Her kan du lese deg opp foran helgens kamper i Championship. En helg spekket av jevne kamper i det vi går inn i sesongavslutningen. I lørdagens runde som inneholder ti kamper, er det ikke et eneste utfall som gir under 2 i odds. Siden previewet kommer tidlig denne helgen, vil det ikke være noen nyheter om skader og suspensjoner. 

____________________________________________________________________________________________

Rundens oddstips: (Forklaring i artikkel under)

Wolverhampton Wanderers – Huddersfield Town (Hjemmeseier 2,15)
Bristol City – Bolton Wanderers  (Hjemmeseier 2,95)
Totalodds:  6,34

Rundens langskudd:

Leicester City – Birmingham Utfall: Borteseier Odds: 5,65.

_______________________________________________________________________________________________________

Leicester City – Birmingham City
Kampstart: 20:45
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner: 

Det ble et sterkt poeng borte mot Brighton i forrige serierunde, men Nigel Pearson har likevel ingen grunn til å juble av den grunn. Leicester har nemlig gått åtte kamper på rad uten seier og hele fem av disse kampene har endt med tap. Nettopp denne elendige formen har ført revene fra en forholdsvis trygg kvalifiseringsplass, til å nå være på lik poengsum som Bolton som ligger på 8.plass. På tross av at de bare har to poeng opp til Brighton som ligger på den viktige 6.plassen, virker det usannsynlig at de skal spille kvalifisering denne våren på grunn av denne elendige formen. Fansen håper selvfølgelig at dette skal snu raskest mulig og for all del, det kan skje allerede i fredagens kamp for alt vi vet. Man må tilbake til 26.februar for å finne forrige Leicester-seier. Da ble Blackburn slått 3-0 hjemme på King Power Stadium. På den stadion har de 12-3-5 denne sesongen, men på de siste fem hjemmekampene har det blitt 1-1-3. Gjestene klarte bare 1-1 hjemme mot Millwall i forrige serierunde og etter tre strake seier har de nå gått på to poengtap på rad. De ligger nå på en 13.plass med 53 poeng og en seier bør vel egentlig være nok til å være trygg fra alt som heter nedrykk. Det mange ikke vet er at Birmingham faktisk er et veldig habilt bortelag og at de bare har tapt to av sine ni siste bortekamper. For å gjøre det hele mer imponerende kan man nevne at de har vunnet fire av sine seks siste bortekamper, deriblant 4-0 gevinsten borte mot Crystal Palace.

Vurdering: Hjemmelaget har blitt gjort til storfavoritt hos alle bookmakere, men er de egentlig det? Åtte kamper på rad uten seier skyldes ikke tilfeldigheter og ser man på den flotte borteformen til Birmingham er det ingen grunn til å tro at dette blir en enkel hjemmeseier.  Vi ser uavgjort som det mest sannsynlige, men når man får utrolige 5,65 på borteseier, er det umulig å ikke sette penger på gjestene.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13:30
Dommer: Neil Swarbrick
Skader og Suspensjoner: 

Man skulle kanskje tro at fansen og spillerne snart blir lei av å spille Yorkshire-derby denne sesongen med tanke på hvor mange lag fra Yorkshire som spiller i Championship denne sesongen. Det blir de nok ikke og på lørdag kommer det definitivt til å smelle på Elland Road. De fleste husker nok det omvendte oppgjøret mellom disse lagene hvor en person løp utpå banen og angrep Chris Kirkland. Foran denne kampen har klubbene prøvd å advare fansen om at de ikke vil tillate noenting denne kampen og at alle må vise seg fra sin beste side. For Leeds sin del er dette en fantastisk mulighet til å ikke bare vinne over rivaler, men også bryte en forferdelig rekke med kamper på rad uten seier. Foran denne kampen har de nemlig syv kamper på rad uten seier og ikke minst fire strake tap. Leeds-fansen håpet nok at det skulle snu da Neil Redfearn tok over kommandoen i forrige serierunde, men dessverre endte også det med tap borte mot Charlton. På hjemmebane har Leeds 11-3-6 så langt denne sesongen. Gjestene tok tre ubeskrivelig viktige poeng på The Den etter at Chris Maguire satte inn seiersmålet for uglene på overtid. Det målet tok Wednesday opp på 14.plass med 53 poeng. Ett poeng og tre plasser nedenfor finner vi lørdagens motstander. Gjestene har nå fire kamper på rad uten tap og hele tre av disse har endt med seier. På bortebane har de bare tapt en av sine ti siste bortekamper, noe som rett og slett er utrolig imponerende. Det eneste spørsmålstegnet med Wednesday foran denne kampen er at de kanskje har brukt en del krefter i midtukekampen mot Millwall.

Vurdering: Leeds med åtte kamper på rad uten seier. Sheffield Wednesday har gitt oss mye glede i form av oddsgevinster denne våren og er for øyeblikket i kjempeform. Vi tror gjestene tar med seg alle poengene i dette lokaloppgjøret.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Cardiff City – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Andre Marriner
Skader og Suspensjoner: 

På grunn av det svært sene utligningsmålet til Barnsley på tirsdag, har ikke Cardiff muligheten til å feire opprykk til Premier League helt enda. Selv om de skulle vinne denne kampen og Watford tape sin kamp, vil leiesoldatene fortsatt ha en teoretisk mulighet til å havne på lik poengsum som waliserne. Eller for å gjøre det enklere, Cardiff rykker opp, men det skjer ikke på lørdag. Når det kommer til form er det ikke mange lagene i Championship som er verre enn serielederen. På de ti siste kampene har de bare vunnet tre kamper og kanskje mest overraskende er det faktum at de bare har vunnet to av sine syv siste hjemmekamper. De ligger nå på førstesplass med seks poeng ned til Hull og ni poeng ned til Watford. Gjestene nekter å tape under Billy Davies og i forrige serierunde ble det nok en poengdeling, denne gangen mot Blackpool. Det betyr at Forest nå har ti kamper på rad uten tap og seks av disse har endt med seier. De tre siste kampene derimot har endt med poengdeling. Denne fine formen har ført skogvokterne opp på en 5.plass med tre poeng opp til 4.plass og tre poeng ned til 7.plass. På fremmed gress har de 3-1-0 på sine fire siste kamper.

Vurdering: Cardiff imponerer ikke mange for tiden, men Forest har sett litt svakere ut i de siste kampene. Vi tror Cardiff skuffer litt igjen og at Forest fortsatt nekter å tape. Poengdeling.

Vårt tips: U 

 _________________________________________________________

Barnsley – Charlton
Kampstart: 16:00
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: 

Det var nok ikke mange som hadde trodd at Barnsley skulle overleve denne sesongen, men nå har de en gyllen mulighet til å klare det. De har nemlig 49 poeng og med to seire til så bør de være sikret en ny sesong i dette selskapet. David Flitcroft bør egentlig reise rundt denne sommeren og tjene penger som trollmann. Han må nemlig ha brukt en tryllestav eller noe lignende på dette Barnsley-laget. De har nå bare tapt en av sine syv siste kamper og på hjemmebane er de nærmest uslåelige. Seks av de syv siste kampene på Oakwell har endt med seier og det er nesten utenkelig at dette er for det meste de samme spillerne som Keith Hill cruiset mot nedrykk med. Gjestene tok en sterk seier hjemme mot Leeds i forrige serierunde og har nå 54 poeng. De har bare tapt en av sine seks siste kamper og kan snart forberede seg på en ny sesong i denne divisjonen. Tidligere var det nesten bare på bortebane at Chris Powell og hans mannskap plukket poeng, men nå har de vunnet to strake hjemmekamper. På tross av dette er de fortsatt ligaens fjerde beste bortelag og har nå fire strake bortekamper uten tap.

Vurdering: Barnsley er helt utrolige på hjemmebane, men her får de tøff motstand. Charlton er i fin form og på bortebane er det alltid farlige. Vi gir likevel Barnsley tipset siden denne kampen på mange måter er viktigere for de enn for gjestene.

Vårt tips: H 

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Derby County
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: 

Blackburn Rovers er på vei mot League One og istedenfor å gjøre alt de kan for å vinne de gjenstående kampene og beholde plassen i divisjonen, har eierne til Blackburn heller fokusert på stridigheter blant styret og dermed hentet Gary Bowyer til India denne uken. Spillerne har dermed måttet klare seg uten deres egen manager i store deler av denne uken og oppladningen til denne kampen har derfor ikke vært særlig bra. Blackburn har nå gått ti kamper på rad i ligaen uten å vinne, noe man må helt ned til Conference for å finne noen som kan matche. For første gang denne sesongen ligger de nå under streken med sine 47 poeng. Det er bare ett poeng opp til riktig side av streken, men alle lagene rundt på tabellen vinner også sine kamper og derfor må man begynne å vinne kamper igjen for å unngå å få en luke. Hjemme på Ewood Park har de 8-5-7 og forrige seier på hjemmebane må man tilbake til 9.februar for å finne. Gjestene kunne nærmest ha meldt seg på i kampen om kvalifiseringsplass hvis de hadde vunnet i forrige serierunde, men Ipswich ble for sterke på Pride Park. Nå ligger de på en 10.plass med åtte poeng opp til 6.plass på tabellen. På bortebane har Derby bare vunnet en av sine ni siste kamper, men den seieren kom faktisk i forrige bortekamp. Kanskje har de kvittet seg med dette bortebanekomplekset?

Vurdering: Blackburn er håpløse for tiden og oppladningen til denne kampen har vært alt annet enn ideell. Derby gikk på et svært skuffende nederlag i forrige serierunde, men de hadde tre strake seire før det. Vi tror ikke Blackburn klarer bryte sin forferdelige rekke med kamper uten tap, men vi tror Derby skal få det tungt med å vinne. Uavgjort på Ewood Park.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Blackpool – Burnley
Kampstart:
 16:00
Dommer: Dean Whitestone
Skader og Suspensjoner: 

Paul Ince fortsetter å imponere med sitt Blackpool-mannskap og i forrige serierunde tok de ett kjempesterkt poeng borte mot Nottingham Forest. På tross av bare ett tap på sine åtte siste kamper, er det likevel langt fra sikret fra nedrykk. De ligger nå på 18.plass med 51 poeng. Det må nok minst en seier til før de kan begynne å se mot neste sesong. Blackpool har skuffende 6-8-6 på sine hjemmekamper denne sesongen. Etter fem kamper på rad uten seier ble det endelig full pott igjen for Burnley og attpåtil kom seieren hjemme på Turf Moor. Der hadde nemlig ikke Burnley vunnet siden 12.januar og man kan derfor si at det hadde vært ganske dårlig stemning om de ikke hadde stukket av med seieren mot Bristol City forrige helg. Nå ligger Lancashire-klubben på en 11.plass med 54 poeng og på tross av flere kamper uten seier, har de nå faktisk bare tapt en av sine syv siste kamper. På fremmed gress har de 1-2-0 på sine tre siste kamper.

Vurdering: To lag som spiller mye uavgjort og for å være helt ærlig, det er ikke enkelt å skille disse to. Uavgjort.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Bristol City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: 

Det er vanskelig å se hvordan Sean O’Driscoll og Bristol City skal klare å holde seg i Championship denne sesongen. Det blir mest sannsynlig League One-fotball på Ashton Gate fra og med august av ettersom de nå har åtte poeng opp til sikker plass på tabellen. I forrige serierunde ble det 3-1 tap borte mot Burnley og man kan nesten si at dette blir en slags vinn eller forsvinn kamp for City. De har nå fire kamper på rad uten seier, noe som er veldig skuffende siden de før det hadde fire kamper på rad uten tap og en stor optimisme blant fansen. Hjemme på Ashton Gate har de 8-4-8, men det virkelige imponerende er hjemmestatistikken til City etter at Sean O’Driscoll ble ny sjef. De har nemlig bare tapt en av sine ni siste hjemmekamper og på de syv siste hjemmekampene har de 5-2-0. Gjestene har igjen meldt seg på i kampen om kvalifiseringsplass og nå har de faktisk bare to poeng opp til Brighton som ligger på den viktige 6.plassen. Det var nok få som hadde trodd at Bolton skulle klare kjempe seg tilbake på den måten, spesielt siden de på ingen måter fikk en god start under Dougie Freedman tidligere denne sesongen. De har nå bare tapt to av sine ti siste kamper og de står nå med to strake seire. På hjemmebane har de utrolige syv strake seire nå, men på bortebane går det litt dårligere. Bare en av de ti siste bortekampene har endt med seier og bare to lag i ligaen er dårligere enn Bolton på fremmed gress.

Vurdering: Bristol City er enorme på hjemmebane under O’Driscoll og Bolton er svært svake på bortebane. Bolton er likevel i bedre form enn City, men siden dette er blir som en cupfinale for City og at de sjeldent skuffer på eget gress, gir vi tipset til hjemmelaget.

Vårt tips: H 

_______________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Hull City
Kampstart: 16:00
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: 

Det var nok flere som ble overrasket da Ipswich tok tre utrolig sterke poeng borte mot et Derby-lag som faktisk sto med tre strake seire foran den kampen. Med seier i det oppgjøret har traktorgutta nå 53 poeng, noe som gjør at de ligger på en 15.plass på tabellen. Med en seier til vil de sannsynligvis være trygge for alt som har med League One å gjøre, men først man kan puste lettet ut, må man faktisk innkassere disse poengene. Ipswich har nå fem kamper på rad uten tap og de har faktisk bare tapt en av de åtte siste kampene sine. Hjemme på Portman Road har de vunnet fem av de seks siste kampene. Gjestene tok ett nytt skritt mot opprykk etter at de vant 1-0 hjemme mot Middlesbrough i forrige runde. Watford som ligger på 3.plass er nå tre poeng bak Hull etter at de bare klarte uavgjort hjemme mot Cardiff i forrige serierunde. Ettersom Watford har en knallhard bortekamp mot Peterborough på lørdag, er det stor mulighet for at Hull kan stå med en god luke ned til kvalifiseringsplass etter denne runden. Spørsmålet er likevel om de klarer å vinne på Portman Road. Med tap på lørdag vil nemlig Hull ha vunnet og tapt annenhver gang i de ti siste kampene. Hull er ligaens tredje beste bortelag og står nå med to strake borteseire.

Vurdering: Vanskelig kamp å vurdere. Vi gir Ipswich tipset pga. deres fremragende form på hjemmebane.

Vårt tips: H

____________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: 

Nedturen vil ingen ende ta for Middlesbrough og fansen skulle nok ønske at man bare kunne blitt ferdig med sesongen slik at man heller kan begynne å forberede seg til neste sesong. I forrige serierunde ble det 1-0 tap borte mot Hull City, noe som i og for seg ikke er fryktelig svakt, men når man bare har vunnet to seriekamper i hele 2013, er det vanskelig å ikke være skuffet for tiden. Denne elendige formen har ført Boro fra en kvalifiseringsplass og ned til en 9.plass hvor de har syv poeng opp til kvalifisering. Selvfølgelig har det skjedd større mirakler enn at et lag klarer hente inn syv poeng på fem kamper, men for å være helt ærlig er det vanskelig å se hvordan lykken plutselig skal snu for dette laget. På hjemmebane har de vært solide denne sesongen, men de siste kampene har selvsagt ødelagt en del. Totalt har de 12-2-6 på Riverside Stadium. Gjestene spilte uavgjort hjemme mot et svakt Leicester-lag forrige helg og har med det tre poengdelinger på rad foran denne kampen. Totalt har de spilt uavgjort 17 ganger denne sesongen og de er derfor i en egen klasse når det kommer til å spille uavgjort. På tross av bare en seier på de syv siste kampene, innehar de fortsatt den viktige 6.plassen på tabellen. De har to poeng ned til feil side av kvalifiseringsstreken. Bare en av de siste åtte bortekampene har endt med seier og fem av de ti siste bortekampene har endt med poengdeling.

Vurdering: Boro er på ingen måter imponerende, men Brighton sliter litt de også. Det er umulig å ikke gå for uavgjort her.

Vårt tips: U 

____________________________________________________________________________________________

Peterborough – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: David Webb
Skader og Suspensjoner: 

For en spennende kamp dette har potensialet til å bli. Hjemmelaget kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk, imens gjestene bør vinne for å fortsatt ha muligheten til å rykke direkte opp til Premier League. For å krydre det hele ligger det an til å bli relativt fullt på London Road ettersom Watford tar med seg halve London til London Road. Hjemmelaget spilte uavgjort borte mot Huddersfield i forrige serierunde, noe som var ekstremt viktig ettersom The Terriers også er dypt involvert i nedrykkskampen. Gjestene klarte bare uavgjort hjemme mot Cardiff i forrige serierunde og har nå tre poeng opp til Hull som innehar den viktige 2.plassen. Peterborough har nå utrolige åtte kamper på rad uten tap og bare ett poeng opp til trygg plass. Det skal derimot legges til at hele fem av disse kampene har endt med poengdeling, men det viktigste ser selvsagt å unngå tap. Målforskjellen til Posh er heller ikke skremmende dårlig og nettopp det kan bli utslagsgivende når siste serierunde spilles. Hjemme på London Road har de bare tapt en av sine ni siste kamper. Gjestene har bare vunnet en av sine fem siste kamper og er naturligvis presset foran denne kampen. Fansen møter opp i hopetall og kanskje kan det hjelpe de til å ta en viktig seier denne lørdagen. De er ligaens beste bortelag med 11-3-6 så langt denne sesongen. Faktisk har Watford scoret ti mål mer på bortebane denne sesongen, enn hva Peterborough har scoret på hjemmebane.

Vurdering: Dette blir et fantastisk oppgjør. Dessverre er det veldig vanskelig å forutse hva som komme til å skje. Watford er solide på bortebane og Posh er umulige å slå for tiden. Vi står mellom hjemmeseier og poengdeling og siden sistnevnte gir mye bedre odds, går vi for den.

Vårt tips: U 

____________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: 

En av rundens desidert største godbiter finner vi på Molineux. Ulveflokken til Dean Saunders har nå vunnet fire av sine seks siste kamper og ligger nå ett poeng over den grufulle streken. I forrige serierunde ble det et skuffende 2-0 tap borte mot Bolton, men bortekamper på Reebok Stadium er kanskje det vanskeligste i hele ligaen akkurat nå. Nå må de reise seg igjen på første forsøk og da passer det jo veldig bra at det er bunnrival Huddersfield som kommer på besøk. Mark Robins og hans mannskap har samme antall poeng som lørdagens motstander, men ligger på plassen under på grunn av en forferdelig målforskjell. I motsetning til ulvene har the Terriers gått på en liten formsvikt i de siste kampene og står nå med bare en seier på de fem siste kampene og ingen av de tre siste kampene har endt med seier. Med tanke på hvor mye poeng lagene rundt plukker for tiden bør Huddersfield virkelig begynne å vinne kamper igjen og aller helst bør det skje på lørdag. Hjemmelaget har nå to strake seire på Molineux og de kommer ikke til å gi noen enkel kamp denne helgen. Huddersfield har vunnet to av sine fire siste bortekamper og håper nok at de klarer fortsette den trenden. Det virker svært sannsynlig at laget som taper denne kampen her vil nok være involvert i bunnstriden til siste serierunde.

Vurdering: Wolves har imponert mest av disse lagene den siste tiden og tapet mot Bolton legger vi ikke mye vekt på. Dette bør bli hjemmeseier.

Vårt tips: H 

About The Author

Leave a Reply