Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

FREDAG:
20.45:
Derby County – Bristol City (Viasport 3/Viaplay)

LØRDAG:
16.00: Aston Villa – Barnsley (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Sheffield Wednesday – Cardiff City (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet
Preston North End – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.74
Wolverhampton Wanderers – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 1.39
Totalodds: 2.41

 


FREDAG:

Derby County – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson er ute hos vertene, mens Joe Ledley er usikker. Cameron Jerome kan få sin debut i Derby-drakten. Hos gjestene kan kaptein Bailey Wright være ute, mens rekordsigneringen Famara Diedhiou kan endelig være tilbake.

Derby County forsvarte seg med nebb og klør borte mot Manchester United i FA Cupen, men måtte til slutt gi tapt. Alt slitet på Old Trafford skapte likevel ikke problemer for The Rams i den påfølgende kampen i ligaen. Derby imponerte nemlig stort da de reiste på besøk til Birmingham City. Hvittrøyene imponerte kanskje ikke prestasjonsmessig, men effektiviteten var av en annen verden. Hele tre ganger fant de veien til nettmaskene, og dermed fikk Gary Rowett en fin retur til St Andrews. Nå ligger Derby på en andreplass med ti poeng opp til tabelltopp, mens det er to poeng ned til tredjeplass. Hjemme på Pride Park har Derby 8-2-3 denne sesongen, hvor det har blitt ti poeng på de fire siste på eget gress. Derby har nå åtte kamper på rad uten tap i ligaen.

Derbys siste kamper:
Birmingham – Derby 0-3 (Russell, Vydra, Weimann)
Man Utd – Derby 2-0
Derby – Sheff Utd 1-1 (Vydra)
Ipswich – Derby 1-2 (Winnall x2)
Hull  – Derby 0-0

Bristol City har blitt hyllet av de aller fleste etter sine utrolige prestasjoner i ligacupen, men også for deres fantastiske høstsesong i Championship. I det siste ser det derimot ut som om all medgangen i cupen har satt sine spor i ligaen. The Robins tapte 0-1 hjemme mot Norwich City forrige runde, og det var ingenting å si på at de tapte den kampen. Nå har Lee Johnson & Co tapt tre strake kamper i ligaen. Tar man med cupkampene mot Watford og Manchester City, har rødtrøyene nå fem strake tap. Det er tungt å svelge for Bristol City-fansen, spesielt med tanke på hvor bra det så ut for noen uker siden. Nå har de havnet i en situasjon hvor de vil ha hele åtte poeng opp til direkte opprykk dersom de taper på fredag. Det sier litt om hvor viktig denne kampen blir for The Robins. Noen dager senere venter nok en viktig kamp for klubben da Manchester City kommer på besøk i ligacupen. På bortebane har Bristol City 6-5-2, og de hadde elleve bortekamper på rad i ligaen uten tap før de ble slått av Aston Villa for to runder siden.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Norwich City 0-1
Man City – Bristol City 2-1 (Reid)
Watford – Bristol City 3-0
Aston Villa – Bristol City 5-0
Bristol City – Wolves 1-2 (Reid)

Vurdering: Derby County seiler frem som en av de største opprykksfavorittene. De er godt organiserte, har bare ligaen å fokusere på, samtidig som de har en meget sterk tropp. Gjestene har fem strake tap, samt en semifinale i ligacupen som venter noen dager senere. De kommer nok til å gi Derby tøff kamp her, men her har jeg størst tro på at hjemmelaget drar i land seieren.

Tips: H (2.10 @ Fansbet)

 


LØRDAG:

Aston Villa – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Glenn Whelan og Mile Jedinak er usikre hos vertene. Gjestene kan ikke bruke Gary Gardner, ettersom de møter hans egen arbeidsgiver.

Er Scott Hogan endelig i gang? Forrige helg scoret han kampens eneste mål da Aston Villa tok en sterk seier borte mot Nottingham Forest. Scoringen betyr at han har funnet nettmaskene i de to siste ligakampene, og en målfarlig spiss er nøyaktig det Aston Villa har manglet denne sesongen med Jonathan Kodjia ute med skade. Hogan har også slitt med skader, men har samtidig ikke fått ting til å klaffe når han har vært frisk. Villa krasjet ut av FA Cupen hjemme mot Peterborough United, men i ligaen har de imponert stort i det siste. Det har blitt tre strake seiere, og de har kommet mot meget sterk motstand. I disse kampene har de ikke sluppet inn mål. Hjemme på Villa Park har de 7-5-1, hvor det eneste tapet kom mot Sheffield Wednesday. Nå ligger Villa på fjerdeplass med fem poeng opp til andreplass.

Aston Villas siste kamper:
Forest – Aston Villa 0-1 (Hogan)
Aston Villa – Peterborough 1-2 (Davis)
Aston Villa – Bristol City 5-0 (Snodgrass x2, Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Boro – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)
Brentford – Aston Villa 2-1 (Onomah)

Har Paul Heckingbottom funnet veien til et bedre forsvarsspill? Ser man bort fra det fæle 1-4 tapet borte mot Millwall i FA Cupen, kan man nesten tro det. På de fire siste ligakampene har de bare sluppet inn ett mål. I tillegg har de fått på plass en ny målfarlig midtstopper i Ethan Pinnock. The Tykes har nå fire kamper på rad uten tap, og det har kommet på et godt tidspunkt. Man skal nemlig ikke mange uker tilbake for å se et Barnsley-lag i fritt fall, og som så ut til å ha full fart mot nedrykk. Forrige helg spilte Barnsley uavgjort 0-0 hjemme mot serieleder Wolverhampton Wanderers, men de skal være meget fornøyde med at det ikke ble flere baklengsmål i den kampen. På bortebane har rødtrøyene 3-4-6, og bare én av de seks siste bortekampene har endt med seier. Nå har Barnsley bare tre poeng ned til nedrykk, og bare én av de ti siste har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Wolves 0-0
Millwall – Barnsley 4-1 (Potts)
Sunderland – Barnsley 0-1 (Pinnock)
Barnsley – Reading 1-1 (Pinnock)
Barnsley – Preston 0-0

Vurdering: Aston Villa i storform i ligaen, mens Barnsley har skuffet over lengre tid nå. Selv om Barnsley sjeldent er til å stole på, sliter jeg med å finne gode grunner for å ikke markere for hjemmeseier her. Jeg gir derfor Villa tipset.

Tips: H (1.52 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Karl Henry kan være tilbake hos vertene. Gjestene mangler suspenderte Jordan Spence.

Bolton Wanderers hadde vunnet tre av sine fire siste ligakamper før de tok turen til London for å møte Brentford forrige helg. Av den grunn skulle man tro at de kunne få til noe mot et Brentford-lag som har slitt med å avgjøre kampene sine på eget gress denne sesongen. Slik skulle det ikke gå. Bolton ble flere hakk for små for Brentford, og tapte til slutt fortjent 0-2. Bolton ligger dermed bare ett poeng over streken, og er nødt til å slå tilbake så fort som mulig for å holde seg på riktig side. Hjemme på Macron Stadium har de 5-2-6 denne sesongen, og faktisk har det bare blitt tap i én av de åtte siste kampene på eget gress for Bolton. Det ene tapet kom mot Burton Albion like før jul.

Boltons siste kamper:
Brentford – Bolton 2-0
Bolton – Huddersfield 1-2 (Derik)
Bolton – Hull 1-0 (Madine)
Sheff Utd – Bolton 0-1 (Madine)
Boro – Bolton 2-0

Ipswich Town hadde bare ett poeng på de fire siste ligakampene før Leeds United kom på besøk forrige helg, samtidig som de røk ut av FA Cupen hjemme mot Sheffield United. Et bra resultat hjemme mot Leeds United var derfor ekstra viktig for traktorgutta, og jaggu var måtte det ikke en nordmann til for å sikre seieren. Bersant Celina smalt inn kampens eneste mål på fantastisk vis med et utrolig langskudd, og dermed vant Ipswich for første gang siden 16. desember. På bortebane har Ipswich 4-1-8, mens samtlige tre siste bortekamper har endt med tap. Nå ligger blåtrøyene på en 12. plass med 39 poeng. Avstanden til play-off er bare på fire poeng, men for å være med der må man vinne kamper som denne. Hvis ikke blir det fort en ny sesong midt i ingenmannsland.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Leeds 1-0 (Celina)
Ipswich – Sheff Utd 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Garner)
Ipswich – Derby 1-2 (Garner)
Ipswich – QPR 0-0

Vurdering: Bolton har vært gode på hjemmebane over lengre tid nå. De skuffet stort forrige runde, men jeg tror det bare var et lite feilskjær. Bolton har nemlig begynt å få ting til å fungere, og spesielt Gary Madine har vært en egen klasse de siste rundene. Her møter de et Ipswich-lag som har slitt på bortebane denne sesongen, og som hadde en del skuffende resultater før seieren sist. Dette er helt åpent, men magefølelsen min vipper til vertenes fordel.

Tips: H (2.50 @ Fansbet)


 

Fulham – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Floyd Ayite og Tom Cairney usikre, mens gjestene må klare seg uten Will Miller. Han er ute for resten av sesongen.

Nå skjer det! Nå skjer det! Det virker i hvert fall som om det endelig har løsnet for Fulham. Helt siden første spark på ballen ble tatt i august, har man ventet på at Fulham skulle slå ut i full blomst. Gang på gang har de skuffet stort, og frem til jul kan de ikke ha vært langt unna prisen for sesongens store skuffelse i Championship. Heldigvis for hvittrøyene ser det nå ut til at ting har begynt å klaffe. Forrige helg vant de 1-0 borte mot Middlesbrough, etter en scoring av Oliver Norwood på overtid. Før det hadde de ti poeng på de fire siste kampene. Den flotte formen har ført The Cottagers opp på en åttendeplass med 42 poeng. De hare bare ett poeng opp til play-off, og de fleste lagene foran på tabellen er nok ganske redde når de ser måten Fulham marsjerer oppover tabellen på. Hjemme på Craven Cottage har de 5-6-2 denne sesongen. Det er kanskje litt skuffende, men det må legges til at London-klubben har vunnet samtlige fire siste hjemmekamper.

Fulhams siste kamper:
Boro – Fulham 0-1 (Norwood)
Fulham – Southampton 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Kamara x2, Sessegnon)
Hull – Fulham 2-2 (Kamara x2)
Cardiff – Fulham 2-4 (Johansen, Ayite, Sessegnon, Ream)

Martin Samuelsen er tilbake i Championship. Nordmannen har gått på lån fra West Ham United til Burton Albion, og man kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene for at han skal få mer tillit hos gultrøyene enn det han fikk hos Blackburn Rovers forrige sesong. Samuelsen skal få litt å bryne seg på med The Brewers, ettersom gultrøyene i mine øyne er den største dumpekandidaten i årets Championship. Forrige runde tapte de 1-3 hjemme mot Queens Park Rangers, og nå har de bare to poeng ned til jumboplass. De ligger på nedrykksplass med ett poeng opp til trygg plass. Det største problemet for Burton er deres elendige hjemmeform, mens de på bortebane har imponert med meget solid forsvarsspill utover høsten. De har vært flinke til å irritere motstanderne med meget defensiv fotball på fremmed gress, og Fulham kan fort få kjenne hvor vanskelig det kan være å finne veien gjennom Burtons forsvarsmur. Burton har vunnet samtlige tre siste bortekamper, men har totalt bare scoret ni mål på sine 13 kamper på fremmed gress.

Burtons siste kamper:
Burton – QPR 1-3 (Dyer)
Birmingham – Burton 1-0
Sheff Wed – Burton 0-3 (Flanagan, Dyer, Naylor)
Burton – Norwich 0-0
Burton – Leeds 1-2 (Naylor)

Vurdering: Fulham har fått ting til å fungere. Her møter de et Burton Albion-lag som de tapte mot i høst. Her tror jeg Fulham vil surfe videre på sin lille medgangsbølge, til tross for Burtons fantastiske prestasjoner på bortebane den siste tiden. Jeg synes hjemmeseier virker helt klart mest sannsynlig her, og klarer derfor ikke markere for noe annet enn hjemmeseier. Samtidig må jeg legge til at oddsen på Fulham er så lav at man helst bør holde seg unna spill her. Føler man seg eventyrlysten ville jeg heller anbefalt et spill på uavgjort.

Tips: H (1.40 @ Fansbet)

 


 

Leeds United – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Adam Forshaw får ikke sin debut her ifølge BBC, mens Eunan O´Kane og Samuel Saiz er suspendert. Hos gjestene er Byron Webster skadet.

Det helt klart svakeste prestasjonen fra Leeds United denne sesongen, var etter min mening deres bortekamp mot Millwall i høst. The Peacocks tapte utrolig nok bare 0-1 i det oppgjøret, men et mer tafatt angrepsspill enn det Leeds viste i det oppgjøret, tror jeg aldri jeg har sett i Championship. Tapet var starten på en tung periode for Thomas Christiansen & Co, men heldigvis for Leeds-fansen snudde det etter hvert. Fra slutten av november og til årsskiftet imponerte hvittrøyene stort, noe som har ført til at de nå er med i kampen om play-off for fullt. Forrige helg gikk de på et surt tap borte mot Ipswich Town, i et oppgjør hvor Eunan O`Kane ble utvist for en håpløs “skalling” på en kanskje enda mer håpløs Jonas Knudsen. Bersant Celina scoret kampens eneste mål for Ipswich, og dermed er Leeds nå oppe i fire kamper på rad uten seier. De ligger nå på en syvendeplass på tabellen med 43 poeng, men det er såpass jevnt rundt Leeds på tabellen, at de er nødt til å finne en måte å vinne på uten Samuel Saiz på laget i tiden fremover. Hjemme på Elland Road har de 6-4-3, og de har faktisk ikke tapt noen av sine fem siste på eget gress.

Leeds siste kamper:
Ipswich – Leeds 1-0
Newport County – Leeds 2-1 (Berardi)
Leeds – Forest 0-0
Birmingham – Leeds 1-0
Burton – Leeds 1-2 (Hernandez, Roofe)

Av en eller annen grunn har ikke Millwall vunnet på bortebane enda denne sesongen. For meg fremstår det som et aldri så lite mysterium. Jeg har sett en hel del av Millwalls bortekamper denne sesongen, og flere ganger burde de ha vunnet. På hjemmebane har de vært fryktelig tunge å spille mot, men ofte leverer de like bra prestasjoner på bortebane. I bare én av Millwalls 13 bortekamper har de tapt med mer enn ett mål. Det skjedde på lille julaften da Derby County vant 3-0 på Pride Park. Med sin tøffe fysiske spillestil og direkte fotball ga de som nevnt Leeds store problemer i høst, og jeg tror de kan gi mye juling på lørdag også. Etter 1-1 hjemme mot Preston North End forrige helg, ligger Millwall nå på en 16. plass med 31 poeng. De har nå syv poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 0-6-7 denne sesongen, og de har bare scoret seks(!) mål på sine 13 bortekamper.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Preston 1-1 (O`Brien)
Millwall – Barnsley 4-1 (O`Brien x2, Thompson, Odinyenma)
Norwich – Millwall 2-1 (Morison)
Millwall – QPR 1-0 (Morison)
Millwall – Wolves 2-2 (Cooper, Gregory)

Vurdering: Livet uten Samuel Saiz fortsetter for vertene, og her får de mulighet til å revansjere seg mot et Millwall-lag som de hadde store problemer mot i høst. Leeds trenger en seier for å henge med i kampen om play-off, mens Millwall er i ferd med å sikre seg en fin luke ned til nedrykk. Millwall har slitt veldig med å score mål denne sesongen, spesielt på bortebane. Foran denne kampen har de dog scoret i samtlige av sine fem siste kamper. Leeds er favoritter her, men her blir jeg ikke overrasket dersom Millwall sikrer seg sin første borteseier for sesongen. Jeg tror vertene kan få det tøft mot gjestenes tøffe fysiske stil, samtidig som Millwall kan slite med å finne veien til nettmaskene. Av den grunn ser jeg på uavgjort som det mest sannsynlige utfallet her.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Norwich City – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Marcus Edwards får ikke sin debut her for vertene grunnet en skade, mens Tom Trybull er ute. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Norwich City holdt Chelsea til 0-0 på Carrow Road, før de sikret seg en sterk 1-0 seier borte mot Bristol City i ligaen forrige helg. Man kan trygt si at det var en god uke for Daniel Farke og hans Norwich City-lag. Onsdag kveld gikk turen til London for å møte Chelsea igjen i FA Cupen, og nok en gang imponerte gultrøyene stort. Et sent utligningsmål av Jamal Lewis sørget for ekstra omganger på Stamford Bridge, hvor to Chelsea-spillere endte opp med å bli utvist. Kampen gikk til straffer, men der måtte gultrøyene se seg slått. Nå skal Norwich bare rette fokuset på ligaen ut sesongen, og der er løpet fortsatt ikke kjørt med tanke på opprykk. Nå ligger Norwich på en 13. plass med 37 poeng, og opp til play-off skiller det seks poeng. En tung luke, men alt annet enn umulig luke. Dette til tross for salget av Alex Pritchard. Nå har man fått inn talentfulle Marcus Edwards på lån fra Tottenham Hotspur. Hjemme på Carrow Road har Norwich svake 4-5-4, men bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med tap. I ligaen har Norwich tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene.

Norwichs siste kamper:
Chelsea – Norwich 1-1 (Lewis)
Bristol City – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Chelsea 0-0
Norwich – Millwall 2-1 (Trybull, Maddison)
Burton – Norwich 0-0

Sheffield United er inne i en tung periode, og den perioden har vart ganske lenge nå. Det har vært små oppturer som da Sunderland ble slått 3-0 hjemme på Bramall Lane på selveste Boxing Day, samt 1-0 seieren over Ipswich Town i FA Cupen for to uker siden. Bortsett fra det har det vært lite å juble for hos Sheffield United-fansen. Bare én av de ti siste kampene i ligaen har endt med seier, og denne dårlige formen har ført The Blades ned til en sjetteplass med 43 poeng. Med tap her vil de plutselig få Norwich City bare tre poeng bak seg, og det sier litt om hvor jevnt det er i kampen om play-off plassene. På bortebane har Chris Wilder & Co 5-2-6 denne sesongen, men ingen av de fire siste bortekampene har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Utd 0-1 (Thomas)
Derby – Sheff Utd 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Bolton 0-1
Sheff Utd – Sunderland 3-0 (Lundstram, Stearman, Baldock)

Vurdering: Norwich City har hatt en opptur i ligaen i det siste, mens gjestene har slitt over lengre tid nå. Man skulle da tro at hjemmeseier var det mest sannsynlig utfallet her, men det tror ikke jeg. Sheffield United er et bra organisert lag som kan gi Norwich store problemer, samtidig som Norwich har slitt en del på hjemmebane denne sesongen. Etter den tunge cupkampen mot Chelsea hvor spillerne måtte slite seg gjennom 120 intense minutter, tror jeg gultrøyene får seg en tøff økt på lørdag. Jeg går for en knepen Sheffield United-seier.

Tips: B (2.70 @ Fansbet)


 

Preston North End – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Preston End valset over Wycombe Wanderers i FA Cupen for to helger siden, men var ikke like gode da de møtte Millwall på The Den forrige helg. De lå lenge under 0-1 mot løvene til Neil Harris, men en sen scoring av Callum Robinson sørget for at de likevel fikk med seg et poeng hjem nordover. Nå har Preston bare ett tap på de ti siste ligakampene, og det tapet kom hjemme mot Middlesbrough like over nyttår. Det tapet må samtidig kunne sees på som meget uheldig/udyktig med tanke på hvor mange sjanser Preston skapte og hvor få sjanser de slapp til i den kampen. Nå ligger hvittrøyene på en 10. plass med 41 poeng, og i mine øyne er de en klar outsider til play-off denne sesongen. Hjemme på Deepdale har de 5-5-3 denne sesongen, og bare én av de fem siste på eget gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Millwall – Preston 1-1 (Robinson)
Wycombe – Preston 1-5 (Harrop x2, Browne x2, Horgan)
Preston – Boro 2-3 (Robinson, Hugill)
Cardiff – Preston 0-1 (Clarke)
Barnsley – Preston 0-0

Før jul var jeg sikker på at Steve Cotterill ville være ferdig som Birmingham City-sjef innen et par uker, men foreløpig ser det ut som om jeg har bommet en del med den vurderingen. Blåtrøyene vant nemlig to tøffe ligakamper på rad like ved årsskiftet, mens de etterpå gikk videre i FA Cupen etter å ha møtt Burton Albion. Det ga litt pusterom for Cotterill, men forrige runde ble det en ny nedtur. Derby County ble for sterke på St Andrews og vant hele 3-0 mot Birmingham. Det fæle resultatet gjør at Cotterill & Co fortsatt ligger nest sist på tabellen. På bortebane har de 1-3-9, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. Dette til tross for at de vant sin forrige bortekamp.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Derby 0-3
Birmingham – Burton 1-0 (Gallagher)
Reading – Birmingham 0-2 (Gallagher, Maghoma)
Birmingham – Leeds 1-0 (Maghoma)
Birmingham – Norwich 0-2

Vurdering: Preston North End har vært gode over lengre tid, mens Birmingham City har slitt fælt. Gjestene hadde en opptur ved årsskiftet, men fortsatt er det for tidlig å si om det bare var et blaff, eller om det faktisk er bedre tider i vente. Her føler jeg meg likevel trygg på at vertene har det som skal til for å dra i land tre poeng.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: David Wheeler og Paul Smyth er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men flere spillere har slitt litt med sykdom denne uken.

Queens Park Rangers krasjet ut av FA Cupen mot den underpresterende League One-klubben MK Dons for to helger siden, men det var strengt tatt ingen overraskelse med Ian Holloway som sjef. Mannen er omtrent vaksinert mot suksess i FA Cupen. I ligaen har det derimot vært mer å juble for de siste ukene. Etter et vondt 0-1 tap borte mot byrival Millwall, har QPR nå vunnet to ligakamper på rad. Først hjemme mot et sterkt Cardiff City-lag, før Burton Albion ble slått 3-1 på bortebane forrige helg. Det er ikke enkelt å vite hva man får av QPR når de kommer på banen, men de leverer i hvert fall bra nok til å klare holde seg unna bunnstriden. Foran helgens runde ligger de på en 14. plass med 33 poeng, og dermed har de ni poeng ned til feil side av streken. Hjemme på Loftus Road har de 6-4-3 denne sesongen, men bare én av de fem siste på eget gress har endt med seier.

QPRs siste kamper:
Burton – QPR 1-3 (Luongo, Washington, Oteh)
QPR – MK Dons 0-1
QPR – Cardiff 2-1 (Smith, Smyth)
Millwall – QPR 1-0
Ipswich – QPR 0-0

Tony Pulis fikk seg en nedtur i sin første kamp som Middlesbrough-sjef da Aston Villa ble for sterke på Riverside Stadium. I de to påfølgende kampene kunne han ikke klage noe særlig, ettersom både Preston North End og Sunderland ble slått. Dessverre for Pulis og Boro-fansen havnet de raskt ned på jorda igjen da Fulham var på besøk forrige runde. Boro hadde flere fantastiske muligheter til å finne nettmaskene, men foran mål var de ikke gode. Det var derimot Fulham på overtid da Oliver Norwood satte et straffespark i mål og dermed sikret en 1-0 seier for London-klubben. Tapet førte Boro ned til en 9. plass med 41 poeng. De har nå to poeng opp til play-off. På bortebane har Boro 5-3-5, og de har vunnet begge sine to siste på fremmed gress.

Boros siste kamper:
Boro – Fulham 0-1
Boro – Sunderland 2-0 (Gestede, Braithwaite)
Preston – Boro 2-3 (Ayala x2, Howson)
Boro – Villa 0-1
Boro – Bolton 2-0 (Braithwaite, Assombalonga)

Vurdering: Å tippe på QPR-kamper er ingen enkel sak. Her møter de et Middlesbrough-lag som jeg ikke føler har satt seg helt enda under Tony Pulis ledelse. Derfor er det heller ikke lett å vite hva man kommer til å får servert fra gjestene her. QPR har imponert med flere herlige skalper på Loftus Road denne sesongen, og jeg ser fort for meg at de kan gi Boro tøff kamp her. Dette kan i mine øyne vippe alle veier, og derfor velger jeg å markere for hjemmeseier siden QPR har blitt satt til en mye høyere odds enn gjestene.

Tips: H (3.30 @ Fansbet)


 

Reading – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: John Swift og Paul McShane ser ut til å være ute hos vertene. Gjestene kan få John Egan klar til denne kampen, men har ellers ingen nye skader å melde om.

Jon Dadi Bödvarsson med hat-trick. Det er ikke noe man ser hver dag. Det skjedde likevel da Reading fikk besøk av Stevenage i en omkamp i FA Cupen tidligere denne uken. Forrige gang islendingen signerte seg for tre scoringer i samme kamp var tilbake i 2016. Den gangen satt jeg på tribunen da Bödvarsson scoret tre av målene da Ålgård ble slått av Viking i første runde av NM. Nå blir det spennende å se om Bödvarsson kan ta med seg den gode formen videre. Er det noe Reading trenger, så er det akkurat det. Nå har The Royals syv kamper på rad uten seier i ligaen. De spilte uavgjort 0-0 borte mot Hull City sist, mens de gikk på et pinlig 0-2 tap hjemme mot Birmingham City i den foregående ligakampen. Berkshire-klubben har nå 29 poeng, og dermed bare fem poeng ned til nedrykk. Hjemme på Madejski Stadium har de meget svake 3-4-6 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Stevenage 3-0 (Bödvarsson x3)
Hull – Reading 0-0
Stevenage – Reading 0-0
Reading – Birmingham 0-2
Barnsley – Reading 1-1 (Kermorgant)

Det luktet svidd av Brentford da nyttårsrakettene ble skutt opp i luften, men to strake tap mot henholdsvis Wolverhampton Wanderers og Notts County slukket lunten temmelig raskt. Derfor var det viktig for The Bees at de fikk en bra opplevelse hjemme mot Bolton Wanderers forrige helg. Det var en slik type kamp som Brentford alt for ofte har rotet seg bort i, og som ved flere tilfeller har endt uavgjort denne sesongen. Slik gikk det ikke forrige helg, og det var ingenting å si på at London-klubben vant 2-0 over Bolton. Nå gjelder det å bygge videre på den seieren, slik at man kan fortsette klatringen på tabellen. Foran helgens runde ligger de på en 11. plass med tre poeng opp til play-off. Selv da de startet sesongen med ni kamper på rad uten tap, satt jeg med følelsen av at Brentford likevel ikke kunne avskrives i opprykkskampen. Derfor er jeg meget spent på hva de kan finne på utover våren. På bortebane har de 4-3-6 denne sesongen, men bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Bolton 2-0 (Jozefzoon, Maupay)
Brentford – Notts County 0-1
Wolves – Brentford 3-0
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Vibe, Jozefzoon)
Brentford – Aston Villa 2-1 (Sawyers, Vibe)

Vurdering: Reading i fæl form, mens Brentford har sett gode ut over lengre tid. Gjestene har vunnet fire av sine fem siste kamper i ligaen, mens vertene har syv på rad uten seier. Da lagene møttes forrige sesong på Madejski Stadium vant Reading 3-2, mens Brentford skapte et hav av sjanser. Jeg ser ikke bort fra at dette også kan bli målrikt, og da tror jeg gjestene scorer flest mål. Jeg går for borteseier.  

Spill: B (2.20 @ Fansbet)


 

Sunderland – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Didier Ndong er suspendert hos vertene, mens Marc Wilson er usikker. Gjestene kan få tilbake Ondrej Mazuch og Kamil Grosicki til denne kampen.

Bekmørkt. Det er status for Sunderland etter et blytungt 0-4 tap borte mot Cardiff City forrige helg. Man snakker altså om et Cardiff-lag som hadde tapt fire strake kamper før møtet med Sunderland. Det laget som Chris Coleman sendte ut på banen for Sunderland i det oppgjøret luktet det ikke svidd av. Faktisk luktet det mer League One enn Championship av det mannskapet. Nettopp derfor er jeg meget bekymret på Sunderland-fansens vegne akkurat nå. The Black Cats er for øyeblikket tabelljumbo med sine 22 poeng. De har tapt tre av sine fire siste ligakamper, men heldigvis er det bare tre poeng opp til trygg plass. Nå venter noen spennende uker for Sunderland-fansen hvor man bør krysse alle fingre man har for at det kommer inn noen spennende spillere. Hjemme på Stadium of Light har Sunderland forferdelige 1-5-7 denne sesongen. Deres eneste hjemmeseier i hele 2017 kom mot Fulham like før jul.

Sunderlands siste kamper:
Cardiff – Sunderland 4-0
Boro – Sunderland 2-0
Sunderland – Barnsley 0-1
Forest – Sunderland 0-1 (McGeady)
Sheff Utd – Sunderland 3-0

Det er ikke bare hos Sunderland det ser mørkt ut. Det gjør det også hos Hull City, selv om varselslampene ikke blinker på samme måte på Humberside. Hull tok turen ned fra Premier League foran denne sesongen sammen med Sunderland. Nå står begge i fare for å rykke ned til League One. Nigel Adkins ser fortsatt ikke ut til å vite hvilke knapper han må trykke på hos Hull-mannskapet, og nå er de oppe i seks kamper på rad uten seier i ligaen. Denne svake formen gjør at de nå ligger på en 20. plass med 25 poeng, og nå har de bare ett poeng ned til nedrykk. Forrige helg spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Reading, mens de på bortebane har meget skuffende 1-5-7 denne sesongen. De har to poeng på de seks siste bortekampene, og bare Barnsley har blitt slått i sin egen lekegrind av Hull denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Hull – Reading 0-0
Blackburn – Hull 0-1 (Aina)
Bolton – Hull 1-0
Hull – Fulham 2-2 (Dicko, Bowen)
Hull – Derby 0-0

Vurdering: To lag som begge har slitt kraftig etter nedrykket fra Premier League. Sunderland er håpløse hjemme, mens Hull City er håpløse borte. Formen til begge lag er skuffende. Dette her stinker uavgjort. 

Spill: U (3.15 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ruben Vinagre er suspendert hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Daryl Murphy og Jamie Ward.

Etter en merkelig kamp som ble ødelagt av blant annet utvisninger, måtte Wolverhampton Wanderers ta til takke med uavgjort hjemme mot Swansea i tredje runde av FA Cupen. Foran omkampen i Wales følte jeg meg likevel trygg på avansement for ulvene, men slik ble det ikke. Diogo Jota scoret mot Swansea, men det var ikke nok. Premier League-laget vant til slutt 2-1 og gikk videre. Det betyr at ulvene bare skal konsentrere seg om ligaen utover våren. I ligaen ser det fortsatt meget bra ut for Wolves, selv om det ble uavgjort 0-0 mot Barnsley i forrige serierunde. I den kampen hadde de flere gode muligheter til å vinne, men det ville seg bare ikke. Nå ligger Nuno Espirito Santos gutter på tabelltopp med ti poengs luke ned til neste lag. Ulvene har 13 ligakamper på rad uten tap, mens de på hjemmebane har fantastiske 10-2-1. Ingen av de elleve siste hjemmekampene i ligaen har endt med tap.

Wolves siste kamper:
Swansea – Wolves 2-1 (Jota)
Barnsley – Wolves 0-0
Wolves – Swansea 0-0
Wolves – Brentford 3-0 (Neves, Jota, Douglas)
Bristol City – Wolves 1-2 (Bennett, Douglas)

Aitor Karanka ledet Nottingham Forest for første gang da de fikk besøk av Aston Villa forrige helg. I en forholdsvis sjansefattig kamp måtte han se gjestene stikke av med seieren etter at Scott Hogan ble matchvinner med kampens eneste scoring. Forest falt dermed ned til en 15. plass med 32 poeng. De har elleve poeng opp til play-off, mens det skiller åtte poeng ned til nedrykk. Det aller meste tyder på at Karanka bare skal gjøre det beste ut av vårsesongen, for og så flekse med musklene neste sesong. Man skal likevel aldri si aldri, men da må de få stablet en meget god periode på føttene i tiden fremover. På bortebane har Forest 3-2-8 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine seks siste bortekamper. Det spørs om ikke den rekken blir forlenget på lørdag.

Forests siste kamper:
Forest – Villa 0-1
Forest – Arsenal 4-2 (Brereton, Dowell, Lichaj x2)
Leeds – Forest 0-0
Forest – Sunderland 0-1
Forest – Sheff Wed 0-3

Vurdering: Selv med Aitor Karanka i sjefsstolen tror jeg Nottingham Forest skal få store problemer med å stoppe fantastiske Wolverhampton Wanderers-spillere. Wolves har ikke imponert spillemessig de siste ukene, men plukker likevel poeng jevnt og trutt. Sunderland har vist at det går an å stenge igjen bakover på banen på Molineux, men Forest skal være heldige dersom de klarer gjøre det her. Jeg klarer ikke se noe annet utfall enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.39 @ Fansbet)


 

 

Sheffield Wednesday – Cardiff City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Skadelisten hos vertene er fortsatt fryktelig lang. Keiren Westwood, Tom Lees, Fernando Forestieri, Sam Hutchinson, Barry Bannan, Jack Hunt, Gary Hooper og Steven Fletcher mangler ifølge BBC. Hos gjestene er Joe Ralls og Lee Tomlin usikre.

Sheffield Wednesdays nye manager Jos Luhukay fikk litt av en debut som Owls-sjef. Han fikk nemlig æren av å starte med selveste Steel City-derbyet, og det er ingen lett oppgave for en nyansatt manager. Likevel løste uglene den oppgaven fint da de spilte uavgjort 0-0 borte mot byrival Sheffield United. I en skuffende og jevnspilt kamp fant ingen av lagene nettmaskene, og uavgjort er et utrolig mye bedre resultat å starte med, enn det å skulle starte med derbytap. I midtuken vant Sheffield Wednesday 2-0 i en omkamp i FA Cupen mot Carlisle United, til tross for at Luhukay valgte å gjøre en del endringer på laget. Nå ligger Owls på en 17. plass med 31 poeng. Drømmen om opprykk har allerede blitt knust for mange, men fortsatt lever håpet hos de mest optimistiske. Med bare syv poeng ned til nedrykk er det nok også noen pessimistiske sjeler som frykter nedrykk. Wednesday har bare vunnet én av sine ti siste kamper, og på hjemmebane har de 4-5-4 denne sesongen. De har ikke vunnet noen av sine fem siste på eget gress, mens samtlige tre siste hjemmekamper har endt med tap.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Carlisle 2-0 (Matias, Nuhiu)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Carlisle – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Burton 0-3
Brentford – Sheff Wed 2-0

Etter fire strake tap i ligaen fikk Cardiff City endelig en opptur forrige helg. Tabelljumbo Sunderland ble rundspilt hjemme på Cardiff City Stadiun, og The Bluebirds ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettmaskene bak Robbin Ruitter i Sunderland-buret. Man kan gjerne kalle det den velkjente ketchup-effekten, men uansett var det en uvurderlig seier for et Cardiff-lag som var nødt til å gjøre noe med tapsrekken. Nå ligger de på en tredjeplass med bare to poeng opp til direkte opprykk. I midtuken vant de 4-1 borte mot Mansfield Town i en omkamp i FA Cupen. På bortebane har waliserne 6-2-5 denne sesongen, men ingen av de tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Mansfield – Cardiff 1-4 (Hoilett x2, Manga, Pilkington)
Cardiff – Sunderland 4-0 (Patterson x2, Ralls, Pilkington)
Cardiff – Mansfield 0-0
QPR – Cardiff 2-1 (Ralls)
Cardiff – Preston 0-1

Vurdering: Nei, dette blir bingo. Mye på grunn av Jos Luhukays inntreden i dette Wednesday-laget. Det er nemlig vanskelig å vite hva man kan forvente. Samtidig møter de et sterkt Cardiff City-lag som har fått tilbake selvtilliten etter en liten tung periode. Dette blir nok jevnt, og det kan fort bli en knepen hjemme- eller borteseier. Det er ikke enkelt å markere et utfall her, men de store skadeproblemene til vertene får meg til å gå for borteseier. 

Spill: B (2.40 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply