Skrevet av: Eirik Aase

 

Sheffield United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertenes beste spiller i det motsatte oppgjøret, David Brooks, er ute hos vertene. I tillegg har de Paul Coutts langtidsskadet. Gjestene har flere sentrale spillere usikre på grunn av skader. Keiren Westwood, Gary Hooper, Steven Fletcher, Fernando Forestieri, Barry Bannan, Jack Hunt og Sam Hutchinson er blant spillerne som sliter med skader.

To av kampene jeg har gledet meg mest til denne sesongen er Sheffield-derbyene mellom Sheffield United og Sheffield Wednesday. De hadde ikke møtt hverandre på et par sesonger da de barket sammen på Hillsborough i høst, og det oppgjøret ble et aldri så lite fyrverkeri. Sheffield United vant derbyet 4-2 over uglene, i en kamp hvor både Leon Clarke og unggutten David Brooks storspilte. Totalt sett er det liten tvil om at det er Blades-fansen som har hatt best grunn til å smile denne sesongen. De har tatt Championship med storm, og etablerte seg hurtig i toppen av divisjonen. Dessverre for Chris Wilder & Co har det begynt å lugge litt i det siste. På de ni siste kampene har det bare blitt én seier for de røde og hvite. Denne dårlige formen har ført Sheffield United ned til en syvendeplass med sine 42 poeng. De har nå syv poeng opp til direkte opprykk. På hjemmebane har The Blades 8-1-4 denne sesongen, men bare én av de fem siste på eget gress har endt med seier. Forrige helg ble det avansement i FA Cupen etter en sterk 1-0 seier mot Ipswich Town, til tross for at man hvilte en del viktige spillere. På første nyttårsdag spilte Wilder & Co uavgjort 1-1 borte mot Derby County. Kanskje er det en lysere tid i vente med tanke på formen?

Sheff Utds siste kamper:
Ipswich – Sheff Utd 0-1 (Thomas)
Derby – Sheff Utd 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Bolton 0-1
Sheff Utd – Sunderland 3-0 (Lundstram, Stearman, Baldock)
Aston Villa – Sheff Utd 2-2 (Donaldson x2)

Sheffield Wednesday maktet ikke finne nettmaskene borte mot Carlisle United forrige helg, og må derfor ut i omkamp på Hillsborough etter at kampen endte 0-0. Med et fryktelig surt og flaut 0-3 tap hjemme mot Burton Albion i den foregående kampen, er det ikke rart om spillerne sliter med selvtilliten. Siden den gang har det dog skjedd en del interessante ting. Uglene har blant annet ansatt den lite populære Katrien Meire som CEO. Hun er nok best kjent for å ha drevet Charlton Athletic-fansen til vanvidd. Mest interessant var likevel ansettelsen av Jos Luhukay. Den nederlandske manageren som har en del sesonger i tysk fotball på nakken. Han skal nå forsøke å vekke dette underpresterende Owls-laget, og utrolig nok får han sin managerdebut i selveste “Steel City-derbyet”. Wednesday har bare én seier på de ti siste kampene, og ligger nå på en 16. plass med 30 poeng. Allerede nå er det hele 13 poeng opp til play-off. På bortebane har uglene 3-4-6 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Carlisle – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Burton 0-3
Brentford – Sheff Wed 2-0
Forest – Sheff Wed 0-3 (Reach, Rhodes, Joao)
Sheff Wed – Boro 1-2 (Wallace)

Vurdering: Med ny manager på plass hos Sheffield Wednesday er det vanskelig å vite hva man kan forvente fra gjestene. Vertene har derimot vært i svak form over lengre tid, noe som også kan sies om gjestene. For meg blir det litt vanskelig å vurdere denne kampen, men de store skadeproblemene til gjestene, kombinert med at Sheffield United spiller på hjemmebane, gjør at jeg velger å markere for hjemmeseier her. Formen til vertene og oddsen på hjemmeseier er så svak at det nok vil være lurest å styre unna spill. 

Tips: H (1.74 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply