park har Dean Smith & Co 5-7-1 denne sesongen. De har ikke tapt på eget gress siden Nottingham Forest var besøk tilbake i august.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Notts County 0-1
Wolves – Brentford 3-0
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Vibe, Jozefzoon)
Brentford – Aston Villa 2-1 (Sawyers, Vibe)
Norwich – Brentford 1-2 (Vibe x2)

Gary Madine. Bolton Wanderers-spissen som er best kjent for å være en skikkelig urokråke på byen, har nå stått frem som Boltons viktigste spiller. Han scorer mål fra straffemerket, på frispark og er ofte på riktig plass inne i boksen. I tillegg er han en stor trussel på innlegg inn i boksen. Madine vinner det meste i luften, og nå minner han mer om den spilleren som jeg trodde han skulle bli. Bolton vant 1-0 hjemme mot Hull City i forrige serierunde, mens det ble seier med samme sifre da de besøkt Sheffield United i den foregående kampen. At det ble exit i FA Cupen mot Huddersfield Town får være en annen sak, for her er det ligaen som betyr noe. Nå ligger The Trotters på en 20. plass med 25 poeng, men det er bare ett poeng ned til nedrykk. Tre av de fire siste i ligaen har endt med seier, mens de på bortebane har 1-5-7 denne sesongen. Deres eneste borteseier for sesongen kom i forrige bortekamp mot Sheffield United.

Boltons siste kamper:
Bolton – Huddersfield 1-2 (Derik)
Bolton – Hull 1-0 (Madine)
Sheff Utd – Bolton 0-1 (Madine)
Boro – Bolton 2-0
Bolton – Cardiff 2-0 (Vela, Madine)

Vurdering: Brentford med to tunge kamper på rad, men før det viste de fantastisk form. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som virkelig har fått seg et løft i det siste, men som jeg tror kan få problemer mot Brentfords spillestil på lørdag. Jeg tror Brentford vil klare finne veien gjennom Bolton-forsvaret, og derfor tror jeg mest på hjemmeseier her. Jeg markerer derfor for Brentford-seier, men oddsen er alt for lav til å sette penger på.

Tips: H (1.54 @ Fansbet)


 

Bristol City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Famara Diedhiou og Milan Djuric er ute hos vertene. Gjestene mangler Tom Trybull og Harrison Reed.

Wow. Bare wow. Det Bristol City viste på Etihad Stadium mot selveste Manchester City på tirsdag, må kunne sies å være noe av det råere jeg har sett fra et Championship-lag i cupen på en stund. Manchester City er så bra for tiden at man kunne få over 30 i odds på Bristol City-seier, likevel gikk The Robins ut på banen for å irritere de lyseblå med aggressivt spill og høyt press. De fikk betalt gjennom en straffescoring fra Bobby Reid, og lenge så de ut til å klare uavgjort. Tre minutter på overtid fikk de derimot et iskaldt slag i trynet da Sergio Agüero satte inn 2-1. Det resultatet er likevel ingen umulig oppgave hjemme på Ashton Gate i returkampen, så det er bare å glede seg. I FA Cupen forrige helg gikk det derimot ikke like bra. Rødtrøyene tapte 0-3 mot Watford, mens de i forrige serierunde tapte hele 0-5 borte mot Aston Villa. Nå har Bristol City to strake tap i ligaen, og dermed to poeng opp til direkte opprykk. Er det cupfokuset som ødelegger? Hjemme på Ashton Gate har de 7-3-3 denne sesongen, men det ble som nevnt tap mot Wolves i forrige hjemmekamp.

Bristol Citys siste kamper:
Man City – Bristol City 2-1 (Reid)
Watford – Bristol City 3-0
Aston Villa – Bristol City 5-0
Bristol City – Wolves 1-2 (Reid)
Bristol City – Reading 2-0 (Paterson, Kelly)

Med Alexander Tettey og Alex Pritchard tilbake, samt en James Maddison som alltid leverer herlige prestasjoner, synes jeg Norwich City har sett ut som et mye bedre lag. Gultrøyene klemte til med sterke seiere borte mot Birmingham City og hjemme mot Millwall over julen, mens de forrige helg holdt Chelsea til 0-0 hjemme på Carrow Road. En kamp hvor Norwich flere ganger yppet seg med de regjerende Premier League-mesterne. Det er likevel noe som ikke helt klaffer hos Norwich, og som gjør meg litt usikker på om Daniel Farke virkelig kan få Norwich opp der de ønsker å være. Nå har også Alex Pritchard forlatt klubben, og det var et tungt slag i magen for Norwich-fansen. Nå ligger Norwich på en 13. plass med 34 poeng. Det er ni poeng opp til play-off, mens de på bortebane har 5-2-6. Bare én av de seks siste på bortebane har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Chelsea 0-0
Norwich – Millwall 2-1 (Trybull, Maddison)
Burton – Norwich 0-0
Birmingham – Norwich 0-2 (Pritchard, Murphy)
Norwich – Brentford 1-2 (Oliveira)

Vurdering: Bristol City med imponerende kamp på tirsdag, men kan de hente seg inn igjen til vanlig ligakamp på lørdag? Her møter de et Norwich City-lag som har vist positive tendenser i det siste, men som fortsatt er et stykke unna å kunne friskmeldes. Egentlig taler mye for hjemmeseier her, men jeg har en følelse av at gjestene kan snike seg til poeng her. Så mye tror jeg faktisk det har å si at The Robins er involvert i semifinalen i ligacupen. Det vil ikke være første gangen et lag mister litt fokus når de skal spille ligakamper mellom cupkampene. Jeg prøver et tips på uavgjort her, ettersom jeg tror gjestene vil forsøke å stenge igjen bakover i lørdagens kamp.

Tips: U (3.30@ Fansbet)


 

Burton Albion – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Will Miller og Tom Flanagan er usikre hos vertene. Jordan Cousins, Jamie Mackie og Paul Smyth er ute hos gjestene.

Jeg har kommet ut av tellingen når det gjelder hvor mange ganger jeg har skrevet at Burton Albion er det laget jeg har størst tro på at rykker ned denne sesongen. De ser ikke sterke nok ut spiller for spiller til å holde seg oppe, samtidig som de ikke er i nærheten av å gjøre Pirelli Stadium til et fort. Det som derimot har vært nøkkelen for Burton denne sesongen har vært deres bunnsolide forsvarsspill på bortebane. Etter noen smeller i starten av sesongen, har de virkelig fått ting til å fungere på fremmed gress. Forrige runde vant de 3-0 borte mot Sheffield Wednesday, og nå har de bare tapt to av sine ti siste bortekamper. Hjemme i Burton on Trent har de større problemer. De spilte riktignok 0-0 hjemme mot Norwich City sist, men før det hadde de åtte(!) strake tap på eget gress. Nå ligger Burton på en 22. plass med 24 poeng, og bare dårligere målforskjell gjør at de ligger på feil side av streken. Forrige helg røk de ut av FA Cupen borte mot Birmingham City, og i den kampen stilte de med toppet lag.

Burtons siste kamper:
Birmingham – Burton 1-0
Sheff Wed – Burton 0-3 (Flanagan, Dyer, Naylor)
Burton – Norwich 0-0
Burton – Leeds 1-2 (Naylor)
Reading – Burton 1-2 (Flanagan, Naylor)

Etter 0-1 tapet mot Millwall like før nyttår begynte murringene igjen. Er virkelig Ian Holloway den rette for Queens Park Rangers? Kan han løfte de? Jeg mener nei, men hver gang det ser ut som om Holloway skal være ferdig som sjef, klemmer han til med en seier som gir han litt arbeidsro igjen. Denne gangen var det Cardiff City som kom på besøk på Loftus Road, og den kampen vant London-klubben 2-1. I den kampen var det Smith og Smyth som scoret. Litt spesielt. Forrige helg kom en ny nedtur da de fikk besøk av League One-klubben MK Dons i FA Cupen. Det oppgjøret tapte de 0-1. Nå ligger QPR på en 17. plass med 30 poeng. De har seks poeng ned til feil side av streken. På bortebane har de svake 1-5-7. Birmingham City er det eneste laget som har tapt på eget gress mot Queens Park Rangers.

QPRs siste kamper:
QPR – MK Dons 0-1
QPR – Cardiff 2-1 (Smith, Smyth)
Millwall – QPR 1-0
Ipswich – QPR 0-0
QPR – Bristol City 1-1 (Selvmål)

Vurdering: Burton Albion med mange imponerende prestasjoner i det siste, men på hjemmebane er det lite som stemmer. Her møter de et Queens Park Rangers-lag som har skuffet stort på bortebane denne sesongen, men som tok sin første borteseier for sesongen for ikke lenge siden. Det er ikke enkelt å finne en vinner i dette oppgjøret, men magefølelsen min har størst tro på borteseier.

Tips: B (2.55 @ Fansbet)


 

Hull City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Liam Moore og Jon Dadi Bödvarsson er usikre hos gjestene.

Det har ikke blitt noen stor opptur for Hull City-fansen etter at Leonid Slutsky forlot klubben og ble erstattet av Nigel Adkins. I forrige serierunde gikk det på et surt 0-1 tap borte mot bunnrival Bolton Wanderers. Etter at Adkins vant over Brentford i sin første kamp s0m Hull-sjef, har det egentlig bare gått nedover. De har spilt fem ligakamper, og på disse kampene har de bare tatt to poeng. Den dårlige formen har ført tigrene ned til en 21. plass med 24 poeng, og bare bedre målforskjell gjør at de ligger på riktig side av streken. Forrige helg fikk Hull seg en opptur da de vant 1-0 borte mot League One-klubben Blackburn Rovers, men man kan ikke si at de imponerte noe særlig i det oppgjøret. På hjemmebane har Hull 4-4-5 denne sesongen, og bare én av de fem siste på eget gress har endt med tap. Riktignok må det legges til at de tre av disse fem har endt uavgjort.

Hulls siste kamper:
Blackburn – Hull 0-1 (Aina)
Bolton – Hull 1-0
Hull – Fulham 2-2 (Dicko, Bowen)
Hull – Derby 0-0
Leeds – Hull 1-0

Mørkt. Type bekmørkt. Reading har beveget seg inn i et mørkt smug, og nå sliter de med å finne veien ut igjen. The Royals spilte uavgjort 0-0 borte mot League Two-klubben Stevenage forrige helg, og må dermed ut i omkamp for å kunne sikre seg avansement til neste runde i FA Cupen. I ligaen går det bare én vei, og det er nedover. Forrige runde tapte de 0-2 mot bunnlaget Birmingham City, og nå er Reading oppe i seks kamper på rad uten seier. En fæl form for et lag som har ambisjoner om å være med i toppen. Med sine 28 poeng har de bare fire poeng ned til nedrykk, mens det skiller 15 poeng opp til play-off. På bortebane har Reading 4-3-6 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Stevenage – Reading 0-0
Reading – Birmingham 0-2
Barnsley – Reading 1-1 (Kermorgant)
Bristol City – Reading 2-0
Reading – Burton 1-2 (Barrow)

Vurdering: Hull har ikke imponert meg med Nigel Adkins som manager, mens Reading har vært svake over lang tid. Jeg ser gjerne for meg et jevnt oppgjør med få store sjanser. Å plukke en vinner her er vanskelig. Derfor prøver jeg å markere for uavgjort. Skal vi si 1-1? Det lukter litt sånn..

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tommy Smith og Bartosz Bialkowski er ute hos vertene, mens Jordan Spence er suspendert. Hos gjestene er Samuel Saiz suspendert.

Det mest interessante sett med Ipswich Town-øye denne uken har vært klubbens nye draktsponsor “Magic Vegas”. Det gir sikkert gode penger for klubben, men hjelpe meg så fæle de bortedraktene blir resten av denne sesongen. Forrige helg fikk man også se noe fælt da Ipswich Town fikk besøk av Sheffield United i FA Cupen. Der ble det nemlig 0-1 tap og exit på første hinder. Av og til lurer jeg på hva Mick McCarthy faktisk sier til spillerne sine før cupkamper. Særlig motiverende kan det ikke være. I forrige ligakamp startet det bra mot Fulham på Craven Cottage, men et rødt kort til Jordan Spence ødela alt. Fulham snudde kampen og vant til slutt 4-1. Nå ligger Ipswich på en 12. plass med 36 poeng. Avstanden til play-off er ikke alt for lang, men det ser ut til å bli en ny sesong midt på tabellen. På hjemmebane har traktorgutta 7-2-4, og bare én av de seks siste på eget gress har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Utd 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Garner)
Ipswich – Derby 1-2 (Garner)
Ipswich – QPR 0-0
Wolves – Ipswich 1-0

Nye signeringene er alltid spennende, og har gitt Leeds United-fansen noe positivt å snakke om den siste uken. Akkurat det har vært nødvendig etter tullet som skjedde i FA Cup-kampen mot Newport County forrige helg. Med et svekket mannskap tapte Leeds 1-2 mot League Two-klubben fra Wales, men det som skjedde på overtid var nesten verre enn cup-exit. Da ble nemlig Samuel Saiz utvist for å ha spyttet på en motspiller. Den hendelsen har ført til at Leeds nå må klare seg uten sin juvel i de seks neste kampene. Når man vet hvor mye han betyr for angrepsspillet til Leeds, er det god grunn for bekymring. Nå ligger Leeds på en sjetteplass med 43 poeng. Det er flere lag som kommer som duracell-kaniner like bak, og derfor er det ekstra viktig å ikke ta foten av gasspedalen. The Peacocks har bare tapt én av sine åtte siste kamper, og på bortebane har de 7-0-6 denne sesongen. De hadde vunnet tre bortekamper på rad før tapet mot Birmingham City i jula. I forrige runde spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Nottingham Forest.

Leeds siste kamper:
Newport County – Leeds 2-1 (Berardi)
Leeds – Forest 0-0
Birmingham – Leeds 1-0
Burton – Leeds 1-2 (Hernandez, Roofe)
Leeds – Hull 1-0 (Hernandez)
Leeds – Norwich 1-0 (Jansson)

Vurdering: Ipswich med svak form gjennom jula. For Leeds sin del stoppet det litt opp rundt årsskiftet. Det er ikke enkelt å spå hvordan dette vil utarte seg, men jeg er redd gjestene kan få det litt tøft uten sin spanske juvel fremover på banen. Spesielt mot et Ipswich-lag som ikke har vært enkle å forsvare seg mot denne sesongen. Borte mot Birmingham skuffet Leeds meg stort, og den kampen gir meg tro på at Ipswich bør ha en god mulighet til å vinne her. Når bookmakerne har valgt å gjøre Leeds til favoritt her, synes jeg det er mest verdi å hente i spill på hjemmelaget. Om jeg ville satt penger på det? Nei, her bør en styre unna. 

Spill: H (3.00 @ Fansbet)


 

Millwall – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Byron Webster og Shane Ferguson er skadet hos vertene. Gjestene har ikke noen nye skader å melde om.

Millwall fikk besøk av Barnsley hjemme på The Den forrige helg, og det viste seg å bli en morsom affære for hjemmelaget. Løvene til Neil Harris vant hele 4-1 mot The Tykes, og sikret seg dermed avansement til neste runde. I ligaen fortsatte den vonde borteformen da de tapte 1-2 mot Norwich City i forrige serierunde, men før det slo de Queens Park Rangrers hjemme på The Den, samt imponerte i en 2-2 kamp mot serieleder Wolverhampton Wanderers. Millwall fremstår fortsatt som det solide laget som vi fikk se tilbake i august, og nå ligger de på en 15. plass med 30 poeng. De har seks poeng til nedrykk, og foreløpig bør de klare holde seg unna bunnstriden. Hjemme på  The Den har de solide 7-3-3, og de har ikke tapt noen av sine fem siste på eget gress i ligaen.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Barnsley 4-1 (O`Brien x2, Thompson, Odinyenma)
Norwich – Millwall 2-1 (Morison)
Millwall – QPR 1-0 (Morison)
Millwall – Wolves 2-2 (Cooper, Gregory)
Derby – Millwall 3-0

Det har egentlig sett ganske bra ut for Preston North End i det siste. Forrige helg valset de over Wycombe Wanderers på bortebane i FA Cupen, samtidig som de sikret seg den meget spennende offensive spilleren Billy Bodin fra Bristol Rovers. The Lilywhites hadde ni kamper på rad uten tap før møtet med Middlesbrough på Deepdale forrige serierunde, men der stoppet det opp. Til tross for at de skape mange sjanser, samtidig som Middlesbrough ikke fikk skapt så mye, endte de likevel opp med å tape 2-3. Det nederlaget må har gjort ekstra vondt for Alex Neil & Co. Nå ligger hvittrøyene på en niendeplass me 40 poeng. På bortebane har de sterke 5-5-3, og de har ikke tapt noen av sine fem siste på fremmed gress.

Prestons siste kamper:
Wycombe – Preston 1-5 (Harrop x2, Browne x2, Horgan)
Preston – Boro 2-3 (Robinson, Hugill)
Cardiff – Preston 0-1 (Clarke)
Barnsley – Preston 0-0
Preston – Forest 1-1 (Huntington)

Vurdering: To lag i forholdsvis god form. Millwall er meget sterke på hjemmebane, mens Preston North End har vist seg fra en imponerende side på bortebane i det siste. Her sliter jeg med å finne en vinner. Jeg ser ikke noe annet alternativ enn å markere for uavgjort. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest- Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Joe Worrall er suspendert hos vertene, mens gjestene mangler Chris Samba og Jonathan Kodjia. I tillegg er John Terry usikker.

Forrige søndag vartet Nottingham Forest opp med det som må kunne sies å være helgens kanskje morsomste fotballkamp. Skogvokterne gikk rett i strupen på et Arsenal-lag som så ut til å være mest interessert å bare reise hjem. Forest vant 4-2 over de regjerende cupmesterne, og sikret seg dermed en plass i neste runde. Senere denne uken kom nyheten om at Aitor Karanka hadde blitt ansatt som ny manager. Jeg var meget kritisk til skogvokternes avgjørelse om å sparke Mark Warburton, men ansettelsen av Karanka stiller jeg meg helt bak. Han er helt rå på å organisere forsvarsspill, og kanskje er det akkurat hva Forest trenger. Underholdene, derimot, det er det ikke. Det viktigste for Forest blir likevel å vinne fotballkamper, ettersom det er noe de ikke har vært bortskjemt med de siste årene. Nå ligger rødtrøyene på en 14. plass med 32 poeng. De har fem kamper på rad uten seier. Hjemme på City Ground har de 7-0-6. De er det eneste laget som ikke har spilt uavgjort på eget gress enda.

Forests siste kamper:
Forest – Arsenal 4-2 (Brereton, Dowell, Lichaj x2)
Leeds – Forest 0-0
Forest – Sunderland 0-1
Forest – Sheff Wed 0-3
Preston – Forest 1-1 (Brereton)

Aston Villa ledet 1-0 hjemme mot Peterborough United i FA Cupen forrige helg, og det så lenge ut som om de skulle sikre seg avansement til neste runde. Slik skulle det likevel ikke gå ettersom Peterborough snudde kampen på tampen. Villa røk dermed ut etter et surt 1-2 tap, og har nå bare ligaen å fokusere på fremover. I forrige serierunde imponerte de stort med å slå høytflyvende Bristol City 5-0. I den foregående kampen ble Middlesbrough slått 1-0 på Riverside Stadium. Man kan trygt si at Villa slo hardt tilbake etter den skuffende kampen mot Brentford i jula. Nå ligger Villa på en femteplass med 44 poeng, og har fem poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har de 5-3-5 denne sesongen.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Peterborough 1-2 (Davis)
Aston Villa – Bristol City 5-0 (Snodgrass x2, Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Boro – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)
Brentford – Aston Villa 2-1 (Onomah)
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Adomah, Jedinak)

Vurdering: Forest med Aitor Karanka som sjef er noe jeg har troen på. Her møter de et Aston Villa-lag som har vist alt fra det fantastiske til det helt elendige i de siste kampene. Det er ikke enkelt å vite hva slags Villa-lag som møter opp her, men de vil i hvert fall møte et Forest-lag som vil være skjerpet i Karankas første kamp som sjef på City Ground. “Ny manager-effekten” uteble da Boro møtte Villa for noen runder siden, men her tror jeg likevel Forest vinner. Jeg tror dette blir en meget jevn kamp som vertene vipper til sin fordel. 

Spill: H (3.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply