Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson er ute hos vertene, mens Joe Ledley er usikker. Cameron Jerome kan få sin debut i Derby-drakten. Hos gjestene kan kaptein Bailey Wright være ute, mens rekordsigneringen Famara Diedhiou kan endelig være tilbake.

Derby County forsvarte seg med nebb og klør borte mot Manchester United i FA Cupen, men måtte til slutt gi tapt. Alt slitet på Old Trafford skapte likevel ikke problemer for The Rams i den påfølgende kampen i ligaen. Derby imponerte nemlig stort da de reiste på besøk til Birmingham City. Hvittrøyene imponerte kanskje ikke prestasjonsmessig, men effektiviteten var av en annen verden. Hele tre ganger fant de veien til nettmaskene, og dermed fikk Gary Rowett en fin retur til St Andrews. Nå ligger Derby på en andreplass med ti poeng opp til tabelltopp, mens det er to poeng ned til tredjeplass. Hjemme på Pride Park har Derby 8-2-3 denne sesongen, hvor det har blitt ti poeng på de fire siste på eget gress. Derby har nå åtte kamper på rad uten tap i ligaen.

Derbys siste kamper:
Birmingham – Derby 0-3 (Russell, Vydra, Weimann)
Man Utd – Derby 2-0
Derby – Sheff Utd 1-1 (Vydra)
Ipswich – Derby 1-2 (Winnall x2)
Hull  – Derby 0-0

Bristol City har blitt hyllet av de aller fleste etter sine utrolige prestasjoner i ligacupen, men også for deres fantastiske høstsesong i Championship. I det siste ser det derimot ut som om all medgangen i cupen har satt sine spor i ligaen. The Robins tapte 0-1 hjemme mot Norwich City forrige runde, og det var ingenting å si på at de tapte den kampen. Nå har Lee Johnson & Co tapt tre strake kamper i ligaen. Tar man med cupkampene mot Watford og Manchester City, har rødtrøyene nå fem strake tap. Det er tungt å svelge for Bristol City-fansen, spesielt med tanke på hvor bra det så ut for noen uker siden. Nå har de havnet i en situasjon hvor de vil ha hele åtte poeng opp til direkte opprykk dersom de taper på fredag. Det sier litt om hvor viktig denne kampen blir for The Robins. Noen dager senere venter nok en viktig kamp for klubben da Manchester City kommer på besøk i ligacupen. På bortebane har Bristol City 6-5-2, og de hadde elleve bortekamper på rad i ligaen uten tap før de ble slått av Aston Villa for to runder siden.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Norwich City 0-1
Man City – Bristol City 2-1 (Reid)
Watford – Bristol City 3-0
Aston Villa – Bristol City 5-0
Bristol City – Wolves 1-2 (Reid)

Vurdering: Derby County seiler frem som en av de største opprykksfavorittene. De er godt organiserte, har bare ligaen å fokusere på, samtidig som de har en meget sterk tropp. Gjestene har fem strake tap, samt en semifinale i ligacupen som venter noen dager senere. De kommer nok til å gi Derby tøff kamp her, men her har jeg størst tro på at hjemmelaget drar i land seieren.

Tips: H (2.10 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply